2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Diş buğdayı yapanlar oldu mu?
Bizde hedik denir, hic bir yerde bulamadim. Bir sürü konsept aldim mavili, bardaklar tabaklar catallar. Sitemizin piknik alaninda yapacaktim, havalar bozdu. Sonrasi da ramazan zaten. Hevesim kaçtı. Bizde hedik bebegin basindan dökülür, önüne de meslekleri simgeleyen seyler koyulur, hangisine uzanirsa onu secermis :KK70: maksat eglence iste, sizde neler yapilir

Bizde hedik denir, hic bir yerde bulamadim. Bir sürü konsept aldim mavili, bardaklar tabaklar catallar. Sitemizin piknik alaninda yapacaktim, havalar bozdu. Sonrasi da ramazan zaten. Hevesim kaçtı. Bizde hedik bebegin basindan dökülür, önüne de meslekleri simgeleyen seyler koyulur, hangisine uzanirsa onu secermis :KK70: maksat eglence iste, sizde neler yapilir

Bizde de hedik denir.Ama ne yapılıp ne edildiği hakkında pek bilgim yok.Annemi çoookk arıyorum,neler yapardı kim bilir...

Kayınvalidem gelecek pazar günü,buğday getirecekmiş bakalım ne yapacak.Komşumda yok doğru düzgün :KK43:

kızlar merhaba bebekleriniz oturmaya başladımı benim oğlan hiç oturmak istemiyor kaydırıyor hemen kendini ayaklarını ite ite geri gidiyor sanırım emekleme denemelerine başladı:)
Eşim bir kaç kez denemişti oturtmayı sağına soluna yastıkla destek yapıp oturuyor da tabi bir dakika kadar sonra kaydırıyordu kendini ama büyükler oturtmak için erken 6 ay dolsun dediler artık denemiyoruz biz de. Şimdilik yuvarlanıyoruz yerde bol bol oyun halısına yatırıyorum bi bakıyorum dönmüş çırpınıp duruyor

kızlar merhaba bebekleriniz oturmaya başladımı benim oğlan hiç oturmak istemiyor kaydırıyor hemen kendini ayaklarını ite ite geri gidiyor sanırım emekleme denemelerine başladı:)
Benim oğlum desteksiZ oturuyor son bir aydır. Ama yerde dönmüyor mesela. Hepsinin gelişimi farklı oluyor. Erken oturdu ama yere yatırdığımda asla dönmüyor

Haftaya çarşamba günü tam 6 aylık oluyoruz.O gün çapa da alerji bölümüne randevumuz var.Aylık kontrollerine tam ayı dolmadan giden var mı? Öncesinde gitsem diyorum.Birde kayınvalidemler gelecek.Ne yapacağız bilmiyorum,baya uzun kalacaklar...
Hiç başka bişeylerden yediriyor musun diye sordu,yok dedim,su veriyir musun dedi,yok dedim,o zaman o sonra yemekte yemez dedi.Gelince neler yapacaklar kim bilir...

Ya canım ne yaparsan yap KV beklentilerini karsilayamayacaksin. Benim öyle oldu en azından. Çok stres yapmıştım ama baktım kendime zarar bebegimin sütüne zarar bıraktım gitti. Artık aynı şeyleri defalarca açıklamaktan da yoruldum hı hı diyip geçiyorum. Ben sıcak bir memleketteyjm sadece anne sütü veriyorum doktora sordum su da veriyorum. 6 tatlı kaşığı. Aman doktorlar da biz hep verdik az bu su laflarina kulaklarimi tikadim. Ayrıca bu çocuk aç sütün mü az filan bunları da duyabilirsin ya da bal sürelim ağzına vs verelim tatsin benim oğlum hepsini yerdi vs bunlara da hazırla kendini :) bir de hitaplar var ben cocuguma aşkım sevgilim prensi gibi kelimeler kullanmıyorum ama KV kullanıyor kaldı ki kendisine annecim demesini istiyor :) çocukta kavram karmaşası mi dersin bilmiyorum ama sayılı gün geçiyor. Ayrıca çocukları çirkin, seni alıp yanıma gidicem. Annenle baban burda kalsın. Sen benimle yaşa seni ben buyuturum gibi sözlerle de korkutulmamasi gerek ama bunlar doluyor. Sen benim çocuğum ol bizim evimize goturelimler filan napalım yaşıyoruz. Sayılı gün dediğim gibi onlar da iyi olsun istiyorlar ama dozu kaçıyor bazen

Kızlar sabah sabah aklımı kaçırıyodum. Cam rende de meyve elma havuç rendeleyip veriyi dedim bir boğuldu annemle ben kafayi yiyoduk. Bundan sonra herşeyin suyunu vericem 1 yaşına kadar bi daha bu stresi yaşayamam ben elinde sonunda yemek yiyeek geç başlasın putürlü yemeye

Kızlar sabah sabah aklımı kaçırıyodum. Cam rende de meyve elma havuç rendeleyip veriyi dedim bir boğuldu annemle ben kafayi yiyoduk. Bundan sonra herşeyin suyunu vericem 1 yaşına kadar bi daha bu stresi yaşayamam ben elinde sonunda yemek yiyeek geç başlasın putürlü yemeye
Ben de cam rende kullaniyorum ama havuc cok sert, cig olarak denemedim hic. Canim bebeklerin öğürme refleksleri var, simdiye kadar hic puturlu gida yemedikleri icin. Ogurunce ben mudahale etmiyorum, kemdi kendini kurtarmasini bekliyorum. Zaten ya yutacak, ya çıkaracak. Esim inanilmaz panikli, her seferinde uyariyorum bak öğürürse panik yapma diye. Yemin ederim 4 yaşında ve hala sadece blenderla yiyen cocuklar taniyorum :KK43: cok zor birşey. Tatile otele bile blender taşıyor annesi. Kreşe gidiyor her gün. Inşallah boyle boyle alışır yavrular puturlu yemeye

Ben de cam rende kullaniyorum ama havuc cok sert, cig olarak denemedim hic. Canim bebeklerin öğürme refleksleri var, simdiye kadar hic puturlu gida yemedikleri icin. Ogurunce ben mudahale etmiyorum, kemdi kendini kurtarmasini bekliyorum. Zaten ya yutacak, ya çıkaracak. Esim inanilmaz panikli, her seferinde uyariyorum bak öğürürse panik yapma diye. Yemin ederim 4 yaşında ve hala sadece blenderla yiyen cocuklar taniyorum :KK43: cok zor birşey. Tatile otele bile blender taşıyor annesi. Kreşe gidiyor her gün. Inşallah boyle boyle alışır yavrular puturlu yemeye
1 yaşında başlıycam puturlu vermeye inanılmaz korktum meyvayida akşam muhallebi yapıp veriyi diyorum anne sütü ve irmikle çok canım sıkıldı annemde ben size vermedim hiç verme elbet bu gün yiyeck stres yapma kendini diyor

Toplam 4 tane iki tanesi bir bacaktan diğer bir tanesi diğer bacaktan. Bir tane de ağız yoluyla damla şeklinde asi var

İki tane 1 bacaktan mı birde :KK57: Ooff,hepsini karıştırıp tek seferde vursalar olmuyor mu ki yaa :)
Ben Nisanın 19 unda rota aşısını yaptırmıştım,bu aşılarla arasında en az 28 gün geçmiş olması lazım diye okumuştum.Doktora sordum,o da öyle dedi.Hadi ben bilmiyor olsaydım,sağlık ocağı 10 mayısa gün vermişti,yapacaktı aşıyı.Ama götürmeyeceğim perşembe günü...

Birde ağızdan olan ne aşısıymış?

Ya canım ne yaparsan yap KV beklentilerini karsilayamayacaksin. Benim öyle oldu en azından. Çok stres yapmıştım ama baktım kendime zarar bebegimin sütüne zarar bıraktım gitti. Artık aynı şeyleri defalarca açıklamaktan da yoruldum hı hı diyip geçiyorum. Ben sıcak bir memleketteyjm sadece anne sütü veriyorum doktora sordum su da veriyorum. 6 tatlı kaşığı. Aman doktorlar da biz hep verdik az bu su laflarina kulaklarimi tikadim. Ayrıca bu çocuk aç sütün mü az filan bunları da duyabilirsin ya da bal sürelim ağzına vs verelim tatsin benim oğlum hepsini yerdi vs bunlara da hazırla kendini :) bir de hitaplar var ben cocuguma aşkım sevgilim prensi gibi kelimeler kullanmıyorum ama KV kullanıyor kaldı ki kendisine annecim demesini istiyor :) çocukta kavram karmaşası mi dersin bilmiyorum ama sayılı gün geçiyor. Ayrıca çocukları çirkin, seni alıp yanıma gidicem. Annenle baban burda kalsın. Sen benimle yaşa seni ben buyuturum gibi sözlerle de korkutulmamasi gerek ama bunlar doluyor. Sen benim çocuğum ol bizim evimize goturelimler filan napalım yaşıyoruz. Sayılı gün dediğim gibi onlar da iyi olsun istiyorlar ama dozu kaçıyor bazen

Ooo yaşadım bunları :) 40 ımız çıktıktan sonra geldiler,görümcemde geldi 40 lı bebeğiyle.Onunkine veriyordu kayınpederim bal.Benimkine vermeye pek cesaret edemedi,Allahtan çok ağlayan bir bebekti diyorum,durmuyordu hiç kucağında :)
Ama şimdi onu verelim bunu verelim der dururlar.
Birde kıyaslama var bizde,o onu yapıyor bu niye yapmıyor,o onu yiyor,bu niye yemiyor...

O zamanlar doymuyor diye mama veriyordu görümcem,ki sütü benden çoktu.Bizimkide gazlı bi bebek,ağlıyor hep,bu aç,mama yapta ver yoksa diye diye bana cinnet geçirtip ağlaya ağlaya mama veriyordum.Gitmelerine yakın kendime geldim ve mamayı kestim,o günden beri gayette emziriyorum...

Ay şu seni alıp yanıma götüreceğim lafı var ya sütün yetmiyor sütün yaramıyor lafından sonra en kızdığım ve en çok kırıldığım laf oldu. Kv tutturmuş bir gün bunu biz götürelim büyütelim siz başka yaparsınız bu bizimle kalsın diye. Hala aklıma geldikçe elim ayağım senirden titriyor 10 yıllık evliyim düşüklerim oldu 5 günlük bebeğimi kaybettim şükür oğlumu kanamalı ve zorlu geçen bir hamilelik sonrası kucağıma aldım ki 8 ay yatarak geçti. Tüm bunları bile bile içinde evlat acısı olan bir anneye bunlar denir mi? Ne demek alıp götüreceğim ama malesef söyledi işte. Bir de sizin gibi uzakta da değiller yürüme mesafesi yarım saat aramız ona rağmen pazartezi akşam yemeğine gelip cuma günü kahvaltı yapıp gidiyorlardı evlerine ve Doğumdan sonra 4,5 ayım bu şekilde geçti. En son oğlumu götürmek istediklerini söyleyince bende kıyamet koptu eşimle 1 hafta küs kaldım en son konuştu annesiyle de artık en azından kalmak için gelmiyorlar

X