- 10 Mart 2017
- 367
- 528
- 23
- 31
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #6.861
İyi olmanıza sevindim canım inşallah toparlanirsin bir an once.. bende cumartesi İstanbul'a gideceğim oglumla.. yemek yiyememek yapamamak kokusuna bile tahammül edememek moralimi bozuyor ne oglusuma ne de karnımdaki bebisime bı faydam olmadığı düşünüyorum annemlere gideceğim 10 günlüğüne inşallah gelene kadar bende toparlanirim değişiklik olsun belki iyi gelir diye düşünüyorum bendeKizlar bebisle ilgili hersey yolunda cok sukur ama ben hic iyi degilim. Anneme geldim (Turkiyeye) onda kaliyorum bikac gundur. Bu ay sonuna kadar da burdayim. Benim acayip derecede psikolojim bozuldu niye boyle oldum bilmiyorum. Herseyden herkesten sıkıldım biraz degisiklik iyi gelir diye simdilik burdayim. Buraya bile giresim gelmiyor canim hic bisey yapmak istemiyor kizima bile annem bakiyor. Sizlerinde moralini bozmayayim kendinize cok dikkat edin. Toparlaninca donecem.
Canım cevap verdiğin için teşekkür ederim.. insaAllah Rabbim hayırlısını versin bazen çok zor oluyor. Ama ah etmiyorum bebeğim iyi olsun sağlıklı hayırlı olsun tek isteğim bucanım senin bulantıların geç başlamıştı dimibiraz katlanacaksın çok zor berbat bir durum ama inan geçiyor inşallah tez zamanda kurtulursun
Kizlar bebisle ilgili hersey yolunda cok sukur ama ben hic iyi degilim. Anneme geldim (Turkiyeye) onda kaliyorum bikac gundur. Bu ay sonuna kadar da burdayim. Benim acayip derecede psikolojim bozuldu niye boyle oldum bilmiyorum. Herseyden herkesten sıkıldım biraz degisiklik iyi gelir diye simdilik burdayim. Buraya bile giresim gelmiyor canim hic bisey yapmak istemiyor kizima bile annem bakiyor. Sizlerinde moralini bozmayayim kendinize cok dikkat edin. Toparlaninca donecem.
Nickin süpermiş canım yalnız benim canım vişneli kurabiye istedi napcaz
Günaydın kızlar hayırlı sabahlar diliyorum hepinize..benim dünden beri acayip sekilde midem yaniýor sizlerde de var mı hicbisey gecirmiyor.
Günaydın kasım annelerinin en güzelleri :)) ben normalde yağlı yememeye dikkat ediyorum ama su an yüzüm sivilce dolu bu da mi hamilelik etkisi yoksa ben herşeyi hamileliğe mi baglar oldum sözde durumlar nasil
benim de mide bulantısı değil ama kasılması vs çok oluyor son günlerde. limonlu su içerek hafifletmeye çalışıyorum. dene istersen sen de.
Günaydın :)
Aynı soruyu ben de sormak istiyorum yaa 3 gündür dudak kenarlarıma sivilce basıyor, hamilelikten mi ki? Tamam normalde de sivilceye yatkınım ama hamile olduğumu öğrendiğimden beri o kadar çıkarmamıştım. Normalde de dudak üzerinde sivilce çıkarmam ama çıktı tam da üzerinde. Uçuk değil o kesin. Böyle olan var mı?
Herkese günaydınn hanımlar. Canım bende sivilcelendim boyun bölgem falan fena adet zamanından daha kötü oldum hattaGünaydın kasım annelerinin en güzelleri :)) ben normalde yağlı yememeye dikkat ediyorum ama su an yüzüm sivilce dolu bu da mi hamilelik etkisi yoksa ben herşeyi hamileliğe mi baglar oldum sözde durumlar nasil
Kesinlikle ben:/ dudagimin üstünde birden bissuru sivilce çıkmış ufak ufak çok sinir bozucuGünaydın :)
Aynı soruyu ben de sormak istiyorum yaa 3 gündür dudak kenarlarıma sivilce basıyor, hamilelikten mi ki? Tamam normalde de sivilceye yatkınım ama hamile olduğumu öğrendiğimden beri o kadar çıkarmamıştım. Normalde de dudak üzerinde sivilce çıkarmam ama çıktı tam da üzerinde. Uçuk değil o kesin. Böyle olan var mı?
Allahim yardımcımız olsun canım çok.zor rabbim yavrumuza bizlere bağışlasın salı günü muanem var inşallah yavrum iyidir dua edin bana çok zor Allah'ım hayırlı evlatlar versin
Kesinlikle ben:/ dudagimin üstünde birden bissuru sivilce çıkmış ufak ufak çok sinir bozucuyanagimda çıkan koca kırmızı sivilceler beni mahvediyor yanağımi yastığa koysam acitiyor geçer inşallah yakinda
1 ) Hamilelik döneminde neden sivilce olur?
Hamilelik döneminde, bazı hormonlarda artma görüldüğü için ve ciltte yağlanmada artış olduğu için, ciltte sivilcelenmeye veya var olan sivilcelerde artmaya sebep olabilir. Anne adaylarında, özellikle artan androjen hormonu, ciltte bulunan sebase glandları uyarır ve sebum artışına sebebiyet verir. Bu da bakterilerin üremesine, inflamasyonu kolaylaştırarak sivilce oluşmasına zemin hazırlar. Hamilelik dönemi içerisinde meydana gelen sivilceler hafif, orta veya şiddetli düzeyde görülebilir. Hamilelik döneminin yalnızca bir döneminde ortaya çıkıp kaybolabilir veya hamilelik döneminin son evresine dek çıkmaya devam edebilmektedir.
2 ) Hamilelik Döneminde Sivilceler Ne zaman ortaya çıkar?
Hamilelik döneminde karşılaşacağınız cilt problemlerine karşı hazır olun. Hamilelik döneminin 8. haftasından itibaren değişmeye başlayan hormonal düzen, bazı anne adaylarında daha önceden var olan sivilcelerin artmasına sebep olurken, bazı anne adaylarında ise ilk defa hamilelik döneminde sivilcelerin ortaya çıkmasına sebep olur. Çok nadir olarak var olan sivilcelerde azalma görülür.
3 ) Hamilelik aknesi ile başa çıkmanın en önemli yöntemi nelerdir?
1 – Yüzünüzü günde en az 2 defa yıkayın. Ilık su yardımı ile yumuşak bir sabun kullanın.
2 – Makyajdan mümkün mertebe uzak durmaya çalışın. Bu gözeneklerinizin daha da kapanmasına ve cildinizin nefes almamasına sebep olur.
3 – Yüzünüzde mevcut olan sivilcelerinizi kesinlikle sıkmayın.
4 – Her gün saçınızı şampuan ile yıkayın. Bu esnada saçınızın yüzünüze değmemesine de özen gösterin.
5 – Yağsız ürünler kullanmaya dikkat edin. Ürün etiketlerinde su bazlı, sivilce yapmayan ( noncomedogenic ) veya akne yapmayan ( nonacnegenic) gibi ifadelerin olmasına özen gösterin.
6 – Elinizi yüzünüze değdirmeyin. Bu, deride mevcut olan yağın ve terin, ellerinizin aracılığı ile akneyi tetiklemesine sebebiyet verir.
7 – Yüzünüzü havlu veya lif gibi maddeler ile ovalamayın. İrritasyona sebep olabileceğinden dolayı, sivilceyi arttırabilir. Yüzünüzü yıkama esnasında da yalnızca eliniz ile nazik bir şekilde yıkayın ve daha sonra yüzünüzü yumuşak bir havlu ile yavaşça kurulayın.
8 – Nemlendirici kullanıyorsanız, nemlendiricinin yağsız olmasına dikkat edin.
Hamilelik dönemi içerisinde, teninize uygulayacağınız veya ağız yolu ile alacağınız her türlü ilaç, dolaşım sisteminize girebileceği için temkinli olmakta yarar var. Bu ifade ettiğimiz reçetesiz bir şekilde satılan ürünler içinde geçerlidir. Hamilelik döneminde doktora danışmadan hiçbir şekilde ilaç kullanmayın.
İlerlemiş iltihabi aknelerde harici uygulanan hamilelerin de güvenle kullanabileceği antibiyotik içerikli kremlerden yararlanılabilir.
5 ) Hamilelik dönemi içerisinde, sivilce tedavisi için kullanılan ilaçların bebeğe zararı var mıdır?
Hamilelik döneminde görülen akne tedavisi için, doktor tarafından tavsiye edilmediği müddetçe, herhangi bir ilacı ister içten ister nefes yolu ile ister iğne ile veya vücuda sürülerek olsun kullanmaktan kaçının. Çünkü hamilelik döneminden önce kullanılabilen bir takım ürünler, hamilelik döneminde anne karnında bulunan fetus üzerinde olumsuz etkileri bulunmaktadır. Bu ürünler, bebekte doğum kusurlarına sebep olabilmektedir.
İnternetten alınti arkadaslar belki yarari olur.
Şimdi böyle sivilcelenince kız mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?