- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.525
- 598
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #36.001
Arkadaşlar burayı bir derdim var bölümüne çevirmek istemiyorum ama bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
Biz kayınvalidemlerle aynı binada oturuyoruz onlar alt kattalar. Bebeğim doğduğundan beri her daim yanımda tahmin edeceğiniz üzere. Kendisini çok severim. Allah razı olsun çok da yardımcı oldu hakkını yiyemem. Fakat davranışlarında gariplikler sezmeye başladım. Acaba ben mi yanlış anlıyorum yoksa hissettiklerim doğru mu kafayı yiyeceğim. Eşime de anlatamıyorum üzülür beni yanlış anlar diye.
Şöyleki bebeğin annesi kendisiymiş gibi davranıyor. Yıkanacağı günü, o gün dışarı gezmeye çıkılıp çıkılmayacağını hep o karar veriyor. Ben bebeğimle oynaşırken tatlı tatlı konuşurken inanılmaz yüksek tondan bağırarak bebeğin dikkatini çekmeye çalışıyor yani resmen susturuyor beni bebeğimle ilgilenirken. “Gel gel hadi” yapınca çok heyecanlanıyormuş hep ona gitmek istiyormuş. Ondan ayrılmak istemiyormuş vs hep bu tarz “bu bebek beni istiyor bana bağlanıyor” mesajlı konuşmaları var. Bugün de gelmiş bebeği benim tuttuğum pozisyonda iyice memesine yaklaştırmış “bak nasıl aranıyor” diyor. Yani benim kucağıma geldiğinde bebeğimin aranması bana özel bir durum değil onu demek istiyor herhalde :) bebeğin de bir şey arandığı yoktu ya neyse. O öyle hissetmek istiyor:) “ah kuzum bendekiler senim işine yaramaz” dedi ben de “süt olsa emzireceksin yani :)” diye takıldım ona artık napıyım, resmen bilerek memesine yaklaştırdı ağzını çünkü. Beni hep kendiyle karşılaştırıyor sürekli “şöyle bol sütüm vardı oğullarım her ay şu kadar kilo alırdı, doğum kilolarımı şu kadar zamanda verdim vs” biri bana deseki iamgroot ne çabuk zayıflamışsın veya bebeğin maşallah iyi büyümüş sütün yaramış dese hemen kendini anlatmaya başlıyor:)
Şu an çok şaşkınım ve de canım sıkkın. Ben işe başlayınca annem ve kayınvalidem dönüşümlü bakacaklardı çocuğa ama şu an inanın kafamda bir ton soru işareti belirdi. Eşime de bunları nasıl anlatayım ki ya beni çok hassas bulur abarttığımı söyler ya da olanlara üzülür
canım bunu en iyi sen bilirsin
aslında bebeği paylaşmıyor değil kendisini anne olarak gördüğünden de değil, sen gelinsin doğum yaptın anne oldun şu an bebek birinci sırada sen ikinci siradasin göz bebeği olarak, o da kıskanıyo
en iyi niyetlisi de en kötü niyetlisi de düşebilir bu duruma, kadın ilgi istemiştir veya düşünsene herseyiyle sana muhtaç elinde şekil verip büyüteceğin bi bebek var o bebeğin de herşeyi sensin seni nasıl seviyo sana nasıl bağlı ve muhtaç, çocuğunu evlendirmis biri olarak özlemiştir o günleri belki
bunları da sana yardımcı olduğu iyi anlastiginiz için düşünüyorum
görmezden duymazdan gelebilirsen zamanla hepsi düzelir
hem gözü gibi bakar eminim, ben görmezden gelemem duymazdan gelemem. kaynanamin yapısı buna musait değil sürekli yalan söylüyo arsizin önde gideni flama taşıyanı
ha ama anneannem de yangeme yapmıştı bazı şeyleri ben sinir olduyodum yengem bana mısın demiyodu maşallah gayette iyi anlasiyolar
içinde sana karşı kötü niyetli olmayan bi kıskançlık bebekli olduğu günlere bı özlem babaanne olmanın heyecanı ve mutluluguyla yapiyodur belki
bırak ona bakalım gözün görmesin evde kendine vakit ayır çık gez temizlik yap yemek yap ne biliyim, ay araniyo deyince de babasında da aranıyo bu pozisyonda emdiği için beklentiye giriyo de, işte başkasının yanında kendini öne sürerse uygun bi cevap vermen seni rahatlatır. biri sana ne kadar hızlı kilo verdin derse ay evet ya çabuk gitti annemin(kayınvalide) de öyleymiş demi anne de çık işin içinden ona bisey deme fırsatı verme
sürekli içine atarsan hastalık sinir vs yapabilir
benim kaynanam altı gün kaldı altıncı gün sütüm kesildi sinirlenip sinirlenip sustugum için, surekli kollarimda uyusma oluyodu onu gördükçe. daha önce onun yuzunden sinir krizi geçirdim ordan kaldi sanirim. ben çocuğumu birakmicam birakmam da ona, ama senin bu sekildeyse idareyi sen yapcaksin canım sonuçta bakmak zorunda da değil kadın.
benim eşim annesini savunacak tek bir kelime soyleyemiyo, ufacık bi savunulacak yani olsa annesine laf söyletmez ama o yüzden eşinin tepkisini cekmeden halletmen en iyisi olur canım benim
hem is hem ev hem bebek yeterince stres olcak bide bunları kafana takacaksan simdiden tartıp bicmen gerekir bakma konusunu