2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247

valla bizimde surekli boyle yatiriyorum sabaha kadar uyuyo diye diyenlere hayret ediuorim 2 saatte bir uyanip emiyo gece
Kızlar bu gece 2 saatte bir uyanıyor diyenler.aynı odada mı uyuyosunuz? Size bişey anlatcam bizim evde cemrenin iki tane yatağı var. Biri ikea normal beşik sallanmayan kendi odasında biri de sepet beşik o sallnıyo yatakodasında.İlk zamanlar sepette yatırdım dedim uyanınca sallarım uykuya geçmesi daha kolay olur. Sonra eşim bizim sesimize uyanıyo diye odasına yatırmaya başladım tedirgin bir şekilde iki üç gün uyudum ayrı odalarda.sonra baktım iyice uykusu oturdu gece uyanmıyor dedim yatak odasına getireyim nasıl olsa uyanmıyo. Ana 2 saat geçti uyandı gak guk sesler mecbur eşim uyanmasın diye hemen aldım emzirdim Dedim herhalde yatağını yadırgadı kendi yatağını istiyo sonra yine odasına yatırmaya devam ettim orda hiç uyanmıyor çünkü.. Bi akşam ertesi gün misafirim gelcek gece pasta börek telaşındayım bebeğin odası balkona bakıyo perdesi de açıktı balkona soğan almaya girdim camdan ne göreyim bizimki uyanmış ayaklarını izliyo hiç ellemedim sonra kendi kendine uyudu hiç sesi De çıkmadan. Çok uzattım velhasıl kelam meğer benim kız geceleri uyanıyomuş ama ses çıkarmadan kendi kendine geri uyuyormuş. Belki sizinkiler de uyucak ama aynı odada olduğunuz için en ufak kıpırtıda hemen siz de uyanıyosunuz. bebek uyanınca ağlar zihniyetiyle o kadar kaptırmışız ki kendimizi hemen yapıştırıyoruz memeye. Aynı odadayken o gak guk sesler duyuluyor başka odada duyulmuyor . 10 yatıyo sabah 6 da kalkıyo sonra emip uyuyo 10 da kalkıyo aralarda uyanıp oyunlar oynuyor büyük ihtimalle kendi kendine

Cnm bizim dr 50-60arası tut odanın nemini dedi buhar makinesi 55e gelene kadar çalışıyor odada
Hadi ya bize 40 yeterli peteğin üstüne su koy yeter demişti ben havlu ıslatıp koyuyordum artık eskisi kadar çok yapmadığından onu da yapmıyorum şuan mesela 48 nem

Yavrum benim ya doktor değişikliği yap istersen bi baksınlar
işte dr degisemiyoruzki burda ev doktoru ya kime kayitsan ona gidiyorsun almiyor seni baska doktor gecen ortanca kizin dru kapaliydi 5 gun baska bikac dr aradik kabul etmediler dusun yani sonra bebegin dru ile gorustuk kardesler ya kabul etti ona aldik kaydini ablamizin hastaligi ile iyi ilgilendi eski dr hic sallamamisti ama iste niye kakalara bise yok diyo anlamadim bakmadi bile

Ben de onları düşündükçe çok heyecanlanıyorum en çok da emeklemesini yürümesini mama sandalyesinde falan oturup oyunlar oynamasını istiyorum

Cnm ben bu Şekilde kakayı çok gördüğüm için alıştım yani sen dr sor tabi bizim neredeyse doğduğundan beridir hep mukuslu kaka
bizim de bastan beri oyle galiba 15 gun falan normal kaka yapti en fazla 1 aydir ondan sonra hep boyle renk renk cesit çesit sizin de alerji var dimi bemde tr kaynaklarinda falan hep sut alerjisi diye okudum duydum ki goz cevresi de kizarik bence alerjisi var t dakka emiyo basliuo kivranmaya bilmiyorum ya

Cnm ben bu Şekilde kakayı çok gördüğüm için alıştım yani sen dr sor tabi bizim neredeyse doğduğundan beridir hep mukuslu kaka
bizim de bastan beri oyle galiba 15 gun falan normal kaka yapti en fazla 1 aydir ondan sonra hep boyle renk renk cesit çesit sizin de alerji var dimi bemde tr kaynaklarinda falan hep sut alerjisi diye okudum duydum ki goz cevresi de kizarik bence alerjisi var t dakka emiyo basliuo kivranmaya bilmiyorum ya

3gün kuralı nedir? Havuc yada kabagı haşlayıp mı verelim? Yeni ek gıdaya başlayanlar biraz bilgi verebilir mi
Ben henüz başlamadım canm ay sonu 5,5 aylık oluyoruz o zaman başlayacağım. Ama baya kitap okudum araştırdım. Ek gıdada 3 gün kuralı var. Yani ilk defa verdiğin her gıdayı 3 gün üst üste veriyorsun. Öğürse de kussa da 3 gün ısrarla vermeye devam ediyorsun. 3 günün sonunda başka bir gıdaya geçip onu 3 gün veriyorsun, ama bu ikinci 3 günde ilk 3 gün verdiğin gıdayı da verebilirsin. Yani üstüne ekleyerek gidiyorsun. Şöyle örnek vereyim. İlk 3 gün yoğurt verdin. İkinci 3 gün havuç vereceksin ama havuçla birlikte yoğurt da verebilirsin. Üçüncü 3 gün patates vereceksin ama patatesle birlikte yoğurt ve havuç da verebilirsin. Haşlayarak yada buharda pişirerek vermek gerekiyor. Ben buharda pişireceğim.

Çok güzel anlatmışsın cnm aynen bizimkiler gibi ilk hastalandı memlekete gitmiştik dönüşte oldu tabi çok ağır geçirdi dedilerdi oraya gitti ondan oldu halbu ki eşim gripti ondan bulamıştı neyse sonra ikinci oldu dediler ki siz bakamıyorsunuz yollayın buraya biz bakalım aslında amaç gidip onlara hizmet etmemdi oğlumu düşünen yok tabi üçüncü oldu birşey dediler mi bilmyorum eşim sakladı yine ama ben artık görümceme anlattım durumu çocuk allerjik grip bile olmasa tozdan polenden me bileyim parfümden bile tıkanabilir bu tıkanmamlarının sebebi belli değil henüz dedim bakalım bu konuşma onları ne kadar ikna edecek ben tabiki kimsenin demesiyle birşey yapmıyorum ama üzülüyorum ben bu kadar uğraşırken insanların bakamıyor demesine evet belki bakamıyorum belki ben bu konuda bilgisizim onunla öğreniyorum anneliği ben daha önce anne olmadım ki bileyim zamanla öğrenecem herşeyi tam olarak ya da yarı eksik kim ister ki çocuğu hasta olsun her gün hasteneye gitsin ben inanır mısın 2/5 aydır neredeyse her hafta hastanedeyim bu durum hoşuma gitmiyor ama mecburum kuZum hastalanıyor gitmek zorunda kalıyorum inş allahım daha güzel günleri nasip edecek bize biliyorum bunların hepsi geçecek

Çok güZel çözüm bulmuşsun canm. Biz aynı odadayız hala. Ama serra 1 yada 2 defa uyanıyor. Gözü kapalı oluyor, doyuruyorum uyumaya devam ediyor. Çok şükür hepimiz uykumuzu almış olarak uyanıyoruz. Yoksa benim sabah işe gitmem imkansız olur Haziranda 7 aylık oluyor odasına geçirmeyi düşünüyorum. Kameramız da var zaten. İnşallah kolayca alışırız biz de bu duruma.

Süt allerjisi varmış cnm oğlumun ben doğdum doğalı normal kaka görmedim hep mukuslu hep beyaz tanecikli filandı arada yeşil oldu kahverengi oldu uzun zamandır da ishal valla dr dediği artık doğan 10 çocuktan 1 allerjik olarak doğuyor

ahhh canimm ne desen anlamazlar eşin anladiysa o yeter destek olur sana dr öyle diyince esimde artik destek oldu bana onlara hep dedi soguktan degil diye canim benim gorumcemin oglu da astimli benim kizimda benim kizim ayda bir hasta oluyosa onun oglu her hafta hasta ama cocugun ustune oyle jir düsuyoki anlatamam kayin validemin evi sobaliydi ben sobanin yaninda yelek giydirmem icine zibini ustune kiyafeti okadar soguk odaya cikacaksa yelek giydirirdim o atlet ustune kalin bogazli badi kazak hide yelek giydirirdi sobanin yanina tuvalete gitmek icin soba odasindan cikacaksa cocuk mont giydirir di dusun hala oyle fazla giydirir cocuk terlerdi bu sefer ustunu degistirirdi kac kere bide kosma oglum oynama oglum yapma oglum terlersin diyo cocuga ev hep hali dolu oyle ortaya bitane degil butun bos yerler hali koltullar ortulu battaniye yelek falan hak getire zaten ben hic ambulans cagirdigimi bilmem cok sukur ki bizimde ataklarikiz oldu o kac kere ambulans cagirmistir gece en sonunda patladim soguktan hasta olsa ablamin cocuklari hic hasta olmamasi lazim inana hastalikdan daha cok insanlar yoruyo uine uzattim kusufa bakmayin yaaa ama col dertliyim bu konuda

muhtemelen benim bebegimde de var olmazsa yazin kizimin alerji druna goturecegim beebgi bide ben çölyağım iki cocuğumda da yok onlara hamileyken bilmiyirdum ben sonradan ogrebdim bu hamileligimde hic yemedim gluten bunda cikarmi bilmiyorum genetikmis bu

tabiki midesi bulanan bakmasin ama bu en son yaptigi bundan bir saat once dolu dolu mukuslu yapti bir saat sonra boyle ama zorlanarak yaptiEki Görüntüle 2257126
oy yavrum baya zoru var demek.çok mukuslu gercekten
Ne kadar sacma ya.cocuk belkı cok hasta mudahale edılmesı lazımsa.Türkiye de böyle bir şey olsa herkes ayaklanır.sağlık ocağı ayrı devlet hastanesi üni si özeli ayrı valla.acil gibi bı yer de mı yok cnm.hani gidip birazda abartsan çok kıvranıyor ağlıyor kaka yaparken vs.ne bileyim Allah yardımcınız olsun,doktora gitmeyi kımse sevmez ama ihtiyaç oldugunda gidebileceğini bılmekde güzelmiş.bazı şeylerin kıymetini bilmiyoruz galiba gerçekten yanı farkında degılız

Estağfurullah cnm valla görümcen kafayı yemiş yazık bizden daha kötüleri de varmış demek ben kendime diyordum çok üstüne düşüyorum diye onun yanında ben hiç birşey yapmıyorum ozaman hasta çocukla uğraşma ekstra zor bunu her anne bilir şimdi sağlıklı çocukla hasta çocuğun annesinden beklenti de çok olmamalı çünkü hasta çocuğu olan zaten çökmüş oluyor herşeyi bırakmış evladına adamış oluyor hamdolsun çok şükür ilaçları var veriyoruz düzeliyorlar ama anneliği biri sorgulayınca üzülüyorum ben de kendimi yetersiz hissediyorum çünkü normal değilim normal olmaya çalışıyorum sadece hepsi bu bazen annem bile beni sinir eder yanı sadece eş akrabası olmuyor bu en sevdiklerin bile seni sorgular ve sen kendini yetersiz ilgisiz bir anne olarak görürsün ben tam olarak o konumdayım

Cnm valla allerjik için dr bize genetik demedi ama olabilir de benim ailemde yok eşimde de yok bilemiyorum hamileliğim kabus gibiydi zaten beslemedim havuçla salatalıkla çocuk doğurdum desem yeridir yani ben de biliyorum ya

Kızlar instg istek gönderdim. Canan ben. Herkes tanışmış buralarda. Kim kimdir bilmiyorum hala. Biri bana isimlerinizi özet geçsin lütfen. İki çocuk bir koca bir de gaygana var bende. Onlara hizmet etmekten pek giremez oldum
Offff offfçok dertliyim de sabah anlatayım benim sıpalar uymuşken ben de uyuyayım az sonra uyanırlar sırayla
Hepinizi öpüyorum iyi geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…