2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Sizin bebeğiniz kendi kendine blw yapmış :KK70: ek gıdaya da geçtiğine göre sünnet yarası iyileşti heralde :)
Sünnetten önceki bikaç günde tadımlar yapıyorduk sünnet olunca bikaç gün ara verdim. 5. Gününde tekrar oturabilmeye başladı suan tamamen iyileşti sadece ufak kabuklanmalar var. Çok şükür yaptırdık iyileşti bile. Gerçektan kendi blw yapıyo sanırım. Ama dün ilk defa tatlı bişey olarak elma verdim kaşıkla ona ağzını açtı. Tatlıları sevdi ondan galiba

İşe başladım. Sabah sekizle üçbuçık arası işyerindeyim. Annem sağdığım sütleri veriyor ama emmeyle bir değil tabi col sık acıkıyor. Tadımlara başlamıştık ama kahvaltı şeklinde bir öğüne başlamak istiyorum. Yumurta aldım tattırıcam. Sonra muz avokado yumurta şeklinde kahvaltı vermek istiyorum ruşeym aldım ama 6 aylık veriliyormu kahvaltısına sütümle ıslatıp ekleyebilirmiyim bilemedim. Kahvaltı vermeye başlayan varmı siz neler veriyorsunuz

Haftaya çarşamba günü tam 6 aylık oluyoruz.O gün çapa da alerji bölümüne randevumuz var.Aylık kontrollerine tam ayı dolmadan giden var mı? Öncesinde gitsem diyorum.Birde kayınvalidemler gelecek.Ne yapacağız bilmiyorum,baya uzun kalacaklar...
Hiç başka bişeylerden yediriyor musun diye sordu,yok dedim,su veriyir musun dedi,yok dedim,o zaman o sonra yemekte yemez dedi.Gelince neler yapacaklar kim bilir...

Ya benim kizim da cok hareketlenme yok yani mesela yana dogru dönüp yuvarlanma varmı sizde. Bir de 5.5 ay için uygun oyuncaklar neler.
Hareketlenmesini istiyorum çok mu acele ediyorum. Şimdilik sadece ayak el havada
Yüzüstü yatırın sık sık. Biraz uzağına oyuncağını koyun almaya çalışsın. Oyun halısı kullanabilirsiniz ama gülen titreyen müzik çalan peluş oyuncakları seviyorlar bu dönemde genelde. Çıngıraklı top vs de olur

Bana doktor once yoğurtla basla dedi ama alerjimiz var tabii. Once meyve sonra sebze dedi. Geçen denemek icin patates vermistim cok zor yuttu. Bugun armut verdim onu sevdi hem tatli hem sulu.
Bizimi de 2 gunde bir yapiyor tuvaletini ama yapana kadar catliyor aglamaktan. Yapinca rahatlıyor.
Mama sandalyesi chicco polly almayi düşünüyorum onu beğendim.
Doktor bize bas cevresi birazcik kucuk ama bingildak iyi oldugu icin bas cevresi onemli degil dedi. Bas cevresi 41.5 bingildak 3×3.
Rota asisinin ikinci dozunu olduk bi yan etki yaşamadık. Ama 220 lira olmus yeterli bi yan etki :KK70:
Slm canım aldın mı mama sandalyesini bende Polly aldım çok memnunum belirteyim istedim :)

Bende onu istiyorum ama çok büyük geldi bana katlaniyormu gün içinde evin ortasında mi kalicak
Ben katlamıyorum canım yemek dışında da yanımda gezdirmek için kullanıyorum mesela ben yemek yaparken oda oyuncağı ile oynuyor mama sandalyesinde o yüzden benim açımdan çok kullanışlı

Gülsem mi ağlasam mı bilemedim:)
Benimkinin dişi çıkmamasına rağmen damağıyla ısırıyo
Acaba diş de olsa nasıl olur düşünemiyorum
:eek::KK17:
Aynen diş yok ama damakları ile koparacak sanki bazan çığlık atıyorum farkına varmadan o zaman da yavrum korkuyor doğal olarak. Dişler çıkınca ne yaparım bilmiyorum:KK34: . Oğluşumu o kadar çok uzun süre bekledim ki bu bile çok güzel geliyor

Kızlar bizde 2gün sonra 6 aylık oluyoruz doktorum kuzu etiyle tanıştırmamı istedi ama çok erken değil mi kuzu Et suyundan çorba yap dedi sizler de var mı böyle bi tarifi olan

Benim de bebek arabam yok simdi modellere bakiyoruz. Ama kanguru ile ciktim kac defa. Ben kraft kullaniyorum yandan acip kapama yerleri var onde de para falan koyma cebi var. ben memnunum ama ben de tek basima arabayla daha rahat ederim diyordum yoksa zormu oluyor
Benim zor oluyor canım payeyi onar tak malum ağırlaştılar bide benim evim yüksek katta biraz sıkıntı yaşıyorum

Slm canım aldın mı mama sandalyesini bende Polly aldım çok memnunum belirteyim istedim :)

F filmgibi

Ben de polly kullanıyorum. Oğlumdan kızıma aktardım aslında. Oğlumu o sandalyeden koparmak biraz zor oluyor olsa da yavaştan başladık ufaklığı oturtmaya. Oğlum pek vazgeçecek gibi durmuyor ama belki yani inşallah zamanla normal sandalyeyi kabullenir..
Ben çok çok çok memnun kaldım. Oğlumda yenidoğanken anakucağı olarak kullandım, ek gıdaya geçince hem ana kucağı hem mama sandalyesi oldu, tam zamanlı mama sandalyesinden boyunu ayarlayıp klasik sandalyeye dönüşmüştü ki ufaklık devreye girdi :)) şimdi bi oturağını aşağı indirip tepsisini de çıkarıp sandalye olarak oğluma, bi tepsisini takıp oturağını yükseltip kızıma kullanıyorum.

N Nil4 ben kapatıp kenara koyuyorum kullanmadığım zamanlarda. Bence çok yer kaplamıyor, yani aslında yer kaplamasından kastınız ne ona bağlı olabilir. Bence ikea antiloptan daha az yer kaplıyor. (Kendi evimde polly, yazlıkta ve anne evinde antilop kullanıyorum) Katlanınca yassılaşıyor, öndeki tepsisi arkasına takılıyor ve böylelikle duvara dayayıp muhafaza edebiliyorum pollyi. Antilop da güzel ama mesela o yassılaşmıyor hatta ayakları hafif ayrık durduğundan ayaklarına çok takılıyor gelen geçen..

Aynen diş yok ama damakları ile koparacak sanki bazan çığlık atıyorum farkına varmadan o zaman da yavrum korkuyor doğal olarak. Dişler çıkınca ne yaparım bilmiyorum:KK34: . Oğluşumu o kadar çok uzun süre bekledim ki bu bile çok güzel geliyor
Annelik deliliktir demiyorlar boşuna
İnan bazen benim de hoşuma gidiyor
Ama ısırmayı oyun haline getirip emmiyo.o yüzden tepki vermemeye çalışıyorum

Kızlar bizde 2gün sonra 6 aylık oluyoruz doktorum kuzu etiyle tanıştırmamı istedi ama çok erken değil mi kuzu Et suyundan çorba yap dedi sizler de var mı böyle bi tarifi olan
Bizde 6 aylığız ama bize önce sebze çorbası ile başla sonra içine tavuk suyu et suyu atarsın dedi önce et ağır gelir sanki kıymayı sonraki aşamada minik minik koy dedi

Benim kızım 5 aylık içine kibrit kutusu büyüklüğünde kuzu eti koyup çorba yapıyorum patates kabak havuç et ve biraz irmik koyup pisiriyorum corbayi

Kızlar dişleri yokken ısırması inanın komik bişey ama olunca böyle bir acı yok şimdiden ısırmasıni engelleyin tarif edemiyorum ben normal doğum yaptım sancıyı son 1 saate kadar evde ve yanlız çektim hastaneye gittigmide 8 cm açıklık vardı direk doğuma aldilar. Bunu anlattım acı eşiğim ne kadar yüksek anlayın diye. Ama dün gece açıdan hiç uyumadım ve emziremiyorum . Yani şimdi hoşunuza gidiyor olabilir ama pişman olmamak için engelleyin bu durumu bence

X