• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kizlar aktivite masasi hakkinda ne düşünüyorsunuz
Ben bi kaç tane inceledim ama pek gerekli görmedim. Ayakta durmayı teşvik etmesi açısından güzel ama içeriği boş bence. Koyayım önüne oynasın ben de işime bakayım oyuncağı biraz sanki. Alfabeyi sayıyor, İngilizce rakamları filan söylüyor. Bu yaştaki çocuğun bunlara ihtiyacı yok ki. Anne baba çocuğuna eğitici oyuncak almış gibi hissetsin diye tasarlanmış ama pek öyle değil bence. Alıp birlikte oynayıp sesleri onunla birlikte taklit edeceksen, müzikte onunla birlikte dans edeceksen bi anlamı olur ancak. Yok çocuğu kendi başına oynamaya birakacaksan TV'den pek bı farkı yok bence.

Kizlar aktivite masasi hakkinda ne düşünüyorsunuz
Bende aktivite masası yok ama almayı düşünüyorum. Üzerindeki aktivitelerden parça parça bazı oyuncaklarda var. Oğlum onlar sayesinde basma, çevirme, çekip itme gibi şeyleri öğreniyor.

Ben bi kaç tane inceledim ama pek gerekli görmedim. Ayakta durmayı teşvik etmesi açısından güzel ama içeriği boş bence. Koyayım önüne oynasın ben de işime bakayım oyuncağı biraz sanki. Alfabeyi sayıyor, İngilizce rakamları filan söylüyor. Bu yaştaki çocuğun bunlara ihtiyacı yok ki. Anne baba çocuğuna eğitici oyuncak almış gibi hissetsin diye tasarlanmış ama pek öyle değil bence. Alıp birlikte oynayıp sesleri onunla birlikte taklit edeceksen, müzikte onunla birlikte dans edeceksen bi anlamı olur ancak. Yok çocuğu kendi başına oynamaya birakacaksan TV'den pek bı farkı yok bence.
aktivite masasının üzerinde zeka gelişimine yardımcı olacak çokca aktivite var. hareketli oyuncakları hareket ettirmeyi, onları takip etmeyi, çevirmeyi, basmayı, telefonu alıp kulağına götürmeyi, kitabın sayfalarını çevirmeyi, orgun tuşlarına basıp ses çıkarmayı bir çok şeyi öğreniyor. Tv ile bir tutmak haksızlık olur bence.

aktivite masasının üzerinde zeka gelişimine yardımcı olacak çokca aktivite var. hareketli oyuncakları hareket ettirmeyi, onları takip etmeyi, çevirmeyi, basmayı, telefonu alıp kulağına götürmeyi, kitabın sayfalarını çevirmeyi, orgun tuşlarına basıp ses çıkarmayı bir çok şeyi öğreniyor. Tv ile bir tutmak haksızlık olur bence.
Sizdekinin markası ne bilmiyorum ama ben bondigo ile fisher price ı inceledim. Hatırladığım özellikleri alfabeyi sayıyor hayvan sesleri çıkartıyor ve ışık açıp kapama düğmesi vardı. Evdeki düğmelere basıp ışığı açıp kapatmasi, bizimle birlikte hayvan oyuncaklarina veya kartlarına bakıp seslerini taklit etmesi vs. Bunlardan çok daha değerli bence. Ben böyle teknolojik ve etkileşimsiz oyuncaklardan hoşlanmıyorum. Çocuğun bu kadar çok uyaranın bı arada olduğu oyuncaklarla oynamasının da dikkatini olumsuz yönde etkileyeceğini düşünüyorum.

kızlar benim kızım alttan iki dişi cikti ve emerken ısırıyor çok canım yanıyor nasil biraktiricam isirmasini çaresi nedir

Herkese günaydın arkadaşlar. Ben de 2018 Aralık annesiyim hamileyken hem siteyi hem de burayı arada takip ederdim. Özellikle buradan bir çoğunuzdan bilgiler edindim. Bundan sonra da takibinizdeyim.

Mrb kızlar.Günaydınlar♥ Kızlar kan ölçümü yapıldımı size? Kaç çıktı yapıldıysa?
bizim kendi doktorumuz 8.ay kontrolünde parmağından aldı kan. Sonuçları bize telefonla söyledi. Kaç çıktı bilmiyorum ama telefonda kan değerleri iyi, demir vitamini kullanmanıza gerek yok dedi. zaten daha önce de başlamamıştık biz. kan sonucuna göre karar verecektik. Ama bildiğim kadarıyla 12 iyi bir değer oluyor.

She- She- Canım Sağlık ocağında yapılıyorya topuktan çocuğun kan miktarı iyimi diye?
Topuktan sanırım doğdugunda alınıyor sadece. Biz de kan tahlili yaptırdık. Kan deger iyi çıktı 11 li bişey di. Normal referans aralığı içindeydi. Doktorumuz iyi dedi. B12 falan da bakıldı. Hepsi normal çıktı.

bizim kendi doktorumuz 8.ay kontrolünde parmağından aldı kan. Sonuçları bize telefonla söyledi. Kaç çıktı bilmiyorum ama telefonda kan değerleri iyi, demir vitamini kullanmanıza gerek yok dedi. zaten daha önce de başlamamıştık biz. kan sonucuna göre karar verecektik. Ama bildiğim kadarıyla 12 iyi bir değer oluyor.
Bizimde 11.1 çıktı iyi ama tedbir amaçlı yine ilaç kullan dedi.Bende bu ilaç kabız yapıyo kullanmak istemiyorum dedim.Çocuk druna götür farklı ilaç yazsın diyo.orda ilaç kullanmasına rağmen değeri 8 olan çocuk vardı.ilaç kullanan kullanmayan minnakların arasındaki o farkı merak ettim açıkçası.

Topuktan sanırım doğdugunda alınıyor sadece. Biz de kan tahlili yaptırdık. Kan deger iyi çıktı 11 li bişey di. Normal referans aralığı içindeydi. Doktorumuz iyi dedi. B12 falan da bakıldı. Hepsi normal çıktı.
Canım buda yeni çıktı galiba daha önceki cocuklarımda yoktu böyle bir şey.Kanın durumuna bktı.Sen drda yapınca gerek kalmamıştır.

Biz de yaptıracağız kan tahlili. Haftaya kaldı artık. Ne yediriyorsun canım düşük çıkarsa doğal tedbir almak istiyorum ilaç bize hiç iyi gelmiyor kullanmıyoruz. Ben haftada iki gün mercimek vermeye çalışıyorum her gün ceviz vermeye çalışıyorum. Inşallah sorun çıkmaz

Biz de yaptıracağız kan tahlili. Haftaya kaldı artık. Ne yediriyorsun canım düşük çıkarsa doğal tedbir almak istiyorum ilaç bize hiç iyi gelmiyor kullanmıyoruz. Ben haftada iki gün mercimek vermeye çalışıyorum her gün ceviz vermeye çalışıyorum. Inşallah sorun çıkmaz
canm her sabah kahvaltıda mutlaka 1 tatlı kaşığı pekmez yediriyorum. ama demirin pekmezle alakası olmadığını söyleyen görüşler de var :) ceviz ve diğer kuruyemişlere biz 1 yaşından sonra başlayacağız. mercimek de vermedim henüz. kırmızı et koyuyorum mutlaka yemeklerine. sebze yemeği yiyor bolca. Kansızlık genellikle anne sütü alan bebeklerde oluyor. Özellikle annede kansızlık varsa sütten bebek de demir alamıyor. Biz formül mama verdiğimiz için demir eksikliği yok diye düşünüyorum.

Back