2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

canım bunu en iyi sen bilirsin
aslında bebeği paylaşmıyor değil kendisini anne olarak gördüğünden de değil, sen gelinsin doğum yaptın anne oldun şu an bebek birinci sırada sen ikinci siradasin göz bebeği olarak, o da kıskanıyo
en iyi niyetlisi de en kötü niyetlisi de düşebilir bu duruma, kadın ilgi istemiştir veya düşünsene herseyiyle sana muhtaç elinde şekil verip büyüteceğin bi bebek var o bebeğin de herşeyi sensin seni nasıl seviyo sana nasıl bağlı ve muhtaç, çocuğunu evlendirmis biri olarak özlemiştir o günleri belki

bunları da sana yardımcı olduğu iyi anlastiginiz için düşünüyorum
görmezden duymazdan gelebilirsen zamanla hepsi düzelir
hem gözü gibi bakar eminim, ben görmezden gelemem duymazdan gelemem. kaynanamin yapısı buna musait değil sürekli yalan söylüyo arsizin önde gideni flama taşıyanı
ha ama anneannem de yangeme yapmıştı bazı şeyleri ben sinir olduyodum yengem bana mısın demiyodu maşallah gayette iyi anlasiyolar
içinde sana karşı kötü niyetli olmayan bi kıskançlık bebekli olduğu günlere bı özlem babaanne olmanın heyecanı ve mutluluguyla yapiyodur belki
bırak ona bakalım gözün görmesin evde kendine vakit ayır çık gez temizlik yap yemek yap ne biliyim, ay araniyo deyince de babasında da aranıyo bu pozisyonda emdiği için beklentiye giriyo de, işte başkasının yanında kendini öne sürerse uygun bi cevap vermen seni rahatlatır. biri sana ne kadar hızlı kilo verdin derse ay evet ya çabuk gitti annemin(kayınvalide) de öyleymiş demi anne de çık işin içinden ona bisey deme fırsatı verme
sürekli içine atarsan hastalık sinir vs yapabilir
benim kaynanam altı gün kaldı altıncı gün sütüm kesildi sinirlenip sinirlenip sustugum için, surekli kollarimda uyusma oluyodu onu gördükçe. daha önce onun yuzunden sinir krizi geçirdim ordan kaldi sanirim. ben çocuğumu birakmicam birakmam da ona, ama senin bu sekildeyse idareyi sen yapcaksin canım sonuçta bakmak zorunda da değil kadın.
benim eşim annesini savunacak tek bir kelime soyleyemiyo, ufacık bi savunulacak yani olsa annesine laf söyletmez ama o yüzden eşinin tepkisini cekmeden halletmen en iyisi olur canım benim
hem is hem ev hem bebek yeterince stres olcak bide bunları kafana takacaksan simdiden tartıp bicmen gerekir bakma konusunu

Canım bence mama verme. Tabi sütün yeterli ve normalde de vermiyorsan. Çünkü acıkınca ağlasada bişekilde tutar. Bu seferde tutmayınca biberonla mama geliyo zaten diye allah korusun iyice kesilmesin emmeden.
Şöyle biley denedim. Agzını memenin hizasına getiriyorum tabi ağlamaya başlıyor. Sırtına vurup pışş pışş diyerek sakinleştiriyorum. O ara ağzını iyice yaklaştırıyo memeye hemen agzına tıkıp pış pış demeye devam ettim. O şekilde biraz tuttu emdi. Bi dene istersen

Mama vermemenin bir anlamı yok bence canım çünkü bebeğin şu anda en önemli şeyi doymak ve uyumak mama zehir değil neden bu kadar korkuyor herkes mama vermekten.ben dogdugu günden beri mama takviyesi yapıyorum son zamanlarda sütüm arttı bebeğim biberon reddediyor. Önceden memeyi çekiştirip kavga ediyordu bende senin dedigin gibi pispisliyodum zorla tutuyordu. Ama memeden çıkınca uyaniyordu sonra mama vermeyi denedim kızım çok huzurlu oldu şu anda ağlamayı bile bilmiyor. Mamayı alıp güzel güzel uyuyordu.yazık bebeklerini aç bırakmayın biraz da anne sütü alsalar bağışıklığı için yeter zaten ama boş meme verip onu aglatip uykusuz bırakıp zorlamanın anlamı yok bence bebekler mutsuz anneler mutsuz.

Zaten bebek memeyi tamamen red ediyorsa aç bırakılamaz ve mama verilmeli. Bende ilk zamanlar sütün gelmeye baslamadan önce mama verdim. Mamayı zehir olarak görmüyorum. Ama arkadaşta benim gibi hemen hemen. Yani bebek biraz savaş verdikten sonra memeyi tutuyorsa bosuna hemen hiç ugrasmadan mama verme dedim. Diğer durumlarda tabiki ikinci alternatif mamadır.

Zor mama veriyim mi vermeyim mi diye dusunmek. Ben ilk kizimda verdim emmeyi birakti. 6 ay zor emzirdim. Bunda da vermeyim.emsin diyorum doymuyo gibi geliyo. Mama versem emmeyi bu kizim da birakir mi diye korkuyorum. Biz de kilosuna bakip ona gore devam etmeye karar verdik. Hic kilo almiyosa tabinki mama verilir. Ama emmeyi birakmamasi icin de ne yaomak gerekilir ona bakmak lazim

Zinco ve biogaia kullanıyorum sabah aksam beşer damla. Bi de kullanmasam ne olacak demek ki

Merhaba burayı konu açıldığından beri takip ediyorum yeni üye oldum ve buradan okuduğum birçok bilgi işime yaradı bebeğim erkek ve sünnetini erken dönemde yaptırmayı düşünüyorduk ama sarilik sebebiyle ilk ay yapmadılar sonrasında yaptıran var mı diye yorumlara baktim ama kimse bu konuda paylaşım yapmamıştı biz bugün sünnetimizi yaptık doktorumuz guven hastanesinde rahşan hn, kaygılı gitmiştim hastaneye ama problemsiz geçti ilk başta emla diye bir kremle o bölgeyi uyuşturdular igne yapıldığında hissetmesin diye sünneti ameliyathanede yapiyorlar kremden sonrasını görmedik 20 dk da tekrar odaya geldi bebeğimiz hic operasyon geçirmemiş gibi şuan. Erken dönemi istememizin sebebi ilk üç ayda genel değil lokal anestezi yapmalarıydı birde yaptırmadan önce klipsli sünneti cerrahi sünnet vs diye araştırıp klasik sünneti tercih ettik sünnet yaptıracak olan varsa rahşan hnla muhakak tanışın derim.

F filmgibi gaz icin karnına zeytinyağı ile masaj yaomayi denedin mi bilmiyorum belki denemişsindir ama ben yine de yazayım dedim, bir de geçen gün kızım da da gaz sıkıntısı yaşadım öyle böyle değil ilk defa çok aşırı idi, acile gittik röntgen çekildi bagirsaklari gaz ile dolmuş o yüzden kusması bile artmıştı o gün. Kaka yapiyor mu rahatlaması açısından o da önemli.

Canım seni çok iyi anlıyorum. Ben 3yıl kayınvalidem ile aynı binada oturdum. Kızım oradayken doğdu. Kayınvalidemi severim o da beni sever ama gel gör ki kızım doğduktan sonra aynı senin dediğin gibi bi haller oldu. Kızım için aldığım bezi beğenmezdi söylenirdi. Emzirmemi beğenmezdi söylenirdi. Yıkamamı beğenmezdi söylenirdi. Göğüslerimi bile beğenmezdi yara olmuşlar diye ona bile söylenirdi. Bir bebekle ilgili aklına gelebilecek her şeyi ama herşeyi eleştirirdi. Dediğin gibi kendisiyle kıyaslardı.
Gelelim ben ne yaptım. Tabiki hiçbir şey yapamadım. İçime attım yuttum sustum veeeeee sütüm kesildi kızım mamaya başladı memeyi bıraktı ki ona da bir ton söylendi. Çocuk sahibi olduğuma sevinemedim. Bebeğimle aramda şöyle huzurlu bir bağ kuramadım.çok çok üzüldüm.
Şimdiki aklım olsa öyle mi yapardım. Asla. Onu kırmadan gereken cevabı verirdim ya da dikkate almazdım.
Şimdi kayınvalidemle aynı binada oturmuyoruz. Çok nadiren gelebiliyor. Geldiğinde de aynı şeyi yapmaya çalışıyor ama ben izin vermiyorum. Bebeğimle nasıl mutlu oluyorsam öyle yaşıyorum ve yapıyorum .
Sana tavsiyem ya rahatsızlığını dile getir ya da dikkate alma. Çünkü birkaç sene sonra geriye baktığında bebeğinin ilk zamanlarını böyle hatırlamak istemeyeceksin.
Çok uzun oldu kusura bakmayın

Zeytinyagi, kahve zeytinyagi, adacayi yagi. Hepsini yapıyorum kaka yapiyor gunde 3 kez falan bezini guzelce dolduruyor. Ondan haric de 2 3 sefer az az kirletiyor. Surekli de sikayet ediyor olmak istemiyorum ama gerçekten en uzun uykusu yarim saat. Surekli gaz sancisiyla kıvranıyor morarıyor

Erken dönem sünnet yaptıran kişiler oldu, paylaşımda da bulunduk.
Ben de yaptırdım.
Kısa ve kolay bir operasyon.

Canım ben şöyle bir yol izliyorum. Benimki de malum memeyle kavgalı emmiyo. En uzun emmesi 2 dakika. Bu aralar biraz iyi 4dkk emiyo.
Eğer onu oyalayıp memede uzun tutabilirsem mesela 10dk falan ve memeden huzurlu ayrılıyorsa mama vermiyorum. Ama hiç emmediyse 1dkk falan ağlayarak emdiyse mama veriyorum ve canım oğlum bir seferde 100 cc mama içiyo. E şimdi demekki olsa içecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…