2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar bebekleriniz oyuncaklara elini uzatmaya başladı mı?
Bir de kaç ay civarı kucakta oturmaya başlayabilirler?
Benim kızım çok meraklı oturmaya. Asla kafasını bana yaslayarak durmuyor ne ayakta gezdirirken ne de otururken. Kafayı öne atıp sırtını düz tutuyo oturma hareketi gibi ama tam oturma da değil.

Benimki uzatmaya basladi hatta bi kac saniye elinde tutuyo bazen agzina bile götüruyor ama hemen düsuruyor. Renkli oyuncaklara cok merakli ciceklerim bile dikkatini cekiyor. Dedigin gibi benimkide oturmak istiyo öne dogru egiliyo hatta bazen kendini atıyor kıc atiyo resmen :))

Göz doktoru olayını ben sormuştum eğer suphelenirsem gönderiyorum demişti ama bu sefer gittiğimde yine sorucam
Aslında bizi doktorumuz yönlendirmedi. Oğlumun göz kapağından biri düşüktü. Göz kanalları tam açılmadığı için düşük görünüyordu onun için gittik. Katarakt ve görme muayenesi de yapıldı.
Bir de küçük bebekler de göz bebeğine bakmak için göz bebeğini büyütürler . Bunun için sikloplejin denilen bir damla kullanılır. Aman diyeyim alerji yapma ihtimali çok yüksek bir damladır. Ateş yapar. Nefes alımını zorlaştırır. Eğer doktorunuz damla damlatmak isterse mutlaka sorun ne damlası olduğunu.
Kızımda maalesef bunu yaşadık damladan hemen sonra ateşi 41 derece oldu. Mosmor oldu.acil müdahele gerekti. Ateş dürücü iğneler etki etmedi ve alerji iğnesi yapıldı sonra kendine geldi yavrucak

Banada doktorum 6.aya kadar goz muayenesi yaptirin mutlaka dedi

Kızlar 3 aylık bebek için anne seslendiginde dönüp bakmalı diyor benim kızım her seferinde dönüp bakmıyor çok nadir seslendigimde kafasını çeviriyor. Çok küçük değil mi daha ya

Kızlar 3 aylık bebek için anne seslendiginde dönüp bakmalı diyor benim kızım her seferinde dönüp bakmıyor çok nadir seslendigimde kafasını çeviriyor. Çok küçük değil mi daha ya

Ya az önce bende onu düşünüyordum,babamlara geldim bugün.Sesleniyorlar,canı isterse bakıyor,onuda o tarafa çeviriyorumda öyle.Takip konusunda da bi ilk hareket edildiğinde bakıyor,bi ortasında bi sonunda,sürekli bir takip yok.Gözü dalıyormuş gibi tek bir noktaya bakıyor ve ne dersen de duymuyor görmüyor...

Off,zaten çok ağlıyor,beklemiyorum zaten takip etmesini.Başım patlayacak...

Bebeklerin gelişimini takip etmek tabii ki önemli ama bunlar daha 80 90 günlük bebekler. Nesneleri takip etmeleri, sese bakmaları gunu gününe olmaz. Burada hepimiz aşağı yukarı ayni seyleri yasiyoruz, paylasmak da cok güzel ama gelişim konusunda vesvese yapmak ve baska anneleri de vesveseye teşvik etmek cok dogru degil sanırım. Zaten her bebeğin gelişimi farklı. Bizler bile yetişkiniz, birseyin uzerindeki konsantre sürelerimiz farklı.
Ben gazinin ve reflusunun bitmesine odaklanmis durumdayim tek istediğim biraz uyuyabilmemiz

Öncelikle hepinize merhabalar. Bebeğim 3 kasım doğumlu. Bizde 3 aylığız. Grubu ilk günden beri takip ediyorum çokta faydasını gördüm. Size sorum siz çörek otu yağı hapı kullanoyordunz değil mi. Günde kaç defa. Ben sizden duyup eczacıya sordum var dedi ama anne sütünü çoğaltırmı bilmem diyor. Siz nerden duymuştunz gerçekten işe yaradımı sizde. Artık napcağımı şasırdım su süt konusunda

kızlar bebeği alerjik egzama olan var mı? bütün vucudumuz kızardı, doktorumuz atopik dermatit deyip coresatin kremler verdi ama tam geçmedi hala. deterjanımızı değiştirmiştik ilk önce ondan şüphelendik ama kakayı takip edin deyince gerçekten de bi baktım kakası hep yapış yapış, esniyor geri geliyor, yani mukuslu. bu da gıdadan dolayı oluşan bir alerjinin göstergesiymiş. kakaya bakmadan atıyodum önceleri, meğer hep incelemek lazımmış. bu hastalıkla karşılaşan var mı aranızda?

Bak bugün bunuda soracaktım kaynadı...

İlk defa mukuslu kaka gördüm bende.Çok fena karnından sesler geliyordu emerken ve sonrasında,sonra bi anda yaptı kakasını,dedim kesin geçti yine üstüne başına.Çünkü öyle bi anda yapınca belinden çıkıyor.Bi açtım altını,sadece mukus var.Daha öncede kakasıyla karışık oluyordu ama bu kez sadece mukus vardı,şaşırdım...
Doktora d vitaminini sorunca bunuda sormadım sonra.Bize ne alerji yapacak ki

Slm arkadaşlar, alerjik bir kızım var, ikinci kızimda da var bence ama net karar icin doktorumuz biraz daha bekleme taraftarı. Alerjik bebekler birkaç şekilde tepki verebilir, bazen birden çok tepkiyi aynı anda görebilirsiniz; solunum tepkisi, cilt tepkisi ve bağırsak tepkisi. Annenin tukettigi bazı gıdalar, sütten bebeğe geçer ve bebek henüz bu gıdalar i tolere edemediği için tepki verir.Alerji immün sistemi etkilediği için birçok tepki görebiliriz; kakada mukus ve/veya kan, gürültü kaka, karın gurultusu, ciltte döküntü, kulak arkası kabuklanmasi, hırıltılı nefes, burun tıkanıklığı ilk aklıma gelenler. Alerji seviyesine bağlı olarak zamanla gecer, tek yolu ise eliminasyon diyetidir,yani alerji riski yuksek gıdalar bir sure tuketilmez, yaklaşık 10 gun, tepkilerden düzelme varsa alerji vardır denir.Ya da 10 günden sonra gıdalar tekrar tüketilir tepki artarsa alerji vardır denir.Annenin gözlemi en doğru yöntemdir, genel alerjenler;inek sütü ve ürünleri ( aklınıza gelen sütten yapılan veya içinde süt olan herşey), paketli gıdalar( çoğunun içinde peynir altı suyu vardır, alerjik bebek annesi ürün etiketi okumak zorundadır),inek sütü nun capraz alerjeni dana eti, yumurta ve çaprazı tavuk, balık, kuruyemis, kirmizi meyveler. Alerji kişiye özgüdür, anne bu gidalari deneyerek bulmak zorundadır, bazı besinler baskasina dojunmaz size dokunur mesela. Alerji testleri vardır; kanda, deride yapılır. Ama birçok doktor küçük bebekler de doğru sonuç vermiyor diye yaptırmaz. Alerji testi pozitifse kesin alerji vardir ancak negatifse kesin yoktur denilemez, benim kızımda hiç çıkmadi mesela. Erkence diyete başlamak önemli, iyi bir çocuk gastroentorologu bulun, yediklerinizi yazdığınız bir defter tutun. Alerji uzun ve yorucu bir süreç geçmiş olsun

Bir de tepkisi bağırsakta olan bebeklerin alerji teşhisi sürecinde yolu amipten geçer, uyanık olalım. Yani bebeğin kakasinda alerji tahlili yapılır ve amip görüldü deyip antibiyotik tedavisi verilir, anne sütü alan bebeklerde amip olma olasılığı çok düşüktür, amip ve inek sütü proteini birbirine benzer. Doğru teşhis için guvenilir bir veya birkaç laboratuvar ve/veya hastanede amip antijeni baktirilmalidir

Alerjiyi vücutta iki üç tane kızarıklık gibi algılama eğilimi olabilir, halbuki alerji çok ciddi durumlar a sebep olabilir, sosyal medyada platform lar var, üye olup faydalanabilirsiniz, bir sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

Canım ,
Benim bebeğimde atopikdermatit idi ama alerjik egzamadan değildi. Mustela nın atopik ciltler için olan kremi ni kullandım çok iyi geldi. Dediğin gibi bebeğimin kakası sürekli mukusluydu. Benimkinin cildide çok kuruydu.bölge bölge kuruluk ve kabuklanma vardı. Geçti çok şükür. Seninki de tez zamanda geçer inşallah

Günaydın arkadaşlar sayfayı düzenli takip ediyorum daha önce konuşuldu ama çayın adına emin olamadım humana markası ama adini tam hatırlayamadım hatta bir ara pastırma gibi kokuyorum demişti biri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…