2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

normalden daha sıvı yapıyo kakasini bide yapiyo altini değiştiriyorum bes on dk sonra tekrar yapiyo tekrar degistirirken altını baglamadan tekrar yapiyo

ilki nasil olursa olsun en son yaptığı da kesinlikle sadece mukus oluyo

gunde bes altı kez de yapıyo böyle sıkıntısı varsa yoksa iki ya da uc kez yapiyo

belki ishal değildir ama ben oyle düşünüyorum sadece

Emzirme sanatı grubunda okumuştum. Böyle alerjisi olan bebeklerin anneleri diyete başlayınca dokaptaki sütlerini alerjisi olamayan bebeklere gönderiyor yada banyo suyuna koyuyolarmış. Sanırım cildine iyi geliyor.
İyi de yağlı olmuyor nu o süt banyo şuyunda hiç duymadım:)

Süt için de kullanımı rahat mı peki

Hmm tamam canım bizdede kan ve kaka bakıldı bişey çıkmadı da ekstra başka bir test var mı diye merak ettim. Geçmiş olsun umarım en yakin zamanda duzelir
Çok sağol canım inş sizin de bir an evvel tanı koyulur sorunlar çözülür
Kan değil de deri testi daha doğru sonuç veriyormuş sanırım kızlar. F filmgibi bugün gidecekti sanırım alerji uzmanına ondan öğreniriz inşallah
Ben de tam tersi bu yaş çocuklar için deri testi hiç sonuç vermiyo diye okudum tabi uzmanına sorup bize de söylersen iyi olur canım

Geçmiş olsun canım. İnşallah ikinizde biran önce Kurtulursunuz sıkıntılarınızdan...
Çok sağol canım amin hepimizin sıkıntıları geçer inş
Çok sağol canım inş sizin de tanı konur da ona göre tedaviye başlarsınız belirsizlik gerçekten zor düşünüyorum 6. Aydan sonra ek gıdalara tam geçtiğimizde acaba daha ne durumlarla karşılaşcaz ama iyi düşünelim iyi olsun artık kalsiyum için yeşil sebze tüketicem bol bol bi de doktoruma sorucam kalsiyum tablet kullanabilir miyim diye

Canım mutlu neşeli bi bebekse emiyosa kiloya çok takılma derim. Benimki de bu 2sydır 500grm alıyo 3 ve 4 sallamıyorum . Doktor normal dedi kilosunun düşmesine.kilo kaybetmemesi önemli. Ben de çok takıyordum sonra akışına bıraktım

Zayıf olması önemli değil de altında yatan ciddi bir şey olmasından korkuyorum. Boy yüzde 97 persentilde kilo yüzde 3. Biri alt sınırda biri üst sınırda. Uzun ince bir bebek. Yapısı böyledir belki de, ben de eşim de çok zayıfmışız çocukken, bize çekmiş belli ki. Erken hareketlendi bir de belki de ondan zayıf. Sağlıklı olsun da varsın zayıf olsun.

Bugun bir alerji profesörüne gittim. Cok cok uzun ilgilendi ve genel olarak mantığıma çok yattı. Ben bi toparlayıp yazmak istiyorum uzunca ama bir vakit bulamadim. Bekleyen arkadaslar vardı. Sormak istedikleriniz varsa, doktorun anlattığı kadarıyla cevap vereyim. Bir ara da uzunca doktorun söylediklerini ozetlerim

Günde yiyeceği birkaç kaşık yoğurt ya da sebze püresinden kilo alacağını sanmıyorum. Doktorumuz ek gıdaya başla dedi ama başlamicam bilmiyorum belki de yanlış yapıyorum.

Teyzeleri bizde bugün 6. Ay asilarini olduk normalde 4 biz 3 tane olduk 1 agizdan 2 bacakdan asi olmaya gec basladigimiz icin asinin biri diger aya ertelendi. Hemsire atesini kontrol et dedi ates yapan asilarmis bunlar. Suana kadar ates olmadi ama bol bol huysuzluk var. Gece yatirmadan once calpol mu versem acaba vereniniz oldumu ne kadar vermeliyim
Ek gidaya hemsirede basla dedi. Bende erken olur diye düşünüyorum dedim cok geciktirme zaten doyumluk degil tadini bilsin dedi ileride daha zor olur yemesi begenmemek istememe duygulari articak dedi duzeltilmis 4 ayligiz.

Günde yiyeceği birkaç kaşık yoğurt ya da sebze püresinden kilo alacağını sanmıyorum. Doktorumuz ek gıdaya başla dedi ama başlamicam bilmiyorum belki de yanlış yapıyorum.
Bencede kiloya takilma artik alimlar azaldi oglum 1 aydan biraz daha uzun bi surede 300 gr aldi doktor genel durumu iyi oldugu icin kilo alimina cok normal dedi. Bizede ek gidaya baslayin dedi ama kilo alsin die degil alissin yavas yavas diye

Doktor hamilelikte antibiyotik kullaniminin cok sakincali olduğunu söyledi. Ve tabii yeni dogan döneminde bebekte de. Bagirsak florasini bi kere etkileyince geri donusu zor oluyor, cok cok mecbur olmadikca kullanılmamalı dedi.
Aşıların cok cok ustunde durdu. Kesinlikle aksatmadan yapilmali, devlet bu konuya karsi cok bilinçli, saglik ocaklarinda cok sıkı tutuyorlar, gidip eczaneden alinan aşının icerigi hic farkli degil, saglik odağındaki aşıları ve damlaları gonul rahatligiyla kullanin diye ustunde durdu sıkı sıkı. Mesela rota aşısı da mecburi yapilma konusunda calismalar var ama ulkedeki cocuk nufusu fazla oldugu icin bunlar uzun yillar süreç gerektiriyor dedi.
Kan damlasini kullan dedi.
Bebeklerin gelişimine uygun besinler verin dedi. Mesela ceviz serttir, omega alsin diye cevizi ezip mamaya koymaya gerek yok, dişi cikana kadar baliktan alsin omegayi, dişi çıkınca da cevizi yer dedi.
Avokado mesela bizim kulturumuzun aliskin olmadigi, bebeklerin anne ve ananenelerinin yemedigi ve dolayisiyla da bebeklerin hic tanımadığı bir besin. Bebekleri kendi kulturumuze uygun olmayan seylerle beslersek alerji gelisir dedi.
Mukuslu kaka, az kanli kaka vs bunlar cok buyuk semptomlar degil, katı diyet yapmak cok dogru degil. Bebekte ciddi kilo alamama, nefes darligi, anafilaksi gibi ciddi sorunlar olmadikca, cok katı diyet onermiyorum dedi. Bana da cok az az ilerleyerek diyeti acmami soyledi. Mesela bebegimin poposuna bakmak istedi şansa kaka yapmıştı ve mukusluydu. Tam istedigimiz anne sutu kakasi, bu kadar mukus önemli degil, ek gidaya gecince kendiliğinden gececek bu mukuslar dedi.
Az kanli ve mukuslu kakasi olan 3 grup bebege endoskopi yapilmis. Bir grubunda gercekten sut alerjisi cikmis. Bir grubunda bagirsak hassasiyeti cikmis ve ek gıdayla beraber duzelmis. Bi grubunda hicbirsey cikmamis.
Yani her kanli ve mukuslu kaka illa bi sorun olduğunu gostermez dedi.
2 yasindan once alerji testleri pek sonuc vermez bebegi yormaya gerek yok dedi.
Rota aşısı oneriyorum kesinlikle yaptir dedi. Zaten bagirsak hassasiyeti olan bebekler gerçek rota virusu kaparsa cok zor atlatir dedi.
Hatirladiklarim bu sekilde

Benim bebekte mukuslu kaka var bir de yanakta egzama bıraksam mı diyeti on gün oldu bugün. Nasıl diyeti azaltın dedi ne yapacaksınız

Benim bebekte mukuslu kaka var bir de yanakta egzama bıraksam mı diyeti on gün oldu bugün. Nasıl diyeti azaltın dedi ne yapacaksınız
Ben sizin icin birsey diyemem doktor hanim en cok kilo aliminin ustunde durdu. Sut urunleri diyetine devam. Icinde yumurta olan kek yiyecegim ilk gun 1 dilim, ikinci gun 2 dilim seklinde artirarak. 1 hafta 10 gun sonra da direk yumurta yiyecegim. Ama her gun bir yumurta yemek yok.
Sonrasinda da icinde sut olan kek, icinde yogurt olan pogaca gibi seylerle azar azar devam edeceğim.
Bana cildini devamli ama devamli nemli tutmami söyledi her gun mutlaka yağla dedi. Atopik ciltler icin

Kızlar kaka tahlili vermiştik bugün amip kisti ve 4-5 lökosit çıkmış. Doktora gösteremedik henüz. Burda başka arkadaşlarda da çıkmıştı sanırım ilaç kullandınız mı? Alerjiyle karıştırılabiliyormuş çünkü anne sütü alan bebeklerde çok çok nadir görülürmüş amip off az kilo almasına mı üzüleyim buna mı bilemedim çok moralim bozuldu.

Amip bizim kakamızda çıkmıştı Dr şehir dışındaydı ve ateş olmadığı için

Burda bir arkadaş amip antijenine bakılarak karar verilmesi gerektiğini yazmıştı bizde bakılmadığı için ve alerji ile karıştırıldığını duyduğum için farklı bir Dr gitmek istemedim
kont gittiğimde kendi Dr kaka tahlilinde amip çıkınca Dr lar risk almak istemez ve çoğunlukla antibiyotik tedavisi uygulanır dedi ama sizde ateş olmadığına göre tahlilde hata yapılmış demekki dedi kakada lökosit eritrosit görünce yağ parçacıklarını amiple karıştırabiliyorlar dedi

Bebe yağıyla mı peki

Zaten işerde az kilo almalarının sebebi hareketlenmeleri.inşallah yoktur bişeyleri kalbini ferah tut

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…