• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Merhaba, geçmişi okurken gördüm maşallah ense kalınlığı gayet normal ve burun kemiği de öyle galiba, oranın 1/200 civarıydı diye hatırlıyorum.Bu bir olasılık testi ve Şöyle düşün senin 200 döllenmeden birinde DS bebek dünyaya getirme ihtimalin var demek aslında yani çok da günlük hayatta yaptığımız işlerde yada kararlarda 1/200 olasılığı dikkate bile almayız mesela, ooo beni mi bulacak deriz normal olarak. ama bu testler kafa karıştırıp bizi endişelendiriyor.Umuyorum ve inanıyorum ki bir sıkıntı çıkmayacak.
188/1 canım yazdıkların doğru evet ama insan yinede rahat olamiyor maalesef birde yüksek risk yazıyor buda oldukça can sıkıcı

kan için aclık tokluk farketmiyo mutlaka tok git hatta cikolata falan ye, bebek hareket etmeyince ugrasıyo doktor baya bi, rahat edersin tok gidersen
ay öylemi diyorsun zaten en son gittiğimde uyuyordu o kadar erken kalktım saat 10da doktora geldim:KK45: kan isterse de söylerim tokum diye olmadı sağlık ocağı randevum da yaptırırım

kızlar pişmiş ev ürünlerinin içindeki yumurta kokuyor bana:KK43: yaz geldi artık çay yanı ikramlıkları yaparım iş yerine getiririm diyordum hayal oldu geçer mi acaba:KK14: az önce çaycı abla evde yapmış bişiler getirmiş yiyeyim dedim berbat geldi kokusu halbuki çok temiz titiz kadındır her yaptığını yerim ama geçen kardeşimde yapmış bişiler hemde işe götürürüm diye fazla fazla yapmış imkanı yok yiyemedim:KK61:
Ben de bir kac haftadir var canim o.bir gece canim acma istemisti esim buldu getirdi sagolsun bir kac tane yedim sonra uzerindeki yumurta kokmaya basladi.yumurta yiyebiliyorum ama hamur isinin uzerine yumurta surulmusse yiyemiyorum malesef :/ insallah gecer :)

ay öylemi diyorsun zaten en son gittiğimde uyuyordu o kadar erken kalktım saat 10da doktora geldim:KK45: kan isterse de söylerim tokum diye olmadı sağlık ocağı randevum da yaptırırım
hatta ense kalınlığını ölçecek olan radyolog tatlı yedin mi dedi yemediysen ye öyle gel dedi, burdan da kan verceksin dedi, tokken kan verebilirsin ikili testte farklı değerlere bakılıyo cünkü rahat ol =)

Kızlar hamile olup da guatr'ı olan varmı aranızda? Benim tahlil sonuclarimda guatr çıkmış dahiliyeye gitmem gerektiğini söyledi doktor. Gitcem en kısa zamanda ben yine dayanamayıp araştırdım internetten hiç hoş şeyler yazmıyor :KK43:

Kızlar hamile olup da guatr'ı olan varmı aranızda? Benim tahlil sonuclarimda guatr çıkmış dahiliyeye gitmem gerektiğini söyledi doktor. Gitcem en kısa zamanda ben yine dayanamayıp araştırdım internetten hiç hoş şeyler yazmıyor :KK43:
Ben kullanıyorm canm hamıle kaldıgumda 7 cıkmıstı 75 mılım euthyrox kullandm 3 hafta sonra 1.8 e dustu ve hapıma hala devam edıyorm.

hatta ense kalınlığını ölçecek olan radyolog tatlı yedin mi dedi yemediysen ye öyle gel dedi, burdan da kan verceksin dedi, tokken kan verebilirsin ikili testte farklı değerlere bakılıyo cünkü rahat ol =)
tatlım 2 hafta önce 2li test yaptırdım ben onda sorun yok. bu sefer cinsiyet öğrenmeye gideceğim ama yanında birde vitamin falan yazmak için kan tahlilide ister mi acaba diyorum

guatr değildir canım o troid hormonun yüksek ya da düşük çıkmıştır ve evet internette hiç hoş şeyler yazmıyor ama inan doktorunun vereceği ilaçla kontrol altına alabilirsin. benim troidlerim çok hızlı çalışıyor ama şükür şimdiye kadar hep iyi çıktı ama sistemdeki kayıtlara riskli gebelik diye geçti..

kızlar çok güzel bir site buldum:KK48:
bakın bakalım yakındığımız bulantılar uyku halleri hamilelikte ne amaca yönelikmiş:KK48:

Gebelik döneminde yaşanan belirtileri ve değişimlerin amaçları;
  • Gebeliğin ilk aylarında çeşitli besinleri canınız çekerken bazılarını kesinlikle görmek dahi istemezseniz. Bunun sebebi bünyenizde ihtiyaç duyulan besinleri almak ve zararlı olanlardan kaçınmaktır. Vücudunuz neye ihtiyacı olduğunu bilerek, sizi yönlendirir.
  • Gebe anne adayları genellikle sabah uyandıklarında bir mide bulantısı duyarları. Bunun sebebi de sabah uyanır uyanmaz anneye, hamile olduğunu hatırlatmak ve gün içinde öyle davranmasını sağlamaktır.
  • Gün içinde yaşanan sürekli uyuma hali de ilerleyen haftalar için sizin enerjik olmanızı sağlamak içindir.
  • Gebelik döneminde solunum potansiyelinizde artış olur. Bunun sebebi de bebek için yeterli oksijeni sağlamaktır.
  • Anne adayının kalp damar sisteminde dolaşan kan hacmi ve tüm vücut sıvısı %50 oranında bir artış gösterir. Kalp daha güçlü ve hızlı bir çalışma sergiler. Gene bunların da amacı bebek için yeterli oksijeni sağlamaktır. Doğumda yaşanabilecek kan kaybı için kan yedeklenmesi yapılmasıdır.
  • Gene anne adayının kanındaki pıhtılaşma yetisinde bir artış olur. Bunun sebebi de doğumda yaşanabilecek kan kayıplarını minimuma indirgemektir.
  • Gebeliğin erken dönemlerinde anne adayı sürekli uyumak isteyebilir. Gebeliğin sonlarına yaklaşıldığında ise gece boyu uyanmalar yaşanabilir. Bunun sebebi ilk başlarda, gebelik için gereken enerji sağlamaktır. Son aylarda ortaya çıkan uykudan uyanma ise, bebek doğduktan sonra emzirme yapılacağı için önden yapılan araştırmadır. Vücudunuz uykusuzluğa şimdiden alışmanızı ister.
  • Gebelik döneminde karındaki ve vücuttaki yağ dokusu artar. Bunun sebebi ise doğumdan sonra yaşanabilecek bir açlık durumunda bebeği ve anneyi beslemeye yardım etmektir. Vücut, kendini ve bebeği garanti altına almaya çalışır.
  • Gebelik döneminde tüm duyularınız keskinleşir. Bebeğinizi olası tehlikelerden korumak için tüm duyu sistemleri tam performans çalışır. Bebeğinizin nefes alış verişi, farklı bir odadan dahi duyabilirsiniz.
Anne adayları gebelik dönemi boyunca genellikle uykudayken sol tarafa dönerek yatarlar. Bunun sebebi ise, vücudun yanında bulunan büyük toplardamarlara baskı yapmamaktır. Karındaki bebek de buna yardımcı olacak genellikle vücutlarını sola döndürerek pozisyon alırlar. Vücudunuz neler olduğunun farkında, gelen sinyallere mutlaka kulak asmalısınız.

Seninle aynı şeylerden tiksinmişiz bende dişlerimi öğürerek zar sor fırçalıyorum kahve kokusuna tahammülüm yok tiryakisiydim günde 3 fincan içerdim şimdi kokusu bile kötü geliyor
Erkek benim bebiş
Peki diş macununa çare buldunmu cnm.benimde erkeğe benzetti doktor ama kesin değil

Canım bence de o troiddir...bende hiç yoktu hamilelik öncesi ama ilk doktor kontrolümde testte inanılmaz yüksek bir rakam çıkmıştı hatta yine burada konuştuk yüksek çıkanlar vardı ama benim onlardan da yüksekti. İlaç kullanmaya başladım ikili testte doktor yine kontrol etti şuan normale dönmüş olması gerektiği gibi ama ilacı hamilelik süresince bırakamıyorum ve çok çok çok önemli bırakmamak...

Ben kullanıyorm canm hamıle kaldıgumda 7 cıkmıstı 75 mılım euthyrox kullandm 3 hafta sonra 1.8 e dustu ve hapıma hala devam edıyorm.
ilacin faydası oluyor yani dimi canım ilaçla duzelicek bir durumsa korkmayayim bu kadar internette tiroid hormonu yetersiz olursa bebisinde zeka geriliği falan olur yazıyordu benimki yüksek değil düşük sanırım tahlil sonuclarima bakıyorum gittikçe düşmüş gibi

guatr değildir canım o troid hormonun yüksek ya da düşük çıkmıştır ve evet internette hiç hoş şeyler yazmıyor ama inan doktorunun vereceği ilaçla kontrol altına alabilirsin. benim troidlerim çok hızlı çalışıyor ama şükür şimdiye kadar hep iyi çıktı ama sistemdeki kayıtlara riskli gebelik diye geçti..
benim düşük sanırım canım kadın doğum doktoru şak diye guatr dedi korktum annemde de var çünkü genetikmis sanırım

Hamileligimin  başından beri üç defa bakıldı böyle sırasıyla kızlar nasıl guatr diyebiliyor doktor anlamadım ki düşüş olsa da guatr mı olur
Screenshot_2017-05-11-17-16-25.webp Screenshot_2017-05-11-17-16-35.webp Screenshot_2017-05-11-17-16-49.webp

ilacin faydası oluyor yani dimi canım ilaçla duzelicek bir durumsa korkmayayim bu kadar internette tiroid hormonu yetersiz olursa bebisinde zeka geriliği falan olur yazıyordu benimki yüksek değil düşük sanırım tahlil sonuclarima bakıyorum gittikçe düşmüş gibi

benim düşük sanırım canım kadın doğum doktoru şak diye guatr dedi korktum annemde de var çünkü genetikmis sanırım

Hamileligimin  başından beri üç defa bakıldı böyle sırasıyla kızlar nasıl guatr diyebiliyor doktor anlamadım ki düşüş olsa da guatr mı olur
Eki Görüntüle 1994279 Eki Görüntüle 1994281 Eki Görüntüle 1994283

yok canım guatr diyebilmesi için ultrasonla boğazına bakması ve nodüllerinin olması lazım ama bu hormon kan testiyle guatr olup olmadığını anlayamaz. ben 2010 senesinden beri tedavi görüyorum son 2 senedir normal değerlerim ama hiç nodülüm yok boğazımda

Back