- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #62.661
burnunu sürekli aç bol emzir zaten yapılacakları yapmışsın.oksuruk suruplarida zaten pek ise yaramıyor. hırıltı vs olursa yine doktora gitmek gerekirHanimlar kizim 7,5 aylik .Gecenlerde nezle oldu 2 gun peditus verdim (tanidik bir doktorumuz 3 gunden fazla verme dedi)tam gecti derken dun gece oksuruk basladi kuru mu balgamli mi anlamadim .Ihlamur pekmezli tereyagi verdim gece .emzirdim .Hirilti yok istah yerinde ates yok sadece oksuruk .Burunda da yapiskan sumuk oluyor bazen.Onu da temizliyirum aspiratorle .Her yerde oksuruklu cocuga oksuruk surubu vermeyin yaziyor benim doktor da cok ilac veriyor ne yapsam
burnunu sürekli aç bol emzir zaten yapılacakları yapmışsın.oksuruk suruplarida zaten pek ise yaramıyor. hırıltı vs olursa yine doktora gitmek gerekir
Sakin ol canım kardeşimin bebeği de öyleydi. 8 aylık desteksiz oturamıyordu etrafına yastık dizmiştik düşmüştü. Yabancı da seçmezdi. Uzakta oturuyor kardeşim ilk defa 8 aylık gördüm bebeği sarıldı hemen bana omzuma yattı. Benim bebeğim değil birine sarılmak yabancı baktığında ağlıyor ama annemin söylediğine göre ikimiz de bebekliğimizde aynıııı genişlerimiz gibiymisiz. 16 aylık yürüdü. Kucaktan indirmezdi onu kardeşim biraz gecikti. Şuan 2 yaşında evi talan ediyorMerhaba arkadaşlar bizde hala desteksiz oturma Yok normal mi bu durumda olan var mı mideme ağrılar giriyor tedirginlikten doktora gittik yabancıyı ayırt ediyor mu diye sordu bence ayırt etmiyor bakıcı ablaya göre ayırt ediyor diyo sizde farkettiğniz bi durum var mı
Kalabalık bir aileyseniz veya geleniniz gideniniz çok oluyorsa artık alışmış olabilir canım yabancıları yadirgamiyordur. Biz eşimle ailelerimizden uzakta yaşıyoruz, çok sık da misafirimiz olmaz. O yüzden benimkinin bi dönem aşırı hassasiyeti vardı. Odada yabancı biri olduğunda katıla katıla ağlıyordu. İlk defa ramazan bayraminda haşır neşir oldu yabancilarla. İnsanlar ona bakıp gulumseyince bile ağlıyordu. Sonra bayramlar tatiller filan derken alisti iyice. Şimdi iyice duyarsızlaşti. Her şirinlik yapanin kucağına gidiyor. Ben de rahatsiz olmaya başladım artık. Ne güzel eskiden kendisi gitmiyordu kimseyi uyarmak zorunda kalmıyordum. Şimdi geriliyorum iyice. Bi şey deyince insanlar hemen alınıyorlar.Merhaba arkadaşlar bizde hala desteksiz oturma Yok normal mi bu durumda olan var mı mideme ağrılar giriyor tedirginlikten doktora gittik yabancıyı ayırt ediyor mu diye sordu bence ayırt etmiyor bakıcı ablaya göre ayırt ediyor diyo sizde farkettiğniz bi durum var mı
Evet canım kalabalık çok insan görüyor bellkide o etken olabilir ama çocuk anne baba kavramını bile çok farklımda değil gibi geliyor dr bu ayda bu farkındalığın olması gerekirdi dedi nasıl yani dedim bakışlarında bi dalgınlınlk var dedi bende farkındayım bunun düşündükçe aklımı oynatıcam allahım kimseyi evladıyla sınamasınKalabalık bir aileyseniz veya geleniniz gideniniz çok oluyorsa artık alışmış olabilir canım yabancıları yadirgamiyordur. Biz eşimle ailelerimizden uzakta yaşıyoruz, çok sık da misafirimiz olmaz. O yüzden benimkinin bi dönem aşırı hassasiyeti vardı. Odada yabancı biri olduğunda katıla katıla ağlıyordu. İlk defa ramazan bayraminda haşır neşir oldu yabancilarla. İnsanlar ona bakıp gulumseyince bile ağlıyordu. Sonra bayramlar tatiller filan derken alisti iyice. Şimdi iyice duyarsızlaşti. Her şirinlik yapanin kucağına gidiyor. Ben de rahatsiz olmaya başladım artık. Ne güzel eskiden kendisi gitmiyordu kimseyi uyarmak zorunda kalmıyordum. Şimdi geriliyorum iyice. Bi şey deyince insanlar hemen alınıyorlar.
Bakışlarında dalma var dediBenim kızımda yabancı ayirt etmiyor bu bir sorun ku bunu hicbilmiyordum ben ne demek oluyor
Ben tam anlamadigim icin yorum yapamayacagim canim ama bnm kizim da hicyabanci ayirt etmioBakışlarında dalma var dedi
Canim ikinizin fotoğrafını bastırıp poşet dosyaya koy. Onlarla oyunlar oynayin. Anne nerde baba nerde diye? Evdeki resimlerde filan sürekli goster. Konuşurken sık sık anlatin baban tuvalete gitti, annen mutfakta bak annen ne yapıyor filan diye. Bazen uyaran azlığından da öyle olabilir. Farkında olmadan ihmal etmiş olabilirsiniz bu konulara dikkatini çekmeyi. Veya bebeğe çok fazla kişi bakım veriyorsa da sizin ayırt ediciliginiz azalmış olabilir. Yani besleme, alt degistirme, yıkama , uyutma vb işleri sadece eşin ile ikiniz yapın başkalarının yapmasına izin vermeyinEvet canım kalabalık çok insan görüyor bellkide o etken olabilir ama çocuk anne baba kavramını bile çok farklımda değil gibi geliyor dr bu ayda bu farkındalığın olması gerekirdi dedi nasıl yani dedim bakışlarında bi dalgınlınlk var dedi bende farkındayım bunun düşündükçe aklımı oynatıcam allahım kimseyi evladıyla sınamasın
9 ay 3 günlüğüz bizim de çıkmadı henüz. Arkadaşımın bebeği 13 aylık yeni çıkardı. Normal yani geç çıkarabiliyorlar.Kızlar benim kızımın daha dişleri çıkmadı 8 buçuk aylık ve bu sıralar gece sürekli uyanıyor daha dişi çıkmayan var mı bizim gbi
Biz kullanıyoruz. Baştan oynadı filan beceremedi. Bı kaç gün yine de eline verdim, oynarken rastgele bi kaç kere su gelince anladı nasıl içeceğini. Hiç su icmiyordu diğer suluklardan benimki. Şimdi bununla çok hoşuna gidiyor. İki tane aldım aynı suluktan. Biriyle ıhlamur ayran kefir filan veriyorum biriyle sadece su. Bebedor akıllı pipetli bardak markası. İçinde bı ağırlık var onun sayesinde bebek yan da tutsa ters de cevirse içindekini son yuduma kadar icebiliyor.Pipetli suluk kullanan var mı? Acaba alsam kullanabilir miyiz ki
39 haftalık 52 cm 3700gr doğdu normal doğumla. Hiçbir problemi yoktu. Kardeşim çok düşkün ona ilk bebeği kucağından indirmedi doğru düzgün oyúzden büyük ihtimalle. Endişelenmekte haklısın ama gereksiz kaygı üretip strese gitmene değmez. Dünya tatlısı şuan konuşuyor yürüyor sorunsuz bir şekilde yemek yiyor hiç bir problemi yok. Hatta yaşıtlarından uzun boylu koca kız oldu bizim minnoş.Herhangi bi özel durumu varmıydı canım kardeşinin bebeğinin erken Doğum gibi geç yürümüş inş bizde o günleri görürüz ianan çoçuğun her şeyini takip etmekten psikoloji m bozuldu dr 6aylıllen desteksiz oturmayı bekleriz dedi bu cp hastalığın belirtisi de oturtamamakta başlıyor Muş oyuzden çok korkuyorum
almayı düşünüyorum su içirmeyi bide onla deneyeyimPipetli suluk kullanan var mı? Acaba alsam kullanabilir miyiz ki
canim benimki de yumurtayi bazen yiyo bazen yemiyo.pankek yapiyorum ben kabakli.onu cok sevdiKizlar bebegim kahvalti da yumurta peynir hicbi sekilde yemiyor. Onerebiliceginiz kahvalti var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?