2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kizlar oğlum 3 4 dk emiyor memeyi. Etrafa bakınıyor vs dikkati dağılıyor diye tekrar teklif ediyorum, bi kere birakinca bi daha emmiyor. Günde 4 5 kez böyle 3 4 dk emiyor. Zaten her çekişte dolu dolu yutkunmuyor. Ilk zamanlar gibi sık sık emmedigi icin sutum de baya geriledi, dolmuyor sertlesmiyor eskisi gibi. Anne sutu de alsin istiyorum,önümüz kış, bağışıklığı güçlü olsun. Ama kısacık emip bırakıyor. Böyle böyle emmeyi bırakır mı diye korkuyorum. Sizin bebisler ne alemde? Benim gibi olan var mi
Bizde de durum aynı sürekli dikkati dağılıyor bazen 3 4 dakika bile emmiyor bende hep yatak odasında loş ortamda emziriyorum birde sürekli birşeyler yedirmeye çalıştığımda emmesi çok azalıyor 3 saate yakın birşey yemediyse çok güzel emiyor birde gece çok emiyorsa süt ihtiyacını karşılıyordur belki

Kizlar oğlum 3 4 dk emiyor memeyi. Etrafa bakınıyor vs dikkati dağılıyor diye tekrar teklif ediyorum, bi kere birakinca bi daha emmiyor. Günde 4 5 kez böyle 3 4 dk emiyor. Zaten her çekişte dolu dolu yutkunmuyor. Ilk zamanlar gibi sık sık emmedigi icin sutum de baya geriledi, dolmuyor sertlesmiyor eskisi gibi. Anne sutu de alsin istiyorum,önümüz kış, bağışıklığı güçlü olsun. Ama kısacık emip bırakıyor. Böyle böyle emmeyi bırakır mı diye korkuyorum. Sizin bebisler ne alemde? Benim gibi olan var mi
Benim oğlum da sık ama az az emiyor. Yarım gün bakıcıya bıraktığım için süt bırakıyorum ne olur ne olmaz diye Ama az çıkıyor eskiden bir göğüsten 120 cc çıkardı artık ikisinden o kadar çıkmıyor :KK43:
Bir de şey duymuştum zamanla süt azalır ama vücudun bağışıklığını koruyan maddeler daha da artar sütte. Doyurucu olmaktan çıkıyor artık

Emzirirken yanımızda birileri varsa yada Farklı bir mekanda emzirirsem kesinlikle emmiyor hatta inatlaşır aç kalır ama ne yer ne emer .evde kimse yokken istediğin her yerde emer ama birileri varsa hele bir de sohbet falan ediliyorsa imkansız emmex kesinlikle.

Bizimki emerek uyuyor,bazen oluyor saatlerce meme ağzında,tam bıraktırıp kalkacağım yanından,uyanıp yine ağlıyor emmek için.
Birde ne yerse yesin,ne kadar yerse yesin memeye saldırıyor nerdeyse yerken bile.Çatlayacak diyorum.Belkide memede uyuduğu içindir bilmiyorum.
Birazda can sıkıntısından biliyorum.İkimiz içinde geçerli.Çok bunalttıysa odaya geçiyoruz,emzirerek hem o uyuyo hem ben dinleniyorum az da olsa...

Hiç emeklemedi,kaç aydır ellerimizden tutup yürümek istiyor.Yürüteç aldık,ona da binmiyor,illa biz yürüteceğiz.Şimdide koltuk kenarlarında bir oraya bir buraya,sabah uyanır uyanmaz üstüme çıkıp tutunup ayağa kalkmaya çalışıyor.Ellerinide bırakıyor.Koltuk kenarlarından düşmeler başladı.Allahtan korkup bırakmıyir yürümeyi.Sakinleşince kaldığı yerden devam ediyor :)

Bebeklerinizin oyuncakları neler peki arkadaşlar? Hemen sıkılıyor bizimkisi. Geçen 6 liralık bişey aldım diğer her oyuncağından daha çok oynuyor onunla. Kurmalı bi ejderha tık tık gidiyor bayılıyor. Malum çok da pahalandı her şey ama bir aktivite masası almalı mı mesela bilemedim. Sizinkiler en çok neleri seviyor? Benim oğlum bir de top delisi bayılıyor her türlüsüne

Oğlumdan kızıma miras bir oda dolusu oyuncak var. Önerebileceklerim yani aklımda olan uzun süreli favorisi olan eğitici oyuncakları;
Bondigo aktivite masası
Yookidoo neşeli salyangoz
Fisher price masalcı tırtıl
Fisher price dansçı beatboo
İmaginarium aktivite küpü cubomusic zigzag (bu sanırım artık satılmıyormuş ama çok yönlü bir oyuncak.benzeri mutlaka vardır)
Bir de diş kaşımalı asılan oyuncaklardan tipini beğendiği 2 tanesi var sık sık eline aldığı. Hepsine ek muhtemelen abisinden gördüğü için de olabilir arabaları ve topları seviyor :)

Playskool fil bizde de var ve bence gürültülü bir oyuncak. Hediye gelmişti, kendim almazdım sanırım gürültüsünden ve itiraf ediyorum pillerini çıkarıp ay bunun pili bitmiş tüh pil yok demişliğim çok oluyor :olamaz: Benimkiler sesinden korkmuyor hatta oyuncağa bayılıyor ama eltimin oğlu korkmuştu. Oyalaması açısından süper ama kafam kaldırmıyor sesini :110:

İkeanın plastik renkli çatal kaşık takımı, su-sim-boncuk doldurduğum pet şişeler, kalorifere yapıştırdığım bantlar, traş köpüğü-saç kremi ile boncuk koyduğum kilitli poşetler de en çok ilgisini çekenler oldu.

Azkullanilmiskaynanamvar Azkullanilmiskaynanamvar nasıl gidiyor hayat? Büyüğümü sütten kesmek için 2 yaşını bekliyordum şimdi 2 yaşında ama nasıl başaracağım bilmiyorum kardeşini görüyor sürekli sen nasıl başardın kardeşini görünce istemedi mi İkna ederek azaltarak vs olacak gibi değil bu iş çok yıprandım geceleri çok zor sürekli uyanıyorlar emmek için

Ben de oğlumu hamileyken kesmiştim. 2 yaşındaydı. Ben önce gece emzirmeyi kestim, gece kalktığında su verdim sabah emebilirsin süt bitmiş dedim. Biraz mızıklanıyordu ama aç olmadığından direnmemişti diye hatırlıyorum. Sabah uyanır uyanmaz o istemeden emzirdim. Sonra gündüz emzirmeleri azalttım. Bi gece uyurken bir de sabah uyanınca emiyordu. Gece emmesini de onunla birlikte meyveli süt yapıp geçiştirmiştim. Yatarkeni de kesince kendisi artık uyandığında istememişti. Ama doğumdan sonra tekrar istedi hatta baya ağladı.. ben de artık sen büyüdün ama tadını özlediysen ya da merak ediyorsan kaşıkla verebilirim dedim. Şu an halen arada istiyor ama azaldı. Bir yemek kaşığına sağıp veriyorum istediğinde geri çevirmiyorum.

Kizlar oglum dun ilk kez elini birakip 1 2 adim atti cok buyuk bir mutlulukmus tez zamanda sizlerin bebisleri de ilk adimlarini atar insallah. Oturup agladim bakiyor birde yuzume:KK48:

İnsan nasıl mutlu oluyor değil mi? :)

Kardeşimle görüntülü konuşuyorduk,yanımda yerde oturuyordu.Her zamanki gibi üstümü başımı çekiştire çekiştire ayağa kalktınelini bıraktı,hep yapıyor diye önemsemiyorum,konuşmaya devam ederken 2 adım attı,kardeşimde gördü telefondan,biz sevinç çığlıkları derken oturdu yere korkup :)
İnşallah devamıda gelir,iki elimizle yürütüyorduk,tek ellede yürüyor şimdi.Yavaş yavaş güven geliyor herhalde...

Azkullanilmiskaynanamvar Azkullanilmiskaynanamvar nasıl gidiyor hayat? Büyüğümü sütten kesmek için 2 yaşını bekliyordum şimdi 2 yaşında ama nasıl başaracağım bilmiyorum kardeşini görüyor sürekli sen nasıl başardın kardeşini görünce istemedi mi İkna ederek azaltarak vs olacak gibi değil bu iş çok yıprandım geceleri çok zor sürekli uyanıyorlar emmek için

Çok şükür iyiyiz arkadaşım.
Oğlum kızımı izleyerek sanki daha hızlı öğrenip taklit ediyor. 6 aylık emekledi, 8 aylık yürüdü şimdilerde elinde oyuncaklarla koşuyor. Dede, baba, abla, gel gel diyor. (Kızım 2,5 yaşına kadar bana “meme” demişti, bari bu “anne” desin diye gözüne bakıyorum ama daha bir gelişme yok)

Oğlumla çok ilgilenemiyorum. Yani ilk çocuğuma yaptığım etkinlikler, uzun uzun kitap okuma saatleri, dolu dolu sevgi gösterileri olmuyor maalesef çünkü 3 yaşına basacak olan kızım daha fazla oyun, etkinlik ve ilgi istiyor.

Günlerim kah neşeyle kah bugün gene oğlana çok zaman ayıramadımlı vicdan azabıyla geçiyor.

Kızım ilk adımını 13 aylık attığında bir havayi fişek patlatmadığımız kalmışken, oğlan gözümüzün önünde koşarken sadece gülümsüyoruz. Ya ilk bebeğe fazla abartılı ilgi göstermişiz diyorum ya da bu garibim normal ya da normal Altı ilgi ile büyüyor diye üzülüyorum bazen işte.

Allah can sağlığı versin en kötü dertlerimiz bunlar olsun diye kendimi ara ara rahatlatıyorum.

Meme bıraktırmada denediklerim; türk kahvesi sürmek, yara bantı, koli bantı, sabır taşı, salça, göz kalemi ile boyamak... beni hatırlarsan hem hamilelikte hem doğum sonrasında iki bebeği de emzirmiştim ve ikisi artık ağır gelince büyüğünü 55. Kez memeden kesmeye çalışmıştım.
O dönem 2015 kasım annelerinden bir arkadaş yazmıştı -Allah işini gücünü rast getirsin- sirke sür diye.

Sabah sürdüm, görüntü de değişmiyor ya çocuk anlamıyor, kirli desen değil ama kokusu berbat... hemen geri çekildi.. yanıma kahve fincanına sirke aldım, ne zaman gelirse sürüp verdim tabii hiç emmedi ve inanır mısın akşam bile uyanmadı ki kızım 2,5 yaşına yaklaşıyor ve gecede sırf meme bağımlılığından 17 kez uyanıyordu. Ertesi sabah meme dahi istemedi.

Tabii oğlanı emzirirken o sirkeden etkilenmesin diye sürekli kız gelince sirkele gidince yıka, oğlanı gizli emzir falan o kısım stresliydi ama çok şükür sıkıntısız atlattım.

Sana da kolaylıklar diliyorum umarım sizin macera da kısa ve neşeli olur.

Kizlar oglum dun ilk kez elini birakip 1 2 adim atti cok buyuk bir mutlulukmus tez zamanda sizlerin bebisleri de ilk adimlarini atar insallah. Oturup agladim bakiyor birde yuzume:KK48:
Hadi hayırlı olsun. Bizim grubun bebeleri aceleci sanırım. Benim kız da geçen cumadan beri yürüyor. Kayınvalidem derdi hep bebekler ilk cuma günleri yürürmüş diye. Benim kızda tuttu, sen de dün yürüdü diyince inanmaya başladım hurafeye :d

Kızıma aylardır oyuncak almadım. En son dişlerini kaşısın diye dişlikler almıştım. Onun dışında birkaç çıngıraklı topu ve bebek kitaplarımız var. Hiçbiriyle ilgilenmediği için yeni oyuncak alasım gelmiyor. Eski cep telefonlarımız ve şarj aletlerimizle oynuyor şu sıralar. Bir de peçete ve gazete hastası, onları yırtmaya bayılıyor. Mutfakta yemek yaparken de kepçe kap kaçak falan veriyorum onlarla oyalanıyor biraz. Her şeyden hemen sıkılıyor.

Merhaba.Benim kızım bugün 10 aylık oldu.Son 2 aydır geceleri çok uyanıyor sabah da uykusunu almadan kalkıyor.Bir türlü sebebini anlayamadım.Doktor kontrolünde çok şükür gayet sağlıklı tahlilleri güzel.Sizce sıkıntı nedir.İşe de başladım onun da etkisi vardır heralde her sabah anneme götürüyorum.ama işten önce başladı uyku düzensizliği.bu durumda olan var mı

Oğlum kızımı izleyerek sanki daha hızlı öğrenip taklit ediyor. 6 aylık emekledi, 8 aylık yürüdü şimdilerde elinde oyuncaklarla koşuyor. Dede, baba, abla, gel gel diyor. (Kızım 2,5 yaşına kadar bana “meme” demişti, bari bu “anne” desin diye gözüne bakıyorum ama daha bir gelişme yok)

Oğlumla çok ilgilenemiyorum. Yani ilk çocuğuma yaptığım etkinlikler, uzun uzun kitap okuma saatleri, dolu dolu sevgi gösterileri olmuyor maalesef çünkü 3 yaşına basacak olan kızım daha fazla oyun, etkinlik ve ilgi istiyor.

Günlerim kah neşeyle kah bugün gene oğlana çok zaman ayıramadımlı vicdan azabıyla geçiyor.

Kızım ilk adımını 13 aylık attığında bir havayi fişek patlatmadığımız kalmışken, oğlan gözümüzün önünde koşarken sadece gülümsüyoruz. Ya ilk bebeğe fazla abartılı ilgi göstermişiz diyorum ya da bu garibim normal ya da normal Altı ilgi ile büyüyor diye üzülüyorum bazen işte.

Allah can sağlığı versin en kötü dertlerimiz bunlar olsun diye kendimi ara ara rahatlatıyorum.

Meme bıraktırmada denediklerim; türk kahvesi sürmek, yara bantı, koli bantı, sabır taşı, salça, göz kalemi ile boyamak... beni hatırlarsan hem hamilelikte hem doğum sonrasında iki bebeği de emzirmiştim ve ikisi artık ağır gelince büyüğünü 55. Kez memeden kesmeye çalışmıştım.
O dönem 2015 kasım annelerinden bir arkadaş yazmıştı -Allah işini gücünü rast getirsin- sirke sür diye.

Sabah sürdüm, görüntü de değişmiyor ya çocuk anlamıyor, kirli desen değil ama kokusu berbat... hemen geri çekildi.. yanıma kahve fincanına sirke aldım, ne zaman gelirse sürüp verdim tabii hiç emmedi ve inanır mısın akşam bile uyanmadı ki kızım 2,5 yaşına yaklaşıyor ve gecede sırf meme bağımlılığından 17 kez uyanıyordu. Ertesi sabah meme dahi istemedi.

Tabii oğlanı emzirirken o sirkeden etkilenmesin diye sürekli kız gelince sirkele gidince yıka, oğlanı gizli emzir falan o kısım stresliydi ama çok şükür sıkıntısız atlattım.

Ya ikinci çocuk olayını öyle güzel anlatıyorsun ki İnan üstüne laf ekleyemem

Benim düşüncem, ilki ile abartı ilgilenmişiz asıl olması gerekeni yaşıyoruz şu an ben artık çok mutluyum ikisiyle de abartı ilgilen(e)miyorum çocuklar daha özgüvenli, daha mutlu, daha kendi kendilerine başarıyorlar iyi ki diyorum sürekli iyi ki arayı açmadan hemen ikinciyi yapmışım ben kendime geldim resmen

Teşekkür ederim canım Hale’n daha bir kıyamama halim var kızım eşek kadar oldu artık sirkeyi ben de süreceğim yaw :) ama önce ben hazır olmalıyım bakalım gelişmeleri yazarım

Ben de her zorlandığımda, heey filmgibi dur bakalim bu daha ilk cocuk, en büyük teselli bu, simdiden pes edersen ikincide ne halt yiyeceksin diyorum. Gercekten tek cocuk hic cocuk :KK70:
Bi atama mevzusu vardi o ne oldu

Tek çocukla iki çocuk arasında ilkinin psikolojik gelişimi açısından da pek çok fayda var, ikinciyle ilki gibi ilgilenemesek de minikler de abi ve ablalarından bbirçoksey öğreniyor bence... bir de ikinci de tecrübeli olduğumuz için daha sakiniz olaylara karşı, düşerse kalkmayı öğrenir, acıkınca mutlaka yer vs :)

Gece yatmadan önce birşeyler yedirmek tok tutmak yerine dahada rahatsız ediyor benim kızları, emzirip yatıyorum sadece...

Bizim kızlar herşeyle oynuyor, özellikle cenga tahtaları, sahilden topladığımız taşlar( yutamayacagi kadar büyük), yürümeye yardımcı minik arabalar var büyük kızım hala ona biner içine birşeyler koyup taşır vs,küçük kızım sesli şeyleri çok seviyor su şişesine taş vs koyuyorum sallıyor, vuruyor, arada şişeyi kemiriyor :)
Bu sıralar çekmecelere dadandı, açıp içinde ne varsa döküyor

X