2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
yedirenk79 yedirenk79 canim dün eve gidince resim atamadım şimdi görsel atayım su isteyim çünkü. Benim icin otun Halis’i da kurtarıcı olmustu hala oynuyor oyun halısında. Bunlar bir tanesi ışıklı ve sesli digerleri de sesli olunca ilgisini cekti senin bebeğinin de ilgisini çeker sanırım

Eklentiler

• B8B6BB04-B0FF-453E-B4AB-DF34281374A0.png
    B8B6BB04-B0FF-453E-B4AB-DF34281374A0.png
    133,1 KB · Görüntüleme: 52
  • DFF60B07-315A-4FCC-9B37-80FF8B2718A0.png
    DFF60B07-315A-4FCC-9B37-80FF8B2718A0.png
    197,6 KB · Görüntüleme: 47
  • 9C24EA8D-0906-47E0-8FC9-E1546E3DB4F5.png
    9C24EA8D-0906-47E0-8FC9-E1546E3DB4F5.png
    175,9 KB · Görüntüleme: 53
  • 8373A282-97FC-40FC-8B98-7DDE213FF99A.jpeg
    8373A282-97FC-40FC-8B98-7DDE213FF99A.jpeg
    43 KB · Görüntüleme: 52
Kızlar dişleri yokken ısırması inanın komik bişey ama olunca böyle bir acı yok şimdiden ısırmasıni engelleyin tarif edemiyorum ben normal doğum yaptım sancıyı son 1 saate kadar evde ve yanlız çektim hastaneye gittigmide 8 cm açıklık vardı direk doğuma aldilar. Bunu anlattım acı eşiğim ne kadar yüksek anlayın diye. Ama dün gece açıdan hiç uyumadım ve emziremiyorum . Yani şimdi hoşunuza gidiyor olabilir ama pişman olmamak için engelleyin bu durumu bence
Canım silikon göğüs ucu kullansan emer mi acaba bebeğin...
Benim göğsümün acısı yeni geçti. Sen böyle anlatınca korkmaya başladım.

zeynepleyya zeynepleyya canim bebegin nasil oldu isali gectimi
Oglum eski halide döndü hatta daha kötüsü 17 gundur büyük tuvaletini yapmadi doktoru fitil ver dedi 3 kez verdim hala yok huysuzluguda yok karni yumusak ek gida veriyodum onuda kestim zeytinyagida veriyorum ne yapacagimi sasirdim:KK43: bugün hastaneye goturucem bakalim ne olucak

Oglum eski halide döndü hatta daha kötüsü 17 gundur büyük tuvaletini yapmadi doktoru fitil ver dedi 3 kez verdim hala yok huysuzluguda yok karni yumusak ek gida veriyodum onuda kestim zeytinyagida veriyorum ne yapacagimi sasirdim:KK43: bugün hastaneye goturucem bakalim ne olucak
Benim kızım kaka yapamadığımda bu fitilden yarım veriyorum 10-20dk içinde etki ediyor senin kullandığın fitil de bundan mi biz bu fitilden memnunuz canim

Eklentiler

• 3D1AAA9C-B35D-4BE9-AC65-DF140835C268.jpeg
    3D1AAA9C-B35D-4BE9-AC65-DF140835C268.jpeg
    24,2 KB · Görüntüleme: 40
Benim kızım kaka yapamadığımda bu fitilden yarım veriyorum 10-20dk içinde etki ediyor senin kullandığın fitil de bundan mi biz bu fitilden memnunuz canim
Evet canim bundan kullaniyorum bende onceden verince yapiyodu da bukez 3 kez verdim tik yok. Peki ortadan ikiemi boluyosun dikine mi kesiyosun canim

Oğlumda son zamanlarda kakasını yapamaz olmustu. Gün kurusunu suda pişirip yarım yada bitanesini çatalla ezip yediriyorum birazda suyunu veriyorum akşamına yapıyor. Bi deneyin isterseniz

Canım benimki hala ishal 250grm kilo bile vermiş:KK43:
Sen neler veriyorsun ek gıdada ben yoğurt ve havuç verebildim sadece

Elbette çok şey denemişinizdir ama belki faydası olur..
Biz yeğenimizde çok çektik kabızlıktan. 10 günü geçtiğinde ben bir keresinde banyoda sıcağa yakın ılık suyun içerisine oturtup bi yarım saat kadar oyalamıştım. Sonrasında zeytinyağı ile karnına gaz masajı yapıp giydirip kiraz çekirdekli yastığı da karnına koymuştum. Aynı gün gün kurusunu ve eriği çok az suda iyice haşlayıp blendırdan geçirip biraz yoğurt katıp vermiştim. Bir de armutu cam rendeden geçirip suyunu vermiştim. Hangisi iyi gelmişti bilmiyorum ama o gece işe yaramıştı. Hatta annesi artık 5 günü geçirirse sıcak su, armut suyu ve kayısılı yoğurdu yapıyorum demişti.

Bu arada patates genel bilinenin aksine bağırsak düzenleyicidir. Kullanımına göre kabızlığa da iyi gelir. Ayrıca muz da kabızlık yapar denir genelde ama düzenli tüketildiğinde bağırsakları düzenler diye okumuştum. Benim oğlum bebekliğinden beri muzu çok sever. Hergün 1 muz veriyorum ara öğün olarak. Patatesi de çok seviyor, gün aşırı patatesli bir çeşit oluyor kahvaltısında da ama (çok şükür) 2,5 yaşını geçtik hiç kabız olmadı. (Tek bir kere alerji ilacı içtiği dönemde kabızlık yaşadık, o zaman da 2.gün zorlanınca ballı sıcak su vermiştim ve hemen işe yaramıştı.Tabii bizim ufaklıklar şu an küçük, bal veremeyiz ama ilerisi için aklınızda olsun derim :) )

Bu gece denedim saat 5 gibi telsizden baktım uyanmış ama ağlamıyor sonra yeniden daldı uykuya sadece yaptığı o an parmağını emmek. Onla açlığını bastırıyormu diye düşündüm. Aklımda olan sadece şu 4 ay yuvadaydı ya kızım o esnada belkide acıktı ağladı karşılık verilmeyince teselliyi parmağında buldu. Buna da üzülüyorum.

ya oyle dusunmeyin. benim kizim da 2. ayindan beri geceleri hic uyanmadan uyuyor, aksam 7-8 arasi yatar ve her sabah 6-6.30 arasi kalkar. Ben de sizin gibi gece 10-11 gibi uyanmamasina ragmen emziriyorum. zaten o sirada uyanmiyor uykusunda emiyor. ki bu sekilde yapilmasini da tavsiye ediyolar zaten, boylece sabah erkenden acikip uyanmamis oluyor. Ustelik dogdugundan beri ayni odada uyuyoruz ve anne sutu iciyor. O yuzden yuvada bakmamislar diye hic kendinizi uzmeyin bazi bebekler boyle oluyor.

ben yaklasik 2. aydan beri gunduzleri cok iyi bi uyku duzeni oturttum. belli araliklarla hep uyuttum. su anda 6 aylik ve her gun ayni saatte 3 defa uyuyor 45er dakika. gece uykusunun da o yuzden duzenli oldugunu dusunuyorum.
sizin bebeginize de yuvada o sekilde bakmis ve alistirmis olabilirler.

TV konusunda doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama Doğumdan beri anneler sese alışsın diye sürekli açtılar. Gürültüye alışsın sürekli sessiz ortam bulamazsın diye. ama hiç izletmedim hep arkası dönük oldu tv.ye şimdiye kadar 2-3 kez ilgisini çekip baktı ama hemen döndü kendisi öyle uzun uzun bakmadı. Malüm artık sesleri keşfediyorlar sesin nerden geldiğini öğrenince bırakıyor bakmayı. Bu ay uykusundan ağlayarak uyanmaya başladı acaba tv. Yüzünden mi diye endişe de ediyorum açıkcası

Bence illa sebep tv açık olmasından değildir. Ani seslerde irkiliyorlar, bazen abisinin çok bağırdı ve korkuttuğu günlerde benim kız da geceleri çok irkilerek kalkıyor. Gündüz yaşadıklarımız çoğumuzun uykusunu etkiliyor, olabilir belki tv sesinden korkmuştur ama öyle olsa da kısa sürer bence etkisi. Ama bu aralar gece ağlayarak uyanma hatta sık uyanma bizde de var ve ben bunu dişlerin çıkmasına bağladım :110: ve ben de bu gürültüye alışması için tv sesi açık olsun düşüncesiyle aynı şeyi oğlumda yapmıştım. Kuzeni korkuttuğu geceler huysuz olurdu ama tv/radyo sesi olduğunda enteresan birşey hatırlamıyorum. Alakası var mı gerçekten bilmem ama oğlum etrafı pek takmaz, her yerde her gürültüde uyuyan bir bebekti. Şimdi 2.de evin doğal sesi yettiğinden tv sesine ihtiyaç kalmadı :)

Ne kadar ilgili ebeveynsiniz tebrik ederim. oğlunuzun oyun oynama şeklinden bilinçaltının nasıl etkilendiğini anlayabilmişsiniz. Ya farketmeseydiniz ya da umursamasaydınız çocuk daha ne kadar etkilenecekti kimbilir. İşte sırf bu yüzden hep şunu savunurum hamilelikten itibaren anne ve baba ülke genelinde ebeveyn eğitimine tabii tutulmalı.

Okuduğum kitaplarda yazan oyunla çocuğun bilinçaltındakileri ortaya döktüğü düşüncesi sadece bir teori gibi gelmişti. Ama gerçekten de doğruymuş. Sokakta gördüğü olaylar (mesela trafik kazasını gördük ve hemen akabinde oyunda arabaları çarpıştı, itfaiye yaralıları çıkardı, polis ve ambulans geldi vs vs), tvda gördüğü sahneler (mesela denk geldiği hırsızlık haberi sonrası legolarla oynarken ev yapmamı istedi ve eve hırsız girdi, polis gelip yakaladı :) ), anne-baba tartışması (hareretli harereketli lego adamlarımız aynı şekilde kavgaya tutuştu :/ ) , okuduğumuz kitaplar (uzunca süre itfaiyeci olduk hatta kitaptaki sahneleri bire bir canlandırdık) , gittiğimiz aktiviteler (sirke gittik ardından lego adamları sirkteymiş diye kendince dizmişti ya da hayvanat bahçesine gittiğimizde tüm hayvanlar dizildi gibi) hepsi oyununa konu oluyor. O an ne düşündüğünü söylememiş olsa da oyunda kendi duygularını da dile getiriyor, mesela evimize hırsız girmesinden korktuğunu öğrendik ya da tartıştığımızda (ki öyle ciddi bir tartışma değildi ve bir kere şahit olmuştu) ağlamak istemiş halbuki o an ağlamamıştı ama oyunda kendisi olan lego adam ağladı. Ve oyununa dahil olduğunuzda da normal zamanda bunu nerden gördün dediğinde söylemediği şeyleri de oyunla anlatıyor. Mesela oyun grubuna bir anaokulun atölyesine gidiyorduk, veliler artık çocuklar büyüdü diye girmiyorduk yanlarına. Hep severek gittiği yerdi ama bir gün kaşları çatık çıktı ve çıkınca ben artık gelmiycem dedi. Neden dediğimde söylemedi, ben o an sadece başka bir çocukla anlaşamadığını düşündüm. Ama evde o gün atölye konusunda aktivite yaparken bir aşamada bir anda öğretmenin bir çocuğa bağırdığını, elindekini aldığını, kendisinin çok korktuğunu, bir daha gitmeyeceğini söyledi. Ben de bir daha götürmedim, başka yere başladık ama bunu söylemese sanırım şımarıklık yaptığını düşünür ısrar eder ve aynı yere götürürdüm.. Bunları yaptığını yani oyuna yansıttığını görünce insan enteresan bir davranışını gördüğünde kurcalıyor sanırım. Okuduğum kitaplar ya da anlatan insanlar yazıp-söylediğinde hepsi teoriydi ama oğlum öğretti gerçek olduğunu. Çok ilginçmiş aslında çocuklar ya :) içleri çok saf, doğru yaklaşınca almak istediğin cevapları veriyorlarmış. Hele ki günümüz dünyasında çocukların anlattığı herşeye dikkat etmemiz lazımken oyun gerçekten güzel bir araçmış.

Son düzenleme:
Oğlumda son zamanlarda kakasını yapamaz olmustu. Gün kurusunu suda pişirip yarım yada bitanesini çatalla ezip yediriyorum birazda suyunu veriyorum akşamına yapıyor. Bi deneyin isterseniz
Tesekkur ederim canim denicem ama yaparmi bilmiyorum doktor bisey yokki yapsin dedi yedigi yariyormus posa uretmiyomus

Canım benimki hala ishal 250grm kilo bile vermiş:KK43:
Sen neler veriyorsun ek gıdada ben yoğurt ve havuç verebildim sadece
Sebebini soylemiyolarmi canim ilaclarida fayda etmedi sanirim insAllah duzelir bi an önce. Bol bol su icir su kaybi olmasin
Yogurt patates havuc yesil kabak bal kabagi irmik verdim canim ara vermistim ama doktor devam edebilirsin dedi bende baslicam bugun yine

Elbette çok şey denemişinizdir ama belki faydası olur..
Biz yeğenimizde çok çektik kabızlıktan. 10 günü geçtiğinde ben bir keresinde banyoda sıcağa yakın ılık suyun içerisine oturtup bi yarım saat kadar oyalamıştım. Sonrasında zeytinyağı ile karnına gaz masajı yapıp giydirip kiraz çekirdekli yastığı da karnına koymuştum. Aynı gün gün kurusunu ve eriği çok az suda iyice haşlayıp blendırdan geçirip biraz yoğurt katıp vermiştim. Bir de armutu cam rendeden geçirip suyunu vermiştim. Hangisi iyi gelmişti bilmiyorum ama o gece işe yaramıştı. Hatta annesi artık 5 günü geçirirse sıcak su, armut suyu ve kayısılı yoğurdu yapıyorum demişti.

Bu arada patates genel bilinenin aksine bağırsak düzenleyicidir. Kullanımına göre kabızlığa da iyi gelir. Ayrıca muz da kabızlık yapar denir genelde ama düzenli tüketildiğinde bağırsakları düzenler diye okumuştum. Benim oğlum bebekliğinden beri muzu çok sever. Hergün 1 muz veriyorum ara öğün olarak. Patatesi de çok seviyor, gün aşırı patatesli bir çeşit oluyor kahvaltısında da ama (çok şükür) 2,5 yaşını geçtik hiç kabız olmadı. (Tek bir kere alerji ilacı içtiği dönemde kabızlık yaşadık, o zaman da 2.gün zorlanınca ballı sıcak su vermiştim ve hemen işe yaramıştı.Tabii bizim ufaklıklar şu an küçük, bal veremeyiz ama ilerisi için aklınızda olsun derim :) )
Cok tesekkur ederim hepsini denicem insAllah doktor biseyi yokki yapsin dedi rahatsiz edici durum olma 1 gun bile duramaz sancisi olur dedi ek gidaya devam et dedi.
Armudu bende fileye koyup verdim ama 1 dk sonra aldim elinden yapamadigi icin yuklemek istemedim. Devam edebilirsin dedigi icin denicem bakalim.
Sanirim herseyi olcusunde kullaninca bi sıkıntı olmuyo aslinda dozunda kullansak ez az zararini görücez ama bizde öyle doz ayarlamak yok malesef iyi gelen biseyi dozundan fazla verince daha iyi geleceğini düşünüyoruz ama cok büyük hata ediyoruz aslinda :)
Bal cok faydali olsada bebekler icin tehlike arz edebiliyo artik balida büyüyünce böyle sorunla karsilastigimda ki umarim karsilasmayiz hicbirimiz aklimda bulunsun :) cok teşekkürler :KK36:

Kızlar dişleri yokken ısırması inanın komik bişey ama olunca böyle bir acı yok şimdiden ısırmasıni engelleyin tarif edemiyorum ben normal doğum yaptım sancıyı son 1 saate kadar evde ve yanlız çektim hastaneye gittigmide 8 cm açıklık vardı direk doğuma aldilar. Bunu anlattım acı eşiğim ne kadar yüksek anlayın diye. Ama dün gece açıdan hiç uyumadım ve emziremiyorum . Yani şimdi hoşunuza gidiyor olabilir ama pişman olmamak için engelleyin bu durumu bence
Nasıl engelleyeceğiz ki ?? Var mı bir yolu

X