- Konu Sahibi endless love
-
- #57.761
valla yataktan sinirle kalkip kizimin guler yuzunu gorunce her sey geciyor bazen tekrar dallayip uyutuyorum yani emdikten sonra hemen uyanirsa emme istemiyor ben de mecbu salliyorumOglum birkaç gündür gecenin ortasında cin gibi uyanıp uyumuyor. Mecburen oyun falan oynuyoruz. Zaten sürekli emme durumunda uyurken de.. Bazen sabrımın bittiğini hissediyorum. Var mı bu durumda olan ya da bir önerisi olan?
ben de mayıs annesiyim. yorumları okurken dikkatimi çektiniz. Bence uyku eğitimi için para dökmeyin. Yeni annelere mucize çözümler kitabını yazarı Tracy Hogg tavsiye ederim. Ben okudum ve uyguladım. Biraz da kızıma göre uyarladım. Şuan sorunumuz yok ama ileride nasıl olur bilemiyorum tabi ki. Yatır kaldır yöntemi deniyor. Bi kere her akşam rutin oluşturuyorsunuz. Mesela ninni söylüyorum ben. İlk başlarda odanın ışığını kapatıp kucağımda çok hafiften sallayarak ninni söylüyordum. Her gün aynı cümleyi kurmak da önemli "Uyku vakti geldi" şeklinde konuşup yatağına bırakıyordum. Hşşş hşşş sesleriyle elimle pışpışlıyordum. Sonra onun görrmeyeceği şekilde koltuğa geçip bekliyordum uykuya dalmasını. Ağlarsa kucağıma alıp hş hşşşşş yapıp susar susmaz yatağına tekrar koyuyordum. Böyle böyle uyutmaya alışıyorsunuz. Ben 4 aylıkken uyguladım. Şuan odasına götürüp yatağına yatırıp az ninni söleyip hşş hşşş liyorum ve uyuyor. Bazen uyumucak gibi hareketler yapıyo Odadan çıkıyorum ağlamadığı sürece odasına girmiyorum kendi kendine uyuyor. Bence deneyin faydasını görürsünüz. Çocukların uykuya ihtiyacı var derin uykuya. Belki bi faydam olur diye yazdım. Kolay gelsin
Cok tesekkur ederim tecrubeni paylastigin icin miss_muhnds . Daha once bu yontemi denedim ama benim asi oglum yatirir yatirmaz kıyameti kopariyor o yuzden yatir kaldir arasi ben emme basma tulumba gibi oluyorum yatagin basinda ama senden guc aldim yeniden deneyecegimben de mayıs annesiyim. yorumları okurken dikkatimi çektiniz. Bence uyku eğitimi için para dökmeyin. Yeni annelere mucize çözümler kitabını yazarı Tracy Hogg tavsiye ederim. Ben okudum ve uyguladım. Biraz da kızıma göre uyarladım. Şuan sorunumuz yok ama ileride nasıl olur bilemiyorum tabi ki. Yatır kaldır yöntemi deniyor. Bi kere her akşam rutin oluşturuyorsunuz. Mesela ninni söylüyorum ben. İlk başlarda odanın ışığını kapatıp kucağımda çok hafiften sallayarak ninni söylüyordum. Her gün aynı cümleyi kurmak da önemli "Uyku vakti geldi" şeklinde konuşup yatağına bırakıyordum. Hşşş hşşş sesleriyle elimle pışpışlıyordum. Sonra onun görrmeyeceği şekilde koltuğa geçip bekliyordum uykuya dalmasını. Ağlarsa kucağıma alıp hş hşşşşş yapıp susar susmaz yatağına tekrar koyuyordum. Böyle böyle uyutmaya alışıyorsunuz. Ben 4 aylıkken uyguladım. Şuan odasına götürüp yatağına yatırıp az ninni söleyip hşş hşşş liyorum ve uyuyor. Bazen uyumucak gibi hareketler yapıyo Odadan çıkıyorum ağlamadığı sürece odasına girmiyorum kendi kendine uyuyor. Bence deneyin faydasını görürsünüz. Çocukların uykuya ihtiyacı var derin uykuya. Belki bi faydam olur diye yazdım. Kolay gelsin
Canım ben artık emzirmiyorum 7. aya girdik kendileri istemedi ben de zorlamadım artık. Ama evde yoğurt, kefir, lor peyniri, çorba yapıyorum yiyorlar gündüz.Mayıs anneleri sarp gündüz 2 saatte bir emiyor tamam buna lafım yok ama gece de aynı 2 saatte bir ve ben sersem uyanıuorum böyle değildi 1 aydır var bu durum gecede baya emiyor kısa değil bakıyorum agzı süt dolu yetmeme durumuda yok diş belirtisi de ypk salya var cok niye böyle değişti yani aclıktan değil bu emme alıskanlıkmı oldu ne hırıltısı var doktora gittik ciğerden değil dedi burun damlası verdi ama değişen bişi yok derin uyku uyuyamıyor siZde geceler nasıl ne yapmak lazım bildiğim birşey var ememrek değil de normal uyutmalıyım uyandıgında ama gücüm kalmıyor ve yıkıyor ortalıgı benim kuzuşum iki kere uyanır emerdi küçüklüğğnden beri evet sizleri dinliyorum arkadaslar
Off sende de mi Brütüs6 aydan sonra gece uykuları düzensizleşebiliyormuş, bir arkadaşıma doktoru öyle demiş. Bizdeki durum da aynen sizdeki gibi. Maksimum 2 saat aralıksız uyuyor, emmeden uyuyamıyor tekrar, çok nadir bazen pışpış ya da hafif kucağımda sallayarak dalıyor. Gecelerimiz rezalet yani tek kelimeyle. Uyku eğitimi verme taraftarı isen verebilirsin, ben taraftar olmadığım için kaderimse çekerim modundayım şimdilik :) Okuduğum araştırdığım kadarıyla da maalesef sık uyanma çok karşılaşılan bir durummuş. Bebeklerin doğası böyle, uyanıyorsa vardır mutlaka bir ihtiyacı diyorlar :)
Benim de öyle hemi de iki taneOglum birkaç gündür gecenin ortasında cin gibi uyanıp uyumuyor. Mecburen oyun falan oynuyoruz. Zaten sürekli emme durumunda uyurken de.. Bazen sabrımın bittiğini hissediyorum. Var mı bu durumda olan ya da bir önerisi olan?
Sağolasın bilgi için tracy hoggu ezbere biliyorum tabi :) burdaki arkadaşlar da biliyordur muhtemelen. Diyeceksin niye uygulamıyorsunuz ah iki bebekle zor be güzelimben de mayıs annesiyim. yorumları okurken dikkatimi çektiniz. Bence uyku eğitimi için para dökmeyin. Yeni annelere mucize çözümler kitabını yazarı Tracy Hogg tavsiye ederim. Ben okudum ve uyguladım. Biraz da kızıma göre uyarladım. Şuan sorunumuz yok ama ileride nasıl olur bilemiyorum tabi ki. Yatır kaldır yöntemi deniyor. Bi kere her akşam rutin oluşturuyorsunuz. Mesela ninni söylüyorum ben. İlk başlarda odanın ışığını kapatıp kucağımda çok hafiften sallayarak ninni söylüyordum. Her gün aynı cümleyi kurmak da önemli "Uyku vakti geldi" şeklinde konuşup yatağına bırakıyordum. Hşşş hşşş sesleriyle elimle pışpışlıyordum. Sonra onun görrmeyeceği şekilde koltuğa geçip bekliyordum uykuya dalmasını. Ağlarsa kucağıma alıp hş hşşşşş yapıp susar susmaz yatağına tekrar koyuyordum. Böyle böyle uyutmaya alışıyorsunuz. Ben 4 aylıkken uyguladım. Şuan odasına götürüp yatağına yatırıp az ninni söleyip hşş hşşş liyorum ve uyuyor. Bazen uyumucak gibi hareketler yapıyo Odadan çıkıyorum ağlamadığı sürece odasına girmiyorum kendi kendine uyuyor. Bence deneyin faydasını görürsünüz. Çocukların uykuya ihtiyacı var derin uykuya. Belki bi faydam olur diye yazdım. Kolay gelsin
nasılsın.Sağolasın bilgi için tracy hoggu ezbere biliyorum tabi :) burdaki arkadaşlar da biliyordur muhtemelen. Diyeceksin niye uygulamıyorsunuz ah iki bebekle zor be güzelimeşim geç geliyor bazen. Ama eşim ile bir deneyelim bakalım nolcak haber veririm.
Emmeleri geceye kaydirmalari normal diye biliyorum da hic bırakmıyor oluşu biraz yoruyor. Hadi onu da gectim emsin tamam, gecenin bi yarısı uyanıp oynamak istemesievet bizimkide tum gece memede bu normal degil mi? yani gunduz emmiyor gece emiyor gunduz de mumkun oldugunca uyutunca emzirmeye calisiyorum. cocuk konusunda ne istediysem bogazimda kaldi. hemen bebek istedim tup bebek tedavisi gordum. normal dogumu cokkk istedim +2 de takildi acil sezaryene alindim. bir de emzirmeyi cok istiyorum ama kizim gunduzleri emmiyor yani memeyi de birakirsa cok uzulecegim. gene de bugune sukur
Ah kuzum senin işin daha da zor tabi. Demek ki emmeyle alakası yok, ruhlarinda var delilikBenim de öyle hemi de iki tane
Cok tesekkur ederim tecrubeni paylastigin icin miss_muhnds . Daha once bu yontemi denedim ama benim asi oglum yatirir yatirmaz kıyameti kopariyor o yuzden yatir kaldir arasi ben emme basma tulumba gibi oluyorum yatagin basinda ama senden guc aldim yeniden deneyecegim
Sağolasın bilgi için tracy hoggu ezbere biliyorum tabi :) burdaki arkadaşlar da biliyordur muhtemelen. Diyeceksin niye uygulamıyorsunuz ah iki bebekle zor be güzelimeşim geç geliyor bazen. Ama eşim ile bir deneyelim bakalım nolcak haber veririm.
Kızlar hala gece lambası kullanıyoruz sizde durumlar nasıl? Acaba lamba kullanmadan uyur mu?
Eşime anlatamıyorum bencede kullanmak istemiyorum ama korkar diyorBen hiç kullanmadım gece lambası hiç sıkıntı yaşamadık. Ama bence kaldır. Çünkü büyüme hormonu karanlıkta salgılanıyor diye biliyorum.
Benimki de aynı saati bile belli genellikle 4 civarı oluyo,emiyor gözler açık cin gibi yatağa bırakıyorum emdikten sonra sağa sola dönüyo konuşuyo oyun istiyor biraz kendi haline bırakıyorum hafif hafif beşiğini sallıyorum uyuyo ama 1 saati buluyo tekrar uyumasıOglum birkaç gündür gecenin ortasında cin gibi uyanıp uyumuyor. Mecburen oyun falan oynuyoruz. Zaten sürekli emme durumunda uyurken de.. Bazen sabrımın bittiğini hissediyorum. Var mı bu durumda olan ya da bir önerisi olan?
Eşime anlatamıyorum bencede kullanmak istemiyorum ama korkar diyor
Canım okurken denk geldim yazmak istedim, kızım 25 nisan doğumlu ben de karanlıkta uyumaya alıştırmıştım 2 aydan sonra, çok da güzel uyuyordu. Ama 6,5 aydan itibaren ağlayarak uyanmaya başladı geceleri, ağlamaları uzun geceler sürünce ben de gece lambası denedim ama odanın içinden gelmiyo ışık holden geliyo loş bi şekilde ve o günden sonra ağlamaları kesildi normal bi şekilde emmeye kalkıyo. Ben de çok üzüldüm karanlıkta uyumasını tercih ederdim ama yapacak bişi yok bi süre sonra belki yine karanlığı denerim. Bence sen de lambasız uyutmayı dene, eğer ağlayarak uyanmazsa sorun olmaz. Eşine de en azından deneyelim diyerek ikna edersin, korkarsa lambaya geri dönersiniz:)Eşime anlatamıyorum bencede kullanmak istemiyorum ama korkar diyor
Bu gece uyanmaları konusunu iyki sormusum baya bir sıkıntıymıs hepimizde. Bende karanlıktan mı aglayarak uyanıyor diye gece lambası denedim ama büyük bir değişme olmadı şimdi ben şunı farkettim gündüz daha az uyuttum gece daha az uyandı 8 kere den 4-5 e düştü alakası var mı bilemiyorum denedim ya da denk geldi ama 2 gündür uyku saati 9 iken 11 e yaklastıCanım okurken denk geldim yazmak istedim, kızım 25 nisan doğumlu ben de karanlıkta uyumaya alıştırmıştım 2 aydan sonra, çok da güzel uyuyordu. Ama 6,5 aydan itibaren ağlayarak uyanmaya başladı geceleri, ağlamaları uzun geceler sürünce ben de gece lambası denedim ama odanın içinden gelmiyo ışık holden geliyo loş bi şekilde ve o günden sonra ağlamaları kesildi normal bi şekilde emmeye kalkıyo. Ben de çok üzüldüm karanlıkta uyumasını tercih ederdim ama yapacak bişi yok bi süre sonra belki yine karanlığı denerim. Bence sen de lambasız uyutmayı dene, eğer ağlayarak uyanmazsa sorun olmaz. Eşine de en azından deneyelim diyerek ikna edersin, korkarsa lambaya geri dönersiniz:)
Canım ya sorma 6. aya kadar gece uyanması 2 kereye kadar düşmüştü. Dişler çıkınca bütün düzen gitti. Hem geç yatıyo hem de saat başı kalkıyodu bazen yarım saate kadar düşüyodu uyanmalar. Gece lambası ağlamasına çare oldu sadece uyanmalar devam etti. Şimdi yeni yeni gece uyanma süresi 2 saate kadar çıkmaya başladı ama düzenli değil. Ağzı çok kaşınıyo yeni dişler yolda.. bilmiyorum ne zaman yeniden düzene girer, daha çıkacak bi sürü diş var sonuçta.. gündüz uyumasına engel olamıyorum emerken uyuyakalıyo çünkü, uyandırmak olmuyo ki benimde dinlenmem lazım:) kısacası düzen falan kalmadı bizde kafasına göre takılıyo:)Bu gece uyanmaları konusunu iyki sormusum baya bir sıkıntıymıs hepimizde. Bende karanlıktan mı aglayarak uyanıyor diye gece lambası denedim ama büyük bir değişme olmadı şimdi ben şunı farkettim gündüz daha az uyuttum gece daha az uyandı 8 kere den 4-5 e düştü alakası var mı bilemiyorum denedim ya da denk geldi ama 2 gündür uyku saati 9 iken 11 e yaklastı
Ben uyanınca yeniden uyutmayı deniyorum tabi ki sallıyorum, emziriyorum falan ama yok bana mısın demiyor. Dedigin gibi konuşmaya başlıyor, bi süre sonra yatmaktan da sıkılıp kalkmak istiyorBenimki de aynı saati bile belli genellikle 4 civarı oluyo,emiyor gözler açık cin gibi yatağa bırakıyorum emdikten sonra sağa sola dönüyo konuşuyo oyun istiyor biraz kendi haline bırakıyorum hafif hafif beşiğini sallıyorum uyuyo ama 1 saati buluyo tekrar uyuması
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?