- 21 Kasım 2010
- 2.712
- 1.152
- 373
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #36.261
Olamaz zaten bu tümüyle ilaç sektorlerinin uydurdugu bir saçmalık. İlaçlar para ile satın alınmaması kimin işine yarar bi düşünün. Ben bu konuyu baya araştırdım inanın bütün d vitamini leri ayni
Doğuştan gelen katarakt veya görme engeli varmı diye bakılır . Biz de 45günlükken baktırmıştık.Göz doktoru değil ama bebeğin kendi doktoru 2. Ay kontrolünde katarakt var mı yok mu diye bakmisti
Göz doktoru olayını ben sormuştum eğer suphelenirsem gönderiyorum demişti ama bu sefer gittiğimde yine sorucamDoğuştan gelen katarakt veya görme engeli varmı diye bakılır . Biz de 45günlükken baktırmıştık.
Anne sütümü alıyor bebeginBebegim gece 3 4 ten önce asla ama asla uyumuyorsonra da blok uykusu en uzun 5 6 saat. O da aralarda saat başı uyanıyor 2 saat olduysa emziriyorum, daha sık uyanırsa ayagimda sallıyorum. Keske oyle uzun uyusa bebegim ayagimdan bırakırsam en uzun uykusu 20 dk
Canım bende monovit veriyodum kabız yaptı kızıma doktorumuza dedim coledan verdi çok şükür bi sıkıntı yok şimdilikBurada herkes monovit mi veriyor yani şimdi?
Ben devit 3 veriyorum. Doktor herhangi bir şey söylemedi...Burada herkes monovit mi veriyor yani şimdi?
Evet anne sütü. Cok nadiren mama veriyorum doymadigini düşünürsem, haftada bir kere 60 cc falan mesela. Gazdan veya agzina sut geldigi icin sık sık uyaniyor. Gozu kapali agliyorAnne sütümü alıyor bebegin
Aynı benim kızım.akşam 10 gibi uyuyor sabah 8:30 da kalkıyor gece 4 saattei bir emziriyorumKızlar bebekleriniz geceleri kaç saat deliksiz uyuyor? Benimki akşam 10-11 civarı uyuyor ben kaldırıp emzirmesem sabah 9 a kadar bile uyanmayacak. Sabah 4 te sonra 7 gibi emziriyorum. Emzirirken de uyanmıyor devam ediyor uykuya. Mesela bugün uyuyakalmışım kızım gece 10da uyumuştu 6 da anca emzirebildim. Doktorum 1.aydan itibaren kaldırmamamı söylemişti kendi acıkıp uyanmadığı sürece ama 8 saat emmeden durabilmesi de normal mi bilemedim.
Bizede monovit verdi saglik ocagi. 3 gun kullandim biraktim zaten baska damlada kullaniyoruz acd suan sadece onu kullaniyorum. Pazartesi doktoruna danisicam bende bakalim ne dicekİşte bende bunu bildiğimden doktorun önerdiği damlayı aldım tercihi bana bırakınca.Bildiğimden dediğim kesin öyle demiyorum,doktor içinde paraben var deyince araştırdım ve hiç güzel yorumlar okumadığımdan doktor haklıymış deyip coledan aldım.Hala iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum.Kafam çok karıştı...
Haa,ilk doğum yaptığımda kuzenimde kalmıştım,orada sağlık ocağına gittim.Monovit verdiler oradan da.Onuda kullanmadım duruyor...
Ne verseler bizde onu iciriyoruz cocuklarimiza bilemiyoruz ne var ne yok ne kadar doğru ne kadar yanlis ALLAHA emanetler. Kimsenin isine yaramıyo belki ama emir büyük yerden deyip de kimse bisey mi yapmiyo. Onermeyen ama saglik bakanligi veriyo diyen doktorlara ne demeliOlamaz zaten bu tümüyle ilaç sektorlerinin uydurdugu bir saçmalık. İlaçlar para ile satın alınmaması kimin işine yarar bi düşünün. Ben bu konuyu baya araştırdım inanın bütün d vitamini leri ayni
Bizede monovit verdi saglik ocagi. 3 gun kullandim biraktim zaten baska damlada kullaniyoruz acd suan sadece onu kullaniyorum. Pazartesi doktoruna danisicam bende bakalim ne dicek
sağlık ocağının verdiğinde parabn varmış doktorum banada başka damla verdi acd3 içeren bi damlaKızlar d vitamini olarak ne kullanıyorsunuz?
Bize doktorumuz coledan önerdi,onu kullanıyorduk.Bugün sağlık ocağındaki kontrolde bıngıldak kapanmamış hiç,düzenli kullanıyor musun d vit3 ü dedi.Biz coledan kullanıyoruz doktor tavsiyesiyle dedim.Niye bunu kullanmıyorsun,sağlık bakanlığından onaylı hemde dedi.Onu doktor anlaşmalı olduğu için önermiştir,Birde bunu kullan bakalım,aşıya geldiğinde kontrol ederiz dedi.
Doktorda coledan da d vitamini,bilmediğinden konuşmuş o kişi dedi.
Valla kafam karıştı
Belki direkt zarar vermeyebilir ölümcül bisey degildir ama bu ilaci vücut atmiyomus yani icindeki maddeleri de atmiyo e ozaman bu maddede vücutta birikicek belki ilerde etkisini göstericek. Ben bu ihmali kabul etmiyorum doktorlar bile tavsiye etmiyoruz diyo ama saglik bakanligi verin diyo ne demek ya okuyunca cok uzuldum gerçekten. Her ilacin yan etkisi var ama bence bu cok farkliSağlık ocağının verdiği monovit de de bha var bu da koruyucu bir maddeymiş Mc Donald's bile Abd deki urunlerinde 1986'dan beri BHA kullanmayi durdurmus. Ama bi yazı okudum bu vitaminlerdeki miktar çok çok az orandaymış be hayati bir tehlike yaratmıyomuş. Sağlık ocaklarıda herkes doğal içerikli ve ücretli alınan ilaçları alamayacağından direk bunları yönlendiriyormuş. Ama bence secenek olarak sunmalılar içindeki zarar vermeyecek seviyede bile olsa belki ben vermeyeceğim çocuguma.
Hatta geçen gün aile hekimimize d vitaminine devam edeyim mi dedim yaaniii ben çok tavsiye etmiyorum ama sağlık bakanlığı verin diyor dedi resmen kaşı gözüyle bunu verme dedi bana ama açık açık söylemedi. İki haftadır içimden gelmeye gelmeye gün aşırı veriyorum Yarın kendi doktorumuzda randevumuz var. Başka bir damla önermesini isteyeceğim
Bende acd3 kullaniyirum ama hemsire tek basina yeterli degil dedi banasağlık ocağının verdiğinde parabn varmış doktorum banada başka damla verdi acd3 içeren bi damla
Bana sağlık ocağı monovit verdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?