2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    305
Kızlar keçi sütü aldım. Birazdan oğluma yoğurt yapıcam. Umarım beceririm:) diğer inek sütüyle aynımı mayalanıyor? Bir sorum daha olucak biz emziren anneler olarak keçi sütü içebiliyormuyuz? Cvp yazarsanız sevinirim.
 
Maya olayı yoğurttaki gibi ama içip içemediğimizi ben de merak ediyorum
 
Arkadaşlar kızıma sebze ve meyve püresi vermeye başladım az az.yaptigimiz sebze püresini bir sonraki gün de verebilir miyiz?yoğurtlu nasıl mayaliyorsunuz?
 

Maya olayı yoğurttaki gibi ama içip içemediğimizi ben de merak ediyorum
Bebeğe verilebilen şey anne tarafından hayli hayli tüketilir alerjik olduğumuz için biliyorum bebek direk alırken tolere edemediği şeyleri anne sütünden aldığında tolere edebiliyor bebeğinize dokunmasa rahatlıkla yiyebilirsiniz eee tabi mideniz alırsa çok güzel olduğu söylenmez :\
 
Arkadaşlar kızıma sebze ve meyve püresi vermeye başladım az az.yaptigimiz sebze püresini bir sonraki gün de verebilir miyiz?yoğurtlu nasıl mayaliyorsunuz?
Ben vermiyordum cnm ancak yaptığımı gün içinde veriyorum diğer günler taze yapıyorum ama kalanı dondurucuya atıp ta 1,2 güne verebilirsin. Yoğurtta ben şöyle yapıyorum büyük bi kupa kadar süte 1 buçuk 2 tatlı kaşığı yoğurtla mayalı yorum elini ısıracak derler ya canını yakmayacak ama ısıracak kıvamda olunca mayalı yorum 2 dk 100 de çalıştırıp kapattığım fırnın içine koyuyorum sarıp orda mayalanıyor geceden sabah namazına kadar. Ama sütün ağzını örtü dışında birşeyle kapattığımda tutmadı sürekli sıcak kalmaktan aklında olsun:).
 
Bebeklere keçi sütü verilebiliyor mu direkt? Sütün tadı fazla ekşimsi ya..keskin tadları pek denemiyorum ben rahatsız eder yavrumu diye..Bi de ben anne sütünden başka ne yer ne içer bu yavrular pek araştıramadım o yüzden bilemedim
 
Bugün netten okumuştum bir yaşından önce verilmemeli diyor. Tabii yoğurt şeklinde verebilirsin. Bende senin gibiyim anne sütü dışında ne yerler pek fazla bilgim yok. Ek gıdaya geçişte ne yapıcam bilmiyorum. Ara ara netten Bebek çorbaları ve yemeklerine bakıyorum Nasıl yapılır diye onları not alıyorum:)) inşallah bu ek gıda işini beceririm benim bebiş bir hafta sonra 5 aylık olacak bende dünden beri meyve tattırdım dün armut bu gün de şeftali tattırdım. Cam rendede yaptım. Cam rende almadıysan tavsiye ederim meyveleri çok güzel rendeliyor tam bebeklere göre. Rabbim hepimize yardım etsin.
 
Cam rende hangi marka kullanıyorsun Ss? Bizim hala bi düzenimiz oturmadı 5 gün orda 10 gün burda takılıp duruyoruz..bebeği korumaya çalışmaktan da aklım bişeye gitmiyor. Benim minnak da 3 gün sonra 5 ayını dolduruyor ama ben hiçbişey vermedim. Bağırsak florasını zedelemeyim diye çekiniyorum. Senden feyz alıp bir iki meyve deneyim hazır Türkiye'deyken
Becerirsin tabi ek gıda işini niye becermeyesin ki, ben instagramda ervanurunannesi adında bi hesap var onu takip ediyorum
 
cam rende için markaya gerek yok ki.marketlerde pazarlarda olanı al işte.yalnız ciddi fiyat farkı var bi yerde 20, birinde 7.90 birinde de 4.50...hepsi de aynı:)
 
Can'ım düzen olmayınca gerçekten de çok zor oluyor. Bende ailemin yanında kalmıştım doğumda 2 ay sonra evime gelip öyle düzeni ottutturmuştum. Allah yardımcın olsun. Bebişlerimizin arasında fazla fark yokmuş canım. Bu arada cam rende sevi bebe markası 7.90 almıştım. Genelde hepsi aynı oluyor canım. Çok pahalı bişey almaya gerek yok.
 
cam rende için markaya gerek yok ki.marketlerde pazarlarda olanı al işte.yalnız ciddi fiyat farkı var bi yerde 20, birinde 7.90 birinde de 4.50...hepsi de aynı:)
Teşekkürler tesstess sen napıyosun? Nasıl gidiyor iki kuzuyla? Sen de başladın galiba ek guda olayına,nasıl gidiyor sizde?
 
Bizim düzene de az kaldı bakalım,inşallah. Rendeyi alayım ben en kısa sürede sen kendin mi başladın ek gıdaya,doktor mu tavsiye etti?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…