• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Herhalde sadece emzirdigin icin su vermiyosun. Ben ek olarak mama verdiğim icin su veriyorum mutlaka. Ama sadece sütle besleseydim de verirdim suyun bi zarari olmaz diye düsünüyorum.
Aynen canım mama verirken su öneriliyor, benimki sadece anne sütü aldığından gerek duymuyorum. Bi de sudaki minarelleri henüz böbrekleri süzemiyormuymuş böbrekleri mi yoruyordu neydi tam hatırlayamadım ondan önerilmiyor pek su vermek.

Su vermiyorum ama dilini suyla silmeyi deneyebilirim, süt kalıntılarından oluyor sonuçta, emzirdikten sonra silsem de gerçi reflüden de oluyor dedi doktor. Karbonatla kazımayı önermiyorlar sadece geçici çözüm sağlıyormuş. Sonra tekrar çıkıyormuş. Sadece dilinde ufak bir bölgede var ne çoğalıyor ne azalıyor öylece kaldı, damağında falan yok ama ilerlerse kana ya da akciğerlere bile geçebiliyomuş Allah korusun. Ben aslında damla istemiştim doktordan ama spreyi daha rahat sıkarsın diye onu verdi ama azıcık bile faydası olmadı. Bir de damla deniyim en iyisi. Sağ olun..
Karbonatla kazı demedim canım.kaynatilmis saf su ile kazı.karbomat evet zarar veriyormus bebeklere.ama göğsünü dediğim gibi mutlaka karbonatlı su ile sil kurula öyle ver.oglumun agzindan benim göğsüme de gecmisti pamukçuk çok fena bişi.

Benim de sağ mememde bi sıkıntı var. Bebeğim ondan emmeyi sevmiyor, ben de ondan emzirmeyi sevmiyorum. Ağrı sızı falan yok ama tersime geliyor bi de ondan emzirirken. Sadece sol memedeki sütün yeteceğini bilsem bırakacağım sağı o derece sıkıntı. Yani sıradaki emzirme sağa geldiğinde resmen stres yaşıyorum : )

Bende solu verirken stres yaşıyorum,kendimi sıka sıka bi hal oluyorum.Yarın genel cerrahiye randevu aldım,niyetim yoktu ama kardeşim zorladı,daha kötüye gitmesin haftasonu giriyor araya diye...
Sol memeden ameliyat olmuştum ben,kitle alınmıştı taaa 2007 de.Acaba onunla ilgili bi durumda olabilir mi bakacağız...

Kızlar Günaydın. Bana bir akıl verin lütfen. Oğlum 3.5 aylık oldu. Bizim gaz sancilarimiz azaldı ama yok olmadı. Hala Emerken kendini geri çekme memeye geldiğinde ağlama gibi durumlarimiz oluyor. Bugünlerde de uyku ve emme öncesi baya baya ağlıyor hatta ne yapacağımı şaşırıyorum. Var mı bir tavsiyeniz uykuya ve emmeye ağlamadan başlasın istiyorum

Kızlar Günaydın. Bana bir akıl verin lütfen. Oğlum 3.5 aylık oldu. Bizim gaz sancilarimiz azaldı ama yok olmadı. Hala Emerken kendini geri çekme memeye geldiğinde ağlama gibi durumlarimiz oluyor. Bugünlerde de uyku ve emme öncesi baya baya ağlıyor hatta ne yapacağımı şaşırıyorum. Var mı bir tavsiyeniz uykuya ve emmeye ağlamadan başlasın istiyorum
GAZDan olmayabilir bizde 3. Ayından beri aynı şeyi yaşıyoruz. Emmek istemiyo gibi kendini itio ağlıyor. Şapkasını takıp sessz odaya geçip bazen süpürgensesş açarak emziriyorum ancak o şekilde emiyor bezende ayakta dolaşarak. Bu aylarda normalmiş

Aynen bizimkini de ilker bey yaptı.
Yalnız sargida sorun oldu :KK43: o kadar islattik falan ama cikaramadik. Zorlamayalim hastaneye goturelim dedik. Orada cikardilar ama açık yaraya yapışmış gazli bez. Inanilmaz ağladi. Yeniden pansuman yaptilar. Yarim saat sonra açıp kanamaya baktılar. Tekrar pansuman yaptilar. Pansumanlarda malesef kendini yirta yirta agladi. Ben hep disari ciktim dayanamadim. Butun hemsirelerin, babasinin, dayisinin ustune işemiş :KK70: pansumanlar disinda gunluk hayatimizda bir degisiklik yok maşallah. Yarin sabah ilker bey gorecek, muhtemelen o pansumanda da cok aglayacak :KK43:
Evde ben kendim cikarmistim yapiskan bandı pansumani yani. Islatmam gerektigini okumamisim bile. Heralde cisini yeni yapmis olacakki aglamadi. Pansumanı 18 saat sonra cikardim. Beze degerse yara olur diye bardak koyalim mi diye sordum koyun dedi. Burdan bi bebegin beze degerek yara oldugunu kabuk bagladigini surekli bunun tekrarladigini okumustum. Ama buz karton bardak olayini beceremedik kremlerini surup buzdolabı poseti kesip koydum 5.gün kontrole gittigimizde ust deriyi her acmada yukarı dogru cekmemizi soyledi dr. Yapisma olmamasi icin 1.5 ay gecti ustunden.
Haftasinda iyilesmis olacak sizinkide ins.

Bebeğinde pamukçuk olan var mı? Kızımın dilinde neredeyse doğduğundan beri var. Başlarda geçer diye önemsemedim ama sonra doktor sprey verdi, 10 gündür kullanıyoruz geçmedi. Bazen emerken memeyi bırakıp ağlıyor, doktor dili acıdığı için öyle yaptığını söylüyor. Siz de kullandınız mı sprey? Bir de damla varmış sanırım, daha etkiliymiş, kullanan oldu mu?
Ben hiç regl olmak istemiyorum ya ne kadar da rahatmış böyle : ) adet olunca sütün tadının değiştiği ve bebekte meme reddi yaptığı söyleniyor ne derece doğru hiç bilmiyorum.
Canım
Biz mikostatin damla kullanıyoruz. Bu damla geçtiği bütün yerlerdeki mantarları temizler. Ağız mide bağırsak makat. ...
Hatta ilk aylarda göğüs yaralarında bile kullanmıştım çünkü pamukçuk göğsümden bebeğin ağzına bebeğin ağzından göğsüme bulaşıp durmuştu.

Meme aralarını aç biraz istersen. Yani 2 saatte bir emiyorsa 2.5 yap.büyüdüğü için belki tam acıkmadan veriyosundur. Uyku konusunda "kelin ilacı olsa kendi başına sürer" misali ben de muzdaribim :işsiz::deli:

GAZDan olmayabilir bizde 3. Ayından beri aynı şeyi yaşıyoruz. Emmek istemiyo gibi kendini itio ağlıyor. Şapkasını takıp sessz odaya geçip bazen süpürgensesş açarak emziriyorum ancak o şekilde emiyor bezende ayakta dolaşarak. Bu aylarda normalmiş
Ben de ayakta emziriyorum çoğu zaman ama artık emzirme surelerimi uzatiyorum. Bir de emzirip uyuturdum gün içinde süre uzaşın diye uyutuyorum uyanır uyanma emziriyorum o zaman da normal emiyor. Buna rağmen 10 15 dk emince endişe ediyorum. Uyutmak için yastığa yattığı an bir feryat anlamıyorum neden böyle oldu. Esniyor da aslında

Meme aralarını aç biraz istersen. Yani 2 saatte bir emiyorsa 2.5 yap.büyüdüğü için belki tam acıkmadan veriyosundur. Uyku konusunda "kelin ilacı olsa kendi başına sürer" misali ben dribim :işsiz::deli:
Yeni iki gündür bunu deniyorum canım biraz ise yaradı ama emmeyi bırakırsa diye korkuyorum. Aslında emmeyi çok seven bir çocuk şimdi böyle yapınca endiselendim. Ne emzik ne biberon kullanmadik hiç. Emdi şimdiye kadar.

Arkadaslar merhaba,
Bizde 4 aylik olduk kan damlasi verdiler ama iceriginde paraben var kullanmak hic icime sinmiyor. Sizler ne yapiyorsunuz baska bir alternatif var mi daha dogal olan bilemiyorum.

Arkadaslar merhaba,
Bizde 4 aylik olduk kan damlasi verdiler ama iceriginde paraben var kullanmak hic icime sinmiyor. Sizler ne yapiyorsunuz baska bir alternatif var mi daha dogal olan bilemiyorum.
bize de dr demir için damla verdi,paraben yok içinde ancak katkı maddeleri var maalesef,dr unuza içinde paraben olmayan muadil bir ürün var mi diye sorsanız,en doğru bilgi sonuçta yine dr.larda,bizim dr demir damlasi biraz huysuzluk yapabilir dedi,bugun başladık bakalım hayırlısı,size de huysuzluk huzursuzluk ile ilgili uyarı oldu mu?

Arkadaslar merhaba,

Sağlık ocağı 4. Ayda kan damlası vereceğiz demişti,doktora söylediğimde 6. Ayda bi test yaparız,değerlere göre veririz dedi...

Kızlar selam bi yarın sünnet oluyoruz kısmetse. Sizin bu süreç nasıl geçti?
Biz de onceki gun yaptırdık. Lokal anesteziyle oldu. Sekerli su ve emzik istediler. Birde tablette cizgifilm. Ben emzik emmiyor, tabletten anlamiyor dedim ama kesinlikle anlıyormuş. Yaklasik 50 dk surdu bence uzundu. Ara ara sıkıldığı icin ağladı. Onun disinda genel olarak ağlamadı.
24 saat sonra bandaji acın dediler iki kere 15er dakika suya soktuk ama yine de son bandaji açamadık malesef. Hastanede actilar ama inanilmaz agladi kendini yirta yirta. Hazirlikli olun eger bandaj yapisirsa malesef aciyor. Onun disinda gunluk hayatımızda bir huzursuzlugu olmadi. Bugun de hafif yapışma olmus doktor onu ayirirken ağladı. Ama sasece mudahalelerde agliyor. Doktor elini cektigi anda susuyor. Köpük bardak guzel fikir bence yapın. Zaten 6 saatte bir calpol veriyoruz. Agri kesici kremleri de var. Insallah bu sekilde atlatmişizdir. Size de hayirli olsun simdiden

Yeni iki gündür bunu deniyorum canım biraz ise yaradı ama emmeyi bırakırsa diye korkuyorum. Aslında emmeyi çok seven bir çocuk şimdi böyle yapınca endiselendim. Ne emzik ne biberon kullanmadik hiç. Emdi şimdiye kadar.
Maşallah. Umarım tekrar severek emer. Israr et. Belki viral bi enfeksiyon geçiriyordur. Biz de bazen iştahsız oluyoruz. Geçer tez zamanda inşlh

Bebeğinde pamukçuk olan var mı? Kızımın dilinde neredeyse doğduğundan beri var. Başlarda geçer diye önemsemedim ama sonra doktor sprey verdi, 10 gündür kullanıyoruz geçmedi. Bazen emerken memeyi bırakıp ağlıyor, doktor dili acıdığı için öyle yaptığını söylüyor. Siz de kullandınız mı sprey? Bir de damla varmış sanırım, daha etkiliymiş, kullanan oldu mu?
Ben hiç regl olmak istemiyorum ya ne kadar da rahatmış böyle : ) adet olunca sütün tadının değiştiği ve bebekte meme reddi yaptığı söyleniyor ne derece doğru hiç bilmiyorum.
Slm canm.benm kızımda 4 ay bıttı 5ten gun alıyorz senın dedıgın gıbı bı turlu gecıremedm o damlayı da aldm gecmedı cok arastırdm ve kucuk gazlı bezı kulak cubuguna dolayıp karbonatlı suya batırdm ve dılının ustune hafıf hafıf surttum.2 gun gunde 1 kez yaptm ve gectı suan ara ara oluyo ve aynı seyı yapıyorm.bı kız tavsıye etmıstı Allah razı olsn onla kurtulduk.o damlanım tadı da kokusu da ıgrenc verınce yuz seklı degısıyodu oguruyodu yavrum hıc tavsıye etmem faydası da olmadı zaten

Back