2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Evet tek doktora güvenmemek lazım öle şeyler duyuyoruzki düşmanımızin başına vermesin haklısın canım éşimede söylemedim benden pimpirikli hemen telaslanmasin sabahci olduğunda Gidicem.s.s

Canım sorduktan sonra banada haber verirmisin

Progestanin oyle bir etkisi var canim vajinadan alininca geri kalan kismi cikiyor disari yinede danismakta fayda var

Ya aynen çok gelmedi sanki avuçtan az aktı normalde ıslaklığım olmuyor o beyaz akıntım var okadsr oda hamilelikte olur dediler .ben yine bi gidim çok geç olmadan bir iki güne eşimle gidim .s

Aynen canim gidene kadar sekerin yoksa eger havuc suyu icebilirsin suyu artıriyormus

Ay hayırlı olsun, güzel günlerde kullansın bebeğin inşaallah:)) biz yaptırmayı düşünüyoruz hep, şifonyerini lacivert istiyorum ben de, aksesuarlarla sarı lacivert olcak bizim de inşaallah:)

Çok saol canım ya Bilmiyorum ki bi anlık sızıntı gibi oldu bacağımın kenarından aktı çok foss diye bisi deildi.s peki noldu azalıp bitince canım . s

Canım bana doktorum her gittiğimde akıntın fazlalaşırsa haberim olsun diyor ki senin akıntıdan bir tık ötede olmuş. Git muhakkak bir doktora görün, içini rahatlat, durumu öğren en azından derim ben.

Bizde odamizi aldik bugunn 40 gün sonraya teslimat verdiler anca ocak ortasi gibi gelecek havalanmasi yerlesmesi derken kil payi yetiscek sanki

Ay ben geç mi kalıyorum ki ya. Ocak gibi baksak dedik, şubatta gelir. Havalanır ya soğukta yani inşaallah

Lohusalık

Doğumdan sonraki 6 haftalık (42 gün)döneme lohusalık denir.Bu dönem plasentanın çıkmasıyla başlar.

Doğuma yakın hacminin 800 katı kadar büyümüş olan rahim, bebeğin doğmasıyla hızla
küçülür.Plasentanın çıkmasıyla daha da kontrakte olup plasentaya kan getiren damarlar kapanır.

Doğumdan hemen önce rahime dakikada 600 cc kan geldiğini düşündüğümüzde,doğum sonrası rahimdeki bu hızlı toparlanmanın hayati önemi olduğunu anlayabiliriz.

Gebelik ve doğum yolculuğu anne ve bebek için hassas bir proglamla işlerken lohusalık dönemi de apayrı mucizelerle doludur.

Bebeğin dünya yaşamına merhaba demesiyle birlikte fizik bedeninde ki bir takım fonksiyonlar değişir.Aynı zamanda , Rahman isminin tecellisi olan rahmin güvenli alanından çıkmış olması ruhsal durumunu etkiler.
İşte bu etkilenmenin farkındalığı, zihinsel yazılımların doğum yolculuğunda da devam ettiği
bilinciyle doğum yönetilmeli,anne bebek buluşması bu hassasiyetle yapılmalıdır.

Annenin tüm farkındalığı,kabulü ve huzuru içinde geçen doğum yolculuğunun finalinde bebeği annenin çıplak göğsüne koymak güven duygusunu pekiştirir.İnsanoğlunun tek ihtiyacı olan güven duygusuyla hayatı algılamaya başlayan bebeğiniz,hayata 1-0 önde başlamış olur.

Bebek sağlıklı ve özel bir bakıma ihtiyacı yoksa kontrolleri annesinin yanında yapılması önemlidir.

Maalesef günümüzde çoğu yerde bebek doğar doğmaz ( iyi niyetlerle) bebek hemşiresi veya çocuk doktoruna teslim ediliyor.Sorun olsun olmasın.İşte asıl sorun o zaman oluyor.Güvenli alanından çıkıp yeni bir yaşama başlamanın travmasına, birde tanımadığı kişilerin onu rahatsız edici davranışları ekleniyor.(Gayet rahat nefes alan çocuğun ağzına,burnuna hortumların sokulması,varsa negatif enerjilerinin akıtılması v.s) Anne göğsüne yatırılan bebeğin hemen emmeye başlaması da rahmin hızla toparlanmasına, sütün çabuk gelmesine yardımı olur.

Lohusalık, gebelik gibi hızlı bir değişim sürecidir.Doğumla beraber annenin kalbini, ruhunu dolduran sevgi ve şefkat cisimlenip süt olarak akar bebeğine adeta.

Doğumla beraber gizli bir el süt fabrikası kurar,sessiz sedasız işler fabrika tam vaktinde.Annenin yediği,içtiği hassas ölçülerle bir araya getirilir.Süt terkip edilirken, o bebeğin o öğünü için hazırlanır her seferinde.

Süt her zaman aynı süt değildir.Emzirmenin farklı dakikalarında farklı içerikli akar süt.Yani fabrika bir kez kurulup kendi haline bırakılmamış,her an bebeğin faydasına üretimde ince ayralar yapılmaktadır.Adeta önce atıştırmalıklar,sonra ana yemek ardından tatlısı-meyvesi ritüeli ile akar rahmet pınarı memelerden.Bebek acıktığında annede süt yapımı artar.Bebeğin doğum haftası ve gelişim sürecine göre sütün içeriği değişir.

İlk sütte bulunan canlı hücreler bebeğin bağırsaklarını kaplıyarak bebeği mikroplara karşı korumaya görevini üstlenir.

İnsanı hayretler içinde bırakan anne-bebek arasındaki bu ilişki, bebeğin ihtiyaçlarını anne bedeni üzerinden gidermesi,birbirlerinden haberdar olma hali…….Aslında tüm kainattaki düzenin,bir düzen koruyucu tarafından konulduğunun göstergesi,sütün sevgi pınarlarından akma hali………

Lohusalık bebek ve anneyi sevgi ve şefkat havuzunda yıkarken bunun farkındalığı anneyi daha güçlü kılarken bebeğin sakin,huzurlu,uyuyan bir bebek olmasını sağlar.alinti

Progestan kullanırken benim de öyleydi, hatta korkuyordum baya ama normal demişti doktor. Gece yatarken vajinadan alıyordum ben, tuvalete kalktıktan sonra hep su geliyordu sanki ama normalmiş. Zaten bırakınca bitti.

Progestan kullanırken benim de öyleydi, hatta korkuyordum baya ama normal demişti doktor. Gece yatarken vajinadan alıyordum ben, tuvalete kalktıktan sonra hep su geliyordu sanki ama normalmiş. Zaten bırakınca bitti.

country baharinbahcesi desteğiniz için çok sağolun kızlar.
Derler ya eşeğe semer vuran çok olur diye, benimki de o hesap oldu biraz. İşte elimde de değil ki, hep çocukluk travmaları değersizlik hissi beni bu hale getirdi sanırım, duygusal şiddete açık biri haline geldim. Bana verilen en az değere bile razı geldim. Ben böyle oldukça eşim de yüklendikçe yüklendi. İnşallah yavrularımla hakkımda en hayırlısı olur. Panik atak rahatsızlığım var geçirdiğim bir kaç trafik kazası ve bir kaç olaydan kaynaklı ondan bile çekinip hamile haliyle ya atak geçirirse demiyor. Gerçi ben atak geçirirken bana sinirimi bozma başka odada boğul diyebilen bir insan bu, ne bekliyorum ki.

Progestanin oyle bir etkisi var canim vajinadan alininca geri kalan kismi cikiyor disari yinede danismakta fayda var

Aynen canim gidene kadar sekerin yoksa eger havuc suyu icebilirsin suyu artıriyormus
ay ben hamileligimin 3 ayından beri havuç yiyorum hergün .d.d sanki canım çekiyor icimdeki o hareti azaltıyor soğuk soğuk iyi geliyor diye yiyorum bazen gün içerisinde 3 bile buluyor .d sekerimde çıkmadı . yediğim halde hergün .

Canim bizde simdilik yatak odasına koyacagimiz icin kucuk 2 kapili aldık. bana gore uygundu fiyatlar. 600 tl dolap 500 tl sifonyer toplam 1080 tl. yatağı da oradan alirsam eger 300 tl mobilyası 300 tlyede organik nefes alabilen yatagin fiyati.

Hmm hayırlı olsun cnm tekrardan inşallah sağlıklı günlerde kullanin ben birazdaha araştırim

Cok zor canim, okurken bile uzuluyor insan. Kimsenin sana bunu yapmaya hakki yok. Sen degerlisin

Ben mavi beyaz bakıyordum, benim esimin futbol ile alakasi yoktur. ben fanatigim. 16 yildir kombineliyim :) esim sordu musteri temsilcisine sarı yokmu diye ,onun aklina geldi coook mutluyum suan :))) zaten nevresimi uykusetini feneriumdan almistim. tam takim oldu :)

İçim rahatladı canım sağol. Ben de bıraktığım zaman böyle bir su yoktu ona bağlıyordum ama burda su konusu açılınca yine aklıma takılmıştı.

Ohh maşaallah. Ben de çok fanatiktim ama eşim pek ilgili değil, ondan evlenince biraz köreldim sanki ama biz de asıl etken benim babam :)) dedemizin ilk torunu, en büyük hayali hastane çıkışını Feneriumdan almaktı, o tamam zaten :)) Bir de yakışıyor da yani şimdi ne yalan söyleyeyim, lacivert aşığıyımdır zaten, erkek de olunca sarı ile beraber doğuştan işlicez inşaallah :))

@tota

Bunlarin sari lacivertini aldik canım .

Ben bunlara bakmıştım ikeada çok güzel modeli, cicili bicili şeyleri sevmiyorum ben pek bu takım çok hoşuma gitmişti ondan:) tekrar hayırlı olsun canım :))

Sagol canım benim. aynen en buyuk hevesim hastene cikisiydi,ilk onu aldım. Esim bilgisayarda bile oymamaz futbol o kadar sevmez yani..
Nisanda kurdelelerimizi ve düğünde arabamizi sari laci susletmisti. Sen futbolu sevmezsin nereden aklina geldi diyorum o da ben seni seviyorum oradan aklima geliyor dedi, extra mutlu oldum

Insallah sizde gönlünüzce gore bulursunuz canim odanizi :)

Peki denız suyu falan sıkmamıza gerek varmı yoksa aynı o sekıldemi kullanıyoruz ben yapamamda eşime yaptırırım :)
Çok hatırlamıyorum ama o aylarda çok tıkalı değilse vermiyo olabilirler denizsuyu..ooo bende öyle diyodm ama iş başa düşünce öyle bi yapıyosun hele kabızolduysa yapınca nekdr seviniyosun annelik işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…