- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #24.521
genel olarak normal doguma karsiNeden boyle bir karar verdi peki ? Bebek mi cok kilolu ki bu son ayda karae veriliyor. Ya da cati muayenesi mi? biraz erken degil mi bu karar icin ?
evet ama su anda nerden doktor bulucam nasil guvenicem bi tane buldum tavsiye ile o da 20. haftadan sonra kabul etmiyorum dedideğiştir o zaman doktorunu, onun dediği değil senin dediğin olacak, bu senin doğumun. doktorlar da korkuyor ondan sezeryan yapıyor, ayrıca çoğu doktorun işine geliyor hem kolay hem de daha iyi para onlar için.
Evet iyi biri sakin kibar ama bana fazla sakın gibi geliyor geçen sefer kanamam oldu diye gittim baktı istirahat edeceksin dedi o kadar ben sormasam bilgi vermiyor tekrar 1 ay sonra çağırdı ne bileyim en azından kontrol süresi içerisinde bir kere daha bakalim diyebilirdi önceki hamileligimde de son zamanlarda bile sık sık cagirmiyordu vera hastanesinde yeliz hanımdan çok memnun olan var bu ay ona gitmek istiyorum bakalım inşallah bende memnun kalirimBende memnunum ilgileniyo anlatıyor iyi güler yüzlü kadın ben fatih beye gece denk geldim o da iyi biri
o zaman doktor değişimine gitmelisin bence degenel olarak normal doguma karsi
Bugun itibariyle 8 kg almis bulunmaktayim
Kizlar biz de geldik kontrolden. Cok sukur bir problem yok. 939 gr olmusuz :) Sol bobregindeki kistte bir buyume yok. Onlem icin progestan ve prulotona devam. Diger gorusmemizde azaltabilirim progestani dedi :) Lekelenmeler arada oldugu icin dinlenmeye devam. Bir dahaki kontrol 3 hafta sonraya :)
Maşallah çok sevindimKizlar biz de geldik kontrolden. Cok sukur bir problem yok. 939 gr olmusuz :) Sol bobregindeki kistte bir buyume yok. Onlem icin progestan ve prulotona devam. Diger gorusmemizde azaltabilirim progestani dedi :) Lekelenmeler arada oldugu icin dinlenmeye devam. Bir dahaki kontrol 3 hafta sonraya :)
hay allah o da kötü olmuş. ama yine de bulabilirsin tahmin ediyorum son ay bile değiştirenler var. Bol şans.evet ama su anda nerden doktor bulucam nasil guvenicem bi tane buldum tavsiye ile o da 20. haftadan sonra kabul etmiyorum dedi
Verayi bende duydum hem iyi hemde uygun o kadınının ismini duydum ama bikere umuta başladım kadina da alıştım değiştirmeye cesaret edemiyorumEvet iyi biri sakin kibar ama bana fazla sakın gibi geliyor geçen sefer kanamam oldu diye gittim baktı istirahat edeceksin dedi o kadar ben sormasam bilgi vermiyor tekrar 1 ay sonra çağırdı ne bileyim en azından kontrol süresi içerisinde bir kere daha bakalim diyebilirdi önceki hamileligimde de son zamanlarda bile sık sık cagirmiyordu vera hastanesinde yeliz hanımdan çok memnun olan var bu ay ona gitmek istiyorum bakalım inşallah bende memnun kalirim
riske etmiyor doktorlar, önlem amaçlı olması iyi. Bir zararı yok dedi doktorumuz. Yine de insan birşey kullanmak istemiyor.Hayırlısı bakalımBenim de 8 oldu gibi. Yarın ayrıntılım var , doktoruma soracağım fazla mı diye bakalım ne diyecek
Maşallah bebişe, inşallah 3 hafta sonra Progestan da azaltırsınız daha güzel haberlerle gelirsiniz. Ben de İlk 3 ayım da kanamadan dolayı kullandım. Doktor bıraktırdı. Daha sonra doktorumu değiştirdim devam ediyorum şuan günde 1 kere. İkiz olduğu için son dönemlerde serviks kısalması olursa Progestan kullanıcan, önlem olarak hiç bırakma daha iyi dedi
canım öncelikle doğumun nasıl olacağını allah bilir, şu anda bunu çok düşünüp canını sıkma.bebek icin 0 risk dedi bi sebebi yok yani cok kotu hissettirdi herkes normal dogum diyo dedim bi dusun bakalim butun kadin dogumcular neden sezeryan yapiyo kendilerine dedi
evet haklisiniz ama doktoruma guvenim sarsildi normal doguma kesinlikle yanasmadi ve her hastasina boyle yaptigini anladim hersey yolundaysa neden en bastan sezeryani kabulleniyim . iyi doktor diye ozel muaynaeye gittim kilosunu bile olcmedi aleti yaklasik 800 grdir 3200 dogar tahminim dedi. bi cok arkadasim var hepsiyle karsilastiriyorum sonucta cok duyuyoruz doktorlar rahat olsun diye sezeryan yaptiriyo dedigim gibi guvenim sarsildi. yoksa en ufak riskte sezeryana hemen kabulumcanım öncelikle doğumun nasıl olacağını allah bilir, şu anda bunu çok düşünüp canını sıkma.
Ben önceki hamileliğimde normal doğumdan yanaydım her zaman, ve kesinlikle bu konuda bir korkum ya da çekincem yoktu.
Ama her zaman söylediğim şuydu, doktoruma güveniyorum, o ne derse öyle olacak.
Ben doktor değilim ama doktorluk gibi profesyonel bir meslek olan avukatlık yapıyorum, ben de benim görüşüme güvenilmesini isterim, çünkü müvekkiller kulaktan dolma bilgiler, internet vs ile saçma sapan kararlar alıp kendilerini tehlikeye atabiliyor ya da zarara uğrayabiliyorlar. Ya da eltime şöyle olmuştu, arkadaşıma böyle olmuştu vs gibi her olayın kendine has olduğunu unutarak hareket edebiliyorlar. Avukatlar zaten şöyle böyle diyip asıl zararı kendilerine verebiliyorlar.
Bu sebeple doktorumuza güvenmek zorundayız. Şunu unutmamalıyız ki biz doktor değiliz, ne kadar okusak araştırsak da doktor olamayız, bir prosedürün kar-zarar dengesini onlar gibi bilemeyiz, dolayısıyla doktoruna güveniyorsan bence onunla devam etmelisin.
Doktorun söylediği bir açıdan doğru, sezaryen doğum bebek için neredeyse tamamen risksiz yöntem.
Benim kendi hikayemi anlatacak olursam.
Ben 38. haftadayken doğum sancılarım başladı, bebek kanala girdi, 4 cm açılma oldu ve sancılarım 1 gün sürüp sonunda 5 dakikada 1'e düştü, kısacası doğum başladı.
Fakat o da ne bir anda sancılar durdu, bebek vazgeçti
Ben bu şekilde sık sık kontrole giderek tam 3 hafta geçirdim, bebek artık gelmezse 41. hafta dolumunda sezaryen dedi doktor, ben de tamam dedim. Son kontrole gittiğim ve gün kararlaştıracağımız gün suyun bittiğini gördük ve acilen sezaryene alındım, tamamen hazırlıksızdım ve bir çok aksilik yaşadım ama doktorum sayesinde allaha şükür hepsini atlattım.
Kısacası doğum hikayemiz nasıl olur bilemeyiz, bir doğum şekline çok aşırı derecede kafayı takarsak sonra üzülürüz.
Maalesef günümüzde doktorunu dinlemeyip illa normal diye tutturan ve bebeğe zarar veren insanlar var.
bu konuda aslında yazılacak çok şey var, ama tek söyleyebileceğim doğum şekline takılma, önemli olan bebeğin ve senin bu süreci sağlıkla atlatmanız.
Haklısın, gerektiğinde tabiki sezeryan olmalı, hem bebeğin hem annenin hayatı için mükemmel bir yöntem, ama planlı sezeryan da hiç doğru birşey değil. Birçok doktor maalesef kapalist sebeplerden dolayı planlı sezeryana yönlendiriyor bu da bebek için yapılabilecek en kötü şeylerden birievet haklisiniz ama doktoruma guvenim sarsildi normal doguma kesinlikle yanasmadi ve her hastasina boyle yaptigini anladim hersey yolundaysa neden en bastan sezeryani kabulleniyim . iyi doktor diye ozel muaynaeye gittim kilosunu bile olcmedi aleti yaklasik 800 grdir 3200 dogar tahminim dedi. bi cok arkadasim var hepsiyle karsilastiriyorum sonucta cok duyuyoruz doktorlar rahat olsun diye sezeryan yaptiriyo dedigim gibi guvenim sarsildi. yoksa en ufak riskte sezeryana hemen kabulum
evet haklisiniz ama doktoruma guvenim sarsildi normal doguma kesinlikle yanasmadi ve her hastasina boyle yaptigini anladim hersey yolundaysa neden en bastan sezeryani kabulleniyim . iyi doktor diye ozel muaynaeye gittim kilosunu bile olcmedi aleti yaklasik 800 grdir 3200 dogar tahminim dedi. bi cok arkadasim var hepsiyle karsilastiriyorum sonucta cok duyuyoruz doktorlar rahat olsun diye sezeryan yaptiriyo dedigim gibi guvenim sarsildi. yoksa en ufak riskte sezeryana hemen kabulum
canım olur neden olmasın çok da güzel olur, bence eşini kırma.Kızlar hastane çıkışı babası zorla aldırdı ilk bunu giysin diye nasıl sizce . hastane çıkışı 10 lu almıştım zaten onuda götürcm de buda olurmu sizce
canım bazı anneler de normalden korktukları için istiyorlar sezaryeni, tabi onları da eleştirmiyorum. Herkes nasıl daha rahat olacağını düşünüyorsa ona yönelebilir.Haklısın, gerektiğinde tabiki sezeryan olmalı, hem bebeğin hem annenin hayatı için mükemmel bir yöntem, ama planlı sezeryan da hiç doğru birşey değil. Birçok doktor maalesef kapalist sebeplerden dolayı planlı sezeryana yönlendiriyor bu da bebek için yapılabilecek en kötü şeylerden biri
Umarım içine sinen bir doktor bulabilirsin.
Ben de takip edemiyorum artıkGünaydın kızlarr, bütün geçmişi okuyamadım. Kızıma yeni hediyeler geldi haftasonu nasıl güzeller :)) Baktıkça içim gidiyor bu minicik kıyafetleri giyecek diye.
Küçük yeğenim var 1,5 yaşında. Sürekli karnıma sarıldı çok ilginç değil mi :) Kızım çok aşağıda bir de benim ya, sizin nasıl? Karnım aşağı sarkık direk. Ve çok hareketli, saatleri çok düzenli. Sabah 7de mutlaka o kol bacak sürtmelerine uyanıyorum. Bir de bu saatlerde uyanıyor beklemedeyim
canım olur neden olmasın çok da güzel olur, bence eşini kırma.
benim yeğenim de aynısından giymişti, yalnız lacivert ya 3-4 kere yıka, bizim yeğenin kolunu hafif boyamıştı anlamamıştık tabi, bir baktık kol mavi hemen doktoru çağırdık falan herkes panik içinde, tabi zıbının boyadığını anlayınca baya gülmüştük :)
Sağol canım benim bende ne bilim olmaz flaan dedim de aldık bakalım giydiricem giydirmessem kirilir hemen :)) hehe sizinde güzel olmuş .d aynen kısa ayarda yıkarım utuluyup koycam cantaya bakalım inş birkaç yıkamaya boya vermez ama zaten 1 aya kadar giyiliyormus hatıra olarak saklanır
EğlenceliymişKızlar hastane çıkışı babası zorla aldırdı ilk bunu giysin diye nasıl sizce . hastane çıkışı 10 lu almıştım zaten onuda götürcm de buda olurmu sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?