2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Benim oğlum da kalabalığı sevmiyor alissmiyor da.evde iki abusinin sesinden bile rahatsız oluyor bir türlü alistiramadjm alissmiyor çünkü.hele ki kaynana vs.kslabalik ortama girmissek beni hiç oturtmuyor sadece benim kucağımda sakinleserej az biraz sakinlesiyor.ama uyumuyor kesinlikle eve gelene kadar sırtımdan ter akıyor sakinleştirmeye çalışmaktan.bir de bizimki eve de alışmış,baktığında tavanda farklı bir avize görürse basıyor çığlığı gittiğimiz yerde.eve gelip te bizim avizeyi görünce susuyor.

Burda konuşulanlardan biliyorum bi 10 güne kadar normalmiş kaka yapmaması sanırım. Sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde tabi. Yeşil kakayı geçen gün benim kızımda yaptı. 2 kere. İnternetten araştırdım genelde ön sütü fazla alan bebeklerde oluyormuş. Benim kızım 2 kakadan sonra normale dönmüştü kakası. Cnm kaka yapmamaya ağlamaya devam ederse banyo yaptır olmadı bebişe hem sakinliyorlar hemde bağırsakları sıcak su güzel çalıştırıyor.

Bende bebeğimle yalnızım. Kucağımda müzik eşliğinde ritim tutarak uyutursam uyuyor sadece:) kalabalıktan rahatsız olmuyor, kucaktan kucağa dolaşıyor yeterki kucakta olsun onun için:)

Canım ben bakmıştım ve inanıyorum
Açıkcası ben de baktım araştırdım bilenlere sordum ve baktığım bir çok kişide de gerçekten söylenilenle uyumlu olduğunu gördüm kızıma verdiğim isimden memnunum aslında ama koyduğum isimin ağır olabileceği söylenmişti huyunun biraz daha yumuşaması için kulağına bir isim daha okuttum inanıp inanmamak bize kalmış tabiki bişey kaybetmeyeceğim sonuçta içim rahat etsin

Google play den saç kurutma makinesi sesi uygulaması yükledim ben, sen de bence aspiratör sesi uygulamasi falan bulabilirsin sürekl mutfakta zor olur
ben ayağımda sallarken açıyorum çok aglarsa kolay oluyo öyle

Valla onları yemiyor artık.Ancak uykuya dalmak üzere açarsam süpürge sesi yada white noise.Kendi sesinden duyamıyorki onları ağlayınca...
Keşke ayakta sallansa.Kucakta dolanıyoruz sallana sallana,uyudu diye oturayım diyorum,anında zırlamaya başlıyor...

Salıncağı var,bağladığım oyuncakla 5 dk yı bulmuyor oyalandığı.Ana kucağında hiç durmuyor...

ay kızlar bizde 2gündür böyleyiz normalde hamakta uyurdu ama dün bugün deli gibi ağlıyor amaçsızca bi sabah 45dk uyudu bide öğleden sonra 2.30 saat ama güç bela o kadar ne yapacaz böyle ya

Bende bebeğimle yalnızım. Kucağımda müzik eşliğinde ritim tutarak uyutursam uyuyor sadece:) kalabalıktan rahatsız olmuyor, kucaktan kucağa dolaşıyor yeterki kucakta olsun onun için:)

Vallahi ben yazacaktım aynısını

Kalabalık hem benim için hem oğlum için iyi oluyor.Birde yeni bir yere gidince etrafı inceliyor,öyle çok huysuzluk yapmıyor.Hergün bi yere mi gitsek diyorum valla :)

Birkaç gündürde oturmak istiyor beyefendi.Zorluyor kendini kalkmak için,ağlıyor kalkamayınca.Ellerinden tutuyorum,kalkıp oturuyor,bir mutlu oluyorki,etrafa bakıyor şaşkın şaşkın...

Ve an itibariyle babamız pes edip uyudu.Her yerim ağrıyor.Banyoda yaptırdık,uyumuyor bir türlü.Emerken uyukluyor ama sonra memeyi çekince uyanıyor.Acıyorlar artık sürekli sürekli...

Kızlar bebekleriniz geceleri kaç saat deliksiz uyuyor? Benimki akşam 10-11 civarı uyuyor ben kaldırıp emzirmesem sabah 9 a kadar bile uyanmayacak. Sabah 4 te sonra 7 gibi emziriyorum. Emzirirken de uyanmıyor devam ediyor uykuya. Mesela bugün uyuyakalmışım kızım gece 10da uyumuştu 6 da anca emzirebildim. Doktorum 1.aydan itibaren kaldırmamamı söylemişti kendi acıkıp uyanmadığı sürece ama 8 saat emmeden durabilmesi de normal mi bilemedim.

ahh ben ne zaman o kadar deliksiz uyuyabilecegm.. Onceden 2 bucuk saatte bir kalkardi 2 3 gundur 1 bucuk saatte uyanmaya basladi aclik degil baska biseye mi uyaniyor acaba desemde her uyanmasnda emziriyorm uyuyor geri. 1 bucuk saat cok sık. Saglk ocagnda soracagm sütüm var ama cok.tok mu tutmuyor anlamiyorm. Gunduzleri 3 3 bucuk saati buluyor geceler neden byle anlamis degilim

Havalar ısınsa dışarı çıkaracağım, şimdi üşütürüm diye korkuyorum. Sadece ev oturmasına gidiyoruz. Dediğin gibi heryeri inceliyor. Hatta kucağımdayken kendini geriye doğru çekip üstümdeki kıyafeti bile inceliyor :)

Senin bebeğinin gaz sancılarımı var? O yüzden mi ağlıyor.

Benim bebeğimde yaklaşık 10 saat uyuyor. Gece 1 kere kalkıp emziriyorum. Zaten çoğu gece kalkacağıma yakın mıkırdanmaya başlıyor. Acıkıyor sanırım. Emziriyorum geri uyuyor. Ben bile o kadar saat aç duramıyorum. O yüzden bebeğimin o kadar saat aç kalmasına vicdanım razı gelmiyor açıkçası...

Bebeğin oyuncaklarla da uzun süre ilgileniyormu?inceliyormu oyuncaklarini

Gaz sıkıntımız bitti gibi aslında ama.Şimdide memede uyumak istiyor sanki.Önce istemiyor gibi yapıyor,sakinleşince emmeye başlayıp gözlerini kapatıyor...

Ne güzell...
O zaman insan düşünüyor sütüm yetmiyor mu diye işte Benimki bu zamana kadar en fazla 4 saat uyumuştur.Şimdilerde yanımızda yatıyor,yeri mi rahat değil bilmiyorum,2 saat bile sürmüyor bazen.Zaten uyutmak ölüm,gez allah gez,birde yerine koyunca uyanıyor,hadiii,yeni baştan...

Bizde o uzuuun aralıklı günleri görecek miyiz acaba...

Bence o sütle alakalı değil bazı bebekler aç olsa da uyuyor aynı bebek gündüz 8 saat aç kalamaz mesela

23.30da yatıyor 8.30da kalkıyor.
Ben doktora her gidişimde soruyorum o da fiks “bebek kendi düzenini kuruyor sakın müdahale etme, ne güzel uyuyor, aç olsa kesin kalkar endişelenme hem gelişimi de güzel” diyor. Başlarda zorla kaldırır emzirirdim sonra ben de dokunmamaya başladım. Çok şükür boyu / kilosu da iyi.
Biraz havalar ısınsın ikisini de alıp parka gideceğim, kız yorulup enerjisini atınca öğle uykusuna erken yatar böylelikle akşama da erken uyur, oğlana da sessiz ortamı erken sağlamış olurum , 11 buçuk bebek için çok geç bir saat ama bizim evde ancak o zaman sessizlik oluyor.

Kızım için deftere “4,5 aylıkken akşam 20.30da uyuyor sabaha kadar iki kez emmeye kalkıyor sabah 8.30da uyanıyor” yazmışım, oğlanı da o saatlere çekebilirsem büyüme hormonlarını yakalayabilir.
İşte her zaman gönlümüzden geçenle pratikteki birbirni tutmuyor. Yavaş yavaş düzenleri oturtacağız inşallah.

Ben bitik haldeyim. Kızım 4yaşında ve kardeşinden dolayı altına yapmaya başladı. Oğlum 3aylık oldu hala ne uyuması düzene girdi ne emmesi. Kilo alımı iyi değil. Mama işe yaramıyo. Göğsümü tutmuyor. Ben 2 haftada bir bademcik iltihabı geçiriyorum.
Ya sabır ya sabır ya sabır

Bizim gaz problemi azaldı çok şükür, bazen aksam 8-9 gibi uyuyor 4-5 saatte kendi uyanıp emiyor 12 saat uyuyor, bazen gece 1-2 gibi uyuyor yine 4-5 saatte kalkıyor ortalama gece 12 saat uyuyor diyebilirim, bu düzen için ben hic müdahale etmedim...

Ama ilk kızım böyle değildi ne kendi uyur ne düzeni olur, ne gazı biterdi, uyku rutini yapar karanlıkta uğraşırdım kaç saat ama uyumazdı... Yani her çocuk kendi düzenini kuruyor
Bir de daha az emmeye başladı yani önceden 2 saatte acıkıyordu, simdi 2.5- 3 saatte emmek istiyor, acaba önceden gaz için çok caba sarfediyor da ondan mi sürekli emmek istiyordu diye düşünüyorum simdi daha fazla uyuduğu için az enerji harcıyor çünkü

Ben de baktım etrafımda ki kişilere dediğin gibi uyuyodu hesaba göre sen de iyi yapmışsın canım

Cok tesekkur ederim canim ya cok sağol. Borooshbaybnin icinde kanguruya bagli aparati varmis sanirim ama oğlum 6 kilo ozaman almama hic gerek yok zaten disari hastane disinda cikmiyoruz suanda kullanacagim zaman da 7 kiloyu gecmis bile olur
Canım ben firmaya sordum 8 kiloya kadar aparat olmasa bile içinde ki minderi kullanın dediler bi de erkek bebeklere hiçbir zararı yokmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…