• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
off yarama dokundun resmen bi kaşık zorla yoğurt bi kaşık o da inanmazsın zorla yulaf ununa meyve puresi koyup yedirmeye calışıyorum başkada bişi yok yumurtaymış peynirmiş pekmezmiş yok sebzeymiş ağzına geleni de püskürüyo
Tatlım ben bi hafta ara verecektim baktım meyveyle sebze saatlerinin yerini değiştirdim çok az 1 çay kaşığı dolusunca yedi bunada şükür dedim. Meyve püresini sebzeden çok sevdi. Ama sanki gaz sorunumuz geri geldi sancılı ağlamalar başladı bi dahakine kimyon atıcam biraz. Gerçi ben kimyon sevmiyorum :KK49: (ondan kalanları yiyorum beni taklit etsin diye :kk77::halay:)

Tatlım ben bi hafta ara verecektim baktım meyveyle sebze saatlerinin yerini değiştirdim çok az 1 çay kaşığı dolusunca yedi bunada şükür dedim. Meyve püresini sebzeden çok sevdi. Ama sanki gaz sorunumuz geri geldi sancılı ağlamalar başladı bi dahakine kimyon atıcam biraz. Gerçi ben kimyon sevmiyorum :KK49: (ondan kalanları yiyorum beni taklit etsin diye :kk77::halay:)
brokoli verdiysen o yapmış olabilir....bakim bende değiştireyim saatlerini belki işe yarar

Kizlar oglumin kulagnda iltihap olusmus. Zaten kulagibi tutup duruodu. Agumentin antibiyotik verdi kullnmak istemiyorm baska bildgnz yontem var mi

Kizlar oglumin kulagnda iltihap olusmus. Zaten kulagibi tutup duruodu. Agumentin antibiyotik verdi kullnmak istemiyorm baska bildgnz yontem var mi
Hamileliginin en basindan beri ne cok sınandın :( gecmis olsun. Benim duydugum bir yontem var ama soz konusu bebek olunca yazmak istemem.
Hangi ildesin ? Facete turkiye homeopati platformu var oraya bulundugun ilde homeopati uzmani bir pediatrist var mi diye sorsan ? Varsa ona goturursun bebegini antibiyotik harici dogal birseyler recete edecektir veya ev yapimi birseyler tarif edecektir.

Ama neden birlikte gülmüş olduk fena mi oldu ?
Herkesin cocugu kendince yaramaz. Seninki oldugu yerde donuyormus benimki emekliyor, tutunup kalkiyor fayansa yatiyor yattigi yerden fayansi yalıyor terlikleri cigniyor tutunup kalkarken kafa ustu düşüyor buzdolabinin kapisini acip önünde yatıyor kapilari acip kapatip parmaklarini sikistirmaya gayret gosteriyor sandalyeleri cekip uzerine dusurmeye çalışıyor ve daha bir sürü sey. Ve benim 5 dakika tv acmisligim yok.
Tv konusunda sana katılıyorum dısarda gözlemliyorum anne baba veriyor eline telefonu cay kahve içmek için hipnoz oluyo cocuklar sonra okulda 2x2 öğretmekte zorlAnıyoruz algılar öğrenmeye kapalı herşey hazır veriliyor cocuklara bizim nesildeki cocuklar öyle olmasın arkadaslar ben öğretmen olarak gercekten üzülüyorum su dısarda elinde telefonlu bebelerden genclıkten sıkıldım şimdi biz teli kullanıyoruz ama neler ogreniyoruz onlarsa sadece inst face peşindeler hikayeler selfiler bu düZen değişsin garsonlar bile köşede teline bakmaktan siparişimizi alamıyor ne hale geldik..

Canım birşey soracağım mesela çorba vs verilmiyor mu blw de? Dediğin gibi fincan tutmak bu aydaki bebekler için güç bişey bide ondan bişiler içmek. Bende istiyorum kendi yesin ama aklıma takılan çorba kıyma tavuk yoğurt nasıl yiyecek bunları
Blw'de çorbalar 8 ya da 9. aydan sonra veriliyor sanırım ve henüz o zaman da kaşık kullanamadıkları için fincanla veriliyor. Kıyma, tavuk vs de 8. aydan sonra, o zaman onları elle yiyorlar. Yoğurdu fincanla veriyorlar genelde, ben henüz yoğurda geçemedim gerçi. Şu an fincanı tutamıyor tabi ki bizimki de alttan desteklemek gerekiyor, muhtemelen yoğurdu da fincanla veririm ya da belki kaşığına bandırıp ağzına götürmesini beklerim.

kizlar muhallebi tarifleri paylassaniz su irmik devam sutu bu ücü bide icine meyve ya da sebze koyup yapiyorum aksam 6-7 arasi muhallebi veriyorum ama pek sevmedi zorla eline biseyler verip bi iki kasik yedirebiliyorum tadini mi sevmedi acaba:110:

bide blw kitabini okumustum yaparim diyodum ama vazgectim doktorum da pek tavsiye etmedi acikcasi blw yapanlar kolay gelsin insallah yer bebeleriniz :) ben daha mama sandalyesi almadim buhafta alicaz aksamlari biz yerken onu da oturtup eline haslanmis bisiler verip kesfetmesini sagliycaz doktorum oyle yapabilirsin dedi hem kendi bisiler yemeye calisir hem yemek saatini bilir diye eline aldiginda dagilsin dedi benim gibi yari blwciler icin yaziyorum :)

bide blw kitabini okumustum yaparim diyodum ama vazgectim doktorum da pek tavsiye etmedi acikcasi blw yapanlar kolay gelsin insallah yer bebeleriniz :) ben daha mama sandalyesi almadim buhafta alicaz aksamlari biz yerken onu da oturtup eline haslanmis bisiler verip kesfetmesini sagliycaz doktorum oyle yapabilirsin dedi hem kendi bisiler yemeye calisir hem yemek saatini bilir diye eline aldiginda dagilsin dedi benim gibi yari blwciler icin yaziyorum :)
Ben tam blw'ciyim (simdilik), bizim yaptığımız da bu zaten :) eline veriyorum, biz yemek yerken o da mama sandalyesinde tadıyor eline verdiğim sebzeyi/meyveyi :)

Gecmis olsun atlatmissiniz. Kahve fincanini tamamen onun kontrolune mi biraktin ? Bebegim cok fena ya biraksam karsi duvara firlatir. Ben de dun bardakla verdim ama onun tutmasina müsade ederek alttan kendim tuttum. Ben de bikac gundur blw deniyorum
Teşekkür ederim.evet ilk gün alttan destekledim baktım kavraması tutması ağzına götürmesi çok iyi ona bıraktım.biraz döküp biraz içiyor. Normalde sağa sola çarpar atarak oynar ama bardak fincan vs çok merakı var elinden bırakmıyor çok seviyor. Bizi çay içerken çok izliyordu içi giderek :dondurma:
sanırım ordan öğrendi :KK48:
UcukMavi UcukMavi
Blw yapıyorsun değil mi kacıncı gündesin gelişmeleri arada yazarmısın
sebzeler bitti yoğurt verdim hatta yoğurdu her akşam veriyorum artık meyvelerden muz verdim ilk gün sevmedi bakalım yavaş yavaş ilerliyoruz

Weewell bizimkinin markası, ben memnunum

Şahsi fikrim, evet, işe baslamanla alakalı olabilir. Gündüz göremediği annesiyle gece özlem gidermeye çalışıyor miniğin :)

Biz de sebze tadımlarını bitirdik, bugün tadım listesine göre elmaya geçtim ama yoğurt kafamda hala soru işareti.. Acaba meyvelerden önce mi vermeliydim diyorum, doktor da yoğurtla başlayın demişti ek gıdaya tatlı olmadığından (blw desteklemiyordu gerci). Ama henüz fincan tutma kabiliyeti çok başarılı değil.. Kafamda deli sorular :)
Bir de pırasayı da haşlanmış olarak mı verdin?
Evt pırasayı buharda yumuşattım elinde ağzında geveledi biraz zaten alerji var mı yok mu ona bakmak için yeterli

Teşekkür ederim.evet ilk gün alttan destekledim baktım kavraması tutması ağzına götürmesi çok iyi ona bıraktım.biraz döküp biraz içiyor. Normalde sağa sola çarpar atarak oynar ama bardak fincan vs çok merakı var elinden bırakmıyor çok seviyor. Bizi çay içerken çok izliyordu içi giderek :dondurma:
sanırım ordan öğrendi :KK48:
sebzeler bitti yoğurt verdim hatta yoğurdu her akşam veriyorum artık meyvelerden muz verdim ilk gün sevmedi bakalım yavaş yavaş ilerliyoruz

Evt pırasayı buharda yumuşattım elinde ağzında geveledi biraz zaten alerji var mı yok mu ona bakmak için yeterli
Aferin ona ;) ben bugun de denedim yine olmadi bardaktakini döküyor sonra bardakla oynuyor

Hamileliginin en basindan beri ne cok sınandın :KK43: gecmis olsun. Benim duydugum bir yontem var ama soz konusu bebek olunca yazmak istemem.
Hangi ildesin ? Facete turkiye homeopati platformu var oraya bulundugun ilde homeopati uzmani bir pediatrist var mi diye sorsan ? Varsa ona goturursun bebegini antibiyotik harici dogal birseyler recete edecektir veya ev yapimi birseyler tarif edecektir.
Daha oglumun hasta olmadgi bi gun yok. Asiri terlio gece 5 6 defa ustunu degistriyorm 7 8 sefa tulbent koyuyorm beline. Uykusuzlktan olmek uzereym yarm saat dalsam su gibi oluo. Teri hep ustnde sogudugu icin hep oksuruo balgami war burnu tikali :(

Daha oglumun hasta olmadgi bi gun yok. Asiri terlio gece 5 6 defa ustunu degistriyorm 7 8 sefa tulbent koyuyorm beline. Uykusuzlktan olmek uzereym yarm saat dalsam su gibi oluo. Teri hep ustnde sogudugu icin hep oksuruo balgami war burnu tikali :KK43:
Neden oyle oluyormus ki dr ne diyor ? Ter testi fln var miymis ? Gezdirdin mi bi kac dr ? Cok zor Allah yardimcin olsun. Fiziksel yorgunlugun yaninda insan moral olarakta çöküyor yavrusunun hastaliginda :(

Daha oglumun hasta olmadgi bi gun yok. Asiri terlio gece 5 6 defa ustunu degistriyorm 7 8 sefa tulbent koyuyorm beline. Uykusuzlktan olmek uzereym yarm saat dalsam su gibi oluo. Teri hep ustnde sogudugu icin hep oksuruo balgami war burnu tikali :KK43:
Merhaba bu konuda yardimci olmak istedim. Bir tanidigim da ayni durumdaydi doktoru soyle demksti. Xocugun uzerini degistirirken hasta ediyosunjz yün atlet giydirin teri uzerinde kalmaz degistirmenize gerek yok demksti ve ise yaramkztk. Bi dene istersen

Merhaba canim benim oglumda cok terliyor ben oda isisini sicak tutmadigimdan beri eskisi gibi terlememiyor. Bende önceden gece uyaniyodum sirti terliydi deistirsem olmuyo deistirmesem olmuyo kalin bez koyuyodum biraz öyle idare ettik. Annemdeyim suan oda isisini ölcecek biseyim yok ama kaloriferi hafif acik birakiyorum yanmiyor fazla iyi oluyo sadece hafif basi terliyo. Ama nasil birazcik acinca sirti mirti hep terli oluyor annem diyor bu oda soguk ama cocuk terlemiyo sevmiyo demek. Cokta giyindirme yani kalin kiyafetler giydirme. Gecmis olsun canim Allah yardimcin olsun :KK43: seni hatirliyorum alerjiydi bogmca fln cok cektiniz insallah iyi olur bebegin bu günleri unutursunuz. Benim oglumdada halen balgam ve öksürük var gecmiyor biseysi yok ama artik onun öyle olmasina alistim

Back