2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
benimde bebiş en son 4 gün öndeydi. ama ben daha onları hiç dikkate almıyorum daha, iyice çorba olucam.burda takvimi ayrı yazdığı ayrı olanları görünce bile çorba oluyor kafam
Bende dikkate almıyorum canım sata göre gidiyorum bende dünkü forma yanlış mı yazdırdım diye korktum canım bi anda programda da 14+6 görünce bi hafta küçük yazdırdım diye korktum

Kızlar biz geldik çok şükür bin şükür herşey yolunda civcivim e kocaman masaAllah kıpır kipirdi cikolata ise yaradı sanırım :) burda 2li test yapilmiyormus Dr ense ölçümü yaptı gayet normal dedi istersen yaptırabilirsin van da dedi. Dr ense normal diyince içim rahatlaDi. Van a gitme imkanım bu hafta yok malesef o yüzden yaptiemayacagim 2li. Buarada civcivim herhalde sat ı yakalayacak :) 12+5olmusuz çok şükür :)

Maşallah canım sana ve bebeğine hep güzel haberlerle gel inşallah keşke şu ikiliyi bende yaptırmasaydım zehir oldu valla kaç gündür hiç keyif falan almıyorum hamilemiyim değilmiyim onun bile farkında değilim duygularım havada

Ben uc doktora birden gidiyorum eminim yalniz deilizdir

Maşallah canım bebişine hep böyle güzel haberlerle geliriz inşallah...

Hmm şimdi daha iyi anladım

Kese yapsıda etkili diyorlar belkide bebeğin durusuda etkilidir

kızlar pişmiş ev ürünlerinin içindeki yumurta kokuyor bana yaz geldi artık çay yanı ikramlıkları yaparım iş yerine getiririm diyordum hayal oldu geçer mi acaba az önce çaycı abla evde yapmış bişiler getirmiş yiyeyim dedim berbat geldi kokusu halbuki çok temiz titiz kadındır her yaptığını yerim ama geçen kardeşimde yapmış bişiler hemde işe götürürüm diye fazla fazla yapmış imkanı yok yiyemedim

Canım memeden kesmeyi öyle düşünme. Bi yerde okumuştum anne kafasında verdiği karardan emin olur, kararlı davranırsa bebek de kolay uyum sağlar diyordu. Benimki de ne biberon ne emzik hiçbir şey kabul etmedi. Süt bile içmiyordu. Ne inek, ne keçi, ne koyun hiçbirini hem de. İçerisine bisküvi, bal, vanilya koyup tatlandırarak başlattım süte. Herşeyi bardakla içen biberona karşı olan çocuk sütü sadece pipetle içiyor. Süt içmeye başlayınca gündüz emmelerini geçiştirdim. Emmek için geldiğinde aaa bak burda ne oyuncağın varmış diyip oyuna çektim ilgisini. Düzenli aralıklarla yemek, süt, meyve, muhallebi, sevdiği atıştırmakları (mesela hippin pirinç patlaklı bisküvisimsi krakeri yada gene hippin müslisi gibi) teklif ettim. Önüne tabakla koydum mesela elma dilimledim yanına bisküvi, pirinçli patlak, kuruyemiş vs koydum. Ara ara kendi atıştırmaya başladı. Çok aklına vurursa kucağımda yatırdım hikaye okudum. Bazen ağladı ama o zaman da birazdan uyuyacağız o zaman meme var, şimdi memede süt kalmamış diye ısrarla anlattım. İlk birkaç gün ağladı zaten sonra meme diyip arkasından ee eee demeye başladı. Meme ee ee yaparken varmış, babasına annemlere bile böyle anlatmaya başlamıştı :) gündüz emzirmeyi kesmeyi başarınca gece emzirmesine el attım. Her uyandığında önce su verdim, zaten çok sık kalkıyordu az az emiyordu. Bir kalkışında emzirdim, bir kalkışında kucağımda pışpışlayıp geçiştirdim. Sonra giderek azalttım emzirmeyi ki o da ısrarcı olmamaya başlamıştı. Sonunda da uyurken emmiştin ya, bide uyanınca emceksin diye konuştum. Uyandığında isterse emziriyordum, ben sormadım hiç istermisin diye. Uyandığında da istemedi zaten birkaç gün sonra. Şimdi arada aklına vuruyor anne meme diye geliyor. Uyurken meme var, süt bitmiş istersen mutfakta sana süt yapalım diyorum. Dişten diye düşünüyorum, şu birkaç gündür zor kabul ediyor ama ben de gönlü olsun diye sütünü içerken kucağımda oturtuyorum. Bana sarılıp kafasını göğsüme dayayıp içiyor sütünü. Ama hakikaten sütüm de yok denecek kadar az artık boşuna çekiyor yani, azaltınca bitti resmen. Emmeyi azalttığımdan beri daha zinde kalkıyorum. Psikolojik mi bilmem ama enerjim geri geldi resmen.
Bu arada benim oğlum da ağzında meme olmadan uyumuyordu, emmese bile ağzında tutuyordu hatta diğer eliyle de öteki memeyi tutuyordu :) Ve inanamadım ama 2 gündür gece uykusuna emmeden geçiyor. Ben birşey yapmadım, kendisi öyle tercih etti. Belki tok oluyor diyorum ama zaten doyacak kadar emmiyordu anlamdım. Uyku saatine yarım saat kala süt ısıtıyorum. İçerisine ne isterse ekliyoruz, o karıştırıyor. Sonra pipetini alıp çizgi film izlerken içiyor. Oyunca çevirdik biraz, reddetmesin diye. Sonra da ee eee diyip kafasını göğsüme dayayıp uyuyor. Bi ucundan emmeyi ötelemeye başlayınca gerisi geliyor galiba. İnşallah böyle devam eder de uyurkeni de kendi isteğiyle bırakır diye dua ediyorum. Anlattım ki belki fikir olur sana da diye. İnşallah sen de kolaylıkla başlar halledersin

canım benim dün 12+4 tü. doktorun kontrol esnasında ense kalınlığını ölçüyor, burun kemiğini kontrol ediyor. ikili test yaptırmak isterse de kan veriyor sonucunu bekliyorsun. umarım bebişin cinsiyetini gösterir, benimki nazlı çıktı, taklalar atıldı ama bacaklarını açmayınca göremedik şimdiden hayırlı olsun

benimde bebiş en son 4 gün öndeydi. ama ben daha onları hiç dikkate almıyorum daha, iyice çorba olucam.burda takvimi ayrı yazdığı ayrı olanları görünce bile çorba oluyor kafam

Kuzum sen 13+3 üm bugün dedin ya; yani 13 haftan dolmuş 14.haftanın da 3.günündesin demek. Yani 14.haftanın içerisindesin. Bunun sebebini anlamadım ama bazı doktorlar bitirdiğin haftayı, bazısı içerisinde olduğun haftayı söylüyor. Yani bazı doktorlar 13 haftalık gebesin diyor, bazısı 14 haftalık diyor. (Acildeki doktor bitirdiğim haftayı söyledi, usg kağıdından baktım ileride bile çıkmış.rakibimi yapan doktor ise içerisinde olduğum haftayı söylüyor) Alttaki takvimlerimizde de içerisinde olduğumuz hafta yazıyor. Bir de mesela 13+6da hafta bitiyor 14+0 ile yeni hafta başlıyor bu takvimde, +1 ile başlamıyor. Bu da şaşırtıyor olabilir.

kızlar ben sabah erkene alıyorum randevuyu geçen ikili için gittiğimde bildiğin uyuyordu bebişim ama kahvaltıda yapmamıştım 24ünde kahvaltı yapıp mı gitsem acaba? ama kan falan ister diye de tedbirli olayım diyorum ne yapsam bilemedim. cinsiyeti öğrenmek çok istiyorum

ay bayılacağım ben iyice karışıyorum ayın 24ünde 15 haftalık değil 16 haftalık oluyorum o zaman sağlık ocağı 16. haftada çağırdı hastane randevusundan sonraki haftada sağlık ocağına giderim diyordum o zaman 17 haftalık oluyorum

canım doktorum ikili test için aç mı geleyim diye sorduğumda , bir önemi yok dedi . bilgin olsun kendini aç bırakma, zaten fazlasıyla içimiz kıyılıyor inşallah açar seninki bacakları

canım doktorum ikili test için aç mı geleyim diye sorduğumda , bir önemi yok dedi . bilgin olsun kendini aç bırakma, zaten fazlasıyla içimiz kıyılıyor inşallah açar seninki bacakları
ikili için önemi yok ben o gün erken kalktığım ve biraz heyecanlı olduğum için bişi yiyememiştim ama ya kan tahlili yaparsa bu sefer nisanda yaptırmıştım kan tahlili sağlık ocağında vitamin mineral hormon kan değerlerim hepsine bakıldı sonuçlarımı beğendi doğum doktorum ama vitamin falan yazmadı 1 ay bekleyelim demişti şimdi acaba vitamin yazmak için tekrar ister mi?

Merhaba, geçmişi okurken gördüm maşallah ense kalınlığı gayet normal ve burun kemiği de öyle galiba, oranın 1/200 civarıydı diye hatırlıyorum.Bu bir olasılık testi ve Şöyle düşün senin 200 döllenmeden birinde DS bebek dünyaya getirme ihtimalin var demek aslında yani çok da günlük hayatta yaptığımız işlerde yada kararlarda 1/200 olasılığı dikkate bile almayız mesela, ooo beni mi bulacak deriz normal olarak. ama bu testler kafa karıştırıp bizi endişelendiriyor.Umuyorum ve inanıyorum ki bir sıkıntı çıkmayacak.

kan için aclık tokluk farketmiyo mutlaka tok git hatta cikolata falan ye, bebek hareket etmeyince ugrasıyo doktor baya bi, rahat edersin tok gidersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…