2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kanımı verdim,eve gelip aldı hemşire.Geriye sonucu beklemek kaldı.İnşallah sonuç iyi çıkar.Nasıl geçer 2 hafta şimdi...

Birde kızlar,ikili testte ultrason ölçümünde sadece ense kalınlığı mı ölçülüyor?
Doktorumla son kontrolümde kol,bacak ve baş ölçümü yaptı,enseyle ilgili bişey duymadım.Acaba yaptığı ölçüm ikilide yapılan ölçüm müydü,sormadımda...
Herşey normal dedi,bu haftada zaten belli olurdu sorun olsa ultrasonda dedi.Nifty de de sorun çıkacağını sanmıyorum ama sen yine de yaptır dedi,içimiz rahat etsin diye...

Kızlar bana doktorum ikili testi anlatırken, yaptıracağın yerde buna zeka testi diyecekler ama bu asla zeka testi değil, bu down sendromu olup olmadığına dair küçük bir fikir veren testtir dedi. Güvenilirliği çok düşük bir test, yani çıkan sonuç ne olursa olsun kesin sonuç değil dedi. Kesin teşhis ancak 5.ayın sonunda amniyosentez yani karından sıvı alınarak yapılan tahlilde çıkar, o da sağlıklı bebeğe ölüm riski yüklemek demektir dedi. Zaten 5.ayı doldurmuş bir bebeği, down sendromlu diye aldırmak hem annenin sağlığı için hiç iyi birşey değil, hem de 5 aylık bebeği kurtajla alamayiz, sezeryan ile doğum olur ve nefes alıyorsa olduremeyiz, gerekli tüm mudahalelerin yapılması gerekir, tedaviler sonucu yasayabilirse yaşar dedi.
Bir anormallik varsa, bunu bilmenin bize bir faydasi var mi, mesela dogum anında acil vir mudahale veya bulunmasi gereken baska bir doktor, baska bir ekipman vs gerekir mi diye sordum.
Hayir hic bir müdahale yok, sadece bilirsiniz durumu dedi.

Allah korusun bebegimiz dogum esnasında nefessiz kalıp hayatinin geri kalanini otizmli olarak geçirebilir. Veya cok sağlıklı dogup ilerleyen yaşlarda bir kaza veya hastalık sonucu sakat kalabilir. Çocuğumuzu öldürüp gomecek miyiz?
Etrafımda ikili testi riskli çıkan ama bebeği sağlıklı dogan cooook fazla tanıdığım var. Hamilelikleri kan aglayarak geçti. Neden sonucu kesin bile olmayan bir test için karnimizdaki, bize emanet edilen yavrumuzu ellerimizle oldurelim

Farkındaysanız karışmak gibi bir niyetim yok, sizin ne yaptığınız veya yapmadığınız beni hiç ilgilendirmez, ŞAŞIYORUM diyorum, herhalde kelime anlamını bilmiyorsunuz. Bir şey paylaşmak istemediğime nerden vardınız anlayamadım, neyse hormonlarınıza veriyorum, iyi günler .

Hayırlı sonuç çıkar inşallah canım...

Arkadaşlar ben bu hafta doktora gittiğimde ayrıntılı ultrasona gün al dedi ve devlet Hastanelerinde yer yok diye duydum ama bakmadım siz sıra aldınızmı ayrıntılı ultrasona şimdi den sıra almak gerekiyor haberiniz olsun

Canım program türkçe değil sanırım benmi yanlış gördüm

Ben de vakıf hastanesine gidiyorum. 12. ve 20.haftalardaki perinatolog detayli ultrason için 1 ay önceki kontrolunuzde gün almayı unutmayin dediler. 8.haftada gittigimde 12.hafta için randevu almıştım. 20.haftada gelmek icin de yine 16.haftada gelin dediler

ben 15 haftalıkken gideceğim büyük ihtimal o zaman söyler ya da ben sorarım hem fiyatta almam lazım bu sefer telefonla vermediler uygunsa yine özelde yaptıracağım ben 200 liraya kadar yolu var

Ben hala ikili test olayını anlamadım desem :)

Nifty yaptırdığıma göre zaten kan vermeyeceğim.Doktorumun önerdiği hastane ve doktoru arayıp teyid ettim,muayene ücreti de 45 tl.350 tl den sonra bedava gibi geldi :)

Şimdi o doktora gideceğim haftaiçi.Ne yapacak bana? Ultrasonla ölçüm yaptığına da mı para alıyorlar kan vermediğin zaman??

evet ultrason ölçümü de özelde paralı ölçüm yapacağım dediyse ense kalınlığına ve burun oluşmuş mu ona bakar ama başka bir şey içinde çağırmış olabilir

ben 15 haftalıkken gideceğim büyük ihtimal o zaman söyler ya da ben sorarım hem fiyatta almam lazım bu sefer telefonla vermediler uygunsa yine özelde yaptıracağım ben 200 liraya kadar yolu var
Belki benim bulundugum il böyledir bilmiyorum özel hastanede sıra bulanabilir ama ben kadındoğum hastanesinde yer bulamadım araştırma hastanesi yapıyor dediler birde orda da sıra yok diye duydum ama haftaya gidip bakıcam bazıları 6 haftadan sıraya giriyormuş o yüzden sizlede paylaşıyım dedim

evet ultrason ölçümü de özelde paralı ölçüm yapacağım dediyse ense kalınlığına ve burun oluşmuş mu ona bakar ama başka bir şey içinde çağırmış olabilir

Yok,ilk defa gideceğim o doktora.Kendi doktoru tüp bebek doktoruydu,gebelik takibi yapmıyor,salı günü sadece son kontrolümde kol,bacak,baş ölçümü yaptı ve artık başka bir doktora gidebilirsin dedi,azad ediyorum sizi dedi :)

O yüzden sudan çıkmış balığa döndüm,yeni bir doktor,ikili test falan,hiç bir bilgim yok.

Ya ayrı bi ultrasonumu var bunun,aynı makineden normal muayene eder gibi bakmıyor mu,neyin parası bu? Yani o kadar çok para harcadık ki tüp bebekte,bide 2000 lira teste verdik,garip yani...

Ben sadece muayene ücreti ödedim. Aynı ultrasonda ölçüyor zaten. Her yer farklı demek ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…