2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    305

aklında bulunsun, çocuk ateşliyken soy ama mutlaka çorapları kalsın ayağında.



benim oğluma çocuk felci aşısı toplamda 3 doz yapıldı 1 olması gerekirken..sebep ise tabiki ülkemize aşısız giren yüzbinlerce suriyeli çocuk.onların gelişiyle bizde bitmiş olan pekçok hastalık adeta hortladı.el ayak ağız hastalığı gibi.benim de kardeşim doktor ve çok katı bu konuda. KKK aşısını yaptırmadık 5 yaşında, acilen yapılsın, kızamıktan ölen çocuklr var dedi de hemen yaptırdık.ha bi olay daha anlatayım size..

kayınpederim 80-90 yaşlarında, ikizi varmış.bunlar çocukken çiçek (su çiçeği değil) salgını olmuş ve köylere gelip herkesi aşılamışlar.bu aşı da verem aşısı gibi yara olmalıymış.iki krdeşe yapılmış, kp inki yara olmuş, kardeşininki olmamış yani tutmamış.önemsememişler ve sonuçta maalesef kardeşi çiçek hast.ölmüş.adam bunu anlatır durur.yalan değil, kulaktan dolma değil.
 
Maaşallah canım, 51 doğdu bizimki 90 günlük şuan
bizde 88 günlüğüz maşAllah bizeee

bence senin abim gil doktor diye yan etkilerini ölümleri felçleri toplumda otizm artışını filan araştırmamışsın diye düşünüyorum yoksa araştırıp da mı bu sonuca vardın bilmiyorum ama eğer araştırmadıysan bir araştır bence çok ciddi yan etkileri bir antibiyotik vermeye çekiliyoruz zararlı diye sen birde aşıların yan etkilerini gör sırf bulaşıcı hastalık kapmasın diye ben çocuğuma o zararlı şeyleri yaptırmayı vicdanım el vermedi ben aşı olan biri olarak su çiçeğini çok feci geçirdim bizim tanıdık doktor ilk çocuğuna en tanelerinden yaptı sonuç benim gibi çok ağır geçirdi diğer 2 çocuğa yaptırmadı onlar çok daha sağlıklı ve çok hafif geçirdi. Ben yaptıranlara saygı duyuyorum. Kimseye yaptırmasın demiyorum alerji konusunda ciddi bir yan etkisi oluduğu için burda alerjisi olanlara hatırlattım ki seninkilerde doktor benim gittiğimde doktor aşıları yaptırmıcağım için çok memnun oldu yani tek bir doğru yok herkesin kendi doğrusu var yeşilcim. Bu arada herkes 2, çocuğundan bahsediyor sen bahsetmiyorsun geçen aklıma geldi onun bir tane kızı daha vardı diye :)
 
Tamda söylemek istediğim bu şimdi hepimiz çocukların üzerine titriyoruz en ufacık şeyde hastaneye gidiyoruz kendimiz araştırıyorus çok ilkel yerlerde olsak imkanlar kısıtlı ve umursamaz olsam bize hak olurdu ama zaten bilinçli biriyim dikkat etme imkanım varken birde o yan etkileri bebeğime yaşatamam
 
LifeandFeel canım dediğim gibi ben de burdan ne kadar yararlı olduğuna dair pubmedden bir sürü makale paylaşabilirim.Nette her türlü yazı var yoksa.Arada çıkan 3-5 aykırı görüş için çocuklarımı tehlikeye atamam.Ne diyeyim , Sen bilirsin senin çocuğun umarım bir sıkıntı yaşamazsınız.Yalnız hepatit b çok çok önemli bir aşı mutlaka 6. Ayda 3. Dozunu da yaptır.O su çiçeği gibi kapar da geçer bir şey değil hepatit b dna ya geri dönüşümsüz bağlanır ve tedavisi yok , c nin en azından ilaçları var ama hepatit b de o yok çocuğunu böyle bir riskli virüsün eline emanet etme derim.
 
Bu arada evet bir kızım daha var ama onla ilgili çok yazacağım bir şey olmuyor, olsa da burdaki geneli ilgilendirmediği için yazma gereği duymadım sanırım.Onun sorununu ayrı başlıklarda okuyorum varsa yani :) kreşe gidiyor biraz huysuz inatçı bir çocuk ama kardeş konusunda problem yaratmadı bize o yönden iyiyiz hatta en çok o istemişti şimdi de gelir ilgilenir epey zaman zaman aşırı sevgisinden sakınmak zor olsa da çok zorlandım diyemem.Prematüre bir bebekti ve birkaç mesajımda bahsetmiştim preeklampsi ve o döneminden...Onun bebekliği daha zordu benim için , neyseki bu kızım sakin bir bebek umarım bozulmaz huyu :)
 
Yok canım iki dozu zate vurdular artık çöp olmasın o kadar 2 doz 3 de vurdurucam mecbur. MaşAllah ya kardeş konusunda sıkıntı çıkarmaması iyi ama genelde kız çocukları inat oluyor zaten bendede bi inatçı 4 yasında kız yeğen var senin büyük kızda herhalde o yaş aralıklarında kreşe gittiğine göre
 
Valla ben onun bebekliğinde şu 2 çocuklu halimden daha çok yoruluyordum :)) aslaa durmazdı :) şimdi yine daha iyi.5 yaşında benimki de :) eskiden daha inattı ama birkaç kere pedagogdan görüş aldım mesela eskiden hangi ayakkabını giyeceksin derdim giymiiceem der diretirdi sonradan pembeyi mi giyersin kırmızıyı mı demeye başladım yani birini giyeceksin mutlaka ama hangisine getirirdim olayı pembe ya da kırmızı diyor giyiyordu :) aklınızda bulunsun 2/3 yaş inatlaşmalarında oyy daha o dönem var yine de evlat güzel şey :)
 
Kizlar hangi sampuani kullanıyorsunuz? Bebeğim de konaklar var surekli zeytinyağı sürüyorum sampuani degistiricem belki o da etkiler bebeğinin kafasinda kabuklanma olmayan kişiler şampuan olarak ne kullanıyorsunuz?
 
Kizlar hangi sampuani kullanıyorsunuz? Bebeğim de konaklar var surekli zeytinyağı sürüyorum sampuani degistiricem belki o da etkiler bebeğinin kafasinda kabuklanma olmayan kişiler şampuan olarak ne kullanıyorsunuz?
Mustela kullanıyorum ben.Konak problemimiz olmadı ama şampuandan mı bebekten mi bilemiyorum mustela konak önleyici bile kullanıp konağı olan olmuştu burda.
 
Kizlar hangi sampuani kullanıyorsunuz? Bebeğim de konaklar var surekli zeytinyağı sürüyorum sampuani degistiricem belki o da etkiler bebeğinin kafasinda kabuklanma olmayan kişiler şampuan olarak ne kullanıyorsunuz?

Ben Mustela kullanıyorum canım, henüz konak sıkıntısı yaşamadık.

Bu arada sizinkiler de parmak emiyo mu? Benimki acayip parmak emiyo şap şap şap

Parmak emse iyi, yumruğunu sokuyor ağzına 3 haftadır böyleyiz. Emzik de kullanmadığım için, emzik vazifesi görüyor elleri :)
 
Mustela konak önleyici şampuan kullaniyorum dogdugundan beri ama oğlumun kafasinda konak var. Z.yagi sürüp ince tarakla hafifce bastırarak taradım 2 kez ama geçmedi tamamen.
 
ben unibaby kopuk şampuan kullanıyorum herhangi bişey yaşamadım
ya kızla
benim kız bu ay 700 gr almış 2 cm uzamış bu değerler özellikle boyu az değil mi
bide dün rota olduk (rotatek) dünden beri emzirmeden sonra kusuyoruz ama fiskirir tarzda değil mukuslu gibi
mavi_lina sizde bi sikinti oldu mu asidan
 
Kızlar soğan yemek sütün tadını değiştirir mi? İki gecedir yiyorum ve sütümde artma oldu çok mutlu oldum. Tadı değişse acı olsa kızım emmezdi herhalde :/
 

Canım bizde , 760 Gr alıp 2 cm uzadik.
Rota dün olduk kusma olmadı bizde.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…