2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Hepsiburada da 100 lira gibi biseye park yatak vsr. Hic bi ozelligi yok. Ben de oyle bisey aldim ilk kizimda. 100 liraya. Nereye gidrsem yanimda goturuyorum. Icine de yirgan koyuyorum bence gecicj sure icin gayet iyi

Cennetcicegimm Cennetcicegimm
domestic domestic
Oğlum sizin ufaklıklar gibiydi. 8 ay civarı adam gibi tadımlara başlatabildim. Bebek kahvaltısı denen öğünü görebilmem 1 yaşından sonra olmuştu. Bence zorlamayın. Benimki ek gıdayı yutamıyordu ama çok fazla ve güzel emiyordu. Doktoru zorlama, elbet yutmayı öğrenecek bu çocuk demişti. Zamana bırakmıştım. Çevreye kulaklarınızı tıkamanız lazım; yemek yemez, püreden başka yemez vs herkes birşey söylemişti. Benim oğlan tamamen isteksizdi denemezdi ama istese de püreyi bile yutamayıp öğürürdü. Tam da yaşasın yedirdim dediğimde son lokmayı yutamayıp tümünü çıkardığı çok olmuştu... Doktorunun da rahatlatmasıyla anne sütünü kesmedim, anne sütünün ardından oyun gibi tadımlara geçtim, zorlamadım, en önemlisi neyden ne kadar yediğini hiç düşünmedim. Anne sütünden ihtiyacı olanı alıyor, gerisi hayata hazırlık diye kabullendim. Bir gün bir anda herşey geçti, inanamamıştım. Emzirmeyi tamamen kestiğimde bizimle tüm öğünleri yemeye başlamıştı. Şimdi çok şükür yemekle ilgili sıkıntımız yok. 3 yaşını dolduracak, baya zamandır bizimle masada oturup yemeğini kendisi yiyor. Şimdiki ufaklığım da maşallah abisinin aksine hafif pütürlü püreyi yutabiliyor, 6.ayını yeni doldurdu sayılır. Öğrendim ki ek gıdaya hazırlık yaşı da bebeğe göre değişkenlik gösteriyormuş. Belki sizin ufaklıkların da zamanı vardır. Yavaş yavaş deneyin ama zorlamayın bence. Sadece sıkmayın canınızı, başka bebeklerle kıyaslamayın, gerçekten günü geldiğinde bu problemleri geçecek ve güzelleşecek diyebiliyorum ❤️

domestic domestic
Oğlum sizin ufaklıklar gibiydi. 8 ay civarı adam gibi tadımlara başlatabildim. Bebek kahvaltısı denen öğünü görebilmem 1 yaşından sonra olmuştu. Bence zorlamayın. Benimki ek gıdayı yutamıyordu ama çok fazla ve güzel emiyordu. Doktoru zorlama, elbet yutmayı öğrenecek bu çocuk demişti. Zamana bırakmıştım. Çevreye kulaklarınızı tıkamanız lazım; yemek yemez, püreden başka yemez vs herkes birşey söylemişti. Benim oğlan tamamen isteksizdi denemezdi ama istese de püreyi bile yutamayıp öğürürdü. Tam da yaşasın yedirdim dediğimde son lokmayı yutamayıp tümünü çıkardığı çok olmuştu... Doktorunun da rahatlatmasıyla anne sütünü kesmedim, anne sütünün ardından oyun gibi tadımlara geçtim, zorlamadım, en önemlisi neyden ne kadar yediğini hiç düşünmedim. Anne sütünden ihtiyacı olanı alıyor, gerisi hayata hazırlık diye kabullendim. Bir gün bir anda herşey geçti, inanamamıştım. Emzirmeyi tamamen kestiğimde bizimle tüm öğünleri yemeye başlamıştı. Şimdi çok şükür yemekle ilgili sıkıntımız yok. 3 yaşını dolduracak, baya zamandır bizimle masada oturup yemeğini kendisi yiyor. Şimdiki ufaklığım da maşallah abisinin aksine hafif pütürlü püreyi yutabiliyor, 6.ayını yeni doldurdu sayılır. Öğrendim ki ek gıdaya hazırlık yaşı da bebeğe göre değişkenlik gösteriyormuş. Belki sizin ufaklıkların da zamanı vardır. Yavaş yavaş deneyin ama zorlamayın bence. Sadece sıkmayın canınızı, başka bebeklerle kıyaslamayın, gerçekten günü geldiğinde bu problemleri geçecek ve güzelleşecek diyebiliyorum ❤️
Aynen katılıyorum canım benim büyük kızım da fazla yedirmek istediğimde hep öğürdü,şimdi hala zorlasam aynısını yapıyor, demekki midesi o kadar alıyor, doyduğunu biliyor çocuk... küçük kızımsa ne versem yiyecek modda duruyor maşallah :)

K kuzucuk87 tıpkı benim.kizimda anlattığımız gibi 6.5 aylık olcak ağzına elma suyu dahi versem oguruyor zirlatsam zaten kusuyor ilk bebeğim tecrübeli de değilim birde herkes diyince ki 6 aydan sonra sütten beslenmez zaten şuan kilosu 7 iyice zayiflicak endişeleniyorum Allah razı olsun insanın içi ferahliyor demek ki başka bebeklerde var ve geçici diyo bende zorlamıyorum 3 4 gündür sütünü alıyor meyve sebze püresini de oyunla falan 1 2 çay kaşığı sırf tatsın diye bizim şöyle bı sorunumuz var idi. Yolu enfeksiyonu yaşadık ve 3 ay boyunca tekrarladı o sırada kızımın iştahı kesildi yemekten tiksinti geldi sütü bile zorla uyku sersemi aliyo ona tekrar sevdirmek için uğraşıyorum oyunla zorlamadan inşallah sağlığı etkilenmeden tüm bebekler güzelce atlatır bu evreleri

Kızlar şeftalide sorun yaşayan oldu mu şimdiye kafar muz elma armut karpuz falan verdim dün muzla şeftaliyi karştırdım yediktan sonra çok ağladı sancılandı şeftali alerjen mi :KK43:

Dün 6. Ay aşılarımızı olduk...

Yalnız hemşire yoğurdu devam sütüyle yap dedi bana.Ama doktor alerjisi yoksa normal sütle yapabilirsin demişti dedim,yok yok sen devam sütüyle yap dedi...
Alerjisi testlere göre yok ama bu dokunmayacağı anlamına gelir mi ki kafam karıştı.Çünkü düzelir gibi olup tekrarlayan egzamalar var.Çok düzenli olmasada yoğurt verdim.Yine kızarıklıklar çıktı meydana ve kaşınıyor.En son cuma günü vermiştim.2 gündür düzeldi yine.Fakat poposu çok fena kabarmış.Hiç olmayan bişeydi...

Yoğurttanmı olmuştur ki? Devam sütüyle mi yapsam gerçekten...

ben denedim devam sütüyle tutturamadım. ve zaten içim rahat etmedi, oda sıcaklığında en fazla 2 saat sonra bozulan bişey çünkü. nasıl 4-5 saat mayalanmasını bekleyeceğiz?

Benim bebeğim ne de denediysem su içmiyor kızlar ya :KK43: munchkin mucize alıştırma bardağı çay kaşığı küçük suluk çay bardağı biberon hepsinde denedim ama yok inat içmiyor

domestic domestic
Ay biraz rahatlattı mesajın beni çünkü ne denediysem bebeğim ağzını kapattı sımsıkı hatta bazılarında tamamen kustu. İçim gidiyo yiyen çocukları görünce.

domestic domestic
Aslında beni tedirgin eden sey ileride zorla yiyen bir çocuk olursa sorusu.Kızıma katı pure tanecıklı seyler verdım hep. Kasık gorunce agzını kılıtledıgı için elimle verebileceğim seyler ve tabi kendi eliyle yiyebileceğin şeyler.Yutmasına yutuyor. Ama kasık gordu mu dudaklarını oyle bir kılıtlıyor ki anlatamam. Elimle versem de iki kez lokmadan sonra asla istemiyor.Blw de genellikle oyuna cevırıyor.Su an anne sutu ihtiyaçlarını karsılıyor ama ileri de zorla yiyen acıktıgını bilmeyen bir çocuk olsun istemiyorum. İnşallah oyle olmaz

Aslında beni tedirgin eden sey ileride zorla yiyen bir çocuk olursa sorusu.Kızıma katı pure tanecıklı seyler verdım hep. Kasık gorunce agzını kılıtledıgı için elimle verebileceğim seyler ve tabi kendi eliyle yiyebileceğin şeyler.Yutmasına yutuyor. Ama kasık gordu mu dudaklarını oyle bir kılıtlıyor ki anlatamam. Elimle versem de iki kez lokmadan sonra asla istemiyor.Blw de genellikle oyuna cevırıyor.Su an anne sutu ihtiyaçlarını karsılıyor ama ileri de zorla yiyen acıktıgını bilmeyen bir çocuk olsun istemiyorum. İnşallah oyle olmaz
Canım kaşığı eline ver azıcık oynasın, tanısın önyargısı kırılsın, sen de yaninda dur gözetim altında tutarak, ben kızıma birşeyler anlatarak dikkatini çekerdim, bir de yemek yerken sizin yanınızda olması da etkili diyenler var, çocuk görerek taklit ederek öğreniyor malum...

Ya sanırım kafam artık çalışmıyor kızlar. Ne yapacağımı şaşırdım bebegim 20 gündür ishal testte amip çıktı ilaç kullandık ishal azaldı bugün yine kaka sayısı artınca test yapıldı yine amip. Ne yapacağımı bilemiyorum karşlasan oldu mu aranızda

Ya sanırım kafam artık çalışmıyor kızlar. Ne yapacağımı şaşırdım bebegim 20 gündür ishal testte amip çıktı ilaç kullandık ishal azaldı bugün yine kaka sayısı artınca test yapıldı yine amip. Ne yapacağımı bilemiyorum karşlasan oldu mu aranızda
Sadece anne sütü alıyorsa amip çok düşük ihtimal bence ek gıdaya bile geçilse hijyenine dikkat edildiği sürece yine düşük ihtimal benim kızımın da kaka testinde amip çıkmıştı ancak ilaç kullanmadık gıda alerjisinden old düşünüldü
Siz de yeni bir gıda denediysrniz ishal nedeni o olabilir
Amip old düşünüyorsanız da farklı laboratuvarlarda testi tekrarlatabilirsiniz amip kaka mikroskobisinde en hata yapılan tahlil

Bugün 6.ay aşılarımız vardı. Bebeğim bu ay hiç kilo almamış hala 6 kg. 6 aylık ve 6 kilo. Herkes çok zayıf diyor neden kilo almıyor bebeğim çok üzülüyorum.

Alerjidendir dedi doktor 2 aydır katı diyetteyim neden düzelmiyor aklım almıyor. Hiçbir şikayetimiz düzelmiyor. Çok hareketli olduğundan almıyordur diyorlar ama bi hareketli bebek bu değil ki. Çevremdeki aynı aylarda olan bebeklere bakıyorum tosun gibiler maşallah hatta daha küçükler bile bizimkinden daha kilolu. Ek gıdaya başlayacağız artık inşallah toparlanır biraz daha. Ek gıda kilo aldırır mı?

X