2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    305
benim ki şu an 10 buçuk aylik makarna pilav bunları yiye biliyor puturlu şeyler yemesini istiyorsanız eline verin ekmek salatalık elma tek çaresi bu önce kendi yiyecek sonra senin verdigini
Elindeyken de yemiyor önceden makarna yerdi armut yerken çok küçüktü videosu var bir dilim armudu bitirmişti köfte vs de yerdi diyetten dolayı muhallebi ağırlıklı gittik çocukta unuttu haliyle kesinlikle ağzına alıp tadına varıp çıkarıyor ev rezil oluyo yine veriyorum eline ama nafile. Yinede denemeye devam edicem bugün annemi aradım verdim eline o arada yedirdim çatalla ezilmiş çoğunluk çıkardı diliyle yada öğürdü ama azda olsa yedi
 

Sen vazgeçme de, o alışır inşaallah ya. Benim bir tanıdığım vardı anaokulu öğretmeni, 3 yaşında çocuk katiyen pütürlü yemiyor çok zorlanıyoruz yemek yedirirken demişti. Dediğin gibi şimdi alışmazsa, ilerde çok çok zor alışması.

Ben tv ünitesinin en üst rafına koyuyorum valla kovayı, diğer yerlerde de tepe nere varsa oraya taşıyorum hep :))
 
Sizdeki yürekten ben de istiyorum daha oğlumu saniye gözümden ayırmadım bırakın bırakıp tatile gitmeyi uykusunda özlüyorum ki çoooook zor bi bebek hep ağlar zırlar ama benim evladım yapçak bişey yok. Annelik güdüsü her insana farklı farklı verilirmiş.
 

Bu yorum biraz kırıcı ve yanlış anlaşılmaya çok müsait olmuş bence. Baya yaptığını bir yorum değil farkındayım fakat anne empatisi kurarak yaralayıcı bir şekilde yazdığınızı düşünüyorum. Siz saniye gözünüzden ayıramıyorsunuz diye daha iyi anne, o hanımefendi tatile gidebiliyor diye daha kötü anne değil. Annelik güdüsü farklı verilirmiş sözü çok incitici olmuş, eğer konuşmanın tamamını okusaydınız neden tatile ihtiyaç duyduğunu anlardınız. Siz kaldırabiliyor olabilirsiniz ama herles kaldıramaz ve evladıyla daha kaliteli vakit geçirebilmek için böyle bir tercihte bulunabilir, kimi anne de sırf bu yüzden iş hayatına geri döner mesela ki bu çok doğal ve insani. Onun için bir anne olarak, karşımızdaki anneye yorum yaparken daha hassas olmaya özen gösterelim bence.
 
bu mesajı bende okuduğum vakit senin gibi düşündüm ama senin gibi güzel dile getiremedim aynen yazdıklarına katılıyorum canım.
 
Bunun yürekle hiçbir alakası yok ilk bırakmam babamın 2. Felci geçirmesiydi bugün haber aldım 3. Felci geçirdi ve biz babamla aynı yerde yaşamıyoruz yarın yanına gdicem her an ölebilir ara ara bırakıp babamın yanına gidiyordum iyikide bırakmışım tekrardan gdiceğim için bugün babannesine bıraktım lütfen yorum yaparken biraz ölçülü yorum yapın
 
Ayrıca bana destek olarak yazan arkadaşlara teşekkür ederim zaten bugün zor bi gün neler yazıyosunuz diye kafamı dağıtmak için girdim ve insanlar sizin ne yaşadığınızı bilmeden hadsiz bi şekilde yorum yapıyor ve bunu bir anneye söylüyor vicdan meselesi tabi he bu arada ben onu emin ellere emanet ediyorum sıradan bir insana değil
 
Geçmiş olsun Can'ım. Rabbim şifa versin babanıza.
 
canım sen bu tur yorumlara takilma kimin ne yaşadığını kimse bilemez seni anlayan anlar anlamayani da salla gitsin rabbim babacigina şifa versin selamet kapilari acsin
 
Selamlar.

Sömestr tatili nedeniyle bir süredir ailemin yanındaydım. Dün geri döndüm. Bu sürede kızımın bazı alışkanlıklarına müdahele ettim. Sallanarak uyuyordu, artık kendi uyuyor. Sabah 6-6:30 gibi kalkardı bunu 7ye kadar uzatmayı başardım. Ancak yeme konusu hala sıkıntılı. Pek iştahlı bir bebek değil. Minik porsiyonlar yiyor. Bir süredir mama alıyor,anne sütünü bırakmıştı. Mamayı sadece gece uykusuna geçerken ve bir de gece uyandığında içiyor. Yaşı dolmadan gece beslenmesini kesmeyi düşünmüyorum.

Pütürlü yeme konuşulmuş. Bu konuda sıkıntımız yok çok şükür. Et, köfte, balık, peynir, vs.. bunları en baştan ezmeden verdim. Sebzeleri çatalla ezmiştim artık onları da ezmiyorum. Bebeklerimizin damakları öyle sert ki rahatlıkla çiğneyebiliyorlar. Bizim sıkıntımız yumurta ile. Çok zor yiyor. Omlet, pancake, haşkanmış, çırpılmış, vs çeşit çeşit denedim severek yediği olmadı. Ben de terbiyeli haşlama, köfte, kek, kurabiye vs yapıp içine katıyorum. Bir an önce yaşını doldursa da bizim yemeklerden yemeğe başlasa diye bekliyorum. Zaten az tuzlu pişer bizde yemekler, sorun olmayacağını düşünüyorum.

Daha hâlâ 9 kg’ı görmüş değiliz. Boyu uzun, fiziksel ve mental gelişimi yerinde olunca açıkçası kg’ı çok önemsemiyorum. Ben de böyle iştahsız ve zayıf bir çocukluk geçirmişim. Sanırım bana benziyor.

Ufak tefek kelimeler başladı. Baba, hala, gel, hadi, hoppa,dede vs gibi. Halasının adını bile söylüyor ancak henüz anne kelimesini birkaç kez dışında söylemedi :) sıralayarak istediği yere gidiyor ancak bu ara favorisi yürümek. Ellerimizi tutup bizi ayağa kaldırıyor ve kendini yürütüyor. İstediğini göstermeye başladı. Sürekli işaret parmağı havada ıh ıh diye diye gösteriyor. İstediğini vermeyince çığlık çığlığa gidiyor :) suluğunu ulaşabileceği bir yerde bırakıyorum. Susadığı zaman gidip içiyor. Onun dışında çekmeceler ve raflar tüm bebekler gibi favorisi. Salonda tv ünitesinin alt raflarını onun kitapları ve oyuncakları şle doldurdum. Doldur boşalt yaparken baya oyalanıyor. Mutfakta da işim varsa yanıma alıyorum. Alt dolap içinde bir kutuda saklama kaplarımın kapakları var. Onlarla doldur boşalt yaparak oyalanıyor.

10.5 aylık oldu. Doğumgününü aile arasında kutlamayı planlıyoruz. Onun anlayacağı ve keyif alacağı, arkadaşlarıyla eğleneceği bir yaşa kadar büyük organizasyonlu doğumgünü düşünmüyorum.

Şimdilik bizde durumlar böyle :)
 
Kızlar 17 sinde adet olmuştum 24 de bitmiştim yani bir kaç gün önce bitmiştim. Sabah kalktığımda yine adet olmuşum daha önce hiç böyle birşey yaşamadım. Ayda bir defa olurum. Benim gibi olan var mı? Ne bu şimdi anlamadım
 
Akşama kadar bekle kesilmezse doktora git bence önemli bişey diildir telaşlanma benim normalde 3 gün sürer adetim Doğum yaptıktan sonra 8 gün sürüyor seninkinde belki öyledir
 

Çok geçmiş olsun, Rabbim acil şifalar versin.


Maşaallah, su olayı çok hoşuma gitti. Ben hep mutfakta tutuyordum suluğunu. Artık ben de gözünün önüne koyayım bakalım ne olacak:)
 

Aynı durum benim de başıma geldi. İçim rahat etsin diye doktoruma gidip muayene oldum. Ters bir durum yokmuş. Yumurtlama kanaması olduğunu söyledi, benimki az bir kanamaydı. Bir de çok fazla adet görüyorum hem yoğun hem uzun sürüyor, bu da hamilelikten dolayı rahimin fazla damarlanmasından kaynaklıymış. Bunun için doğum kontrol hapı verdi doktorum, kullanmaya cesaret edemedim henüz. Emziren kadınlarda yumurtlama kanamaları, düzensiz kanamalar daha sık görülür dedi doktorum. Yine de doktora gidip bi muayene olursan için rahat eder canım..
 
çok teşekkür ederim canım. İlk defa böyle oldu. Çok yoğun değil bakalım kaç gün sürecek ona göre doktora gidicem.
 

benim de tam tersi.26-28 günde adet olan ben oldu mu 40 küsür günler....geçen ay 45.günde oldum.düzene girer diye de gitmiyorum.
 
Maşallah canım çok tatlı anlatmışsın.. mesajın sonlarına kadar benim bebekle arasında ay farkı var diye düşündüm. Bebeğim 14 mart doğumlu.
Birşey merak ettim bu konuşma yada davranışlar için uğraştın mı. Yoksa kendiliğinden mi oldu.
Benim oğlum da dede, baba, meme, mama var. Fakat diğerleri yok. Her bebeğin kendine özel olduğunu biliyorum tabiki farklılıklar illaki olacak. Demek istediğimi anladığını düşünüyorum canım.
Uyku eğitimi nasıl oldu onu da merak ettim. Tatili güzel değerlenirmişsin :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…