2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlarmerhaba kızım çok kötü pişik oldu acile gittik doktor dextrocin ve mantazol diye krem yazdı ama kullansam mi bilemedim alerji falan yapabilirmis doktor ilgisizdi baya kaç aylık falan diye de sormadı kullanan var mı aranızda
sudocrem kullan ama baya bir kalin sur ince surme devamli ilik suyla yika

Bebeğinize suyu nasıl veriyorsunuz? Kaynatıyor musunuz, cam şişede mi alıyorsunuz ya da direk çeşmeden mi verilmeli? Biz daha ek gıdaya geçmedik ama havalar baya ısındı burda artık su vereyim diyorum. Markası falan önemli mi?
Bir de şöyle bi hediye gelmişti, alıştırma bardağı mı bu? Suyu bunda mı vereyim bilemedim?
Screenshot_20180520-115845.png

Kızlar ek gıdaya gectık ten sonra emzirme durumlarında degısıklık oldu mu.Kızım emmediği için sagıp veriyorum ek gıdaya istekli degil acaba biraz azaltmalımıyım anne sutunu ondan mı yemek istemiyor. Sizinkiler gunde kaç kez emiyor mesela ya da calisan arkadasların kac cc Sut bırakıyorsunuz ya da mama veriyorsanız kac cc veriyorsunuz kafam cok karısık

Bebeğinize suyu nasıl veriyorsunuz? Kaynatıyor musunuz, cam şişede mi alıyorsunuz ya da direk çeşmeden mi verilmeli? Biz daha ek gıdaya geçmedik ama havalar baya ısındı burda artık su vereyim diyorum. Markası falan önemli mi?
Bir de şöyle bi hediye gelmişti, alıştırma bardağı mı bu? Suyu bunda mı vereyim bilemedim?
Eki Görüntüle 2148224
Bende henüz ek gıdaya geçmedim. 1 hafta sonra kontrolümüz var o zaman başlayacağız. Bende dün aventin suluğunu aldım. Damlatmaz bardak yazıyor üstünde... seninki de ona benziyor canım.
su markası olarakta E Bebek te Fuska isimli su var. Kaynatmaya gerek yokmuş. Ondan almayı düşünüyorum. Tabi doktora da soracağım...

Eki Görüntüle 2148224
Evet canım alıştırma bardağı bu. Henüz ben de su vermiyorum ek gıdaya geçmediğimiz için ama ilk olarak e bebekte satılan fuska dan vericem sanırım. Zaten koli halinde satılıyor bi kere alınca uzun süre yetee diye düşünüyorum ama kız kardeşim hep hazır su verdi bizim içtiğimiz bi sıkıntı yaşamadı

Kızlar ek gıdaya gectık ten sonra emzirme durumlarında degısıklık oldu mu.Kızım emmediği için sagıp veriyorum ek gıdaya istekli degil acaba biraz azaltmalımıyım anne sutunu ondan mı yemek istemiyor. Sizinkiler gunde kaç kez emiyor mesela ya da calisan arkadasların kac cc Sut bırakıyorsunuz ya da mama veriyorsanız kac cc veriyorsunuz kafam cok karısık
Aslında ek gıda 8.aya kadar tadımlık verilmeli. Bebek çiğnemeye yutmaya alışmalı. Tadına aşinalık dönemi diyebiliriz. Zaten 1 yaşa kadar beslenmenin çoğunluğunu anne sütü oluşturmalı. Ondan daha faydalı bir ek gıda yok. Benim oğlum kısa kısa emiyor eskiden daha iştahlıydı. Senin bebeğinin kilo alımı normalse bi sorun yoktur. İnşallah seni emer tekrar.

domestic domestic aynı durumdayız canım 6.5 aylık oldu kızım tadımlık dahi istemiyor ek gıdayı püre veriyorum onu bile kusmaya çalışıyor nasıl srvdirebilirim denemedim şey kalmadı ağzını kilit yapiyo 2 çay kaşığı bile zorla çok çaresizim ya inşallah alışır
Blw deneyin :) kendi eline alarak yerse daha mutlu olur sanki.

Eki Görüntüle 2148224
Ben hazir suyu kaynatip veriyorum hemen hemen bir aydir da su veriyorum. Tadimlik biseylerde veriyorum ben. Her bebek farkli tabi ama suan icin oglumda bi sikinti yasamadim cok sukur. (Alti aylik olduk biz)

Aslında ek gıda 8.aya kadar tadımlık verilmeli. Bebek çiğnemeye yutmaya alışmalı. Tadına aşinalık dönemi diyebiliriz. Zaten 1 yaşa kadar beslenmenin çoğunluğunu anne sütü oluşturmalı. Ondan daha faydalı bir ek gıda yok. Benim oğlum kısa kısa emiyor eskiden daha iştahlıydı. Senin bebeğinin kilo alımı normalse bi sorun yoktur. İnşallah seni emer tekrar.
Normal su an ama iştahsız olması beni çok üzüyor

domestic domestic aynı durumdayız canım 6.5 aylık oldu kızım tadımlık dahi istemiyor ek gıdayı püre veriyorum onu bile kusmaya çalışıyor nasıl srvdirebilirim denemedim şey kalmadı ağzını kilit yapiyo 2 çay kaşığı bile zorla çok çaresizim ya inşallah alışır
Su bile içmiyor napsak bilemiyorum :KK43:

Benim kızım resmen gıda olarak yiyor ek gıdayı geçtik. Dayanamıyor kaşık yetistiremiyorum:KK66:) valla günde 2 defa bile anne sütü alsa yeter aslında ama 2 öğün ek gıda veriyorum 8 9 kere emziriyorum.malesef benim kizim az az sık sık yiyor. O yüzden sürekli emiyor

Eki Görüntüle 2148224
Hazır suyu kaynatıp veriyordum zaten çok da vermedim yeni geçtik ek gıdaya. E bebekteki fuska dan almayı planlıyorduk ama hayat bebek suyuna denk geldik ondan aldık. Kaynatmaya gerek yokmuş. Deneyeceğim bakalım. Ben de ne kadar şu vermemiz gerektiğini kestiremiyorum. Ağlıyor daha fazla vermemi istiyor. Fazlası da zararli olur sonucta

Biz yaklasik 20 gun oldu ek gidaya geçeli. Su da veriyorum ama hic icmiyor :KK43: ben de aventin alıştırma bardagini aldim ama sadece dişlerini kasıyor. Ek gidayi açken veriyorum, oyle daha iyi yiyor. Patates, sogan,havuc, kabak yapiyorum. Tel suzgecten geciriyorum, ama suzgecib ustunde kalan butun posayi da mamaya koyuyorum yine. Sogan biraz sekerli gibi yapiyor tadini, mutlaka koyuyorum. 1 tane de hurma koyuyorum bazen sebzesine.
Diger meyveleri çiğ şekilde cam rendeden geçiriyorum. Mama sandalyesi de alamadim hala pusette yediriyorum, her yer batiyor
Karni tok olsa da surekli emiyor benim bebegim, aşırı duskun. Ne yaparsam oyalayamiyorum.

X