- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #37.241
Kızlar Avrupa yakasında sünnet hangi hastanelerde yaptırdınız acaba bizim hastane 2500 uzman 4500 doçent doktora istedi çok değil mi ya
Maşallah. Maşallah. Sağlıkla..._eftelya_ bin maşallah zannettiğimden cok kolay geçti. Babası girdi sunnete,ben dayanamam diye girmedim. Cingirak, sekerli su ve emzik, tablette cizgifilm falan istemişlerdi. Doktora dedim ki, daha 3.5 aylık, cizgifilmden falan anlamıyor. Gor bak nasil anlayacak dedi. Ve gercekten o çizgifilmin hatrına durdu. Yani zaten acı hissetmiyor ama ayaklari bagli oldugu için sıkılıyor. 50 dk surdu cok uzundu. Ara ara sıkıldıkça ağladı sustu. Duzenli anestezik krem suruyoruz, agri kesici şurup veriyoruz. Şimdilik normal hayatimizdan hic bir farkı yok. Zaten gece sabaha kadar aglayan bir bebek, simdi dikislerini zorlamasin diye aglamasin diye hep kucakta gezdiriyorum. Bir sorun yok. Simdi sargıları acmamiz gerekti, son katı açamadım cok ağladı. Zorlamak da istemedim dikislere yapismissa diye. Bolca islatip vazelin surdum. Uyudu simdi. Cikaramazsan getir ben cikarayim demisti doktor. Olmazsa götürürüm.
Yani eger bu sekilde devam ederse hic birsey anlamadi diyebilirim maşallah.
Bizimkini doçent doktor yaptı 80 muayene+ 650 sünnet. Eger bu saatten sonra bir komplikasyon oluşmazsa, cok memnun kaldik. Cok babacan, uzun ilgilenen anlatan, en sacma sorumuza bile sevgiyle cevap veren bir doktor biz memnun kaldik. Insallah bu sekilde geçer
_eftelya_ bin maşallah zannettiğimden cok kolay geçti. Babası girdi sunnete,ben dayanamam diye girmedim. Cingirak, sekerli su ve emzik, tablette cizgifilm falan istemişlerdi. Doktora dedim ki, daha 3.5 aylık, cizgifilmden falan anlamıyor. Gor bak nasil anlayacak dedi. Ve gercekten o çizgifilmin hatrına durdu. Yani zaten acı hissetmiyor ama ayaklari bagli oldugu için sıkılıyor. 50 dk surdu cok uzundu. Ara ara sıkıldıkça ağladı sustu. Duzenli anestezik krem suruyoruz, agri kesici şurup veriyoruz. Şimdilik normal hayatimizdan hic bir farkı yok. Zaten gece sabaha kadar aglayan bir bebek, simdi dikislerini zorlamasin diye aglamasin diye hep kucakta gezdiriyorum. Bir sorun yok. Simdi sargıları acmamiz gerekti, son katı açamadım cok ağladı. Zorlamak da istemedim dikislere yapismissa diye. Bolca islatip vazelin surdum. Uyudu simdi. Cikaramazsan getir ben cikarayim demisti doktor. Olmazsa götürürüm.
Yani eger bu sekilde devam ederse hic birsey anlamadi diyebilirim maşallah.
Bizimkini doçent doktor yaptı 80 muayene+ 650 sünnet. Eger bu saatten sonra bir komplikasyon oluşmazsa, cok memnun kaldik. Cok babacan, uzun ilgilenen anlatan, en sacma sorumuza bile sevgiyle cevap veren bir doktor biz memnun kaldik. Insallah bu sekilde geçer
Normal dikisli oldu cerrahi sunnet. Ama henuz bandaj acilmadigi icin dikisleri goremedim. Islem icin verdikleri saatten 1 saat once gittik, anestezik bir krem surduler bolca. Ondan 1 saat sonra doktor gelip anestezi ignesi yapti. 2 3 dk sonra da isleme başladı. 50 dk kadar surdu. Sonra emzirdim, bi yarim saat kadar sonra doktor gördü, istediginiz zaman çıkın dedi. Hastaneye girişimizle cikisimiz arasi 3 saat falan. Nisa hastanesi yenibosnaHay maşallah paşaya
Hadi geçmiş olsun,kurtuldunuz siz.Darısı bizlere inşallah...
Ne kadar durdunuz hastanede? Lazerle mi oldu? Birde hangi hastanede oldunuz? Çok soru sordum ama...
Kızlar adet oldunuz mu? Ben normal Doğum yaptım emziriyorumda 4.aya bir hafta var adet oldum bugün erken değil mi sizce
Peki sütte azalma yaptı mı sende. Bana adet olunca miktarı azalır demişlerdi. Ne kadar doğru acabaBen adet oldum 4.ayda su an 5 aylik kızım.. cok fazla agri olmuyor ama karnım cok sisiyor olacagim zaman.
Bizde o hastanede olduk canim ilker bey de.Normal dikisli oldu cerrahi sunnet. Ama henuz bandaj acilmadigi icin dikisleri goremedim. Islem icin verdikleri saatten 1 saat once gittik, anestezik bir krem surduler bolca. Ondan 1 saat sonra doktor gelip anestezi ignesi yapti. 2 3 dk sonra da isleme başladı. 50 dk kadar surdu. Sonra emzirdim, bi yarim saat kadar sonra doktor gördü, istediginiz zaman çıkın dedi. Hastaneye girişimizle cikisimiz arasi 3 saat falan. Nisa hastanesi yenibosna
Azalma olunca adet olmustum ben 2 kizda. Buda oyle olur buyuk ihtimalle 6.ayda.Peki sütte azalma yaptı mı sende. Bana adet olunca miktarı azalır demişlerdi. Ne kadar doğru acaba
Aynen bizimkini de ilker bey yaptı.Bizde o hastanede olduk canim ilker bey de.
Peki sütte azalma yaptı mı sende. Bana adet olunca miktarı azalır demişlerdi. Ne kadar doğru acaba
Bebeğinde pamukçuk olan var mı? Kızımın dilinde neredeyse doğduğundan beri var. Başlarda geçer diye önemsemedim ama sonra doktor sprey verdi, 10 gündür kullanıyoruz geçmedi. Bazen emerken memeyi bırakıp ağlıyor, doktor dili acıdığı için öyle yaptığını söylüyor. Siz de kullandınız mı sprey? Bir de damla varmış sanırım, daha etkiliymiş, kullanan oldu mu?
Ben hiç regl olmak istemiyorum ya ne kadar da rahatmış böyle : ) adet olunca sütün tadının değiştiği ve bebekte meme reddi yaptığı söyleniyor ne derece doğru hiç bilmiyorum.
Büyük oğlumda olmuştu pamukçuk.ilerlerse ses teli iltihabı bile yapıyor,deneykmsizlikten hiç anlamamıştım pamukcugu .sana tavsiyem göğsünü ucunu emzirmeden önce karbonatlı suyla sil öyle emzir.baya faydalı oluyor.bir de parmağına gazlı bezi dola suya batir,bebeğin ağız içini kazı.mikostatin diye bir damla var onu kullanmıştım.ama en etkili yöntem sana söylediklerim.Bebeğinde pamukçuk olan var mı? Kızımın dilinde neredeyse doğduğundan beri var. Başlarda geçer diye önemsemedim ama sonra doktor sprey verdi, 10 gündür kullanıyoruz geçmedi. Bazen emerken memeyi bırakıp ağlıyor, doktor dili acıdığı için öyle yaptığını söylüyor. Siz de kullandınız mı sprey? Bir de damla varmış sanırım, daha etkiliymiş, kullanan oldu mu?
Ben hiç regl olmak istemiyorum ya ne kadar da rahatmış böyle : ) adet olunca sütün tadının değiştiği ve bebekte meme reddi yaptığı söyleniyor ne derece doğru hiç bilmiyorum.
Aynen bizimkini de ilker bey yaptı.
Yalnız sargida sorun olduo kadar islattik falan ama cikaramadik. Zorlamayalim hastaneye goturelim dedik. Orada cikardilar ama açık yaraya yapışmış gazli bez. Inanilmaz ağladi. Yeniden pansuman yaptilar. Yarim saat sonra açıp kanamaya baktılar. Tekrar pansuman yaptilar. Pansumanlarda malesef kendini yirta yirta agladi. Ben hep disari ciktim dayanamadim. Butun hemsirelerin, babasinin, dayisinin ustune işemiş pansumanlar disinda gunluk hayatimizda bir degisiklik yok maşallah. Yarin sabah ilker bey gorecek, muhtemelen o pansumanda da cok aglayacak
Ben damlasını kullanmistim hemen gecırmisti o zaman 2 aylik filandi adı aklima gelmiyo ama bakarim yarın. Birde su iciriyonmu bebegine . Ben 2 cay kasıgı su veriyodum hep sanki iyi geliyodu zaten o günden sonrada hic olmadi.
Su vermiyorum ama dilini suyla silmeyi deneyebilirim, süt kalıntılarından oluyor sonuçta, emzirdikten sonra silsem de gerçi reflüden de oluyor dedi doktor. Karbonatla kazımayı önermiyorlar sadece geçici çözüm sağlıyormuş. Sonra tekrar çıkıyormuş. Sadece dilinde ufak bir bölgede var ne çoğalıyor ne azalıyor öylece kaldı, damağında falan yok ama ilerlerse kana ya da akciğerlere bile geçebiliyomuş Allah korusun. Ben aslında damla istemiştim doktordan ama spreyi daha rahat sıkarsın diye onu verdi ama azıcık bile faydası olmadı. Bir de damla deniyim en iyisi. Sağ olun..Büyük oğlumda olmuştu pamukçuk.ilerlerse ses teli iltihabı bile yapıyor,deneykmsizlikten hiç anlamamıştım pamukcugu .sana tavsiyem göğsünü ucunu emzirmeden önce karbonatlı suyla sil öyle emzir.baya faydalı oluyor.bir de parmağına gazlı bezi dola suya batir,bebeğin ağız içini kazı.mikostatin diye bir damla var onu kullanmıştım.ama en etkili yöntem sana söylediklerim.
Adet olmamak gerçekten rahatlık.meme reddi yapmadı bende iki oğlumda da adet olmak.zanneduldigi gibi sütü azaltmiyor,sütun salinim hızını azaltıyor ilk günü.bebek 2 dk da doyacakken 5 dk da doyuyor.ben 10 ay adet olmadım öncekilerde.ama çok stresli süreç bence.korunmama rağmen aklımın bir köşesinde acaba hamile miyim düşüncesi oluyor
Su vermiyorum ama dilini suyla silmeyi deneyebilirim, süt kalıntılarından oluyor sonuçta, emzirdikten sonra silsem de gerçi reflüden de oluyor dedi doktor. Karbonatla kazımayı önermiyorlar sadece geçici çözüm sağlıyormuş. Sonra tekrar çıkıyormuş. Sadece dilinde ufak bir bölgede var ne çoğalıyor ne azalıyor öylece kaldı, damağında falan yok ama ilerlerse kana ya da akciğerlere bile geçebiliyomuş Allah korusun. Ben aslında damla istemiştim doktordan ama spreyi daha rahat sıkarsın diye onu verdi ama azıcık bile faydası olmadı. Bir de damla deniyim en iyisi. Sağ olun..
Benim de sağ mememde bi sıkıntı var. Bebeğim ondan emmeyi sevmiyor, ben de ondan emzirmeyi sevmiyorum. Ağrı sızı falan yok ama tersime geliyor bi de ondan emzirirken. Sadece sol memedeki sütün yeteceğini bilsem bırakacağım sağı o derece sıkıntı. Yani sıradaki emzirme sağa geldiğinde resmen stres yaşıyorum : )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?