• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Cnm bnm bebiş te öyle :KK43: doktora gttin mi diş mi çıkarıyor Muş..bide Bnm ki o durumda memeyi de istemio

bugün gittim canım bir aya kadar çıkar dedi doktoru, ayaklarım3kilo arkadaşa yazdım doktorun söylediklerini
emme konusunda çok agliyodu emerken, kakasını yapamayınca sinirlenip ağlıyo benim oğlum valla bi sekilde emziriyorum pilates topunda zıplayarak emzirirsem rahatlayip emiyo biraz
bu dişle ilgili de iki üç gün sonra normale döndü, annem diş de kemik gibi vücut gibi dura dura büyür iki üç gün ağlar bi iki hafta normal olur sonra dış büyürken bi daha aglar huzursuzlanir patlayana kadar dedi
inşallah kolay atlatir yavrularimiz :KK1:
bu arada ben oğlumu dişsiz diye seviyodum çok ironik oldu bu durum:KK45:

Ben 3.5 aylık çıkarmışım. Kontrol harici diş doktoru yüzü görmüyorum şükürler olsun.hikaye bence bazı şeyler mesela anne sütü alan çocuk hasta olmaz da hikaye olması gibi

aynen çok doğru söylüyosun bi annenin en çok istediği seydir bence kendi sütüyle evladını beslemek ama nasip işte destek olmak yerine bide moralini bozarlar insanın, kadının kadına yaptığını kimse yapmıyor
kaynanam da bebeği döver bakıcı diyo surekli bakacak kimsem yok, ben iznim bitince üç aylık bebeği ona vercekmisim ankarada bakacakmis ben de İstanbul'da işe gidecekmisim para lazımmış Allah vicdansız merhametsiz insanlara vicdan merhamet nasip etsin
maşallah sana oğlum da senin gibi olur inşallah teyzesi:KK28:

Kızlar bebeklerinizi uyanıkken nasıl oyalıyorsunuz tek başına durabiliyorlar mı benim oğlum uyanıkken hep kucakta uyurkende ufacık bir sesten uyanıyor bu yuzden hiç iş yapamıyorum sizler nasıl yetişiyorsunuz evin işine yemeğe

beni görmezse maksimum üç dk yalnız duruyo
ben beşiğine götürüyorum genelde oynatmak için, sürekli benim kucagimda yattığından beşiğini sevsin alissin istedigimden yapıyorum öyle, önce uzun uzun konuşuyorum şarkı söylüyorum sıkılır aglamaya başlarsa cingiragiyla oynatiyorum, kitap almamistim ben onun yerine doğum albümünü açıp gösteriyorum bebek görünce mutlu oluyo seviniyo baba anne bebek ilgisini cekiyo anlatıyorum dokunmasini sagliyorum her gösterdiğim oynattim seye, ondan da sıkılınca evi gezdiryorum salonda oynatiyorum egzersiz yaptırıyorum
artık hali kalmiyo uyumak için agliyo bi saate kadar oyaliyorum genelde
evin işine yetişmek diye bisey yok zaten
yatak odasına gidiyorum yataga koyuyorum iki dk toplayıp beş dk kucağımda aglamasi dursun diye uğraşıyorum oda oda geziyorum öyle
her yer her yerde yapacak bisey yok maalesef:halay::KK76:

Canım ogrenince yazarmisin? Ne zaman bitiyor iznim ben hala kararsizim başlasam mi başlamasam mi 1 ay var iznimi bitmesine dilekçe kaç gün önceden verilmeli
Benim 29 ocakta bitiyo canım idarecimle konuştum bu hafta içerisinde gelin dedi 5 şubatta okul açılıyo ya 10 gün önceden dilekçenizi vermeniz gerekiyo dedi ben de yarın gidicem bakalım 5 şubattan itibaren ayrılıcam bitiş tarihini de yazıyomuşuz dilekçeye
8 haziran da okullar kapanıyo ona göre yazabilirsiniz mesela ben seminere gidicem o yüzden 8 hazirana kadar alıcam iznimi

Sevgili bayanlar
Süt parası çalışan anneye ya da çalışmayan annenin eşine 6ay boyunca ayda 132tl olarak ödenirmiş. Sosyal il güvenlik Müdürlüklerine başvuru dilekçesi doğum belgesi evlilik cüzdanı fotokopisi ile başvuru yapılıyormuş.
Canim altı ay boyunca değil bir kez 132tl ödeniyor

Eklentiler

• 6E568FBC-34F3-4D2F-AD19-D70B8268FC70.png
    6E568FBC-34F3-4D2F-AD19-D70B8268FC70.png
    160,7 KB · Görüntüleme: 47
bugün gittim canım bir aya kadar çıkar dedi doktoru, ayaklarım3kilo arkadaşa yazdım doktorun söylediklerini
emme konusunda çok agliyodu emerken, kakasını yapamayınca sinirlenip ağlıyo benim oğlum valla bi sekilde emziriyorum pilates topunda zıplayarak emzirirsem rahatlayip emiyo biraz
bu dişle ilgili de iki üç gün sonra normale döndü, annem diş de kemik gibi vücut gibi dura dura büyür iki üç gün ağlar bi iki hafta normal olur sonra dış büyürken bi daha aglar huzursuzlanir patlayana kadar dedi
inşallah kolay atlatir yavrularimiz :KK1:
bu arada ben oğlumu dişsiz diye seviyodum çok ironik oldu bu durum:KK45:
Aynen cnm bizim bebiş de kakasını yapamayınca ağlıyor ,bugün sabahtan beri huzursuzdu her emmede ağladı akşam kakasını yapınca rahatladı biraz..inşallah diş konusunda da rahat ederiz ..senin ki cidden ironik olmuş dişsiz derken:KK70:

Emzirme Ödeneği Kaç Ay Verilir? Süt Parası Her Ay Alınır Mı?
Emzirme ödeneği her doğum için bir kereye mahsus olmak suretiyle verilmektedir. Doğum yaptığınız sırada resmi nikahlı olmanız şartıyla gerekli incelemeler yapılıp süt parası almaya hak kazanırsanız 6 ay boyunca yukarıda vermiş olduğumuz ücretler kadar emzirme ödeneği alırsınız.
6ay lık tek seferde:dua:

Selam kızlar dün sabah uyandığımda göğüslerim bomboştu hiç sütüm inmedi gün boyunca sürekli emzirdim boş olmasına rağmen çekiştirdi durdu sürekli ama süt gelmeyince çok ağladı mama verdim bugünde çok az vardı yine mama verdim sütüm insin die aklıma gelen her yolu denedim çaylar, hurma, helva, sıcak su vs ama yinede hala sütüm yok çekio çekio boş sanırım emzirme serüvenim buraya kadarmış hayatımda herşey düzenliydi çok mutluydum sıfır stres yani ama yinede birden bire gitti

Canım benim Facebook ta emzirme sanatı diye bir grup var oraya yazsana hemen

Sabah 2.ay aşılarını yaptırdığımızı yazmıştım. Ateş yapmadı şimdilik çok şükür ama huzursuzluğu var bebeğimin. Gündüz 1 saat ağladı aralıksız çığlık çığlığa kaldı hastaneye götürdük biz de. Doktor güldü bebek ağlıyo diye hastaneye mi gelinir diye ama çok korktum şimdiye kadar hiç öyle ağlamamıştı. Şu an daha iyi gibi. 3 gün sürebilir böyle dedi.
Ne kadar zormuş annelik. O ağladıkça ben de ağladım. İçim parçalanıyor. Bazen kendimden başka kimseyi düşünmediğim o günleri özlüyorum sanırım.

Selam kızlar dün sabah uyandığımda göğüslerim bomboştu hiç sütüm inmedi gün boyunca sürekli emzirdim boş olmasına rağmen çekiştirdi durdu sürekli ama süt gelmeyince çok ağladı mama verdim bugünde çok az vardı yine mama verdim sütüm insin die aklıma gelen her yolu denedim çaylar, hurma, helva, sıcak su vs ama yinede hala sütüm yok çekio çekio boş sanırım emzirme serüvenim buraya kadarmış hayatımda herşey düzenliydi çok mutluydum sıfır stres yani ama yinede birden bire gitti

Geriden geliyorum. Yeni okudum sonradan cevap verilmişse kusuruma bakma.
Adet gördün mü? Görmediysen adet döneminde olabilirmisin? Kabaca bi hesap yap kırkına göre. Benim oğlumda olmuştu. Bi gün bi kalktım hiç sütüm yok. Panikle her duyduğumu denemiştim. Yanılmıyorsam 2 gün dondurucudan sağdığım sütlerden takviye yapmıştım. Sonra gittiği gibi sütüm gelmişti bi anda. İlk 1-2 ay böyle kesilmiş gibi olmuştu, sonraki aylarda da tam adet dönemimde sütüm azalıyor gibi oluyordu.

J Jellybon_ canım benim kızımda biberondan süt içmemek için direniyor ağzına almıyor, sürekli ağlıyor, bugün eşim sesli renkli bi oyuncagimiz vardı onunla dikkatini çekti ben de o arada yavaş yavaş verdim sütü, ucunu ağzına tam almadı birazını içti birazini akıttı ama en azından ağlamadı, böyle böyle alışır belki, sen de denemek istersen

utkumuz utkumuz sizin 2.ay boy-kilo gelişiminiz nasıl canım? Bizim bebişler aynıydı diye soruyorum. Benim ki bu ay az gr aldı da.
Canım 2.ay kontrolünde 5200 idi.1 kilo almış maasallah.boyumiz da 59 cm di.sizin ölçümler nasil? Sakin mama verme dedi gelişimi şimdilik iyi dedi.hatta her istediğinde emzirme artık dedi,bebek reflumuz var malesef,midesi dinlensin,emzirdikten sonra en az 1 saat emzirme kilosu da iyi midesine de zararlı sık emmesi demişti doktorumuz.
Bu arada yarın ücretsiz izin için başvuru yapacağım.sen naptın dilekçe verdin mi?

Back