• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Valla dayanamayıp bugün götürdüm doktora vakıf gureba ya doktor da öyle dedi. Patolojik Bi durum yok dedi. Tahlil bile yapmadı. Genel muayane etti.
Cok sevindim. Idrar yolu enfeksiyonu geciren cocuk huzursuz atesli olur demisti bizim doktorumuz.
Oncesinde kusma sikayetiyle acil doktoru idrar tahlilindwki lökosit ten sebep enfeksiyon demisti kultur bile yapmadan bos yere iki kez antibiyotik kullandik. 2 ve 4 aylikken. Lokosit bebeklerde olabiliyomus halbuki. Hala icim yanar ben bilmiyorum sen doktorsyn nasil kultur yapmadan antibiyotlgl verirsin

Valla dayanamayıp bugün götürdüm doktora vakıf gureba ya doktor da öyle dedi. Patolojik Bi durum yok dedi. Tahlil bile yapmadı. Genel muayane etti.

Çiş yaparken oluyormuş öyle mi? Bugün 3 4 sefer oldu bir korktum kızım da 2 kere idrar yolu enfeksiyonu geçirmişti. Internette araştırdım kimisinin bebeğinden de epiliepsi şüphesi ile eeg isteyenler olmuş iyice tırstım sen böyle yazınca rahatladım bak.

Çiş yaparken oluyormuş öyle mi? Bugün 3 4 sefer oldu bir korktum kızım da 2 kere idrar yolu enfeksiyonu geçirmişti. Internette araştırdım kimisinin bebeğinden de epiliepsi şüphesi ile eeg isteyenler olmuş iyice tırstım sen böyle yazınca rahatladım bak.
Evet aynen çiş yaparken olur dedi. Bende epilepsiden korktuğum için götürdüm. İçim rahat etsin istedim. Doktor eeg lik Bi durum olmadigini gayet normal Bi cocuk oldugunu söyleyince boşuna çektirmiyim dedim.

Canim biz neredeyse her ay idrar yolu enfeksiyonu geçiriyoruz. Bunu da titremesinden anlayip götürünce ogreniyoruz. Ne zaman idrar yaparken titreme artarsa o zaman enfeksiyon çıkıyor. Az olunca sıkıntı olmuyor.

Canim biz neredeyse her ay idrar yolu enfeksiyonu geçiriyoruz. Bunu da titremesinden anlayip götürünce ogreniyoruz. Ne zaman idrar yaparken titreme artarsa o zaman enfeksiyon çıkıyor. Az olunca sıkıntı olmuyor.

Gecmis olsun, yenidogan doneminde boyle sıkıntınız yoktu diye hatırlıyorum. Her ay geciriyorsa tedavi ne öneriyorlar canim? kültür testi yapiyorlar mi her defasinda? Bize bir daha gecirirse koruyucu antibiyotik tedavisi yapılacaktı yani bir kac ay antibiyotik kullanacakti. Bir de kültür testi cok hassas bir testmis idrar bulaşma riski cok fazla bu da üreme varmış gibi gösteriyormuş bu yuzden son geçirdiğinde defalarca örnek verdik ve en son sonda ile örnek alınmıştı. Zor bir süreçti. Ben takip edeyim bu titremeleri inşallah artmaz. Insallah senin kızında olmaz artik.

Gecmis olsun, yenidogan doneminde boyle sıkıntınız yoktu diye hatırlıyorum. Her ay geciriyorsa tedavi ne öneriyorlar canim? kültür testi yapiyorlar mi her defasinda? Bize bir daha gecirirse koruyucu antibiyotik tedavisi yapılacaktı yani bir kac ay antibiyotik kullanacakti. Bir de kültür testi cok hassas bir testmis idrar bulaşma riski cok fazla bu da üreme varmış gibi gösteriyormuş bu yuzden son geçirdiğinde defalarca örnek verdik ve en son sonda ile örnek alınmıştı. Zor bir süreçti. Ben takip edeyim bu titremeleri inşallah artmaz. Insallah senin kızında olmaz artik.
Tesekkur ederim kuzum Evet 2 ay falan olmamisti. Ondan sonra basladi. Kültür testi de yapılıyor. Bazen üreme oluyor bazen olmuyor. Testlerde düzeldiğini gorene kadar tedavi uygulanıyor. Ureme olmazsa da bobrekler korunsun diye koruyucu tedavi oluyor.

Sık olduğu için ultrasonla falan bakildi, sikinti cikmadi. 10 gun sonra tekrar baktircaz. Üniversite hastanesine gitmeyi düşünüyoruz.

Evet dedigin sondayla alma durumunu da duymustum ama bizim doktor ona sicak bakmiyor. Alinabiliyorken torbayla alma taraftari. Saatlerce altimiz açık çiş bekliyoruz bazen 🙈 tertemiz sekilde yapar yapmaz veriyoruz. Bazen aksam 10 a kadar bekliyoruz 🙈

Insallah hic kimsede olmaz 🙏 onlar hep sağlıklı olsun🙏

Iyi bayrmlar kizlarr.
Benim bebisin burnu akiyo ve hapsiriyo. Keyfi istahi yerinde ama. Onerebiliceginiz bisey var mi? Grip mi oldu kuzum😭
geçmiş olsun benim kizimda 3 gundur atesli halsiz tepkisiz neden oldu bimiyorum dismi kulakmi bu gun 4 gun ve vucudunda dokuntu oldu yuzunde kirmizi lekeler dra goturecegim bakalim ne diycrk😔

😂😂😂

Eklentiler

• FB_IMG_1565811894470.jpg
    FB_IMG_1565811894470.jpg
    120,7 KB · Görüntüleme: 43
kızlar benim kız hala su içmeyi beceremiyor yemek yerken emerken bir sıkıntısı yok ama şu içerken hep genzine sicratiyor.akcigerlerine zamanla bir sikinti olurmu ki bu durumdan.bu su olayı beni üzmeye başladı sürekli boğazına kaçırıyor çocuğum zamanla düzelir miki?

Merhaba arkadaşlar bizde hala desteksiz oturma Yok normal mi bu durumda olan var mı mideme ağrılar giriyor tedirginlikten doktora gittik yabancıyı ayırt ediyor mu diye sordu bence ayırt etmiyor bakıcı ablaya göre ayırt ediyor diyo sizde farkettiğniz bi durum var mı :(

Hanimlar kizim 7,5 aylik .Gecenlerde nezle oldu 2 gun peditus verdim (tanidik bir doktorumuz 3 gunden fazla verme dedi)tam gecti derken dun gece oksuruk basladi kuru mu balgamli mi anlamadim .Ihlamur pekmezli tereyagi verdim gece .emzirdim .Hirilti yok istah yerinde ates yok sadece oksuruk .Burunda da yapiskan sumuk oluyor bazen.Onu da temizliyirum aspiratorle .Her yerde oksuruklu cocuga oksuruk surubu vermeyin yaziyor benim doktor da cok ilac veriyor ne yapsam

Iyi bayrmlar kizlarr.
Benim bebisin burnu akiyo ve hapsiriyo. Keyfi istahi yerinde ama. Onerebiliceginiz bisey var mi? Grip mi oldu kuzum😭

Bebis kac aylik 6 aydan buyukse nane limon ihlamur pekmez .Ben iki gun peditusla destekledim 3 gunden fazla kulkanmak zararliymis .Benim kizimda buldu onu bayramda ardindan oksuruk basliyor ben de ona care ariyorum

Back