2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
oglumun disi cikti sonunda hic huzursuz olmadi cok sukur ayni sekilde aksam 7 sabah 7 ye kadar uyuyor bebekleriniz gece birkacdefa kalkiyorsa gun icinde iyi yeterli beslenmiyordur oglum nezaman cok az yese o gece kesin kalkiyor her iki saate birseyler yedirin emzirmeyide yatmadan yatmaya yapin yani ogle uykusuna yatarken aksam uykusuna yattiginda geri kalani hep yicek birseyler verin.
Iki saatte bir siz bir seyler yiyor musunuz? Anne sutu yerine neden agzina bir seyler vermeyi uygun buluyorsunuz? Bebek keyfi emmez siz su isteseniz size daha da susatacak seyler verseler ne dusunursunuz? Ya da annenizi ozleseniz hayir bir seyler ye ozlemini oyle gider deseler? Bebekler sadece ac olduklari icin emmezler. Sadece uyumak icin emmezler... o kadar yedirdikten sonra uyuyor ya belki midesi bagirsaklari bu durumdan kotu etkileniyor hemen tepki vermeyecek belki zaman icinde mide bagirsak problemi cikacak 10 11 aylik bebek 2 ana 1 ara ogunle beslenir arada da istedigi muddetce anne sutu almalidir. 12 ayliktan itibarende 3 ana ogun 2 ara ogun.

Anne sutu ya da formul mama disinda bir sey vermeyin bizlere bile yatmadan once bir seyler yemek zararliyken bebekleriniz uyanmasin diye neden yediriyorsunuz anlamiyorum. Bebekler her zaman ac oldugu icin uyanmaz susadigi icin uyanir Annenin kokusunu duymak icin uyanir Korktugu icin uyanir Sicak oldugu icin uyanir Oglum bazen 5 6 kere kalkiyor ama biz meme destekli uyuyoruz o nedenle ve 11 aylik oglum aklima yedireyimde uyusun fikri hic gelmedi.
Acaba aç mı kalıyor da çok uyanıyor şüphesi yaşamıyor musunuz hiç.ben de sürekli emziriyorum gece dahil.ama 6 aydan sonra gece gerekirse 1 defa emzirn gece beslenmesini azaltın der doktorlar.bu sebeple de tok olduğundan emin olmak istiyorum.

Iki saatte bir siz bir seyler yiyor musunuz? Anne sutu yerine neden agzina bir seyler vermeyi uygun buluyorsunuz? Bebek keyfi emmez siz su isteseniz size daha da susatacak seyler verseler ne dusunursunuz? Ya da annenizi ozleseniz hayir bir seyler ye ozlemini oyle gider deseler? Bebekler sadece ac olduklari icin emmezler. Sadece uyumak icin emmezler... o kadar yedirdikten sonra uyuyor ya belki midesi bagirsaklari bu durumdan kotu etkileniyor hemen tepki vermeyecek belki zaman icinde mide bagirsak problemi cikacak 10 11 aylik bebek 2 ana 1 ara ogunle beslenir arada da istedigi muddetce anne sutu almalidir. 12 ayliktan itibarende 3 ana ogun 2 ara ogun.

Katılıyorum. Benim bebeğim 4 gün sonra 10 aylık olacak. Ve yaklaşık 2 haftadır adam akıllı ek gıda almaya başladı. Adam akıllı dediğim de şu : sabah kahvaltısında peynir ve omlet , gün içinde bir kez meyve bir kez yoğurt ve akşam yemeğinde de biz ne yiyorsak onun tuzsuzu. Emmeye de tam gaz devam ediyor. Benim bebeğim hiç ek gıda almadan geldi neredeyse bu aya kadar ama geceleri 1 bazen de 2 kez kalkıyor en fazla, diş çıkarma dönemi hariç hep böyleydi. Uyanmalarının tek sebebi katı gıda yeterince almamaları olamaz. Üşüyordur, terliyordur, anne kokusuna alışıktır ister, emerek uyuyordur ister. İster de ister bebek bu :)

Acaba aç mı kalıyor da çok uyanıyor şüphesi yaşamıyor musunuz hiç.ben de sürekli emziriyorum gece dahil.ama 6 aydan sonra gece gerekirse 1 defa emzirn gece beslenmesini azaltın der doktorlar.bu sebeple de tok olduğundan emin olmak istiyorum.

Yok canim hic yasamadim cunku gun icinde verdiklerimden ve yesiginden eminim istedikcede emiyor hatta yenidogan misali hep memede tutsam emer memeye cok duskun ek gida da ve emzirmede doktorlari baz almiyorum hele anne sutunu azaltin yemiyorsa vermeyin diyen doktordan kosarak uzaklasiyorum cunku daha cok kucukler su an ek gida donemindeler adi ustunde ek doyumluk degil tadimlik yiyecekler sute ek olarak yiyecekler. Uyku egitimini iyi kavramis bir bebek uyanmiyorsa anlarim ama tika basa doyurulmus bebegin uyumasina ya da uyutulmasina karsiyim ben. Dedigim gibi ogluma uyku egitimi vermedim meme destekli uyuyor o nedenle cok sık uyaniyor memeyi agzina alir almaz uyudugu icinde ac ki uyaniyor diyemiyorum. Uyumadan once yedirmek yerine aciktigi icin uyandigin dusunuyorsaniz biberonla devam sutu verebilirsiniz hatta uyku ogunu diyorlar uyanmasina yakin biberonla doyurabilirsiniz gerci onuda 4 6 ay arasi oneriyorlar. En azindan irmik ya da muhallebiden daha iyidir diye duaunuyorum

Katılıyorum. Benim bebeğim 4 gün sonra 10 aylık olacak. Ve yaklaşık 2 haftadır adam akıllı ek gıda almaya başladı. Adam akıllı dediğim de şu : sabah kahvaltısında peynir ve omlet , gün içinde bir kez meyve bir kez yoğurt ve akşam yemeğinde de biz ne yiyorsak onun tuzsuzu. Emmeye de tam gaz devam ediyor. Benim bebeğim hiç ek gıda almadan geldi neredeyse bu aya kadar ama geceleri 1 bazen de 2 kez kalkıyor en fazla, diş çıkarma dönemi hariç hep böyleydi. Uyanmalarının tek sebebi katı gıda yeterince almamaları olamaz. Üşüyordur, terliyordur, anne kokusuna alışıktır ister, emerek uyuyordur ister. İster de ister bebek bu :)
Bizde de ayni sekilde zaten 8. Aya kadar tadim yaptik ayina uygun gidalari 8 den sonra kahvalti yapmaya basladi 9. Ay sonunda da aksam yemegi vermeye basladim duzenli olarak. Biz ne yiyorsak onun tuzsuzu domatessizi falan.

Kizlar haberlerde bebeklere yedirip yatirmanin zararindan bahsediyorlardi
. Yatmadan 2 saat once son yemegini yemeli diyo. Yiyip yatinca yedikleri aside dönüşüyo ve baska seylerede sebep oluyomus. Yani cocuklarda hastalik sebebinin biriside tok yatirmakmis
Daha zamani var bizim bebislerin ama fazla kakao tuketimide hastalik sebebiymis

her anne bebeginin ne istesigini cok iyi bilir bende bebegimin ne istesigini iyi biliyorum ben agzina her buldugumu sokmuyorum zaten ,faydali yiyeceklerin bir zarari olmaz gunluk meyvesini ogle atistirmalar,yoghurt hepsini veriyorum simdiye kadar gram tuz seker zararli seyler vermedim suyuna gelince ulasacagi yerde her istesiginde alip iciyor son yemegi aksam 5 de biter ve 7 emip yatar bukadar benle bebek birmi bir tabak dolu yemegi bebek yiyebilirmi az yerler ama sık yer ayrica ikinci cocugum bu benim ne yaptigimi gayet iyi biliyorum

Kizlar haberlerde bebeklere yedirip yatirmanin zararindan bahsediyorlardi
. Yatmadan 2 saat once son yemegini yemeli diyo. Yiyip yatinca yedikleri aside dönüşüyo ve baska seylerede sebep oluyomus. Yani cocuklarda hastalik sebebinin biriside tok yatirmakmis
Daha zamani var bizim bebislerin ama fazla kakao tuketimide hastalik sebebiymis
dogru yatmadan iki saat once yemesi bitmeli bizim oyle aksam 5 de biter yatana kadar hic bisey vermiyorum ozamana kadar harekket ettikce eritiyor rahat uyuyor

her anne bebeginin ne istesigini cok iyi bilir bende bebegimin ne istesigini iyi biliyorum ben agzina her buldugumu sokmuyorum zaten ,faydali yiyeceklerin bir zarari olmaz gunluk meyvesini ogle atistirmalar,yoghurt hepsini veriyorum simdiye kadar gram tuz seker zararli seyler vermedim suyuna gelince ulasacagi yerde her istesiginde alip iciyor son yemegi aksam 5 de biter ve 7 emip yatar bukadar benle bebek birmi bir tabak dolu yemegi bebek yiyebilirmi az yerler ama sık yer ayrica ikinci cocugum bu benim ne yaptigimi gayet iyi biliyorum
Ya yazdigini hatirlamiyorsun ya da benim cevabimi okumadin. Tabi zararli seyler vermiyorsundur ama emzirmek yerine 2 saatte bir bir seyler yedirin yazdigin icin cevap yazdim sana. 2 saatte bir bir seyler yedirmek yerine ana ve ara ogunlere dikkat edilip bebegi her istedigi zaman emzirmenin en dogru yol oldugunu yazdim ben yani sen tuz seker zararli seyler veriyorsun yazmadim. Ben bebegimin sadece karnini degil ruhunuda doyurmaktan yanayim her istediginde meme veriyorum cunku her memeyi isteyisi sadece aciktigi icin olmadigini biliyorum ve istegine karsilik veriyorum. Bebek emmek isteyince hayir yatmadan yatmaya emeceksin demek bana gore yanlis bunu vurgulamak istedim.

Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama bebeklerinize grip aşısı yaptırmayı düşünüyor musunuz? Doktorumuz 6. Aydan sonra tavsiye ediyorum ama kadim ayı gibi simdi değil dedi hiç doktoru ile konuşan var mı bu konuyu .
Bu arada biz gribiz ve nasıl atlatacağız bilmiyorum sık sık emziriyorum buhar makinası açıyorum .hiç bir şey yemiyor su kfalan da içmiyor. Şuruplarını bile içiremiyorum sadece emmek istiyor o kadar. Onun için ne yapacağımı şaşırdım . Bu gribi kolay nasıl atlatabiliriz fikri olan var mı

Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama bebeklerinize grip aşısı yaptırmayı düşünüyor musunuz? Doktorumuz 6. Aydan sonra tavsiye ediyorum ama kadim ayı gibi simdi değil dedi hiç doktoru ile konuşan var mı bu konuyu .
Bu arada biz gribiz ve nasıl atlatacağız bilmiyorum sık sık emziriyorum buhar makinası açıyorum .hiç bir şey yemiyor su kfalan da içmiyor. Şuruplarını bile içiremiyorum sadece emmek istiyor o kadar. Onun için ne yapacağımı şaşırdım . Bu gribi kolay nasıl atlatabiliriz fikri olan var mı
bol bol emzir canim onun istedigi gibi yap hasta oldugu icin cani birsey yemek istemez yedire bilirsen meyve ve yoghurt ver zamanla duzelir insallah

Arkadaşlar gün içinde hangi oyunları oynuyorsunuz?
Ben oyuncaklarını alüminyum folyoya sarıyorum beraber açıyoruz, araba geldi durakta durdu diye yüzüne dokunarak oynuyorum başkada birşey bilmıyorum :110:
Sonra akşam uyuduğunda vicdan yapıyorum az ilgileniyorum diye..

Ben oyuncaklarını alüminyum folyoya sarıyorum beraber açıyoruz, araba geldi durakta durdu diye yüzüne dokunarak oynuyorum başkada birşey bilmıyorum :110:
Biz saklambac oynuyoruz :) çok eğleniyor bebeğim. Ayrıca ben adım adım setleri nden almıştım onlarla baya zaman harcıyoruz top oynuyoruz boncuklu helezonlarla oynuyoruz bu tarz şeyler

Merhaba kizlar,uzun süredir ugrayamadim buralara.umarim herkes iyidir anneler bebisler.benim oğlan emekliye tutnarakt yürüyor ,hala disimiz yok.abilerinin de 11 aylıkken çıkmıştı ilk disleri.ek gıda alıyor özel olarak pek birşey yapmıyorum açıkçası.bizm yediklerimizin tuzsuz bahaaratsizi yiyor. T tulperde canım nasılsınız?

Bu aralar kendi kendine oynamasi icin firsat veriyorum cok guzel vakit geciriyor yurudugu icin evi kesfetmeye basladi gozumun onunde oldugu muddetce karistirmasina kesfetmesine izin veriyorum cunku salon halisinin disina cikmiyordu parkeye dokundu mu kaciyordu. Tek basina biraktigimdan beri guveni geldi kendine. Oturmaya basladigi ilk zamanlar etkinlikler yapiyordum. Arabayla oynamayi cee tarzi saklanip ortaya cikma oyunlarini cok seviyor birde benimle ugrasmaya bayiliyor karyolanin uzerine uzaniyorum agzimla burnumla sacimla kulagimla oynuyor:KK48: bu arada kitap okumalarimiz sıklasti bol bol kelimeler soyluyorum her gun bir kelime ve hareket ogretiyorum. Isaret parmagiyla gosterme alkis el.sallama gel yapma gibi. Gel baybay (baba gibi soylesede) hadi anne baba dede teyze (tee) mama meme su (bu) cici kelimelerini soyluyor.

Bu aralar kendi kendine oynamasi icin firsat veriyorum cok guzel vakit geciriyor yurudugu icin evi kesfetmeye basladi gozumun onunde oldugu muddetce karistirmasina kesfetmesine izin veriyorum cunku salon halisinin disina cikmiyordu parkeye dokundu mu kaciyordu. Tek basina biraktigimdan beri guveni geldi kendine. Oturmaya basladigi ilk zamanlar etkinlikler yapiyordum. Arabayla oynamayi cee tarzi saklanip ortaya cikma oyunlarini cok seviyor birde benimle ugrasmaya bayiliyor karyolanin uzerine uzaniyorum agzimla burnumla sacimla kulagimla oynuyor:KK48: bu arada kitap okumalarimiz sıklasti bol bol kelimeler soyluyorum her gun bir kelime ve hareket ogretiyorum. Isaret parmagiyla gosterme alkis el.sallama gel yapma gibi. Gel baybay (baba gibi soylesede) hadi anne baba dede teyze (tee) mama meme su (bu) cici kelimelerini soyluyor.
Aynen oturduğum veya çömeldiğim an üzerime tırmanıyor kendi kendinede evde turluyor, emzirirken Yada oynaştıgımız zamanlarda eli hep yüzümde saçlarımı çekiyor,burnuma dokunuyor vs.ama ben aktivite yapmak istıyorum sanki yeteri kadar ilgilenmıyorum. Hangi kitabı okuyorsunuz ? Dün masal kitabı baktım anlamaz diye almadım kızımı yanıma oturtup okusam 1 dk sürmez dikkati dağılır

Aynen oturduğum veya çömeldiğim an üzerime tırmanıyor kendi kendinede evde turluyor, emzirirken Yada oynaştıgımız zamanlarda eli hep yüzümde saçlarımı çekiyor,burnuma dokunuyor vs.ama ben aktivite yapmak istıyorum sanki yeteri kadar ilgilenmıyorum. Hangi kitabı okuyorsunuz ? Dün masal kitabı baktım anlamaz diye almadım kızımı yanıma oturtup okusam 1 dk sürmez dikkati dağılır
Ogluma 3 ayliktan beri kitap okuyorum artik alisti yanima uzaniyor okuduklarimi dinliyor sonra bir seyler mirildaniyor o da. Elimden aliyor kitabi beni taklit ediyor okuyor kitabi. Cok resimli buyuk.puntolu kitaplari tercih ettim. Kitapyurduna uye olmanizi tavsiye ederim cok guzel cocuk kitaplari var. Ayrica tubitak yayini olan merakli minik aboneligim var her ay bir dergi geliyor 3 yas ve ustu diyor ama ben 1 yasindan sonra dergiye gecmeyi dusunuyorum guzel etkinlikleri var icinde

Neden anlamasın resimli olanları tercih edin benım kızım dinliyor hangi sayfayı istedıgını gosterıyor onu okuyorum kendı okur gıbı sesler çıkarıyor bir kac kez deneyin hemen dinlemiyor demeyin Belkı de cok sevecek

X