Cennetcicegimm domestic Oğlum sizin ufaklıklar gibiydi. 8 ay civarı adam gibi tadımlara başlatabildim. Bebek kahvaltısı denen öğünü görebilmem 1 yaşından sonra olmuştu. Bence zorlamayın. Benimki ek gıdayı yutamıyordu ama çok fazla ve güzel emiyordu. Doktoru zorlama, elbet yutmayı öğrenecek bu çocuk demişti. Zamana bırakmıştım. Çevreye kulaklarınızı tıkamanız lazım; yemek yemez, püreden başka yemez vs herkes birşey söylemişti. Benim oğlan tamamen isteksizdi denemezdi ama istese de püreyi bile yutamayıp öğürürdü. Tam da yaşasın yedirdim dediğimde son lokmayı yutamayıp tümünü çıkardığı çok olmuştu... Doktorunun da rahatlatmasıyla anne sütünü kesmedim, anne sütünün ardından oyun gibi tadımlara geçtim, zorlamadım, en önemlisi neyden ne kadar yediğini hiç düşünmedim. Anne sütünden ihtiyacı olanı alıyor, gerisi hayata hazırlık diye kabullendim. Bir gün bir anda herşey geçti, inanamamıştım. Emzirmeyi tamamen kestiğimde bizimle tüm öğünleri yemeye başlamıştı. Şimdi çok şükür yemekle ilgili sıkıntımız yok. 3 yaşını dolduracak, baya zamandır bizimle masada oturup yemeğini kendisi yiyor. Şimdiki ufaklığım da maşallah abisinin aksine hafif pütürlü püreyi yutabiliyor, 6.ayını yeni doldurdu sayılır. Öğrendim ki ek gıdaya hazırlık yaşı da bebeğe göre değişkenlik gösteriyormuş. Belki sizin ufaklıkların da zamanı vardır. Yavaş yavaş deneyin ama zorlamayın bence. Sadece sıkmayın canınızı, başka bebeklerle kıyaslamayın, gerçekten günü geldiğinde bu problemleri geçecek ve güzelleşecek diyebiliyorum