• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Eki Görüntüle 2107754

Böyle bi sacmalik olabilir mi ya

İşte bende bunu bildiğimden doktorun önerdiği damlayı aldım tercihi bana bırakınca.Bildiğimden dediğim kesin öyle demiyorum,doktor içinde paraben var deyince araştırdım ve hiç güzel yorumlar okumadığımdan doktor haklıymış deyip coledan aldım.Hala iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum.Kafam çok karıştı...

Haa,ilk doğum yaptığımda kuzenimde kalmıştım,orada sağlık ocağına gittim.Monovit verdiler oradan da.Onuda kullanmadım duruyor...

Bebegim gece 3 4 ten önce asla ama asla uyumuyor :( sonra da blok uykusu en uzun 5 6 saat. O da aralarda saat başı uyanıyor :( 2 saat olduysa emziriyorum, daha sık uyanırsa ayagimda sallıyorum. Keske oyle uzun uyusa bebegim :( ayagimdan bırakırsam en uzun uykusu 20 dk :(

Bebegim gece 3 4 ten önce asla ama asla uyumuyor :KK43: sonra da blok uykusu en uzun 5 6 saat. O da aralarda saat başı uyanıyor :KK43: 2 saat olduysa emziriyorum, daha sık uyanırsa ayagimda sallıyorum. Keske oyle uzun uyusa bebegim :KK43: ayagimdan bırakırsam en uzun uykusu 20 dk :KK43:
Anne sütümü alıyor bebegin

Eki Görüntüle 2107754

Böyle bi sacmalik olabilir mi ya

Sağlık ocağının verdiği monovit de de bha var bu da koruyucu bir maddeymiş Mc Donald's bile Abd deki urunlerinde 1986'dan beri BHA kullanmayi durdurmus. Ama bi yazı okudum bu vitaminlerdeki miktar çok çok az orandaymış be hayati bir tehlike yaratmıyomuş. Sağlık ocaklarıda herkes doğal içerikli ve ücretli alınan ilaçları alamayacağından direk bunları yönlendiriyormuş. Ama bence secenek olarak sunmalılar içindeki zarar vermeyecek seviyede bile olsa belki ben vermeyeceğim çocuguma.
Hatta geçen gün aile hekimimize d vitaminine devam edeyim mi dedim yaaniii ben çok tavsiye etmiyorum ama sağlık bakanlığı verin diyor dedi resmen kaşı gözüyle bunu verme dedi bana ama açık açık söylemedi. İki haftadır içimden gelmeye gelmeye gün aşırı veriyorum Yarın kendi doktorumuzda randevumuz var. Başka bir damla önermesini isteyeceğim

Anne sütümü alıyor bebegin
Evet anne sütü. Cok nadiren mama veriyorum doymadigini düşünürsem, haftada bir kere 60 cc falan mesela. Gazdan veya agzina sut geldigi icin sık sık uyaniyor. Gozu kapali agliyor :( ayagimda salladikca geri uyuyor. Bazen de uykusu açılıyor çıldırasıya agliyor :(

Kızlar bebekleriniz geceleri kaç saat deliksiz uyuyor? Benimki akşam 10-11 civarı uyuyor ben kaldırıp emzirmesem sabah 9 a kadar bile uyanmayacak. Sabah 4 te sonra 7 gibi emziriyorum. Emzirirken de uyanmıyor devam ediyor uykuya. Mesela bugün uyuyakalmışım kızım gece 10da uyumuştu 6 da anca emzirebildim. Doktorum 1.aydan itibaren kaldırmamamı söylemişti kendi acıkıp uyanmadığı sürece ama 8 saat emmeden durabilmesi de normal mi bilemedim.
Aynı benim kızım.akşam 10 gibi uyuyor sabah 8:30 da kalkıyor gece 4 saattei bir emziriyorum

İşte bende bunu bildiğimden doktorun önerdiği damlayı aldım tercihi bana bırakınca.Bildiğimden dediğim kesin öyle demiyorum,doktor içinde paraben var deyince araştırdım ve hiç güzel yorumlar okumadığımdan doktor haklıymış deyip coledan aldım.Hala iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum.Kafam çok karıştı...

Haa,ilk doğum yaptığımda kuzenimde kalmıştım,orada sağlık ocağına gittim.Monovit verdiler oradan da.Onuda kullanmadım duruyor...
Bizede monovit verdi saglik ocagi. 3 gun kullandim biraktim zaten baska damlada kullaniyoruz acd suan sadece onu kullaniyorum. Pazartesi doktoruna danisicam bende bakalim ne dicek

Merhaba kizlar bugün kizımı doktora götürdüm tavsiye üzerine doktorumu degistirdim. Sikayetlerimi anlattim kakasini yapamadigini gazını uyumadigini filan.. öncelikle ilgisinden cok memnun kaldım. Asistani güleryüzle karsıliyor bebegi alabilirmiyim diyo kıyafetletlerini cıkariyo muayene icin muayeneden sonra giydiriyor. En hosuma gidende doktorla yüzyüze konusabiliyorum beni dinliyor ve herseyi bıkmadan anlatıyor hatta cep numarasını istemeden veriyo bisey oldugunda mutlaka ara diye. Ayrica kaka problemimizide ilk günden çözdü. Benim kizim tek memeyle besleniyodu. Gunde 1 veya 2 kere mama veriyodum. Ben doyuyor saniyodum meger doymuyormus. Senin sutun yetersiz demekki dedi ne kadar mama kullanmam gerektigini soyledi ayrica kabizlik icin duphalac surup gaz icin aguline verdi. Eve geldigimde 2 kere beni emdi 2 kere mama verdim ilaclarinida verdim tabi. 3. Mamada kendiliginden yapti. Psikolojim nasil duzeldi inanamazsiniz. Ayrica huysuzluklari kesildi su an uyuyo ve ben cay keyfi yapiyorum :) yalniz yinede aklima takiliyo ilaclarin zarari olurmu acaba. Aguline bitkisel ama. Duphalac kabizlik icin alısmaz insallah. Birde ben d vit kullaniyorum. Siz gunde kac damla kullaniyorsunuz.

Olamaz zaten bu tümüyle ilaç sektorlerinin uydurdugu bir saçmalık. İlaçlar para ile satın alınmaması kimin işine yarar bi düşünün. Ben bu konuyu baya araştırdım inanın bütün d vitamini leri ayni
Ne verseler bizde onu iciriyoruz cocuklarimiza bilemiyoruz ne var ne yok ne kadar doğru ne kadar yanlis ALLAHA emanetler. Kimsenin isine yaramıyo belki ama emir büyük yerden deyip de kimse bisey mi yapmiyo. Onermeyen ama saglik bakanligi veriyo diyen doktorlara ne demeli

Bizede monovit verdi saglik ocagi. 3 gun kullandim biraktim zaten baska damlada kullaniyoruz acd suan sadece onu kullaniyorum. Pazartesi doktoruna danisicam bende bakalim ne dicek
Kızlar d vitamini olarak ne kullanıyorsunuz?
Bize doktorumuz coledan önerdi,onu kullanıyorduk.Bugün sağlık ocağındaki kontrolde bıngıldak kapanmamış hiç,düzenli kullanıyor musun d vit3 ü dedi.Biz coledan kullanıyoruz doktor tavsiyesiyle dedim.Niye bunu kullanmıyorsun,sağlık bakanlığından onaylı hemde dedi.Onu doktor anlaşmalı olduğu için önermiştir,Birde bunu kullan bakalım,aşıya geldiğinde kontrol ederiz dedi.

Doktorda coledan da d vitamini,bilmediğinden konuşmuş o kişi dedi.

Valla kafam karıştı :KK64:
sağlık ocağının verdiğinde parabn varmış doktorum banada başka damla verdi acd3 içeren bi damla

Sağlık ocağının verdiği monovit de de bha var bu da koruyucu bir maddeymiş Mc Donald's bile Abd deki urunlerinde 1986'dan beri BHA kullanmayi durdurmus. Ama bi yazı okudum bu vitaminlerdeki miktar çok çok az orandaymış be hayati bir tehlike yaratmıyomuş. Sağlık ocaklarıda herkes doğal içerikli ve ücretli alınan ilaçları alamayacağından direk bunları yönlendiriyormuş. Ama bence secenek olarak sunmalılar içindeki zarar vermeyecek seviyede bile olsa belki ben vermeyeceğim çocuguma.
Hatta geçen gün aile hekimimize d vitaminine devam edeyim mi dedim yaaniii ben çok tavsiye etmiyorum ama sağlık bakanlığı verin diyor dedi resmen kaşı gözüyle bunu verme dedi bana ama açık açık söylemedi. İki haftadır içimden gelmeye gelmeye gün aşırı veriyorum Yarın kendi doktorumuzda randevumuz var. Başka bir damla önermesini isteyeceğim
Belki direkt zarar vermeyebilir ölümcül bisey degildir ama bu ilaci vücut atmiyomus yani icindeki maddeleri de atmiyo e ozaman bu maddede vücutta birikicek belki ilerde etkisini göstericek. Ben bu ihmali kabul etmiyorum doktorlar bile tavsiye etmiyoruz diyo ama saglik bakanligi verin diyo ne demek ya okuyunca cok uzuldum gerçekten. Her ilacin yan etkisi var ama bence bu cok farkli

Back