• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bizimkinin de krizi bu 3.ay süt şeyinden mi acaba. Umarım çabuk geçer. En fazla 2 dakika emiyo. Sonra ağlıyo bırakıyo geri emmiyo. Çok üzülüyorum bu haline :110:

aynen bizimkide öyle ben ustelemiyorum sonradan iki memeyi de emiyo güzelce
tabi bazen üç dört sefer reddediyo baya uzun oluyo iki emme arası ama cisli olan bezini takip ediyorum, rahat bırakıyorum
bizim memeyi reddetme azaldı 12 sinde üç aylık olcak inşallah

Bugün ben de aynı şeyi yaşıyorum. Düzeliyor mu nasıl yapıyorsunuz haber verin lütfen. Zar zor kucağında uyudu. Biraz uyusa bari

Arkadaşlar daha önce konuşulmuştu ama ben bulamadım bi türlü. Ücretsiz izne 1dönem değil de 2at

ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum.bağıra çağıra emiyor.anca uykusunda güzel emiyo. Diş için çok erken geliyo bana. Yine de bilmiyorum olabilir mi acaba

Çörekotu kiste iyi gelmiyor diye duymuştum,o yüzden onu kullanmaya korktum açıkçası.Bira mayası tableti düşünmeye başladım ama şu kuru mayayı duymuştum yine bu sitede.Bir kere deniyim dedim,kusacaktım.Suyla karıştırıp mı içsem acaba...

Acaba bende yine ısıracak,acıyacak korkusuyla veriyorum her defasında,ondanda olabilir mi...

Valla çok kustu bugün.Dün kuzenime gitmiştik,üşüttü mü acaba diye düşündüm.Öyle de olsa biberondan gayet güzel emiyor...
Ama memeyide emiyor emiyor doymuyor ne olduysa.Gazını çıkarırken kusuyor,biraz durup tekrar kusuyor.Tabii bu arada ben üstünü değiştirmiş oluyorum,yeni kıyafete kusuyoruz :) Sonra yine saldırıyor sağa sola.Uzun aradan sonra mama verdim bunun üstüne 60 cc,yine aramaya devam etti.Zara zor uyuttuk bakalım,uyanınca ne yapacağız :KK17:

Meme reddi yaşayan kızlar emzik kullanıyor musunuz? Emzirme sanatı grubuna üye olup bu sıkıntımı yazdım. Herkes emzik kullanıyosa ondan oluyodur demiş doğru olabilir mi acaba

Yine bir ağlama krizi atlattık.Bende sinirlerime hakim olamıyorum.Başım beynim çatladı...
Yine emmek isteyip ememedi,ısırdı vs... Mutfağa götürüp aspiratörü açtım,sakinleşince verdim memeyi,emdi ama çok sürmeden uyudu.Uyku arasında devam etti bir süre.Yatıracakken uyandı ve yine ağlamaya başlayıp meme aradı.Diğer göğsümü verdim,yine ısırıp almadı.Sinirlendim,bıraktım mama yaptım en son.Sakinleşince alıyor memeyi ama bir türlüde doymuyor,uyuyor birde...
Mamayıda verdim,kustu sonra,rahatladı uyuyor :(

Ne olacak,ne yapacağız böyle bilmiyorum.Sinirim geçmedi hala :mad:

Bu gaz ne zaman bitecek :KK43: uykusunun icinde bazen 1 saat ıkınıp morararak kivraniyor. Sancisi bitince de bazen fişi çekilmiş gibi pat diye geri uyuyor. Bazen de uykusu açılıyor saatlerce ağlıyor :KK43: hic deliksiz uykuau yok ikimiz de perisaniz
Canım benim bebeğim tam 3 aylık olunca gazı büyük ölçüde azaldı. Artık daha rahat çıkartıyor gazını, kakasını yaparken eskisi kadar zorlanmıyor. Arada zorlanıyor ama çok kısa sürüyor ve onu ağlatacak kadar sancısı olmuyor. Umarım senin bebeğimde 3. Ayında düzelir

Bu gaz ne zaman bitecek :KK43: uykusunun icinde bazen 1 saat ıkınıp morararak kivraniyor. Sancisi bitince de bazen fişi çekilmiş gibi pat diye geri uyuyor. Bazen de uykusu açılıyor saatlerce ağlıyor :KK43: hic deliksiz uykuau yok ikimiz de perisaniz

Sabırsızlıkla bekliyorum o günleri. Artık gözüm seğirmeye başladı. Ikınma sesi ve uykusuzluk anında gözüm seğirme yapıyor. İlk kızımda 3. Ayda bıçak gibi kesilmişti umarım bu da öyle olur. Uykuya açım resmen.

Yine bir ağlama krizi atlattık.Bende sinirlerime hakim olamıyorum.Başım beynim çatladı...
Yine emmek isteyip ememedi,ısırdı vs... Mutfağa götürüp aspiratörü açtım,sakinleşince verdim memeyi,emdi ama çok sürmeden uyudu.Uyku arasında devam etti bir süre.Yatıracakken uyandı ve yine ağlamaya başlayıp meme aradı.Diğer göğsümü verdim,yine ısırıp almadı.Sinirlendim,bıraktım mama yaptım en son.Sakinleşince alıyor memeyi ama bir türlüde doymuyor,uyuyor birde...
Mamayıda verdim,kustu sonra,rahatladı uyuyor :KK43:

Allah yardımcın olsun canım. Söylemesi kolay diyebilirsin fakat sen sakin kalamazsan bebeği sakinleştirmen daha zor olur. Senin ruh halin direkt ona geçiyor çünkü. Umarım düzelir bu durum. Doktoruna sorabilirsin belki bilgi verir bu konuda....

Mamayıda verdim,kustu sonra,rahatladı uyuyor :KK43:

canim büyüme atağı ya da harika haftalar zamanında olabilirsiniz
ben bazen doyuramiyorum ya uykudan gözünü acamiyo ya hiç uyumuyo
bunun sonunda ya biraz kilo alıyo boyu uzuyo yani büyüyo ya da bisey öğreniyo
bi kere on saatten uzun süre uyanık kaldı uyutamiyoruz bi türlü delircektim
gece saat ikide uyuttum yatırdım oh dedim uyudu bitti artik
gözünü b
açtı gülümseyerek gülüyo oynuyo oyuluyo kendi kendine esimle birbirimize bakıp gulmustuk bebisin derdi gülmeyi ogrenmekmis
arada oluyo böyle ne zaman tuhaflassa zorlansa sonunda biseyler öğrenmiş oluyo
sen de takip et inşallah bisey öğrenme sancısıdir

Selam hanımlar,
Bugün 3. Ay kontrolümüz vardı. Herşey yolunda çok şükür. Rota aşısıda yapıldı.
Bebeğimin uykuda ağlamasını sordum, ağlayabilir normal dedi, kabus görüyordur, tedirgin uyumuştur öyle durumda sakin kalman gerekiyor dedi.
Bebeğim en son 9 Gün aradan sonra kakasını yapmıştı. Sütümün yağlı olmasından kaynaklanıyormuş, önemli olan kakanın şekli dedi. Afedersiniz keçi pisliği yada boru şeklinde olmadığı sürece seyrek yapması sorun değilmiş.
Bilmeden televizyona baktırdım bir süre dedim. Televizyon, tablet, telefon ekranlara kesinlikle baktırmaman gerektiğini söyledi. Radyo açabilirsin dedi.
Uyku düzeni oluşturmayı sordum, 6. Ayda oluşurmuş fakat şimdi akşamları uyutacağım zaman ışıkları kapatıp birlikte yatarsak daha çabuk öğrenirmiş. Şuan günde toplam 14 saat uyuması gerekiyormuş.
Bu arada bebeğimin gazı azaldı kızlar çok şükür. Çok daha rahat çıkartıyor artık. Doktor bundan sonra anlık gazı olur dedi. Yani emdikten sonra oluşur ve çıkartırmış. vücutta birikmiş gazı olmaz dedi. Darısı gazlı diğer bebeklerin başına inşallah :))
Kusura bakmayın uzun yazdım fakat öğrendiğim bilgileri paylaşmak istedim
Kakasi kati mi bebeginizin?yoksa ilk dogduklarindaki gibi daha yumusak mi?bizimki gunde 2 kez kaka yapiyor genelde ama kati degil,endise etmeli miyim?

Evet kızlar sütü olmayanlar çörek otu yağı hapı kesinlikle ise yarıyor artık eminim mamayı tümüyle kestim sadece emerek 2 3 saat uyuyor kızım denemenizi tavsiye ederim
Ben de kullaniyorum ama artis olmadi ya da benim kizim memeyi tamamiyla bitirmedrn uyuya kaldigi icin sutum artmiyo,bir memeyi bitirip diger memeye mi geciyorsunuz ya da dr.larin dedigi gibi her iki memeyi 20ser dk mi emziriyorsunuz?

Kakasi kati mi bebeginizin?yoksa ilk dogduklarindaki gibi daha yumusak mi?bizimki gunde 2 kez kaka yapiyor genelde ama kati degil,endise etmeli miyim?
Benimkide 2 veya 3 kez sıvı yapıyor ben ilk ishal sanıp doktora götürdüm zaten sıvı olmalı dedi rengi beyaz olursa ya da kanlı olursa stres yap onun harici ishal olduğunu anlamak içinde arka arkaya sık kaka yapmalı dedi

canim büyüme atağı ya da harika haftalar zamanında olabilirsiniz
ben bazen doyuramiyorum ya uykudan gözünü acamiyo ya hiç uyumuyo
bunun sonunda ya biraz kilo alıyo boyu uzuyo yani büyüyo ya da bisey öğreniyo
bi kere on saatten uzun süre uyanık kaldı uyutamiyoruz bi türlü delircektim
gece saat ikide uyuttum yatırdım oh dedim uyudu bitti artik
gözünü b
açtı gülümseyerek gülüyo oynuyo oyuluyo kendi kendine esimle birbirimize bakıp gulmustuk bebisin derdi gülmeyi ogrenmekmis
arada oluyo böyle ne zaman tuhaflassa zorlansa sonunda biseyler öğrenmiş oluyo
sen de takip et inşallah bisey öğrenme sancısıdir

İnşallah öyledir.Uyuduğu zaman tetikte bekliyorum uyanacak,yine ağlayıp çıldırıp çıldırtacak diye.Az önce uykusunda da birden çığlıkla ağladı yavrum,içim gitti :(

Meme reddi yaşayan kızlar emzik kullanıyor musunuz? Emzirme sanatı grubuna üye olup bu sıkıntımı yazdım. Herkes emzik kullanıyosa ondan oluyodur demiş doğru olabilir mi acaba

Valla benimki emziği verdiğimde emanet tutuyor ağzında.Kucağımda uyutacağım zaman bi yerlere saldırıyor,emmeye çalışıyor,oyalansın diye veriyorum sadece o sıra,daha çok ağlıyor.Binde bir tutuyor yani...

Allah yardımcın olsun canım. Söylemesi kolay diyebilirsin fakat sen sakin kalamazsan bebeği sakinleştirmen daha zor olur. Senin ruh halin direkt ona geçiyor çünkü. Umarım düzelir bu durum. Doktoruna sorabilirsin belki bilgi verir bu konuda....

Evet,sakin konuşunca sakinleşiyor genelde ama işte o an var yaa... Tek olunca zor oluyor malesef sakin kalabilmek...

Ben de kullaniyorum ama artis olmadi ya da benim kizim memeyi tamamiyla bitirmedrn uyuya kaldigi icin sutum artmiyo,bir memeyi bitirip diger memeye mi geciyorsunuz ya da dr.larin dedigi gibi her iki memeyi 20ser dk mi emziriyorsunuz?
Yani şöyle gece 1 ya da 2 kere emmek için kalkıyor ama gece çok sütüm var 7 8 da emip kendisi bırakıyor. Gündüz eskiden hiç emmezdi mememı çekiştirip kavga eder ağlardı. Şimdide memeyi hiç bırakmadan emiyor akşamki kadar yoğun yok sütüm ama ağzından çekmiyorum memeyi uyurken de memeye devam ediyor sonuna kadar boşaltmış oluyor

Arkadaşlar burayı bir derdim var bölümüne çevirmek istemiyorum ama bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.

Biz kayınvalidemlerle aynı binada oturuyoruz onlar alt kattalar. Bebeğim doğduğundan beri her daim yanımda tahmin edeceğiniz üzere. Kendisini çok severim. Allah razı olsun çok da yardımcı oldu hakkını yiyemem. Fakat davranışlarında gariplikler sezmeye başladım. Acaba ben mi yanlış anlıyorum yoksa hissettiklerim doğru mu kafayı yiyeceğim. Eşime de anlatamıyorum üzülür beni yanlış anlar diye.

Şöyleki bebeğin annesi kendisiymiş gibi davranıyor. Yıkanacağı günü, o gün dışarı gezmeye çıkılıp çıkılmayacağını hep o karar veriyor. Ben bebeğimle oynaşırken tatlı tatlı konuşurken inanılmaz yüksek tondan bağırarak bebeğin dikkatini çekmeye çalışıyor yani resmen susturuyor beni bebeğimle ilgilenirken. “Gel gel hadi” yapınca çok heyecanlanıyormuş hep ona gitmek istiyormuş. Ondan ayrılmak istemiyormuş vs hep bu tarz “bu bebek beni istiyor bana bağlanıyor” mesajlı konuşmaları var. Bugün de gelmiş bebeği benim tuttuğum pozisyonda iyice memesine yaklaştırmış “bak nasıl aranıyor” diyor. Yani benim kucağıma geldiğinde bebeğimin aranması bana özel bir durum değil onu demek istiyor herhalde :) bebeğin de bir şey arandığı yoktu ya neyse. O öyle hissetmek istiyor:) “ah kuzum bendekiler senim işine yaramaz” dedi ben de “süt olsa emzireceksin yani :)” diye takıldım ona artık napıyım, resmen bilerek memesine yaklaştırdı ağzını çünkü. Beni hep kendiyle karşılaştırıyor sürekli “şöyle bol sütüm vardı oğullarım her ay şu kadar kilo alırdı, doğum kilolarımı şu kadar zamanda verdim vs” biri bana deseki iamgroot ne çabuk zayıflamışsın veya bebeğin maşallah iyi büyümüş sütün yaramış dese hemen kendini anlatmaya başlıyor:)

Şu an çok şaşkınım ve de canım sıkkın. Ben işe başlayınca annem ve kayınvalidem dönüşümlü bakacaklardı çocuğa ama şu an inanın kafamda bir ton soru işareti belirdi. Eşime de bunları nasıl anlatayım ki ya beni çok hassas bulur abarttığımı söyler ya da olanlara üzülür:(

Yani şöyle gece 1 ya da 2 kere emmek için kalkıyor ama gece çok sütüm var 7 8 da emip kendisi bırakıyor. Gündüz eskiden hiç emmezdi mememı çekiştirip kavga eder ağlardı. Şimdide memeyi hiç bırakmadan emiyor akşamki kadar yoğun yok sütüm ama ağzından çekmiyorum memeyi uyurken de memeye devam ediyor sonuna kadar boşaltmış oluyor
Gunduz surekli memede agzinda memeyle uyuyor,bazen emiyor bazen emmiyor,tum gun oturup emmesini bekliyorum,yeter ki emsin de beklemeye raziyim

Gunduz surekli memede agzinda memeyle uyuyor,bazen emiyor bazen emmiyor,tum gun oturup emmesini bekliyorum,yeter ki emsin de beklemeye raziyim

Back