2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
İki tane 1 bacaktan mı birde :KK57: Ooff,hepsini karıştırıp tek seferde vursalar olmuyor mu ki yaa :)
Ben Nisanın 19 unda rota aşısını yaptırmıştım,bu aşılarla arasında en az 28 gün geçmiş olması lazım diye okumuştum.Doktora sordum,o da öyle dedi.Hadi ben bilmiyor olsaydım,sağlık ocağı 10 mayısa gün vermişti,yapacaktı aşıyı.Ama götürmeyeceğim perşembe günü...

Birde ağızdan olan ne aşısıymış?
Ağızdan olan çocuk fgelci aşısıymış canim iki damla ama tadı acıymış Hemsire öyle dedi

Ooo yaşadım bunları :) 40 ımız çıktıktan sonra geldiler,görümcemde geldi 40 lı bebeğiyle.Onunkine veriyordu kayınpederim bal.Benimkine vermeye pek cesaret edemedi,Allahtan çok ağlayan bir bebekti diyorum,durmuyordu hiç kucağında :)
Ama şimdi onu verelim bunu verelim der dururlar.
Birde kıyaslama var bizde,o onu yapıyor bu niye yapmıyor,o onu yiyor,bu niye yemiyor...

O zamanlar doymuyor diye mama veriyordu görümcem,ki sütü benden çoktu.Bizimkide gazlı bi bebek,ağlıyor hep,bu aç,mama yapta ver yoksa diye diye bana cinnet geçirtip ağlaya ağlaya mama veriyordum.Gitmelerine yakın kendime geldim ve mamayı kestim,o günden beri gayette emziriyorum...
Ayyy o bebekleri kiyaslayAnlara uyuz oluyorum ornek görümcem :)) her defasında her bebek kendine özgüdür demekten bıktım

Kızlar sabah sabah aklımı kaçırıyodum. Cam rende de meyve elma havuç rendeleyip veriyi dedim bir boğuldu annemle ben kafayi yiyoduk. Bundan sonra herşeyin suyunu vericem 1 yaşına kadar bi daha bu stresi yaşayamam ben elinde sonunda yemek yiyeek geç başlasın putürlü yemeye
Canım daha önce de yazmıştım bebeklerin öğürme refleksi dillerinin ortasında. Sakin kalmak lazım . ne olur ne olmaz tabii benek ilk yardım videolarını izlemek lazım. Blw de olsa klasik yöntem de olsa her zaman risk var tabii ki.
Ama yemeye geç başlarsa belki aylarca sıkıntı çekersin. Pütürlü şeyler yemeye alışmaları lazım. Sonradan oturtmak çok zor yeme alışkanlığını.

Bir de çiğ rendelemek yerine buharda pişirip eline vermek ya da klasik gidecekseniz kendiniz buharda pişirdikten sonra ezip verebilirsiniz. Ağızda bebek onu diliyle ezebilir ama çiğ hali riskli oluyor.
Kızlar sabah sabah aklımı kaçırıyodum. Cam rende de meyve elma havuç rendeleyip veriyi dedim bir boğuldu annemle ben kafayi yiyoduk. Bundan sonra herşeyin suyunu vericem 1 yaşına kadar bi daha bu stresi yaşayamam ben elinde sonunda yemek yiyeek geç başlasın putürlü yemeye

Ayyy o bebekleri kiyaslayAnlara uyuz oluyorum ornek görümcem :)) her defasında her bebek kendine özgüdür demekten bıktım
Aynısını ben de yaşadım. Benimki dönüyor seninki niye dönmüyor .bazen canı isteyince dönüyor diyorum ama yok onunki yuvarlanıyormuş. Benim oğlum da ayakta durmayı seviyor desteksiz bi süre oturabiliyor. Yerde durmayı yatmayı sevmiyor doğduğundan beri böyleydi. Ben de seninki de oturamıyor mu diyeyim yani . Benim kardeşimin oğlu 8.ayına kadar pek dönmedi. 8.ayda döndü kanepelerin altına giriyordu yuvarlanarak. 10.ayda da ilk adımlarını attı maşallah .gayet de sağlıklı bi çocuk 1 yaşında ve birçok kelime söyleyebiliyor . insanlar ne hastalıklarla uğraşıyor kimisi de böyle buldumcuk oluyor

Kızlar bi de bebekleri nasıl yıkıyorsunuz hala filede yıkıyorum ben hergün yikaninca bana fenalık basıyor. İşten gelip onu yıka kendin yıkan doyur et derken dinlenmeye zamanım kalmiyor

Aynısını ben de yaşadım. Benimki dönüyor seninki niye dönmüyor .bazen canı isteyince dönüyor diyorum ama yok onunki yuvarlanıyormuş. Benim oğlum da ayakta durmayı seviyor desteksiz bi süre oturabiliyor. Yerde durmayı yatmayı sevmiyor doğduğundan beri böyleydi. Ben de seninki de oturamıyor mu diyeyim yani . Benim kardeşimin oğlu 8.ayına kadar pek dönmedi. 8.ayda döndü kanepelerin altına giriyordu yuvarlanarak. 10.ayda da ilk adımlarını attı maşallah .gayet de sağlıklı bi çocuk 1 yaşında ve birçok kelime söyleyebiliyor . insanlar ne hastalıklarla uğraşıyor kimisi de böyle buldumcuk oluyor
Kiyaslayanlarin üzerine bir bidon benzin döküp yakacağız toptan kurtulmuş olacağız :)))

Kızlar bi de bebekleri nasıl yıkıyorsunuz hala filede yıkıyorum ben hergün yikaninca bana fenalık basıyor. İşten gelip onu yıka kendin yıkan doyur et derken dinlenmeye zamanım kalmiyor
Ben banyo oturagi aldım. Filede hic durmuyor fildir fildir donuyor. 2 kere de file koptu artik guvenemiyorum. Oturan sahane oldu

Küvetinin içine battaniye koyuyorum üzerine oturtup yıkıyoruz artık file taşımıyor zaten

Meyvenin suyunu versem nolur sence?
Yani onda da vitamin var ama genelde yiyecekleri posasıyla tüketmemizi önerirler. Ha illaki beslenir ama ileride katı gıdaya alışması zorlaşır. Çok minik minik vererek dene istersen. Kaşığın ucuna minnacık tadacak kadar. Zaten alıştıkça o da yutmayı öğrenecek

canim cok acele ediyosun hemen rendedeb yiyeyez benim ikinci bebegim suan 6 aylik ve blenderdan yapip veriyorum 8 ay olana kadar boyle olacak yutma refkexi iyice guclenecek ve bkenderda puturlu yapmaya basliyorum yavas yavas sonra blendiri birakip ezip veriyorum daha cok kucuk oyle yiyemez kizimdada boyle yaptim hic bogazinda kalmadi oyle yap tamamen kesme bence

K karayipkorsani canım ben bimden aldım irmiği.bimdeki irmik süt alerjisi olan bebekler için kullanılıyormuş.facede alerjiyle yaşam sayfasında bir bayan paylaşmıştı,içerisindeki maddenin adı aklima gelmedi şimdi.
Bu arada yoğurt denememiz başarısızlıkla sonuçlandı.ikinci gün verdiğimde çok huzursuz oldu tüm akşam agladi.bagirsak tepskisi olarak düşündüm vermiyorum.bir süre ara vereceğim yoğurda.ama peynire tepki vermedi şimdilik.iki gündür denedim.labne peynir aldim maasallah gayet normal şimdilik.

6.ay aşısını bize iki bacak ve bir sol koldan yaptı hemsiremiz.hepsi bacaktan olmayacak mı diye sordum.cok canı acır dedi,koldan yaptı birini.bir sonraki aşımız 1 yaşındaymis ama 8 aylıkken mutlaka rutin kontrol için getir dedi boy kilo kaydı görmemiz lazım dedi.

X