Azkullanilmiskaynanamvar nasıl gidiyor hayat? Büyüğümü sütten kesmek için 2 yaşını bekliyordum şimdi 2 yaşında ama nasıl başaracağım bilmiyorum kardeşini görüyor sürekli sen nasıl başardın kardeşini görünce istemedi mi İkna ederek azaltarak vs olacak gibi değil bu iş çok yıprandım geceleri çok zor sürekli uyanıyorlar emmek için
Çok şükür iyiyiz arkadaşım.
Oğlum kızımı izleyerek sanki daha hızlı öğrenip taklit ediyor. 6 aylık emekledi, 8 aylık yürüdü şimdilerde elinde oyuncaklarla koşuyor. Dede, baba, abla, gel gel diyor. (Kızım 2,5 yaşına kadar bana “meme” demişti, bari bu “anne” desin diye gözüne bakıyorum ama daha bir gelişme yok)
Oğlumla çok ilgilenemiyorum. Yani ilk çocuğuma yaptığım etkinlikler, uzun uzun kitap okuma saatleri, dolu dolu sevgi gösterileri olmuyor maalesef çünkü 3 yaşına basacak olan kızım daha fazla oyun, etkinlik ve ilgi istiyor.
Günlerim kah neşeyle kah bugün gene oğlana çok zaman ayıramadımlı vicdan azabıyla geçiyor.
Kızım ilk adımını 13 aylık attığında bir havayi fişek patlatmadığımız kalmışken, oğlan gözümüzün önünde koşarken sadece gülümsüyoruz. Ya ilk bebeğe fazla abartılı ilgi göstermişiz diyorum ya da bu garibim normal ya da normal Altı ilgi ile büyüyor diye üzülüyorum bazen işte.
Allah can sağlığı versin en kötü dertlerimiz bunlar olsun diye kendimi ara ara rahatlatıyorum.
Meme bıraktırmada denediklerim; türk kahvesi sürmek, yara bantı, koli bantı, sabır taşı, salça, göz kalemi ile boyamak... beni hatırlarsan hem hamilelikte hem doğum sonrasında iki bebeği de emzirmiştim ve ikisi artık ağır gelince büyüğünü 55. Kez memeden kesmeye çalışmıştım.
O dönem 2015 kasım annelerinden bir arkadaş yazmıştı -Allah işini gücünü rast getirsin- sirke sür diye.
Sabah sürdüm, görüntü de değişmiyor ya çocuk anlamıyor, kirli desen değil ama kokusu berbat... hemen geri çekildi.. yanıma kahve fincanına sirke aldım, ne zaman gelirse sürüp verdim tabii hiç emmedi ve inanır mısın akşam bile uyanmadı ki kızım 2,5 yaşına yaklaşıyor ve gecede sırf meme bağımlılığından 17 kez uyanıyordu. Ertesi sabah meme dahi istemedi.
Tabii oğlanı emzirirken o sirkeden etkilenmesin diye sürekli kız gelince sirkele gidince yıka, oğlanı gizli emzir falan o kısım stresliydi ama çok şükür sıkıntısız atlattım.
Sana da kolaylıklar diliyorum umarım sizin macera da kısa ve neşeli olur.