- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #7.361
Yarin doktora gidicem ins sorayim unutmazsam
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende bişey yapmadım belim ağrıyor belkide kızımı taşımak zorundaydım ondanda olabilir bendeBen hiçbirşey yapmadım ama bugün ağrıyo belim belki de normaldir
İlk hamileliğimde çok zorlanmıştım yüz üstü yatmaya alıştığım için. İstem dışı uykuda yüz üstü yatıyordum bazen. Yüz üstü yatmayı sorduğumda bil bana doktorum yatabilirsin eğer bebek rahatsız olursa o sana sinyal yollar anlamaman inkansız dedi. Ter basar kalbin çok hızlı çarpar demişti. Sol tarafta yatmanın sakıncalı olacagııı düşünmüyorum ama artısı nedir Onuda bilmiyorumHanimlar ben surekli sol tarafima yatiyorum acaba dogru mu yapiyorum.Gittigimde doktora da soracagim unutmazsam.Sol tarafa yatmanin iyi oldugunu duymustum ama surekli sola yatmak nasil olur bilemedim simdi
Evet dr um bana bunu ilk hamileliğimde demişti. Kasık ağrıları genişlediği için olurmuş.Benim basindan beri agrilarim hep sagda ama bebisim ortada doktora sordugumda agrilarin her iki tarafada vurabilecegini bebekle degil kese gelisimiyle alakali oldugunu soylemisti
Sag tarafta bebege kan tasiyan damarlar varmis eger sag tarafa baski olursa kan akisi yavasliyormus o nedenle sola yatilmasini oneriyorlar ama degise degisede yatabilirsiniz diyenler varİlk hamileliğimde çok zorlanmıştım yüz üstü yatmaya alıştığım için. İstem dışı uykuda yüz üstü yatıyordum bazen. Yüz üstü yatmayı sorduğumda bil bana doktorum yatabilirsin eğer bebek rahatsız olursa o sana sinyal yollar anlamaman inkansız dedi. Ter basar kalbin çok hızlı çarpar demişti. Sol tarafta yatmanın sakıncalı olacagııı düşünmüyorum ama artısı nedir Onuda bilmiyorum
Bilgilenmiş oldum sağol :)Sag tarafta bebege kan tasiyan damarlar varmis eger sag tarafa baski olursa kan akisi yavasliyormus o nedenle sola yatilmasini oneriyorlar ama degise degisede yatabilirsiniz diyenler var
Merhaba arkadaslar iyi pazarlar:) ben ikili test ile ilgili fikir almak istiyorum.gebelik takibi icin iki farkli doktora gidiyorum.uc dort gun once birine gittim ultrasonda inceledi sorun yok dedi ama ikili test icin kan vermeyi size birakiyorum eger bir sorun ciktiginda aldirmayi dusunurseniz kan verin dedi yoksa kafanizi karistirmayin kesin sonuc vermiyor zaten dedi.Diger doktoruma da haftaya gidicem onunla da konusacagim bu konuyu siz ne dusunuyorsunuz.doktorlarinizin yaklasimi neydi.yaptirmayan yaptiran herkesten bilgi rica ediyorum :)
Keşke bendede iki saat olsa bende doymuyorum.Kizlar ben cok acikiyorum ya.yemek yiyeli 2 saat olcak kurt gibi acim hatta bu saatte uyuyor olmam lazim ama yarinin yemegini yaptim onun pismesini bekliyorum tabi 1 tabakta yicem![]()
Ben hiçbişey hissetmiyorum elleyince yaa nasıl anliyosunuz bastiriyomusunuzBen de hamile oldugumu sol tarafimdaki agridan anlamistim hala sol kasigim agrir bebek de solda zaten elleyince de hissediliyor ultrasonda bakarken de dogrulamis olduk kizlar acaba sola yatmak zararli mi bende sola dogru yatiyorum ama aklima geliyor bi sorun oluo olmicagi bebek icin.
Ben ekmek yemegince acikiyorum bugun 2 dilim yedim bol salata yedim yaninda ana yemek ama yine doymadim. Kontrolde Doktora sorayim bakalim ne dicek. Hele gecen gun is cikisi acliktan oluyorum sandim halbuki saat 5 gibi ara ogun yapmistim. 6bucukta cikiyoruz dedim acliktan olen ilk hamile olucam. Servisi durdurup biskuvi falan aldimKeşke bendede iki saat olsa bende doymuyorum.
İstifra edince yiyemiyorum ama sonrasında yesem bile 5 dk tutmuyor beni. Dr um sebz yemeklerine ağırlık ver istediğin kadar ye dedi. Normalde çok yiyen bi insanda değilim
Ben de hamile oldugumu sol tarafimdaki agridan anlamistim hala sol kasigim agrir bebek de solda zaten elleyince de hissediliyor ultrasonda bakarken de dogrulamis olduk kizlar acaba sola yatmak zararli mi bende sola dogru yatiyorum ama aklima geliyor bi sorun oluo olmicagi bebek icin.
Bizler icin cok erken ben sadece sanki icimde saga sola giden bisi var gibi hissediyorum bu gun cok fazla oldu. Bugun bol bol yattim dinlendim o arada hep ayni seyi hissettim. Bilemiyorum bebisim miydiBen hiçbişey hissetmiyorum elleyince yaa nasıl anliyosunuz bastiriyomusunuz
Bende ekmek yemeyen insan maşallah nasıl yiyorumBen ekmek yemegince acikiyorum bugun 2 dilim yedim bol salata yedim yaninda ana yemek ama yine doymadim. Kontrolde Doktora sorayim bakalim ne dicek. Hele gecen gun is cikisi acliktan oluyorum sandim halbuki saat 5 gibi ara ogun yapmistim. 6bucukta cikiyoruz dedim acliktan olen ilk hamile olucam. Servisi durdurup biskuvi falan aldim
Kalsiyum alimini fazlalastir canim hamilelikten olmasi muhtemel keske hamilelik oncesi baktirsaydin. Ben 4 hafta gittim kanal icin hatirliyorsan temizletmistim de ona ragmen dis eti kanamalarim basladi hamilelik butun duzenimizi alt ust etti.Hamileliğimin 8 haftası gibi diş dolgum kırılmıştı şimdide başka bir dolgum kırıldı hamilelik tenmi oluyor denkmi geldi ben neyapıcam doktorum yaptır birşey olmaz dedi ama içim rahat değil bekliyim ağırmazsa yaptırmam diyorum neyapsam acaba
Bilgi icin cok tesekkurler tekrar goruseyim doktorla haftaya da diger doktoruma gidicem zaten bebegimi bol bol gorurum artik bu vesileyle :)Sadece kan tahlili tek başına ne ifade ediyor tam bilmiyorum ama ikili tarama testini ben ilk gebeliğimde down sendromu riski vs için sanıyordum. Hatta doktorum bana ikili test yaptıracakmısın diye sorar sormaz ben aldırmayı düşünmüyorum o yüzden kafamı bulandırmak istemiyorum bu yüzden de yaptırmayacağım demiştim. Doktorum olacak kişi de bana bir açıklamada bulunmamıştı. Ultrasonda şu bu olabilir, acaba bir sorun mu var vs gibi birşey de olmayınca ne de olsa sağlıklı görünüyor diye istemiştim, doktor da birşey demeyince araştırmamıştım da. Sonuç olarak yaptırmamıştım. 21.haftamda bebeğimin kalbi durduğu için kaybetmiştim. O zaman doğum için gittiğim hastanede beni resmen azarlamışlardı, siz gebelik takibinde değilmiydiniz diye. (Ciddi gelişim geriliği varmış, suyu da bitmiş) Çok içime oturmuştu. Hep benim bir yanlışım oldu diye günlerce kendimi yemiştim. Sonra 2.oğluma hamile kaldım. Takibimi yapan doktora (başka doktora başlamıştım) ikili test hakkındaki düşüncemi söylediğimde biz sadece engeli vs var mı diye bakmıyoruz, doğuma kadar karşılaşacağımız riskler için de önemli bu tarama testi demişti. Hatta allah korusun bir problem olsa doğum sonrası müdahalede geç kalmamak için de gerekli demişti. İkili tarama testine gittiğimde de kan tahlilinin (yanlış hatırlamıyorsam) anne için de riskli olabilecek durumlar için de yol gösterici olabileceğini söylemişti doktor. Tam emin değilim ama mesela yüksek tansiyon riski ya da bebekteki gelişim geriliği riski gibi şeyler için de hesaplamaya katılıyordu bu sonuçlar. Sonuç olarak bence tam olarak sorun isterseniz doktorunuza bu tahlil sonucu ne işimize yarayacak, sadece down sendromu vs için mi diye. Benim gittiğim perinatologdu, riskli gebelik takibindeydim ilk kaybımdan ötürü. Belki benim gibi sebebi bilinmeyen kayıplardaki riskli gebelik takibinde farklıdır bakılan şeyler bilemiyorum.
Bana zayifsin ama karbonhidrat cok alma demisti. Gerci ekmeyi de ekmek arasi yaparsam yiyebiliyorum cok ekmek seven biri degilim.asiri acikmalarimi nasil giderebilirim diye soracagimBende ekmek yemeyen insan maşallah nasıl yiyorumsor bakalım sana ne dicek dr. Belki farkli önerileri vardır :) her dr farklı şeyler diyebiliyor