- 4 Şubat 2010
- 2.800
- 1.545
- 333
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #36.221
Benim oğlum da kalabalığı sevmiyor alissmiyor da.evde iki abusinin sesinden bile rahatsız oluyor bir türlü alistiramadjm alissmiyor çünkü.hele ki kaynana vs.kslabalik ortama girmissek beni hiç oturtmuyor sadece benim kucağımda sakinleserej az biraz sakinlesiyor.ama uyumuyor kesinlikle eve gelene kadar sırtımdan ter akıyor sakinleştirmeye çalışmaktan.bir de bizimki eve de alışmış,baktığında tavanda farklı bir avize görürse basıyor çığlığı gittiğimiz yerde.eve gelip te bizim avizeyi görünce susuyor.Haftasonu ilk defa kayınvalidemlere götürdük bebeği. Orası da baya kalabalıktı, eltimler, görümcemler, eşleri, çocukları derken baya kalabalık bir aileyiz. Bebeğim de ilk defa öyle bir ortama girdiği için baya huysuzlandı. Kim bakarsa, kucağına alırsa ağladı durdu. İlla gazı var, sancısı var yok üşüttü diyip durdular. Halbuki bebeğim sadece kalabalığa ve gürültüye alışık olmadığı için ağlıyordu. Yok kimyon verelim, yok ıhlamur verelim gibi önerilerde bulundular tabi hiçbirini kabul etmedim. En son artık gürültüden böyle dedim, görümcemle eltim de alındı o zaman biz gidelim falan dediler :d herkesler gidince bir güzel uyudu yavrum. Kayınvalidem de sonunda anladı gazı olmadığını gürültüden rahatsız olduğunu.
Ben kalabalığa gürültüye alışsın istiyorum halbuki alınsınlar diye öyle söylememiştim. Ertesi gün gönüllerini almakla uğraştım bi de.
Sizin bebekleriniz de kalabalıkta huzursuz oluyor mu? Alışması için evde yüksek ses tv aç falan diyorlar işe yarar mı ki.
merhaba kızlar
dün aksamdan beri oğlum kaka yapmadi gaz da cikarmiyo alttan ya çok katila katila ağlıyo ben masaj yaparken uğraşırken ya da uyumak istiyo
normalde dişten de dolayi çok sık kaka yapardı napicam şaşırdım evde fitil var ama beceremedim
daha doğrusu icine atıp mi beklicem içinde mi kalmasi gerekiyo bilemedim
uyumak istediğinden mi agliyodur acaba yoksa bu kaka gazdan dolayi mi
ha birde dün kakasi yeşildi dışarı çıktığımda üşüdü galiba yavrum
karmakarışık olmuş olabilir kafam durdu resmen kusura bakmayın
Bende bebeğimle yalnızım. Kucağımda müzik eşliğinde ritim tutarak uyutursam uyuyor sadece:) kalabalıktan rahatsız olmuyor, kucaktan kucağa dolaşıyor yeterki kucakta olsun onun için:)Haftasonu ilk defa kayınvalidemlere götürdük bebeği. Orası da baya kalabalıktı, eltimler, görümcemler, eşleri, çocukları derken baya kalabalık bir aileyiz. Bebeğim de ilk defa öyle bir ortama girdiği için baya huysuzlandı. Kim bakarsa, kucağına alırsa ağladı durdu. İlla gazı var, sancısı var yok üşüttü diyip durdular. Halbuki bebeğim sadece kalabalığa ve gürültüye alışık olmadığı için ağlıyordu. Yok kimyon verelim, yok ıhlamur verelim gibi önerilerde bulundular tabi hiçbirini kabul etmedim. En son artık gürültüden böyle dedim, görümcemle eltim de alındı o zaman biz gidelim falan dediler :d herkesler gidince bir güzel uyudu yavrum. Kayınvalidem de sonunda anladı gazı olmadığını gürültüden rahatsız olduğunu.
Ben kalabalığa gürültüye alışsın istiyorum halbuki alınsınlar diye öyle söylememiştim. Ertesi gün gönüllerini almakla uğraştım bi de.
Sizin bebekleriniz de kalabalıkta huzursuz oluyor mu? Alışması için evde yüksek ses tv aç falan diyorlar işe yarar mı ki.
Açıkcası ben de baktım araştırdım bilenlere sordum ve baktığım bir çok kişide de gerçekten söylenilenle uyumlu olduğunu gördüm kızıma verdiğim isimden memnunum aslında ama koyduğum isimin ağır olabileceği söylenmişti huyunun biraz daha yumuşaması için kulağına bir isim daha okuttum inanıp inanmamak bize kalmış tabiki bişey kaybetmeyeceğim sonuçta içim rahat etsinCanım ben bakmıştım ve inanıyorum
Google play den saç kurutma makinesi sesi uygulaması yükledim ben, sen de bence aspiratör sesi uygulamasi falan bulabilirsin sürekl mutfakta zor olur
ben ayağımda sallarken açıyorum çok aglarsa kolay oluyo öyle
Bende bebeğimle yalnızım. Kucağımda müzik eşliğinde ritim tutarak uyutursam uyuyor sadece:) kalabalıktan rahatsız olmuyor, kucaktan kucağa dolaşıyor yeterki kucakta olsun onun için:)
ahh ben ne zaman o kadar deliksiz uyuyabilecegm.. Onceden 2 bucuk saatte bir kalkardi 2 3 gundur 1 bucuk saatte uyanmaya basladi aclik degil baska biseye mi uyaniyor acaba desemde her uyanmasnda emziriyorm uyuyor geri. 1 bucuk saat cok sık. Saglk ocagnda soracagm sütüm var ama cok.tok mu tutmuyor anlamiyorm. Gunduzleri 3 3 bucuk saati buluyor geceler neden byle anlamis degilimKızlar bebekleriniz geceleri kaç saat deliksiz uyuyor? Benimki akşam 10-11 civarı uyuyor ben kaldırıp emzirmesem sabah 9 a kadar bile uyanmayacak. Sabah 4 te sonra 7 gibi emziriyorum. Emzirirken de uyanmıyor devam ediyor uykuya. Mesela bugün uyuyakalmışım kızım gece 10da uyumuştu 6 da anca emzirebildim. Doktorum 1.aydan itibaren kaldırmamamı söylemişti kendi acıkıp uyanmadığı sürece ama 8 saat emmeden durabilmesi de normal mi bilemedim.
Havalar ısınsa dışarı çıkaracağım, şimdi üşütürüm diye korkuyorum. Sadece ev oturmasına gidiyoruz. Dediğin gibi heryeri inceliyor. Hatta kucağımdayken kendini geriye doğru çekip üstümdeki kıyafeti bile inceliyor :)Vallahi ben yazacaktım aynısını
Kalabalık hem benim için hem oğlum için iyi oluyor.Birde yeni bir yere gidince etrafı inceliyor,öyle çok huysuzluk yapmıyor.Hergün bi yere mi gitsek diyorum valla :)
Birkaç gündürde oturmak istiyor beyefendi.Zorluyor kendini kalkmak için,ağlıyor kalkamayınca.Ellerinden tutuyorum,kalkıp oturuyor,bir mutlu oluyorki,etrafa bakıyor şaşkın şaşkın...
Ve an itibariyle babamız pes edip uyudu.Her yerim ağrıyor.Banyoda yaptırdık,uyumuyor bir türlü.Emerken uyukluyor ama sonra memeyi çekince uyanıyor.Acıyorlar artık sürekli sürekli...
Benim bebeğimde yaklaşık 10 saat uyuyor. Gece 1 kere kalkıp emziriyorum. Zaten çoğu gece kalkacağıma yakın mıkırdanmaya başlıyor. Acıkıyor sanırım. Emziriyorum geri uyuyor. Ben bile o kadar saat aç duramıyorum. O yüzden bebeğimin o kadar saat aç kalmasına vicdanım razı gelmiyor açıkçası...Kızlar bebekleriniz geceleri kaç saat deliksiz uyuyor? Benimki akşam 10-11 civarı uyuyor ben kaldırıp emzirmesem sabah 9 a kadar bile uyanmayacak. Sabah 4 te sonra 7 gibi emziriyorum. Emzirirken de uyanmıyor devam ediyor uykuya. Mesela bugün uyuyakalmışım kızım gece 10da uyumuştu 6 da anca emzirebildim. Doktorum 1.aydan itibaren kaldırmamamı söylemişti kendi acıkıp uyanmadığı sürece ama 8 saat emmeden durabilmesi de normal mi bilemedim.
Bebeğin oyuncaklarla da uzun süre ilgileniyormu?inceliyormu oyuncaklariniHavalar ısınsa dışarı çıkaracağım, şimdi üşütürüm diye korkuyorum. Sadece ev oturmasına gidiyoruz. Dediğin gibi heryeri inceliyor. Hatta kucağımdayken kendini geriye doğru çekip üstümdeki kıyafeti bile inceliyor :)
Senin bebeğinin gaz sancılarımı var? O yüzden mi ağlıyor.
Havalar ısınsa dışarı çıkaracağım, şimdi üşütürüm diye korkuyorum. Sadece ev oturmasına gidiyoruz. Dediğin gibi heryeri inceliyor. Hatta kucağımdayken kendini geriye doğru çekip üstümdeki kıyafeti bile inceliyor :)
Senin bebeğinin gaz sancılarımı var? O yüzden mi ağlıyor.
Kızlar bebekleriniz geceleri kaç saat deliksiz uyuyor? Benimki akşam 10-11 civarı uyuyor ben kaldırıp emzirmesem sabah 9 a kadar bile uyanmayacak. Sabah 4 te sonra 7 gibi emziriyorum. Emzirirken de uyanmıyor devam ediyor uykuya. Mesela bugün uyuyakalmışım kızım gece 10da uyumuştu 6 da anca emzirebildim. Doktorum 1.aydan itibaren kaldırmamamı söylemişti kendi acıkıp uyanmadığı sürece ama 8 saat emmeden durabilmesi de normal mi bilemedim.
Bence o sütle alakalı değil bazı bebekler aç olsa da uyuyor aynı bebek gündüz 8 saat aç kalamaz meselaGaz sıkıntımız bitti gibi aslında ama.Şimdide memede uyumak istiyor sanki.Önce istemiyor gibi yapıyor,sakinleşince emmeye başlayıp gözlerini kapatıyor...
Ne güzell...
O zaman insan düşünüyor sütüm yetmiyor mu diye işteBenimki bu zamana kadar en fazla 4 saat uyumuştur.Şimdilerde yanımızda yatıyor,yeri mi rahat değil bilmiyorum,2 saat bile sürmüyor bazen.Zaten uyutmak ölüm,gez allah gez,birde yerine koyunca uyanıyor,hadiii,yeni baştan...
Bizde o uzuuun aralıklı günleri görecek miyiz acaba...
23.30da yatıyor 8.30da kalkıyor.Kızlar bebekleriniz geceleri kaç saat deliksiz uyuyor? Benimki akşam 10-11 civarı uyuyor ben kaldırıp emzirmesem sabah 9 a kadar bile uyanmayacak. Sabah 4 te sonra 7 gibi emziriyorum. Emzirirken de uyanmıyor devam ediyor uykuya. Mesela bugün uyuyakalmışım kızım gece 10da uyumuştu 6 da anca emzirebildim. Doktorum 1.aydan itibaren kaldırmamamı söylemişti kendi acıkıp uyanmadığı sürece ama 8 saat emmeden durabilmesi de normal mi bilemedim.
Bir sıkıntısı yoksa ilgileniyor. En fazla 15-20 dk. Bazen 5 dk. Da sıkılıyor belli olmuyor. Gazı varsa gözü hiçbir şey görmüyor zaten.Bebeğin oyuncaklarla da uzun süre ilgileniyormu?inceliyormu oyuncaklarini
Ben de baktım etrafımda ki kişilere dediğin gibi uyuyodu hesaba göreAçıkcası ben de baktım araştırdım bilenlere sordum ve baktığım bir çok kişide de gerçekten söylenilenle uyumlu olduğunu gördüm kızıma verdiğim isimden memnunum aslında ama koyduğum isimin ağır olabileceği söylenmişti huyunun biraz daha yumuşaması için kulağına bir isim daha okuttum inanıp inanmamak bize kalmış tabiki bişey kaybetmeyeceğim sonuçta içim rahat etsin
Canım ben firmaya sordum 8 kiloya kadar aparat olmasa bile içinde ki minderi kullanın dediler bi de erkek bebeklere hiçbir zararı yokmuşCok tesekkur ederim canim ya cok sağol. Borooshbaybnin icinde kanguruya bagli aparati varmis sanirim ama oğlum 6 kilo ozaman almama hic gerek yok zaten disari hastane disinda cikmiyoruz suanda kullanacagim zaman da 7 kiloyu gecmis bile olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?