2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bebeği hiçbiriyle yemeyen var mı aranızda arkadaşlar. Ben çıldırıcam az kaldı sadece kahvaltı ediyor başka da bişey yemiyor 10 tane dış var onunlada alakalı olabilir mi bilmiyorum ama

Dogum gunleri yaklasıyor neler yapmayi düsünüyorsunuz:KK50:
Evet çok sükür nasip olursa ilk doğum günümüz olacak .Ben geçen hafta diş buğdayını yaptım baya da kalabalık olmuştu şimdi doğum günü için aile içinde bir şeyler olur diye düşünüyorum annane babaanne dayı o kadar. güzel bir pasta iki üç balon. Şimdilik düşüncelerim böyle

Benimki de size benzer durumda. Ya bu arada sizin bebelerde benim ki gbi. Elde avuç durmuo hep kucak hep mizmiz. Hep ağlak. Yani altını alip giydirmek için güç enerji kalmio
Biz başından beri çok hareketliyiz maşallah . Şimdi bezini açtığım anda bir kaçışı var işkenceye dönüyor alt değiştirmek bir de iki üç gündür kimseye gitmiyor sadece benim kucağımda olacak önceden biraz kendi kendine oynardı ben de iş yapardım şimdi yok su içmeye mutfağa gitsem arkamdam ağlayıp emekliye emekliye geliyor peşimden hiç bırakmıyor

bebeklerimizin 1 yasi doldurmasina az kaldi inek sutu verecek misiniz ve sutun sulandirilarak verilmesi gerektigini duydum dogrulugu nedir bilmiyorum.benim gibi hem meme hem de formul sut ile besleyip formul sutu biraktirip sut ile devam etmeyi.dusunenler var mi?

bebeklerimizin 1 yasi doldurmasina az kaldi inek sutu verecek misiniz ve sutun sulandirilarak verilmesi gerektigini duydum dogrulugu nedir bilmiyorum.benim gibi hem meme hem de formul sut ile besleyip formul sutu biraktirip sut ile devam etmeyi.dusunenler var mi?
Canım ben henüz süt vermedim ama sütün başta sulandirilarak verilmesi gerekiyor 1/3 oranında süt olacak sekilde başlanıyor bildiğim kadarıyla. Ben hep anne sütü ile gittim çok şükür ama olmasaydı mama da verirdim şimdi bile arada kaşık mama veriyorum. Bence yaşı geldi artık Bebişlerin mama yerine kendi sütünle ve ek gıda ile devam edebilirsin baktın kilo alımı durdu o zaman mamaya devam et bence.

Bebeğim 10 gündür falan geceleri yarım saatte bir uyanıyordu zaten güne 5 te başlamak zorundayım bir de geceleri deliksiz bir saat bile uyuyamamak canıma tak etmişti. Bugün uyku eğitimine başladım bakalım inşallah sonuç alabilirim. İlk gün bir saat 15 dk sürdü uyuması ama bebeğim ilk defa emmeden uyuyabildi. Umarım süre gitgide azalır ve ben geceleri deliksiz uyuyabilirim.

Benim kızım günde 3 ana 2 ara öğün yiyor. Çok şükür toparladı biraz. 10 buçuk aylık ve 8 kiloya ulaşabildik sonunda. Demek ki gerçekten de sütüm yaramıyormuş. Farklı bi doktora gittik ek gıda konusunda baya yardımcı oldu sağ olsun.

Bebeğim 10 gündür falan geceleri yarım saatte bir uyanıyordu zaten güne 5 te başlamak zorundayım bir de geceleri deliksiz bir saat bile uyuyamamak canıma tak etmişti. Bugün uyku eğitimine başladım bakalım inşallah sonuç alabilirim. İlk gün bir saat 15 dk sürdü uyuması ama bebeğim ilk defa emmeden uyuyabildi. Umarım süre gitgide azalır ve ben geceleri deliksiz uyuyabilirim.
Tabii ki azalacak hic merak etmeyin. Ama 1 saati gecen durumlarda, gunduz uykusunda 1 saat mola. Gece uykusuna geçişte 1 saati gecen durumlarda 15 dk mola veriliyor. Kısır donguye girmesin diye ve bebegi biraz dinlendirmek için. Inanın 3 gun icinde sonuca kendiniz bile şaşıracaksınız. 2 haftada da duzeniniz oturmus olur

Tabii ki azalacak hic merak etmeyin. Ama 1 saati gecen durumlarda, gunduz uykusunda 1 saat mola. Gece uykusuna geçişte 1 saati gecen durumlarda 15 dk mola veriliyor. Kısır donguye girmesin diye ve bebegi biraz dinlendirmek için. Inanın 3 gun icinde sonuca kendiniz bile şaşıracaksınız. 2 haftada da duzeniniz oturmus olur
benim oglum da geceleri 3 saatte bir uyanip 90 cc formul sut iciyor ve uykuya emerek geciyor 3 ay sonra ise baslayacagim ve uykusunu nasil duzene sokacagimi kara kara dusunuyorum.

gece emzirmesini kestiniz mi ben de gece beslenmesini azaltmak istiyorum duzene girmesi icin

ogun dagiliminiz ne sekilde?ben sabah kahvaltisi ve aksam yemegi olacak sekilde veriyorum oglen muhallebi meyve ve gun icinde mutlaka yogurt.sutum en basindan beri cok az tek meme ile 2 3 damla olsa bile idare ediyoruz formul mama da veriyorum
Sabah kahvaltisi ogle saatinde yogurt ya da meyve ve aksam yemegi seklinde ilerliyoruz. Anne sutu aliyor muhallebi tarzi seyler hic vermedim corbayi bile yeni yeni iciriyorum sulu ve saatlerce kaynamis corba yerine sebzenin kendisini vermeyi tercih ettim corba verirsem de bardaktan kendi iciyor

Nasil yaptin canim bende meme olmadan uykuya dalmasini istiyorum ama yok bir iki kere denedim ama onda travma gibi kaldi yatagina her yatirisimda emzirsem bile agliyordu yeni yeni unuttu emzirip rahatca yatirabiliyorum

Inek sutu vermeyi dusunmuyorum hamur islerine katacagim sadece. Zaten yogurt peynir tuketimi guzel

Benim kızım günde 3 ana 2 ara öğün yiyor. Çok şükür toparladı biraz. 10 buçuk aylık ve 8 kiloya ulaşabildik sonunda. Demek ki gerçekten de sütüm yaramıyormuş. Farklı bi doktora gittik ek gıda konusunda baya yardımcı oldu sağ olsun.
Oglumun gecenlerde gozunun ustunde sislik oldu saglikocagina goturdum muayeneden sonra tartim islemlerinide yapti 11.5 aylik 12.5 kilo 80 cm cikti cok asirimi besliyorsun boyle giderse obez olur dedi doktor:eek: bende blw usulu kendi yiyor ne yerse o fazlasini vermiyorum dedim bazen bogazindan 2 lokma gecer bazen hic gecmez ne yediyse o yani ama hala yenidogan misali emiyor agzina beslesem ya da 2 ogunden fazla versem demek benimki alip basini gidecek. Her annenin sutu kendi bebegine yarar ama belki seninki azalmis olabilir.

Nasil yaptin canim bende meme olmadan uykuya dalmasini istiyorum ama yok bir iki kere denedim ama onda travma gibi kaldi yatagina her yatirisimda emzirsem bile agliyordu yeni yeni unuttu emzirip rahatca yatirabiliyorum
Kendi yatağına yatırdığımda benimki de ağladı ama ben hiç ağlamasını istemiyorum yani ağlatmadan uyutmak taraftarıyım o yüzden ağlayınca kendi yatağımıza aldım ama hiç kucaklamadım. Sadece pışpışladım yatakta kendini sağdan sola vurdu. Üstüme yatak başına falan tırmandı ordan oraya attı savurdu kendini. Sonra da uyudu. Uyuduktan sonra kendi yatağına koydum. Ben hiç uyku danışmanlarıyla falan görüşmedim okuduğum kadarıyla yapmaya çalışacağım ama bugün gündüz uyuturken yine emzirerek uyuttum. Ağladı emmek için dayanamadım uyumasın diye topuklarını falan ısırdım ama uyudu :d yatağına koyunca uyandırdım sonra biraz pışpışladım uyudu. Ben uğraşıyorum da bakıcısı sallayarak uyutuyordu ben kadar sabırlı davranıp uyutmayı başarabilir mi bilmiyorum.

Oglumun gecenlerde gozunun ustunde sislik oldu saglikocagina goturdum muayeneden sonra tartim islemlerinide yapti 11.5 aylik 12.5 kilo 80 cm cikti cok asirimi besliyorsun boyle giderse obez olur dedi doktor:eek: bende blw usulu kendi yiyor ne yerse o fazlasini vermiyorum dedim bazen bogazindan 2 lokma gecer bazen hic gecmez ne yediyse o yani ama hala yenidogan misali emiyor agzina beslesem ya da 2 ogunden fazla versem demek benimki alip basini gidecek. Her annenin sutu kendi bebegine yarar ama belki seninki azalmis olabilir.
Bizim doktorun dediğine göre bu aylarda ne kadar yerse yesin 500 gramdan fazla alamazmış bebekler. Benimki ek gıdaya geçeli ayda 500 gr alıyor inşallah böyle devam eder. Hani boyu uzamasa gelişim geriliğinden şüphelenecek doktor ama önemli olan kilodan ziyade boyunun uzaması diyor ki benim kızım 75 cm normal yani.

X