2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

  • ikiz, erkek

    OY: 0 0,0%
  • üçüz

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    294


Canim ikili teste doktorun bebegin burun kemigi olusmus mu diye ve birde ense kalinligina bakiyor. Ardindan ayni gun icerisinde kan vermeni istiyor. Bu kan tahlilinde down sendromu risk degerine bakiliyor. 11-14. Haftalar arasinda yapilir bu test.

Cinsiyete gelince her doktor bu kadar erken zamanda soylemeyi tercih etmiyo. Cunku henuz bebegin cinsil organi yeni yeni olusuyor. 1-2mm lik bir cikintiya bakarak konusmak zor onlar icinde. Ama benim ilk gebeligimde 11. Haftasinda doktorum emin bir sekilde kiz demisti bunda ise sadece tahminde bulundu kesin bisey demedi. Kan tahlili sonucu cinsiyet icin bilgi vermez. Kesin olarak 16 haftalıkken cinsiyet öğrenilir tabi bebiş kendini saklamazsa =)) Hakkinda hayirlisi olsun insallah guzel haberlerle donersin canim
 
Son düzenleme:

Amin canım inşallah cümlemize Allah huzurlu evlatlar nasip etsin.
 
Allahım her zaman gönlümüzden geçeni nasip etsin. Bende bebişimin erkek olmasını istiyorum. Bir kız bir erkek hayalimdi hep ama geçen gün bunu düşünürken içim sızladı. Bir çok kadın evlat hasretiyle tutuşurken biz cinsiyet seçimi yapıyoruz kendimi bir an suçlu gibi hissettim. Sağlıklı sıhhatli isteyen her kadının kucağını doldursun rabbim.
 
Çok teşekkürler :) inşallah ben ikili testi sıvı alınacak diye biliyordum ve korkuyordum şuan cok rahatladım :)
 
@Ayaklarim3kilo

Canım benim oğlum da 22.ayının içerisinde. Ek gıdayı dahi kabul etmemişti, sadece emmek istiyordu. 1.yaş gününde halen daha ana öğünleri emmekti. Kilosu iyi gidince, kan tahlilleri vs güzel çıkınca doktoru emzirmeye devam demişti ama gel gör ki yumurta sarısını bile yedirmeyi geçtim zor tattırıyordum. Son 1 aydır ben azalttım emzirmeyi. Kendi doktorum emmeyi azalt dedi de cesaret ettim. Sadece uykuya geçerken emziriyorum şu anda. Gündüz uykusunda kucak kucağa yatsak da gece kucağımda uyutup mutlaka odasında yatağına yatırıyorum. Önceden arada yanımıza alırdık ya da sabaha karşı emmeye uyanırdı o zaman emzirmeye alır sonra yanımda yatırırdım hiç olmadı sabah alırdık aramızda uyuturduk ama sonradan düşündük eşimle bebek doğunca onun ağlamasına oğlum da kalkacak. Hangisinin gönlünü yapacağımızı şaşırırız dedik ki yenidoğan dönemini hatırlayınca gözümüz korktu kararlı davrandık. Ve inanırmısın gece emzirmeyi kestiğimden beri daha deliksiz uyur oldu. Odasında yatıyordu zaten ama sabahları odamıza gelmek istemiyor artık çünkü daha emmeye kalkmayınca uyanmıyor. (Gene de tamamen uzaklaştırmamak adına mesela şu an diş çıkarıyor gönlü olsun diye sabah alıyorum yanıma) Yutmada problem yaşayan çocuk farklıydı sanki, neyi nasıl yedirsem diye kırk takla atarken şimdi maşallahı var her yemeği yer oldu. Bence sana da yazık. Dene bir istersen, ara bir yol bulursun elbet. Kızını en iyi sen tanıyorsun. Onun da gönlünü yaparak her ikinizin de mutlu olduğu bir orta yol bulabilirsin bence :) ufak kaçamaklarımız olmuyor değil, aman düzen olsun bozulmasın derdinde değilim, sadece alışsın biraz istedim ben de. İnan bana kendin de daha dinlenmiş kalkıyorsun.
 
Ayy maşallah bir sürü kişi cinsiyeti öğrenmiş. Benim ikili test ptesi ve 12+0 olacak. Sanırım belli olmaz cinsiyeti
Kiz kardesim yok, o yüzden iki kızım olsun çok isterim. Diğer yandan da gönlüm erkekten yana, evin ikinci erkeği gibi :) sağlıkla gelsinler inşallah, insan meraktan çatlayacak gibi oluyor
 
Canım gözün aydın. çok sevindim. Allah kucağına da almayı nasip etsin...
Sağol canım hepimize nasip eder inşallah

Güzel kokuyorsa ben kesin sevmem canım :) Güzel deterjan kokularına hassasiyetim geçmedi hala. Çamaşır suyu bile daha güzel geliyor burnuma :) ne tuhaf şey hamilelik :) evi camsille temizliyorum anca onun kokusu dayanılır geliyor.

Geçen gittiğimde 12 haftaydı erken demişti cinsiyete. Bazı doktorlar garantici emin olmadan söylemek istemiyorlar. Bazıları da artık tecrübeden midir bilmiyorum hemen söylüyorlar kemik yapısından anlıyorlar sanırım.
 
Çok teşekkürler :) inşallah ben ikili testi sıvı alınacak diye biliyordum ve korkuyordum şuan cok rahatladım :)

Yok canım öyle bişey, sen amniyosentezi duymuşssun o zaman. Sadece ikili testinde yüksek risk çıkan annelere amniyosentez önerilir. Anne isterse yaptırır istemezse yaptırmaz. Bu işlemde anne karnındaki bebeğin içinde bulunduğu sıvıdan alınır ve down sendromu var mı diye bakılır.
 

Bende öyleyim, nefret ettim çamaşır yumuşatıcısından, şampuan, duş jeli sabun kokusundan, parfüm vs dayanılacak gibi değil. Azcık azcık kullanıyorum sabun şampuan vs. Hadi başka şey neysede şampuan ve sabunsuz olmuyor. Çamaşır yumuşatıcısını tamamen çıkarttıım hayatımızdan =)) Sadece kolonyoyayı seviyorum o da limon olacak.
 
Böyle tek tek sayma canım ya geçmez zaman :) benimdr pazartesi randevum

ya aslında gün saymıyorum soranlara 2 hafta sonra randevum diyorum ama 10 gün kaldı yazan olunca baktım takvime 12 gün kalmış benimde


canım ben içimizi yakmayacak kimyasal değil anlamında dedim güzel diye zaten. tamamen doğal ürün diyor dermatolojik olarak test edilmiş falan hamilelik döneminde kullanılabilir. ben hijyene çok takıntılı olduğum için. çamaşır suyu kullanamadığım zamanlarda tuvaletin oturulacak yerini kolonyayla sildim hep bu arada tavsiye ederim herkese uçucu olduğundan zararı da yok günlük hijyen için bire bir
 
benim geçti çok şükür bir tek kahve kokusuna ve rokanın kokusuna tahammül edemiyorum eşimde saolsun her akşam türk kahvesi içer.
 
Aynı aynı :)) sen yumuşatıcı deyince bile midem kalktı bi :) en çok tiksindiğim o oldu. Neyse ki kullanma zorunluluğu yok ama şampuan sabun öyle değil. Duş almak eziyet resmen. Kokusuz deodorant buldum ama şampuan ve sabunlarda yok. Zor oluyor gerçekten.
 

Canim benimde 12.haftadan beri hergun kanamam var hemde kirmizi.benim plasenta rahime yakindi.doktor yukari ciktikca duzelcek dedi.cok sinir bozucu ve yipraticu bisey.endiseye kapilma.seninki kesilmeye baslamis zaten.kahverengi ve pembe kanamalari onemsemiyorlar bile
 
Kolonyayı bulantımın başladığı ilk zamanlar keşfetmiştim ben :) ama bütün gün elimde kolonya şişesi kokladığımı fark edince zararı olur diye kaldırdım yoksa bayılıyorum kokusuna çok iyi geliyor :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…