Elbette çok şey denemişinizdir ama belki faydası olur..
Biz yeğenimizde çok çektik kabızlıktan. 10 günü geçtiğinde ben bir keresinde banyoda sıcağa yakın ılık suyun içerisine oturtup bi yarım saat kadar oyalamıştım. Sonrasında zeytinyağı ile karnına gaz masajı yapıp giydirip kiraz çekirdekli yastığı da karnına koymuştum. Aynı gün gün kurusunu ve eriği çok az suda iyice haşlayıp blendırdan geçirip biraz yoğurt katıp vermiştim. Bir de armutu cam rendeden geçirip suyunu vermiştim. Hangisi iyi gelmişti bilmiyorum ama o gece işe yaramıştı. Hatta annesi artık 5 günü geçirirse sıcak su, armut suyu ve kayısılı yoğurdu yapıyorum demişti.
Bu arada patates genel bilinenin aksine bağırsak düzenleyicidir. Kullanımına göre kabızlığa da iyi gelir. Ayrıca muz da kabızlık yapar denir genelde ama düzenli tüketildiğinde bağırsakları düzenler diye okumuştum. Benim oğlum bebekliğinden beri muzu çok sever. Hergün 1 muz veriyorum ara öğün olarak. Patatesi de çok seviyor, gün aşırı patatesli bir çeşit oluyor kahvaltısında da ama (çok şükür) 2,5 yaşını geçtik hiç kabız olmadı. (Tek bir kere alerji ilacı içtiği dönemde kabızlık yaşadık, o zaman da 2.gün zorlanınca ballı sıcak su vermiştim ve hemen işe yaramıştı.Tabii bizim ufaklıklar şu an küçük, bal veremeyiz ama ilerisi için aklınızda olsun derim :) )