2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Benim de oyleydi cnm. Karnima surdugum hindistan cevizi yagini gogsume dr surmeye basladigimdan beri duzeldi. Oyle cok masaj yapmadan surebilirsin. Hem gogsum de catlamaz kasinmaz.

Günaydın güzel anneleer :)

baharinbahcesi benim kaç haftadır yarık şeklinde iki meme ucu da aynı şekilde doktorum bepanthol pomad sür demişti ama daha sürmeye başlamadım.. ben dokununca bi acı yok ama bazen kavlamış gibi oluyo kopacak gibi böyle o zaman çok canım yanıyo işte

Günaydın anneler kaç gündür bebeğin hareketlerinde azalma vardı dün gece uyku tutmadı saat 4te yattım bi ne göreyim bizim kız geceleri dans ediyormuş ben hisssetmiyormusum ama gündüzleri çok yoruyorum kendimi belki ondandı bilemiyorum ama baya moral oldu Bu tepikler yoksa kafayı yiyecektim

Cok sagol canim bugun biraz daha iyi toparlamis gibi lansinoh, sanirim biraz daha duzenli kullanmaliyim

Ucuna nemlendirici surmuyordum ben uyarilmasin diye. O nedenle lansinohu daha sık surecegim sanirim uclara

ruzigarr canim senin basur sorunun vardi dimi ben kendimi bildim bileli kabizim zaten su 2 3 gundur o kadar aciyo ve yaniyo ki resmen meme cikmis kocaman ne yapacağımi sasirdim senin kullandigin bisey var mi. Magnezyumla kabızlıgi hallediyorum ama bu kendi kendine duzelir mi ya

Merhaba kızlar bende normal istiyorum bir sıkıntı olmadıktan sonra. Doktor bebek ters dedi bu aylarda ters olması normal değil mi sizlerde durum nasıl. Birde normal doğuma yardıöcı olması için platese gidiyorum son ay yoga yapmayıda düşünüyorum.

Canım benimki dönmüş ama idrarını tutarsan geri döner dikkat et dedi. Bence seninki de dönebilir daha erken sonuçta

baharinbahcesi canım o göğüs ucundaki parçaları koparma, onlar kabuk değil kolostrum denilen ilk süt. Göğüs ucuna spreyli bir nemlendirici sıkabilirsin, böylece dokunarak uyarmamış olursun. Henüz emzirmeye başlamadığımız için herhangi bir nemlendirici olabilir.

Kızlar bir de emzirirken göğüs ucuna en iyi gelen şey bence kurutma makinesi tutmak arada bir, aklınızda olsun. Ne kadar kuru kalırsa o kadar çabuk toparlanıyor, benim ilk zamanlar yaza denk geldiği için üstsüz geziyordum
bu sefer hava soğuk olabilir bakalım nasıl olacak, ben de kalkan almıştım ama hiç kullanmadım. Göğüs pedi kullandım hep. Nedense kalkanda biriken süt bana hijyenik gelmedi o yüzden kullanmak istemedim.

B bir umut iste hayat canım mide bulantısı için az az ve sık sık ağzına bir şeyler at, asla tıka basa yeme, tuzlu peynir, ekşi mayalı ekmek falan iyi gelir. Bir de ayran ve maden suyu karışımı ya da limon ve made suyu biraz da tuz.
Bunların dışında hani eti form mısır pirinç patlağı falan var ya büyük yuvarlak, onlar bulantıya çok iyi geliyor.

Ay o göğüs ucu çatlaması bnde de var ya kabuk kabuk hindistancevizi yağı sürerken ovalamasan uçlardan sürüyorum şimdilik...
kızlar ya burun aspiratörü ne almak lazım deneyimli anneler bilir :)

Bende de acayip vardi son 2 haftadir. Gunde 3 kere sicak suya oturuyorum bikac gundur, neredeyse tamamen gecti. tum doktorlarin ortak onerileri suya oturmak (sitz banyosu diye de gecer), surekli ayni seyi yapmamak (uzun sure ayakta durma, uzun sure ayni pozisyonda oturma vs) yani arada bir farkli hareket etmek, yediklerine dikkat etmek lif agirlikli sebze agirlikli beslenmek. Ama en etkilisi suya oturmak, hemen etkisini goreceksin

Tabiki canım yarın tahlil yaptırıcam muhtemelen bi gün sonra çıkar seninlede paylaşırım

Ay o göğüs ucu çatlaması bnde de var ya kabuk kabuk hindistancevizi yağı sürerken ovalamasan uçlardan sürüyorum şimdilik...
kızlar ya burun aspiratörü ne almak lazım deneyimli anneler bilir :)
Ahh ahhh bebekler için nekdr gerekli bi ürün.ben otribebenşn kullandım şeffaf borusu var ucunda da sunger bebek burnundaki sümükleri hınkıramadıgı için aspiratorle cekiyosun çıkan sumuğe de inanamıyosun. Sakın ıy bıyy demeyin ağzınzla çekiyosunuz boruya birikiyo cok gerekli ama bebek çok rahatlıyo

Aynı otribebe gibi bebedor var ondan mı alsam dedim bende :) bide göğüs pedi ne tavsiye edersin cnm deneyimli bir anne olarak ?

Yaa oyle mi :) evet dedigin gibi kremleri dokundurup birakirken parcalar kopabiliyor. Mustelanin yagi sprey seklinde onu sikayim bari. Cekindim ben de sute gecer diye lansinoh disinda birsey suremiyordum.

oğlumun poposu çatlamıştı.kabız değildi ama kalın ve sert yaptığından baya bi kan akmıştı tuvalete.hematem ve anestolu karıştırıp sürdük.bunu gebeliğin başında ben de sürmüştüm.bi de hergün batikon damlattığım ılık suya oturttum.çok şükür geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…