2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ek gıda her zaman açken verilmeli diye biliyorum, yoksa zaten değişik bi tat karnı ac değilken neden yesin ki :) Bi ara antibiyotik içiyordu kızım o zaman kaşığa karşı bi tepkisi oldu, d vitaminini de onla veriyordum zorlanmaya başladım, sonra ara verdim unuttu... acaba değişik bi kaşık mi deneseniz...
bir de yemiyorsa zorlamayın bence iyice ters tepebilir, yine de dr.nuza sorun isterseniz...

Eline aldıkları herşeyi ağızlarına götürdükleri için ben büyük kızımın da elini verirdim, havuç,salatalık, elma vs... tabi gözetim altında... Tavsiye ederim
Bu arada Kızım Hic muhallebi yememişti...

Eline aldıkları herşeyi ağızlarına götürdükleri için ben büyük kızımın da elini verirdim, havuç,salatalık, elma vs... tabi gözetim altında... Tavsiye ederim
Bu arada Kızım Hic muhallebi yememişti...
Allah korusun yumusatmadan hic biseyi rline vermemek laxim. Blw de de eline verilen hersey damagiyla yumusatacagi sekilde olmali deniyo

Allah korusun yumusatmadan hic biseyi rline vermemek laxim. Blw de de eline verilen hersey damagiyla yumusatacagi sekilde olmali deniyo
Yumuşak verdiğimde yutabileceginden fazlasını koparıp ağzında geveliyor yutamıyor, öğürüyor canım sert verdiğimde hem dişlerini sürtüyor, hem ısırıp eritip yutma şansı yok, tadını alıyor havucun, elmayı ezerek suyunu içmiş oluyor... bence yumuşak daha tehlikeli, parmak büyüklüğünde veriyorum hepsini ağzına sokma şansı da yok tutabileceği kadar

Yumuşak verdiğimde yutabileceginden fazlasını koparıp ağzında geveliyor yutamıyor, öğürüyor canım sert verdiğimde hem dişlerini sürtüyor, hem ısırıp eritip yutma şansı yok, tadını alıyor havucun, elmayı ezerek suyunu içmiş oluyor... bence yumuşak daha tehlikeli, parmak büyüklüğünde veriyorum hepsini ağzına sokma şansı da yok tutabileceği kadar
Minicik bi parca kopar da bogazina mi kacar ki diye Allah korusun cok korkuyorum. Hele elmadan ozellikle. Hatta siyorum ki hayirlisiyla bi bir bucuk yasina filan gelse de rahat etsem. :)

Kızlarmerhaba kızım çok kötü pişik oldu acile gittik doktor dextrocin ve mantazol diye krem yazdı ama kullansam mi bilemedim alerji falan yapabilirmis doktor ilgisizdi baya kaç aylık falan diye de sormadı kullanan var mı aranızda

Hametan krem pisigi 1 günde geçiriyor mavi olanı dr sorarak kullanın bence

Minicik bi parca kopar da bogazina mi kacar ki diye Allah korusun cok korkuyorum. Hele elmadan ozellikle. Hatta siyorum ki hayirlisiyla bi bir bucuk yasina filan gelse de rahat etsem. :)
Haklısın canım Allah korusun, elmanın sert olanından veriyorum ve bazen dişi çok kaşininca herşeyi hırsla ısırdığı zamanlar vermiyorum dikkat ederek gözetleyerek, kolay büyümüyorlar ama zaman çok cabuk geçiyor 6 ay oldu bile...

Normal su an ama iştahsız olması beni çok üzüyor

Benim de oğlum iştahsız bir çocuktu sizi çok iyi anlıyorum. Yedirmeye uğraştıkça inadına yemezdi. Şu an 4 yaşında sevdiği birşey olursa 2 tabak yer sevmediğini 1 tabak zorla. Biraz çocukla alakalı galiba. Kızım da 6 aylık oldu ek gıdaya yeni geçtik. O da baya iştahlı herşeyi yemek istiyor. Ya ben oğlumda olduğum kadar endişeli değilim ondan ya da cidden çocuğa göre çok farkediyor

1 orta boy kabak
1 orta boy patates
1 havuç
1 elma
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su

Sebzeleri iyice yıkayıp soyuyorum ve küçük küçük doğruyorum. 1 su bardağı su ile yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyorum. Ilıyınca içine 1 yemek kaşığı zeytinyağını da katıp robotla püre kıvamına getiriyorum. Sadece patatesi benim kızımda yemiyor. Kavanozda buzdolabında saklıyorum. Hem kolaylık oluyor hem de besleyici bir mama. Ayrıca tek başına patates kabız da yapabiliyor.
Peki böyle yapınca bebeğin yiyor mu. Benimki anca iki kaşık aldı sonra kapattı ağzını

Hazır suyu kaynatıp veriyordum zaten çok da vermedim yeni geçtik ek gıdaya. E bebekteki fuska dan almayı planlıyorduk ama hayat bebek suyuna denk geldik ondan aldık. Kaynatmaya gerek yokmuş. Deneyeceğim bakalım. Ben de ne kadar şu vermemiz gerektiğini kestiremiyorum. Ağlıyor daha fazla vermemi istiyor. Fazlası da zararli olur sonucta
Ay benim bebeğim de öyle ek gıda denemesinde tek iştahla istediği şey su oldu. Çekince ağzından ağlıyo. Emzirince bile bu kadar iştahlı değil:)

Peki böyle yapınca bebeğin yiyor mu. Benimki anca iki kaşık aldı sonra kapattı ağzını

1 hafta falan oldu ek gıdaya başlayalı. İlk başta 2 sebzeyi birlikte kaynatıp tattırdım. Patates kabağı sevmedi. Havuç kabağa bayıldı. Havuç patates denedim sevmedi. Patates elma denedim sevdi. Sevdiklerine sevmediğini azar azar ekleyerek şu an sorunsuz yiyor. Bir de ilk başta 1-2 tatlı kaşığı yiyordu şimdi 8-9 kaşık yiyor. Sütümün en az olduğu öğlen öğününde ek gıda vermeye özen gösteriyorum.

1 hafta falan oldu ek gıdaya başlayalı. İlk başta 2 sebzeyi birlikte kaynatıp tattırdım. Patates kabağı sevmedi. Havuç kabağa bayıldı. Havuç patates denedim sevmedi. Patates elma denedim sevdi. Sevdiklerine sevmediğini azar azar ekleyerek şu an sorunsuz yiyor. Bir de ilk başta 1-2 tatlı kaşığı yiyordu şimdi 8-9 kaşık yiyor. Sütümün en az olduğu öğlen öğününde ek gıda vermeye özen gösteriyorum.
Patates elmayı da haşlayıp mı verdin sıvı bi şekilde mi

Kızlar merabalar aranızda tatil planı yapan var mı. Ya yaz geliyor tatile gidince ben bu kızı nerede yatıricam bilemedim. Park yatak baktım ama çok pahalı 20 gün için değmez dedim fikri olan var mı

Kızlar merabalar aranızda tatil planı yapan var mı. Ya yaz geliyor tatile gidince ben bu kızı nerede yatıricam bilemedim. Park yatak baktım ama çok pahalı 20 gün için değmez dedim fikri olan var mı
Jokerde 200 tl ye vardı park yatak en ucuz onu görmüştüm.
Gideceğiniz otele sorun isterseniz bebek dostu otelse halledilir sanırım

X