Tatile uzun yolculuğa giden arkadaşlar tavsiyelerinizi önerilerinizi yazarmısınız uzun yolda ve gittiğiniz yerde neler almalı neler lazm neler gereksiz bizde bayramda gideceğiz oto koltuğuna oturmuyor 8-9 saat yolculuk yapıcz rüyalarıma giriyor sürekli ağlaması ne önerirsizniz yollarda ne yedirip ne içirmeli nasıl başettiniz
biz geçen hafta 8,5 saat fethiye'ye otel tatiline gittik 1 hafta kalıp döndük. serra oto koltuğuna alışkın olduğu için pek sıkıntı çekmedik. kapının üzerindeki tutacak yerine sallanan oyuncaklar taktım. oto koltuğunun kemerine birkaç ufak oyuncak taktım. bez kitaplar ve sevdiği birkaç oyuncağı aldım. Zaten 2-3 defa uyudu. kalan zamanda da oyuncaklarla oyalandı. Yanıma havuç salatalık, kayısı gibi şeyler almıştım. Onları eline verdim biraz da onlarla vakit geçirdi. Oto koltuğunda uzun süre oturması önerilmediği için sık sık mola verdik. yolda ek gıda olarak pek bişey yedirmedim. sadece molada yoğurt yedirdim.
tatile mi gideceksiniz bilmiyorum ama tatil deneyimleri paylaşacağım ben.
Otel için de yanıma kaşık maması, yulaf unu, bisküvi, pekmez almıştım. Gittiğimiz yerde migrosa uğradık organik yoğurt ve labne aldım. kahvaltılarda labne sütle ezilmiş bisküvi, pekmez ve tuzsuz tereyağ yedirdi. öğlen otelin büfesinden haşlanmış patates, havuç, bezelye, brokoli, brüksel lahanası gibi sebzeler yedirdim. aralarda bolca meyve yoğurt. yanıma küçük kahve makinası almıştım otel odasında su ısıtıp tahıllı kaşık maması yaptım içine meyve kattım. Yemek kısmını böyle atlattık.
Kıyafet olarak da bolca tek parça çıtçıtlı bodyler ve romperlar alınmalı. Şort tshirt falan giydiremedik hiç çok sıcaktı. Bolca müslin alınmalı. Mayobez, güneş kremi, şapka, uzun kollu bir mayo üstü alınmalı. diğer mayolarını hiç giydirmedik. altına mayobez üzerine uzun kollu üst giydirip soktuk denize. kova kürek takımı ve minik bir havuz almıştık, plajda gölgeye havuzu kurduk içini deniz suyuyla doldurduk. kovasını küreğini içine attık bayıldı suyun içinde onlarla oynamaya. gittiğimiz yerde sinek yoktu ama sinekkovucu alabilirsin. Kantoron yağı al. sinek ısırıklarına yada kızarıklıklara iyi geliyor. mutlaka burun aspiratörünü alınmalı deniz suyu burun açıyor ve akıntı yapıyor. biz her gün aspire etmek durumunda kaldık.
Aklıma gelenler bunlar.