• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben nerdeyse hiç pembe almadım hediye gelenler hep pembe. Dedim zaten 2-3 yaşına gelince hep pembe isteyecek şimdi farklı renkler giysin .Ama abarttim galiba biraz herkes erkek mi diyor :KK70: benim kız erkeğe benziyor zaten mecbur saç bandı takiyorum :p

Masallah luzuya ya saclar olmayinca bebeklwrin cinsoyeti ayristirilamiyor :) bende farkli renkleri seviyorum ama erkeklerde nerdeee genelde beyaz veya mavi

Canım inşallah değildir ama reflüsü ya da herhangi bir besine alerjisi olabilir benim bebeğim de aynı şekilde hırıltı vardı alerjisi olan şeyleri kestiğim de hırıltı düzeliyor öncelikle süt ürünlerine dikkat et
Alıntı:
Belli başlı belirtiler şunlardır:

• İlk aylarda aşırı ağlama ve ciddi gaz sancısı
  • Beslenme sonrası kusmalar ve buna bağlı olarak tartı alamama
  • Kanlı ve sümüksü dışkılama ve bezen de kabızlık
  • Ciltte egzama tarzında kızarık ve kaşıntılı deri döküntüleri
  • Geçmeyen bir hışıltı, öksürük, burun tıkanıklığı
  • Tekrar eden bronşit ve/veya bronşiolit atakları

Tedavide ana prensip, alerjiye yol açan maddeden kaçınmaktır. Anne sütü ile beslenen bebekte, annenin diyetinden süt ve süt ürünlerinin çıkarılması ile tedaviye başlanmış olunacaktır.
Canim reflu ilacı başladık bakalim kusması azalması lazim kilosunu etkiler dedi insallah bakalim faydası olur tıkanıklık devam ediyor iki gündür veriyorum bekli anca etki eder Suan bi fark yok
Daha onceden anne olan arkadaslar cocuklarinizin her istedigini aliyor musunuz benim oglum cok doyumsuz bi cocuk oldu daha dogrusu herhangi bi magazada istedigini aliyoruz ok tamam birde evden pek cikmiyor sosyal ortami yok paylasmayi bilmiyor ayri mesele ama kuzeninin ayakkabisina kadar almis gelmis bi kac gun once o cocuga yenisini almislar dun bu kez gitti yeni alinana saldirdi tabi yine aldi o aglama o isyan hic bur yerde yok ben bebekle ilgilenirken babasi bide tutmus ayakkabinin parasini da vermis almis daha sonra da oyincagina takti cocugun bi guzel onuda aldi aglaya bagira ne yapicaz biz paylasmayi bilen soyle sakin bi cocuk olsun istiyorum ama tam tersi oluyor akli erdikce duzelir mi biz ne yapmaliyiz
Biz de ayni durumları yasıyoruz malesef benim oğlum 4 yasında ama kardeş soyduktan sonra ileri değil geri girmeye haşladı hatta bebek gibi davranmaya başladı
İnatçılığı istediği olmadığında bağıra çağıra agliyor market avam Pazar neresi olursa cok değişti ama kabullenme sürecindeler bunlar bir tepki ..
geeecek diyorum ama 47 günlük olduk ben ben değilim resmen cok zor Allah yardımcımız olsun pedagog götürmeyi düşünüyorum duzelmezse
Yoksa sinir sistemin kaldırmayacak.
Sabırlı olmak lazım en başta ama olmuyor bende :((

Geçen gün acilde serum yerken yanımıza bi cocuk gekdi
Annesiyle konuşurken kız herşeyi denediğini mami power önerdi ilk 3 ay doğru düzgün sütü olmamış
Sonrasında 2.5 yasına kadar emzirmis
Eczaneden koli koli alıyorduk dedi
Bende alicam Mevlüt falan derken çıkamadım bi çıkıp alıp denicem
Saydığım da 5-10 cc ya cikiyor ys cokmiyor iki göğsün toplamı
Ve Benim velet kesinlikle memeye hala yaklaşmıyor
Bugun yine denerken eşim işten heldi caddeye geliyor ağlaması noldu dedi meme kavgası dedik inanmadı
Onum yanında da daha memeye yaklaşık kokusunu aldığı anda kuduruyor

Geçen gün acilde serum yerken yanımıza bi cocuk gekdi
Annesiyle konuşurken kız herşeyi denediğini mami power önerdi ilk 3 ay doğru düzgün sütü olmamış
Sonrasında 2.5 yasına kadar emzirmis
Eczaneden koli koli alıyorduk dedi
Bende alicam Mevlüt falan derken çıkamadım bi çıkıp alıp denicem
Saydığım da 5-10 cc ya cikiyor ys cokmiyor iki göğsün toplamı
Ve Benim velet kesinlikle memeye hala yaklaşmıyor
Bugun yine denerken eşim işten heldi caddeye geliyor ağlaması noldu dedi meme kavgası dedik inanmadı
Onum yanında da daha memeye yaklaşık kokusunu aldığı anda kuduruyor
Mami power cok pahali yaa migrosta 6 bucuk tl nekadar surede etki etmis acaba ona ben 3 kutu ictim pek fark yok ilk ictigimde oldu gibi oldu ama sonradan olmadi

Canim reflu ilacı başladık bakalim kusması azalması lazim kilosunu etkiler dedi insallah bakalim faydası olur tıkanıklık devam ediyor iki gündür veriyorum bekli anca etki eder Suan bi fark yok

Biz de ayni durumları yasıyoruz malesef benim oğlum 4 yasında ama kardeş soyduktan sonra ileri değil geri girmeye haşladı hatta bebek gibi davranmaya başladı
İnatçılığı istediği olmadığında bağıra çağıra agliyor market avam Pazar neresi olursa cok değişti ama kabullenme sürecindeler bunlar bir tepki ..
geeecek diyorum ama 47 günlük olduk ben ben değilim resmen cok zor Allah yardımcımız olsun pedagog götürmeyi düşünüyorum duzelmezse
Yoksa sinir sistemin kaldırmayacak.
Sabırlı olmak lazım en başta ama olmuyor bende :KK43:(
Bizden de merhaba, ayni benim 4 yasinda ki sipayi anlatmissin resmen.2-3 yas arasi calistigim icin annemdeydi ve her istedigini alip yaptigi icin kendisi, acayip zorlanmistim bu huyu biraktirana kadar.kardes dogunca etkilenme aza insin diye tekrar simardi kullaniyor bu durumu.ben dahil yok demiyoruz pek suan hassas diye.siniri astirmiyorum ama.davranislari bebekten beter.kucugu o krese gittiginde ve ya uyudugunda sevebiliyorum yoksa emzirmeden alt degistirmeye aliyorum besiginden.buna bile tepkili.emzirirken cokuyor uzerimize.kabus gibi resmen.bugun kresinden yardim istedim konussunlar etsinler diye.kitaplari vs varmis okuycaklarmis destekliyceklermis beni.
Ve #minik kuzular bir cocugun her istedigini yapmak almak hele ki baska bir cocugun esyasini ona farkettirerek alip vermek cok yanlis ne yazik ki.boyle giderse oglunuz herseye bir sekilde sahip olabilecegini dusunup ilerde donusu olmaz huylara sahip olabilir.sizin ki bu duygularla daha yeni tanisiyor.su an sahiplenmesi ve paylasmamasi cok normal.dogru yonlendirmeyle cok cabuk egitilebilir.nette bile bununla ilgili makaleler var.cok zorlanacaginizi sanmiyorum yastan dolayi.

Nesrinay86 Nesrinay86 senin kıza yaptıklarını annemler bana yapıyordu küçükken hep biriktirmeye ve yatırmaya alıştım. Evet ben de pinti- tutumlu arası bir yerdeyim hala :) iyi yapıyorsun ben bu sayede üniversiteye başladığım an çalışmaya başladım; 23 yaşında evlenirken annemlerden yardım almadan kendim çalışıp biriktirip evimi dosedim, ev peşinatı biriktirip ev aldım gala taksit odesek de 26 yaşındayım insallah daha ödenir. Ha şu var ben mutfaktaki sarı bezi bile ikiye böler kullanırım herkes bana gülüyor bi tek eşim mutlu böyle olmamdan :KK70: iki ayakkabim iki cantam vardır biri yazlık biri kışlık şeklinde para harcamak beni üzer, hep bütçe planlaması yaparım falan. Evet benimki pintilik şu an karar verdim ama böyle çok mutluyum:))
Umarim esin de senin gibidir ve kiymet biliyordur.ben de cocukken hep biriktirip ihtiyaclarimi alirdim. 16 yasindan beri hep calistim ve okudum.sakiz alirken bile hesap yapardim ve almazdim :D ta ki evlenene kadar ben neysem esim tam zittim.onu savurgan gordukce krizlere giriyorum hala.ben kastikca o harciyor yillardir.daha dun 1 pantolona benim yillik kiyafet harcamam kadar para koydu.hala sindiremiyorum.

Bizden de merhaba, ayni benim 4 yasinda ki sipayi anlatmissin resmen.2-3 yas arasi calistigim icin annemdeydi ve her istedigini alip yaptigi icin kendisi, acayip zorlanmistim bu huyu biraktirana kadar.kardes dogunca etkilenme aza insin diye tekrar simardi kullaniyor bu durumu.ben dahil yok demiyoruz pek suan hassas diye.siniri astirmiyorum ama.davranislari bebekten beter.kucugu o krese gittiginde ve ya uyudugunda sevebiliyorum yoksa emzirmeden alt degistirmeye aliyorum besiginden.buna bile tepkili.emzirirken cokuyor uzerimize.kabus gibi resmen.bugun kresinden yardim istedim konussunlar etsinler diye.kitaplari vs varmis okuycaklarmis destekliyceklermis beni.
Ve #minik kuzular bir cocugun her istedigini yapmak almak hele ki baska bir cocugun esyasini ona farkettirerek alip vermek cok yanlis ne yazik ki.boyle giderse oglunuz herseye bir sekilde sahip olabilecegini dusunup ilerde donusu olmaz huylara sahip olabilir.sizin ki bu duygularla daha yeni tanisiyor.su an sahiplenmesi ve paylasmamasi cok normal.dogru yonlendirmeyle cok cabuk egitilebilir.nette bile bununla ilgili makaleler var.cok zorlanacaginizi sanmiyorum yastan dolayi.
Benim rahatsiz oldugum durumda bu aslinda marketten avmden ne isterse alalim tamam ama baskalarinin esyalarina bu sekilde sahip olmak istemesini kabul edemiyorum aslinda evde cok sakin kardesle ilgili bi problem yok ama esimin ailesindeki cocuklari gorunce bildigin kendinden geciyor birde liderlik havasi var velette alacagini aliyor ediyor vs. Ok ama oyunlari kendi istedigi gibi oynamak istiyor birde kiminle isterse mutlaka onunla oynayacak yoksa kiyamet kopuyor biraz daha gozlemleyip yardim.almayi dusunuyorum

Mami power cok pahali yaa migrosta 6 bucuk tl nekadar surede etki etmis acaba ona ben 3 kutu ictim pek fark yok ilk ictigimde oldu gibi oldu ama sonradan olmadi
Onu söylemedi
Ama tanıdık eczaneye toplu sipariş veriyorduk geliş fiyatına alıyordum dedi

Benim rahatsiz oldugum durumda bu aslinda marketten avmden ne isterse alalim tamam ama baskalarinin esyalarina bu sekilde sahip olmak istemesini kabul edemiyorum aslinda evde cok sakin kardesle ilgili bi problem yok ama esimin ailesindeki cocuklari gorunce bildigin kendinden geciyor birde liderlik havasi var velette alacagini aliyor ediyor vs. Ok ama oyunlari kendi istedigi gibi oynamak istiyor birde kiminle isterse mutlaka onunla oynayacak yoksa kiyamet kopuyor biraz daha gozlemleyip yardim.almayi dusunuyorum
Bu yaslarda butun bu duygular davranislar normal canim dedigim gibi dogru yonlendirme onemli.

Günaydın sevgili anneler, bir konuda yardımınıza danışacağım. Benim bebeğim emme konusunda çok tembel. 5 10 dk emip 1 saat gazı çıkartıyoruz. Doymadığı için 15 20 dk uyuyor. Bende sağıp biberonla veriyorum fakat içip uykuya geçene kadar yine 1 saat geçiyor ortalama 1,5 sat uyuyor. Göğüslerim sapmaktan acıdı. Yetiştiremiyorum vakti dolana kadar uyanıyor. Hip in mamasını kullanacağım. Benim durumumda olan anneler Arada kaç ml vermek lazım

Sab simplex kullanıyorum çok rahatlattı bebeğimi. O kadar gazlıydı ki ıkınmadan kıpkırmızı oluyordu. Her mama ve emmeden sonra kusuyordu. Bu Damla’yı aldık 2. Günden sonra rahatlattı tavsiye ederim.
Gunde kac kere ve kacar damla veriyorsun canım bızde onu kulllanıyoruzdq işe yaramıyo sankı yada bızımkı kolik

Back
X