• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ağzı temiz de sadece dilinin üstü geriye doğru biraz beyazlamış. Ondan mı acaba
Okadarini bilemiyorum sütten de olabilir o beyazlik yada kusunca da oluyo. Biyerde okumustum pamukcukdan dolayida ememiyomuslar aciyomus heralde olabilirmi acaba diye soylemek istedim. Doktora götürdüğünde sor istersen

Okadarini bilemiyorum sütten de olabilir o beyazlik yada kusunca da oluyo. Biyerde okumustum pamukcukdan dolayida ememiyomuslar aciyomus heralde olabilirmi acaba diye soylemek istedim. Doktora götürdüğünde sor istersen
İlk zamanlar da vardı o beyazlık. Süt lekesi dedi doktor. Biraz artmış olabilir diye düşündüm bende açıkçası.Yarın randevumuz var. Soracağım mutlaka.

Kızlar aramızda ogretmenler vardı bişey sorucam süt parası aldınız mı başvuru yapmaya gerek var mı başka bir para aliyormuyuz.
Cnm ben de öğretmenim ama süt parası değil de bebek parası aldın ben.2. Çocuk için 400 lira aldım PTT den. Herhangi bir başvuru yapmadım hiçbir yere. Ama sanırım eşim kendi kurumunda başvuru yaptı

Kızlar bebeklerinizi uyanıkken nasıl oyalıyorsunuz tek başına durabiliyorlar mı benim oğlum uyanıkken hep kucakta uyurkende ufacık bir sesten uyanıyor bu yuzden hiç iş yapamıyorum sizler nasıl yetişiyorsunuz evin işine yemeğe
benim kızıma hic belli olmuyor. Bazen gündüz uyuyor o uyurken işlerimi halletmeye çalışıyorum. Bazen de hic uyumuyor uyumadiginda aksam esim geldikten sonra yiyecek birşeyler hazırlıyorum. Uyanıkken de keyfi yerinde olursa oyun halısında vakit geçiriyor biraz, ya kucakta dolaşıyoruz ya da memede sürekli. Bu yüzden uyumasını dört gözle bekliyorum :anne::anne::anne:

Kızlar merhaba benim bugün doğum iznim bitti ücretsiz izin için illa bugün mü giriş yapılması gerekiyor örneğin 1 hafta sonrasında da ben doğumdan dolayı ücretsiz izin istiyorum diyebilir miyim? Özel sektörde çalışıyorum ne olur bilgisi olan yardımcı olsun...

Farklı uçlar denedim almıyor :KK43:( evde dört farklı emzik Var onları da emmiyor hadi emzik o kadar önemli değil su aşamada biberon daha önemli. Dediğin gibi bir de çok aç bırakıp deneyeyim insallah alır ya
Damaksız bineron ucu denemediysen bi dene canım benim kızımda damaklı biberonu emziği hep reddetti yuvarlak uçlu aldık çekmeden akmıo inş bi an önce çözüm bulursun

Kızlar bebeklerinizi uyanıkken nasıl oyalıyorsunuz tek başına durabiliyorlar mı benim oğlum uyanıkken hep kucakta uyurkende ufacık bir sesten uyanıyor bu yuzden hiç iş yapamıyorum sizler nasıl yetişiyorsunuz evin işine yemeğe
PUsetine ışıklı sesli oyuncaklar asıyorum onlara bakıyo bazen dönencesini acıyorum. Oyun halısı gelince onda oyalamaya calısıcam. EN azından bunlar bir süre oyalamama yetiyor.

Selam kızlar dün sabah uyandığımda göğüslerim bomboştu hiç sütüm inmedi gün boyunca sürekli emzirdim boş olmasına rağmen çekiştirdi durdu sürekli ama süt gelmeyince çok ağladı mama verdim bugünde çok az vardı yine mama verdim sütüm insin die aklıma gelen her yolu denedim çaylar, hurma, helva, sıcak su vs ama yinede hala sütüm yok çekio çekio boş sanırım emzirme serüvenim buraya kadarmış hayatımda herşey düzenliydi çok mutluydum sıfır stres yani ama yinede birden bire gitti

Selam kızlar dün sabah uyandığımda göğüslerim bomboştu hiç sütüm inmedi gün boyunca sürekli emzirdim boş olmasına rağmen çekiştirdi durdu sürekli ama süt gelmeyince çok ağladı mama verdim bugünde çok az vardı yine mama verdim sütüm insin die aklıma gelen her yolu denedim çaylar, hurma, helva, sıcak su vs ama yinede hala sütüm yok çekio çekio boş sanırım emzirme serüvenim buraya kadarmış hayatımda herşey düzenliydi çok mutluydum sıfır stres yani ama yinede birden bire gitti
canım birden bire hicbir sorun yokken sut kesilmez sürekli emzirdigin surece. Zamanla düzene giren emzirmeden dolayı memeler artik yeteri kadar sut üretmeye baslar ve dolgunluk hissi ortadan kalkar yani boşalmış gibi olur. Bebeğinin cisli bez sayısını takip et ac kalıp kalmadığını oradan anlayabilirsin.

Bol bol su iç canim su da ise yarıyor insallah sütun geri gelir.

Kızlar aramızda ogretmenler vardı bişey sorucam süt parası aldınız mı başvuru yapmaya gerek var mı başka bir para aliyormuyuz.
Ben almadım galiba canım ama nasıl alınıyo başvuru yapıyo muyuz bilmiyorum ilk kızımda ben bir şey yapmadan yatmıştı diye hatırlıyorum hesabıma baktım maaş dışında bir para yatışıyok bakalım yarın okula uğrucam ücretsiz izin dilekçesi için idareye sorarım

Bugün 2 aylık aşılarını oldu kızım şurup meselesini konuşmuşsunuz ben sağlık ocağında eve gelince rahatlasın diye bir çay kaşığı calpol verdim artık ateşi olursa vericem
Bir de ikinci çocuğu olanlar için evde calpol varsa ve açılalı 1 ayı geçmişse kullanmayın dedi ben normalde büyük kızıma kullanıyorum dolapta sakladığım şurupları son kullanma tarihi geçmediği sürece ama küçük kızım için yeni aldık

canım sut parası değil de çocuk yardımı var herkese verilen 1. Çocuk için 300tl biz ona başvurduk. Ptt den alınacak ama henüz gidemedim

Ben almadım galiba canım ama nasıl alınıyo başvuru yapıyo muyuz bilmiyorum ilk kızımda ben bir şey yapmadan yatmıştı diye hatırlıyorum hesabıma baktım maaş dışında bir para yatışıyok bakalım yarın okula uğrucam ücretsiz izin dilekçesi için idareye sorarım
Canım ogrenince yazarmisin? Ne zaman bitiyor iznim ben hala kararsizim başlasam mi başlamasam mi 1 ay var iznimi bitmesine dilekçe kaç gün önceden verilmeli

Ben de ogretmenim. Aile ve sosyal politikalar bakanligina basvurmusrum dogumdan sonra. Benim 2. Cocuk olunca 400 lira yatti. Gecen gun pttden aldim. Baska bisey yok galiba. Ogretmenlerin alacagi dogim yardimi gibi baska bisey yok demi

Sevgili bayanlar
Süt parası çalışan anneye ya da çalışmayan annenin eşine 6ay boyunca ayda 132tl olarak ödenirmiş. Sosyal il güvenlik Müdürlüklerine başvuru dilekçesi doğum belgesi evlilik cüzdanı fotokopisi ile başvuru yapılıyormuş.

Dişleri çok erken çıkan hatta dişle doğan bebeler var, normal. Benim oğlumun da soldan 3.Dişi (9 aydan sonra çıkan) bembeyaz ve şiş ve çok salyası var, doktor “dişi yer yapıyor, şişip şişip inecek, vakti var ama belli ki dişleri erkenci olacak” dedi. (Kızım 5 aylıkken 2 dişi patlatmıştı) küçük oldukları için jel falan da verilmiyor, bol bol emzir dedi.

Bize 2 krem verdiler, birisi antibiyotikli krem yaraya sürülüyor sabah öğle akşam, diğeri
Ağrı kesici krem bir iki gün mızmızlanırsa sürersin diye verilmişti.
Hayırlı olsun, kolayca atlatırsınız umarım.

İlk ayla 2. Ay arası -250 gram, 3. Ay ile 2. Ay arası - 350 benim. Yani azalıyor ama normal sınırlarda olduğu için doktorum sıkıntılı bulmadı.

Çok yağlı ve bol sütü olanlar ve yoğun mama ile beslemeyenler hariç bebek aylık büyüdükçe aldığı kilo düşecek. Her ay 1 kilo bir kilo alsa misal 2 yaşında 24 kilo falan olmaları gerekir ki Olmuyorlar Allahtan.
Doktorunuz sorun olarak görmemişse düşüş olması normal.
bugun doktoruna gittik bir aya kadar cikar iki diş görünüyo dedi birer hafta arayla cikar dedi ama altı ayı kesinlikle bulmicak erken cikcak dedi
bazı anneler çocuğunun dışı geç çıktığı için saglam olduğunu sanar erken çıkacak diye üzülme benin oğlum 23 yaşında 4 aylikken çıkardı dislerini sapasağlam çürük bile yok dedi, o tamamen bebeğin yapisiyla ilgiliymis. içim çok rahatladı öyle söyleyince
sana da çok teşekkür ederim canım sen yazınca da içim rahatlamışti :hamarat:

bugun doktoruna gittik bir aya kadar cikar iki diş görünüyo dedi birer hafta arayla cikar dedi ama altı ayı kesinlikle bulmicak erken cikcak dedi
bazı anneler çocuğunun dışı geç çıktığı için saglam olduğunu sanar erken çıkacak diye üzülme benin oğlum 23 yaşında 4 aylikken çıkardı dislerini sapasağlam çürük bile yok dedi, o tamamen bebeğin yapisiyla ilgiliymis. içim çok rahatladı öyle söyleyince
sana da çok teşekkür ederim canım sen yazınca da içim rahatlamışti :hamarat:
Ben 3.5 aylık çıkarmışım. Kontrol harici diş doktoru yüzü görmüyorum şükürler olsun.hikaye bence bazı şeyler mesela anne sütü alan çocuk hasta olmaz da hikaye olması gibi

Back