- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- 498
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #10.161
ah canım hiç sorma benim doktor ölçtü birde uzmanına yolladı ben 20 lira verdim ama yine para yani sen ölçmüşsün artık neden başka doktora gönderiyorsun. valla cihaz bana kalırsa aynıydı. bende her ay muayeneye 65 lira veriyorum kan tahlilleri de cabası hastaneden 200 liradan aşağıya çıkamıyorumYok,ilk defa gideceğim o doktora.Kendi doktoru tüp bebek doktoruydu,gebelik takibi yapmıyor,salı günü sadece son kontrolümde kol,bacak,baş ölçümü yaptı ve artık başka bir doktora gidebilirsin dedi,azad ediyorum sizi dedi :)
O yüzden sudan çıkmış balığa döndüm,yeni bir doktor,ikili test falan,hiç bir bilgim yok.
Ya ayrı bi ultrasonumu var bunun,aynı makineden normal muayene eder gibi bakmıyor mu,neyin parası bu? Yani o kadar çok para harcadık ki tüp bebekte,bide 2000 lira teste verdik,garip yani...
Yok,ilk defa gideceğim o doktora.Kendi doktoru tüp bebek doktoruydu,gebelik takibi yapmıyor,salı günü sadece son kontrolümde kol,bacak,baş ölçümü yaptı ve artık başka bir doktora gidebilirsin dedi,azad ediyorum sizi dedi :)
O yüzden sudan çıkmış balığa döndüm,yeni bir doktor,ikili test falan,hiç bir bilgim yok.
Ya ayrı bi ultrasonumu var bunun,aynı makineden normal muayene eder gibi bakmıyor mu,neyin parası bu? Yani o kadar çok para harcadık ki tüp bebekte,bide 2000 lira teste verdik,garip yani...
Ben sadece muayene ücreti ödedim. Aynı ultrasonda ölçüyor zaten. Her yer farklı demek ki...
ah canım hiç sorma benim doktor ölçtü birde uzmanına yolladı ben 20 lira verdim ama yine para yani sen ölçmüşsün artık neden başka doktora gönderiyorsun. valla cihaz bana kalırsa aynıydı. bende her ay muayeneye 65 lira veriyorum kan tahlilleri de cabası hastaneden 200 liradan aşağıya çıkamıyorumbirde kredim var üstüne birde kurs param var hala taksitini ödüyorum birde kredi kartım ağzına kadar dolu birde inat ettim eşimden para da almıyorum bakalım ne zamana kadar idare edeceğim
Aynen benim de aşılama yapan doktorum gebelik takibi yapmıyorum dedi. 12.ve 20.haftada peronatologa yonlendirdi. Bu haftadaki olcumler önemli, diğer zamanlarda bi asistan doktor bile baksa yeterli olur genel kontroller için dedi.
Beni yönlendirdiği peronatolog doçent ve muayenesi 60 tl ve ayrıca ikili test de 60 tl. Ama ben kan vermeyeceğim sadece ayrıntılı ultrasonda bakacak, yine de o 60 tlyi alır mı bilmiyorum. Onların ultrasonlari daha farkli oluyor, daha gelismis diye biliyorum. Vakif hastanesi olduğu için tum muayene ve kan tahlilleri ucretsiz. Doçent ve prof muayenelerinde ve ozel tahlillerde ucret aliyorlar ama onlar da yine ozel hastaneye gore gayet uygun
Kuzenimin gittiği hastanede de gebelik takibini yapan doktor haricindeki biri bakıyor bu detayli olana. Ama her hastanenin düzeni farkli olabilir.
Nifty testi neden yaptirma geregi duydunuz, riskli bir durum mu vardi?
Kizlar daha once de yazmistim ama arada kaynadi sanirim :) 20.haftada detayli ultrasonu nerede yaptiracaksiniz perinatolog mu yapacak sanirim baya bi onceden randevu almak gerekiyomus bunun icin.baska bir topikte oyle okumustum.bilgisi olan varsa ogreneyim ben de ona gore randevu alayim dedim :)
Kizlar daha once de yazmistim ama arada kaynadi sanirim :) 20.haftada detayli ultrasonu nerede yaptiracaksiniz perinatolog mu yapacak sanirim baya bi onceden randevu almak gerekiyomus bunun icin.baska bir topikte oyle okumustum.bilgisi olan varsa ogreneyim ben de ona gore randevu alayim dedim :)
Inşallah guzel sonuclar alirsiniz. Nifty testinde tam olarak neler tespit ediliyorŞimdi gideceğim doktor benden daha kıdemli demişti doktorum.Kendisi bakar herhalde ama ne kadar olur bilmiyorum hiç...
Biz eşimle akrabayız,tüp bebek öncesi recombine test istemişti aslında doktor ama o kadar para gitti ki,o da 950 euroydu,yaptıramadık.Hamileykende artık belirlenebiliyor dedilerde rahatlamıştım biraz.O yüzden yaptırmak istedik nifty yi.İnşallah sorun çıkmaz...
Oyleymis canim kadin dogum uzmanligindan sonra perinatolog olmak icin de uzmanlik okunuyormus sanirim o yuzden daha iyi olur perinatolog tarafindan bakilmasi.ben de bir daha ki randevumda doktora sorayim bakalim belki o yonlendirirBen bir vakif hastanesine gidiyorum. 12 ve 20.haftalarda perinatolog bakıyor. Benim gittiğim yerdeki doçent ve direk ondan randevu alınmıyor, doktorunuz 12 ve 20.haftalarda ona yönlendiriyor. 1 ay önceki randevunuzda 12 ve 20ye denk geleb haftalara perinatolog randevumuzu da alıyoruz. Benim gittiğim yerde bu şekilde :) perinatologlarin eğitimi biraz daha farkli oluyor, riskli gebelikleri tespit ediyorlar ve bazi hastanelerde ultrasonlari da daha ileri duzeyde oluyor
Hastanede yapiliyormus ama perinatolog mu yoksa kendi doktorumuz mu yapiyor bilmiyorum canim.perinatolog olsa keske daha iyi olurEslemM001 de aynı şeyi yazmıştı ona cevap yazdım ama ben 15 haftalıkken doktoruma gideceğim randevum var o zaman söyler sanırım. ben başka hastane düşünmüyorum kendi hastanemde yapılıyormuş orada yaptıracağım tabi ücret makul bir şeyse
yok canım kendi doktorum yapmıyor 2li testte bile kendi baktığı halde başka bir uzmana daha yolladı. sanmıyorum izmirin köklü hastanelerinden birine gidiyorum yani bir perinatoloğu vardır heraldeHastanede yapiliyormus ama perinatolog mu yoksa kendi doktorumuz mu yapiyor bilmiyorum canim.perinatolog olsa keske daha iyi olur
Ben Gaziosmanpaşa da oturuyorum. Kadın sağlığı merkezi var oraya gidiyorum. Özel bir klinikte denilebilir.Siz nereye gidiyorsunuz?
Benimki enseyi ölçmemiş,13. Haftadan itibaren bakılıyor dedi bugün asistana sorduğumda...
Canım perinatolog her yerde olmuyor. Medikal parkta yok şuan. Beni de heralde başka yere yollarlar ayrıntılı içinyok canım kendi doktorum yapmıyor 2li testte bile kendi baktığı halde başka bir uzmana daha yolladı. sanmıyorum izmirin köklü hastanelerinden birine gidiyorum yani bir perinatoloğu vardır heraldebirde nasıl para alacaklar ordan oraya göndermeleri lazım ki vezneye de uğrayıp para yatıralım dimi
Anladığım kadarıyla maddi, manevi çok çaba sarf etmişsiniz. İnşallah sorunsuz, sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın...Şimdi gideceğim doktor benden daha kıdemli demişti doktorum.Kendisi bakar herhalde ama ne kadar olur bilmiyorum hiç...
Biz eşimle akrabayız,tüp bebek öncesi recombine test istemişti aslında doktor ama o kadar para gitti ki,o da 950 euroydu,yaptıramadık.Hamileykende artık belirlenebiliyor dedilerde rahatlamıştım biraz.O yüzden yaptırmak istedik nifty yi.İnşallah sorun çıkmaz...
Dogru canim dun bayildigimda ambulansla goturmusler beni ona ragmen resmen soydular hastanede sinir oldum.acikcasi artik o hastaneye para kazandirmak istemiyorum ama bakalim.ben de hamileligimin basindan beri iki ayri hastaneye gidiyorum birinde olmasa perinatolog birinde vardir umarimyok canım kendi doktorum yapmıyor 2li testte bile kendi baktığı halde başka bir uzmana daha yolladı. sanmıyorum izmirin köklü hastanelerinden birine gidiyorum yani bir perinatoloğu vardır heraldebirde nasıl para alacaklar ordan oraya göndermeleri lazım ki vezneye de uğrayıp para yatıralım dimi
Inşallah guzel sonuclar alirsiniz. Nifty testinde tam olarak neler tespit ediliyor
Kolay gelsin cnm ben henuz birsey yapmadim market alisverisinden geldim simdi temizlige girecem yarin misafirm var :-|Ay bi temizlik yapayım dedim resmen yamuldum sırtım koptu ne kadar zor Allahım bu iş
Kolay gelsin cnm ben henuz birsey yapmadim market alisverisinden geldim simdi temizlige girecem yarin misafirm var :-|
canım eşinle yap ben haftasonu mutfak dolaplarımın sadece dışını sildim mafoldum. sandalye tepesindeydim hemde çok ovalanacak bişi de yoktu sadece ocağın üstü biraz zorladı ama hem kollarım hem belim ağrıdı. süpürme silme çkoltuk çekme işini falan eşime yaptırıyorum benSağol güzelim vallahi yavaş yavaş giriş ben birden atladım yok koltukları çek halıları toparla temizle derken yamuldum dikkat etmek lazım cidden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?