• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Ya kizlar bi sorum olacak sizlere.rüyamda sık sık erken dogum yaptigimi felan görüyorum hatta daha bugünde gördüm bebege bakamiyorm felan cok minik diye.
Bilinc altimdan mi kaynakli yoksa genel hamilelik halleri mi anlayamadım sizde de var mi böyle seyler ?

bende erken doğumlarda yada düşük yapanı duyduğumda çok endişeleniyor ve etkileniyorum ozaman hemen diyorum ki okadar insan basarıyla doğurmuş bunlar küçük ihtimaller sakin ol yeşil ve dikkatli davran diye kendi kendimi telkin ve teselli ediyorum

Çok evham yapmaktan bence. Bi dönem kafayı buna taktım, hep erken doğumları araştırdım. Sonra hep bu rüyama girmeye başladı. Biraz kendini sakin bırakman gerek bu kadar takılmak iyi değil. En huzurlu olmamız gereken zamanlar. İnan o kadar evhamlı bi insanım ki normalde.. Zaten anksiyete bozukluğum da var. Hamileliğin başında 1-2 kez atak geçirdim hatta. Sonra baktım bunlar ne bana ne bebeğe iyi, daha çok olumlu şeylere ittim kendimi. İnanılmaz stresli ve olabilecek en berbat iş ortamlarından birine sahibim, ama değmez hiç biri bebeğinin psikolojisinden önemli değil dedim sakin sakin bekliyorum, hiçbir şeye tepki vermiyorum. Normalde olsa kaçıncıya harp çıkmıştı burada :KK70: Sen de uzaklaştır kendini kötü düşüncelerden inan işe yarayacak :)
Aaa bende de anksiyete bozukluğu var hatta bu dönemi rahat gecirmek icin doktora gitmeyi bile düşünüyorum iyice.ama ne yapilir nasil tedavi olunur bu dönemde bilemiyorum.
Artik kötüyü düşünmeyim diyorm yok sürekli olumsuz düşünceler icinde buluyorum kendimi.birde sanirim bu ara sık sık kasilma yasadigimdan olsa gerek iyice psikolojimi bozdum ya :/ yazik bebegimede :(

bende erken doğumlarda yada düşük yapanı duyduğumda çok endişeleniyor ve etkileniyorum ozaman hemen diyorum ki okadar insan basarıyla doğurmuş bunlar küçük ihtimaller sakin ol yeşil ve dikkatli davran diye kendi kendimi telkin ve teselli ediyorum
Bizimde bi komsu yakin zamanda erken doğum yaptigi haberini aldim o gün bugündür hep aklimin bi köşesinde var bu durum.bide bu arada sık sık kasilma yasiyorum iyice takilip kaldim bu duruma.
Ahh o telkinleri birde ben kendme verebilsem keske :(

Aaa bende de anksiyete bozukluğu var hatta bu dönemi rahat gecirmek icin doktora gitmeyi bile düşünüyorum iyice.ama ne yapilir nasil tedavi olunur bu dönemde bilemiyorum.
Artik kötüyü düşünmeyim diyorm yok sürekli olumsuz düşünceler icinde buluyorum kendimi.birde sanirim bu ara sık sık kasilma yasadigimdan olsa gerek iyice psikolojimi bozdum ya :/ yazik bebegimede :KK43:
İlaç kullanamayız bu dönemde, ancak psikolojik destek alabilirsin. Ama bana kalırsa şu dönemde en iyi kendi kendinin doktoru olabilirsin :) Kendini dinle, kendine güven. Ama sürekli bebeğime zarar veriyorum düşüncesini at kafandan. Sen annesisin onun, tabiki en iyisini sen yaparsın. İnan o güç nereden geldi bilmiyorum ama geliyor işte.. Onca zaman ilaç geçirmemiş bunları, evlat için olunca neleri başarıyor insan :)

Bizimde bi komsu yakin zamanda erken doğum yaptigi haberini aldim o gün bugündür hep aklimin bi köşesinde var bu durum.bide bu arada sık sık kasilma yasiyorum iyice takilip kaldim bu duruma.
Ahh o telkinleri birde ben kendme verebilsem keske :KK43:

evet üzücü bir durum ama kafana takmamaya çalış. bak etrafına milyonlarca insan doğum yapıyor milyonlarca insan aynı anda hamile ve hepsi problemli değil. herkes normal bir şekilde büyütüp doğuruyor. telepatiye inanıyorum ben iyi düşün iyi olsun. kendini rahatlat. kasılmalar büyüdüğü için olabilir. çünkü bundan sonra çok hızlı büyüyecekler. bunu doktorum söyledi. bende göbek deliğimde kasılma hissediyorum ve korkuyordum, bazende kasıklarımda.. hepsi büyüdüğü içinmiş. artık yerleri daralıyor.

Artik kötüyü düşünmeyim diyorm yok sürekli olumsuz düşünceler icinde buluyorum kendimi.birde sanirim bu ara sık sık kasilma yasadigimdan olsa gerek iyice psikolojimi bozdum ya :/ yazik bebegimede :KK43:
Bende anksiyeteye sahıbım ılacımı hamıle kalmadan once bıraktım haliyle hep gergin bır ruh halinde oluyorum ve bısuru sey dusunmekten gece uyuyamıyorum annemde doktora gıt rahatlatıcı bısey versin diyo ama bu seferde atarax surup vercek bos yani hersey elımızde bıseyleri takmamak gerekiyor bende bebegıme uzuluyorum :KK43:

esmerm91 esmerm91 canım kasılma için magnezyum kullanıyomusun ? Bu kadar kafaya takmak yerıne doktora gıtsene ters bısey varsa en fazla iğne verır benımde kasılmalar yuzunden servıks kısaldı ve kanama olustu sımdi dıkkat edıyorum iğne oluyorum suanlık hersey yolunda yanı erken davran demek istıyorum bana doktor ılaclarını kesınlıkle aksatmıcaksın dedi

Doktorum aralığın ilk haftası yaptır dedi beni bir doktora yönlendirdi aslında birde onun dışında başka biryer daha buldum ikisinden birinde yer bulurum sanırım. suam 23 ü bitirmek üzereyiz

Doktorun daha iyi bilir tabi canım, bana gecen hafta sonuna kadar yaptır dedi. Randevu alamayıca Pazartesi yaptırdım.
Doktorun yönlendiği yerden de, 2 ayrı hastaneden de o haftaya randevu bulamadım. Şimdiden 2 yeri de ara randevu al, sonra gerekirse iptal edersin bence.

Ahh o telkinleri birde ben kendme verebilsem keske :KK43:

Kasılmalarından dolayı böyle rüyalar görüyorsundur canım. İçini ferah tut, hiç bir şey olmayacak, Allah'ın izniyle zamanında gelecek bebişlerimiz :) Hatta arkadaşım 39.hafta yeter artık çıkarın içimden diye doktora gidip sezeryan olmuştu :D (aylardır çok böbrek ağrısı vardı,ondan tabii )

Doktorun daha iyi bilir tabi canım, bana gecen hafta sonuna kadar yaptır dedi. Randevu alamayıca Pazartesi yaptırdım.
Doktorun yönlendiği yerden de, 2 ayrı hastaneden de o haftaya randevu bulamadım. Şimdiden 2 yeri de ara randevu al, sonra gerekirse iptal edersin bence.

evet öyle yapayım en iyisi ben açıkta kalmaktansa randevuyu garanti edeyim.

Kızlar benimki bu iki üç gündür hareketleri azaldi ne yapsam hareket etmiyor günde bi iki kez az az hissediyorum bundan önce her gece hareket eden bebek şimdi geceleride hareket etmiyor habire elim karnımda çook korkuyorum doktoruma sorucam şimdi :/
Canim bnm de arada ole oluyor bazan cok hareketli bazen de az hareketli bnce telas etme

evet öyle yapayım en iyisi ben açıkta kalmaktansa randevuyu garanti edeyim.
Hangi ildesin bilmiyorum ama İstanbul'da, Kartal ve marmara uni. ikisinde de doktor işten ayrılmış diğer araştırma hastanelerine yönlendiriyorlar o yüzden ssklarda yığılma var randevu alamıyorsun,sen kendini garantiye al :)

Ya bizim evde hiç aranmaz zeytin bende bebeğim için yiyorum 5 gün oldu alalı hala bitmedi düşün :KK70:zeytin çok faydalı afiyt olsn bebişle sana:) evt sağlıklı olsunlar gerisi hiiç önemli değill zatn bizimki küçük olck belli doktorda dedii normal doğm olursa dye üzmeyecek annesini :)
Biz zeytini o kadar severiz ki ta geyikliden siparis veriyoruz dogal ve guzel olsun diye:)) ama cok faydali mi bilmiyorum. Zeytinyagi asiri faydali da. Saglikli olsunlar da benim kizim da ciroz dogdu hala ciroz ama masallah saglikli cok sukur. Kilolu olup da hastaliktan kurtulamayan o kadar cocuk gordum ki.. Allahim saglikli evlat versin insallah hepimize.

Kızlar benimki bu iki üç gündür hareketleri azaldi ne yapsam hareket etmiyor günde bi iki kez az az hissediyorum bundan önce her gece hareket eden bebek şimdi geceleride hareket etmiyor habire elim karnımda çook korkuyorum doktoruma sorucam şimdi :/
Cnm artık ara ara uyuyorlar cok evhamlanırsan tatlı ye sırt üstü uzan kuduruor resmen

devamlı kıpır kıpır. birde sağ tarafta dik duruyor beyefendi :) bazen nefes bile alamıyourm .. ama değer:) bir de babasının sesini duyunca hemen hareketleniyor.

ben hıçkırığı tam ayırt edemiyorum sanırım. nasıl oluyor o?
Cnm ritmik tepik oluyor bir müddet devam eden eşit aralıklı sanki sen hıçkırıormussun gibi zıp zıp zıp zıp...:halay:

Hangi ildesin bilmiyorum ama İstanbul'da, Kartal ve marmara uni. ikisinde de doktor işten ayrılmış diğer araştırma hastanelerine yönlendiriyorlar o yüzden ssklarda yığılma var randevu alamıyorsun,sen kendini garantiye al :)

ümraniyede radistanbul var ya oradan alacağım yada medical de eray bey var ondan alacağım bulurum heralde

Back
X