- 4 Temmuz 2017
- 129
- 186
- 33
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #36.241
Kızlar bebekleriniz geceleri kaç saat deliksiz uyuyor? Benimki akşam 10-11 civarı uyuyor ben kaldırıp emzirmesem sabah 9 a kadar bile uyanmayacak. Sabah 4 te sonra 7 gibi emziriyorum. Emzirirken de uyanmıyor devam ediyor uykuya. Mesela bugün uyuyakalmışım kızım gece 10da uyumuştu 6 da anca emzirebildim. Doktorum 1.aydan itibaren kaldırmamamı söylemişti kendi acıkıp uyanmadığı sürece ama 8 saat emmeden durabilmesi de normal mi bilemedim.
Cok teşekkür ederim canim senide uğraşırdım hakkini helal et. Eşim dün momfortbayb almis surpriz yapti :)Canım ben firmaya sordum 8 kiloya kadar aparat olmasa bile içinde ki minderi kullanın dediler bi de erkek bebeklere hiçbir zararı yokmuş
Helal olsun ne demek güle güle kullanCok teşekkür ederim canim senide uğraşırdım hakkini helal et. Eşim dün momfortbayb almis surpriz yapti :)
Arkadaşlar bebeğinize göz muayenesi yaptırdınız mı? 3 aylık oldu oğlum kontrole giderken muayene yaptırıp gelmemizi istedi doktorumuz
Ben de öyle düşünüyorum ama doktor istedi geçen ay aklıma da hiç sormak gelmediErken değil mi göz için, 6 aylık olduklarında yapılıyor diye biliyorum. İlk kızımda 6 aylıkkrn istediler benden bu kızımdada doktorumuz dedi 6 aylıktan sonra diye.
Kızlar d vitamini olarak ne kullanıyorsunuz?
Bize doktorumuz coledan önerdi,onu kullanıyorduk.Bugün sağlık ocağındaki kontrolde bıngıldak kapanmamış hiç,düzenli kullanıyor musun d vit3 ü dedi.Biz coledan kullanıyoruz doktor tavsiyesiyle dedim.Niye bunu kullanmıyorsun,sağlık bakanlığından onaylı hemde dedi.Onu doktor anlaşmalı olduğu için önermiştir,Birde bunu kullan bakalım,aşıya geldiğinde kontrol ederiz dedi.
Doktorda coledan da d vitamini,bilmediğinden konuşmuş o kişi dedi.
Valla kafam karıştı
Ben de öyle düşünüyorum ama doktor istedi geçen ay aklıma da hiç sormak gelmedi
Sağlık ocağındakinden şaşma derim. Çünkü sağlık bakanlığı yolluyor ve hiç bir çıkarları yok. Ama özel doktorlarımız muhakkak anlaşmalı oluyorlar ve anlaşmalı oldukları ilaçları veriyorlar. Ve bu sayede o anlaşmalı oldukları firmalara istediklerini aldırtıyorlar bizlerde kurbanlar oluyoruz. Benim eşim 5 yıl öncesine kadar eczane teknisyenliği yapıyordu. O kadar çok şey dönüyor ki o yüzden ben bi hastalık olduğunda sağlık ocağındaki hemşireyi arıyorum kesin çözüm.
Doktorunu tekrardan bi ara sor olmadı cnm. Zaten göz doktoruna gittiğinde o da bakamıcaktr muhtemeln çünkü 6 aylık bebekle 3 aylık bebek arası dağlar kadar fark oluyor. Ya da belki bakılıyordur bilmiyoruzki işte.
Benim görümcemin bebeğini göz doktoru muayene etmiş,tam 3 aylık bile olmamıştı,1 haftası varken kalça ultrasonu çektirmeye gitti devlette,göz muayeneside istemiş doktoru...
Bu anlaşma kısmını çokta kafam almıyor benim.Şimdi bana doktor coledanı önerdi,bundan o firmanın ne haberi olacak? Belki firmayla anlaştı ama bana dedi ki sen d vit kullan? Ya da ben coledan ı aldım reçetesiz,doktor adı yok bişey yok ki prim alsın? Bunun cevabını bulursam tamam diyeceğim...
Biraz arştırdım da 6 aydan evvel de yapılıyormuş bazı rahatsızlıklar varsa daha erken saptanıyırmuş belli dönenlerde yine kontrol önemliymiş. Haftaya yaptıracağız biz bir de çocuk doktorumda değil de göz hastanelerinde yaptırmak daha sağlıklıymış. Bize de doktorumuz öyle demişti kendisi biraz pimpirikli ondan herhaldeDoktorunu tekrardan bi ara sor olmadı cnm. Zaten göz doktoruna gittiğinde o da bakamıcaktr muhtemeln çünkü 6 aylık bebekle 3 aylık bebek arası dağlar kadar fark oluyor. Ya da belki bakılıyordur bilmiyoruzki işte.
Benim doktorum da yaptırmamı istedi biz 2,5aylıkken. Göz doktoru 6.ayda tekrar gel dedi. Şimdi çok belli olmaz dediErken değil mi göz için, 6 aylık olduklarında yapılıyor diye biliyorum. İlk kızımda 6 aylıkkrn istediler benden bu kızımdada doktorumuz dedi 6 aylıktan sonra diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?