- 13 Haziran 2017
- 510
- 432
- 103
- 33
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #35.321
canım öncelikle beynine sütüm az yetmiyor mesaji gönderme. Memelerin dolgun olmaması ve akmamasi sütun az olduğu anlamına gelmez. Ben de ilk zamanlar çok sorun yaşadım emzirmede ama su an çok şükür yoluna soktuk. Facede emzirme sanatı diye bir grup var orada sana yardımcı olurlar. Herkesle tek tek ilgileniyorlar. Umarım her şey gönlüne gore olur canımİyi akşamlar kızlar normal şartlarda aralık annesiydim oğlum 17 kasımda doğdu ve kasım annesi olarak ilk defa yazıyorum benim başından beri emmeyle ilgili problemim var silikon uçla alıyo oğlum ve artık tatmin de olmuo gibi memeyi asla aldıramadım bas bas bağırıyor bunun için var mı öneriniz ve de sütüm az öyle meme dolması akması vs hiç bişeyim yok nasıl arttırabilirim. Süt inişini vs hissetmiyorum pek . İlk ay emmemrsi vs 300-400 gram aldık bu ay bi kilo almış ama mama da verdik günlük 100-150 cc kilo aldıran o muydu acaba. Baya da uyuyor aç kalıp şekeri düşüp mü uyuyordur ne dersiniz bu arada 2650 doğduk. Bebeğin beslenmesinin kiloyla mı alakası var mı yoksa ayına göre mi besleniyor. Kontrolümüz iki hafta sonra dayanamadım yazdım yardımcı olursanız çok sevinirim
Benim kızımda ufak beşiğini hiç sevmedi sürekli uyandı 20 günlüktü park yatağını açtım onu çok sevdi şimdi gece gündüz yatağında yatıyor ayrıca alışması için 5 dk de sürse uykusu ben hep yatağına yatırdım yoksa yanımıza daha çok alışıyprlar oğlumuda hep yatağında yatırdım yanıma kucagıma hasta olmadığı sürece almadım tek yatmaya alıştıgı için odasınada kolay alıstı ama dediğim gibi alısana kadar hemen uyancagıno bilsemde beşiğine koydum
Canim uç ay yazıyor ama en az bebeğin 7 kg olması lazım aparatsiz kullanman icin bende farklı bir marka kullanıyorum benimki de 3 ay 4 yasKanguru kullanan arkadaşlara bir sorum olucak solomom marka almayı düşünüyorum kızım 17.sinde 2 ayı doldurdu yeni doğan aparatını almama gerek yok diye düşünüyorum fikrinizi alayım dedim sitesinde 3ay -4 yaş yazıyo
Eger kilo alimi yetersizse, doktor kontrolünde mama vermeye devam edin. Şu an biberonla mi veriyorsunuz mamayi?İyi akşamlar kızlar normal şartlarda aralık annesiydim oğlum 17 kasımda doğdu ve kasım annesi olarak ilk defa yazıyorum benim başından beri emmeyle ilgili problemim var silikon uçla alıyo oğlum ve artık tatmin de olmuo gibi memeyi asla aldıramadım bas bas bağırıyor bunun için var mı öneriniz ve de sütüm az öyle meme dolması akması vs hiç bişeyim yok nasıl arttırabilirim. Süt inişini vs hissetmiyorum pek . İlk ay emmemrsi vs 300-400 gram aldık bu ay bi kilo almış ama mama da verdik günlük 100-150 cc kilo aldıran o muydu acaba. Baya da uyuyor aç kalıp şekeri düşüp mü uyuyordur ne dersiniz bu arada 2650 doğduk. Bebeğin beslenmesinin kiloyla mı alakası var mı yoksa ayına göre mi besleniyor. Kontrolümüz iki hafta sonra dayanamadım yazdım yardımcı olursanız çok sevinirim
Şu an da kilo alımı iyi gibi ilk ayı saymazsak. Akşama doğru süt azakıyo gibi oluyor o sırada mama veriyyorum kaşıkla. Önceden doyduğunı ve bu yüzden mamayı almadığını düşünüodum ağlıyordu çünkü mama verirken. Geçenlerde bibertonla denedik aldı. Kaşıkla almak istemiyor da artık. 50 cc çıkıyordu en son iki hafta önce fln. Dediklerinizi de yapacam uykuya hiç dikkat eymemişyim yeni yeni uyuyabilyorum bira mayası tabletini nerden temin edebilirim ki.aklımı hep kurcalıyordu kan şekeri uyku olayı buna çok srvindim çok teşekkürler :)Eger kilo alimi yetersizse, doktor kontrolünde mama vermeye devam edin. Şu an biberonla mi veriyorsunuz mamayi?
Kendi sutunuzu elektrikli pompayla sagmayi denediniz mi? Ne kadar çıkıyor?
Bana kuru inciri kaynar suda demlemek, humana ve kesinlikle bira mayasi tableti cok iyi geldi. Ama yine de bunlari kazanla içsem de, uyuyamazsam asla sut olmuyor. Resmen uyumak sut yapiyor bana. Ozellikle bira mayasi tableti gerçekten cok sut artırıyor. Duzenli için bunları. Sutunuz artarsa, sağıp oyle verin bebeginize. Insallah sizi de emer. Emsin yeter ki de silikon ucla emsin, bence hic onemli degil.
Mamanın hazmedilmesi uzun sürdüğü için uzun uyuyor olabilir. Artik 2 aylik olmuş kan sekeri dustugu icin uyumaz.
Evet bazen pozitif düşünüyorum ama birden çoğu zmana karamsarlığa kapılıyorum yetmiyo bebek aç diye aslında her şey bunda bitiyo galiba da ne kadar becerebilirsemm. Gruba da üye olacağımm çok teşekkürlerr srnin de her şey gönlünce olsun:)canım öncelikle beynine sütüm az yetmiyor mesaji gönderme. Memelerin dolgun olmaması ve akmamasi sütun az olduğu anlamına gelmez. Ben de ilk zamanlar çok sorun yaşadım emzirmede ama su an çok şükür yoluna soktuk. Facede emzirme sanatı diye bir grup var orada sana yardımcı olurlar. Herkesle tek tek ilgileniyorlar. Umarım her şey gönlüne gore olur canım
Hareketler tıpatıp aynı belki daha fazlasıKızlar sanki tekrardan lohusa psikolojisine geri dönmüş gibiyim. Kv ile ayni sehirdeyiz sürekli bebek görmek için geliyorlar ya da bizi evlerine çağırıyorlar. Çok sık görüşmeye başladık ve fazla muhabbet tez ayrılık olayı oldu sanki. Kızımı kucağımdan aliyor sürekli altını değiştirip kıyafetlerini kendisi değiştirmek istiyor. Banyo yaptırdınız mi diye sorup duruyor. Sanki oyuncak bebek gibi bebegimle haşır neşir olma pesinde. Ben de boyle olunca kızıyorum ne yapacagimi şaşırdım. Aramız da iyidir kotu biri değil aslında ama boyle kızımı kaçırır gibi kucağımdan alıp bebeğim uyanınca kendisi benden önce almaya calisinca kiskancligim tutuyor sinirleniyorum. Var mi bu durumda olanınız sorun bende mi acaba?
D vitamini ben de sordum doktora kesinlikle vermelisin dedi. D vitamini eksikliği alzaymır a yol açıyor. Rotavirüs ü de ben kızıma yaptırdım 4yıl önce. İyiki yapmışım dedim. Çünkü rota nefesle bile bulaşan bir ateşli ishalkusma hastalığı.kızım kreşteyken bütün arkadaşları yakalandı kızıma bir şey olmadı şükür. Şimdi oğlum 2.5 aylık. Birkaç gün sonra ona da yaptıracağim.Gebeliğimin başından beridir takşp ediyorum fakat çok aktşf yazamıyorum bebişlerimizi sağ salim kucağımıza aldık sağlıkla büyütelim cümleten inşarkadaşlar bebeğim 2.5 aylık size kAfamdaki iki soru işereti hakkında fikrinizi almak istiyorumm öncelikle d vitamini hakkında bi çok yerde sağlık ocağının verdiği damlada paraben içerdiği söyleniyo siz bu konuda ne düşünüyosunuz ben doktoruma sordum o hiçbir sakıncası yok kullanın dedi fakat nette yurtdışından getirenler burada bitkisel damlalar kullananlar hala çıkamadım işin içinden bide rota virüsü aşısı yaptırmalımıyız 2 yaşına kadar koruyucu özelliği varmış emen bebeklerde çokda ısrarla yaptırın denmiyo sizin fikriniz nedir? Şimdiden teşekkür ederim
7 kilomu olması gerekiyomuş bebeğim 2ay ölçümünde 6390 dı az kalmış o zamanCanim uç ay yazıyor ama en az bebeğin 7 kg olması lazım aparatsiz kullanman icin bende farklı bir marka kullanıyorum benimki de 3 ay 4 yas
Ay benim de öyleydi kızım da. Oğlum da gelemiyor eskisi kadar ve ben çok mutluyumKızlar sanki tekrardan lohusa psikolojisine geri dönmüş gibiyim. Kv ile ayni sehirdeyiz sürekli bebek görmek için geliyorlar ya da bizi evlerine çağırıyorlar. Çok sık görüşmeye başladık ve fazla muhabbet tez ayrılık olayı oldu sanki. Kızımı kucağımdan aliyor sürekli altını değiştirip kıyafetlerini kendisi değiştirmek istiyor. Banyo yaptırdınız mi diye sorup duruyor. Sanki oyuncak bebek gibi bebegimle haşır neşir olma pesinde. Ben de boyle olunca kızıyorum ne yapacagimi şaşırdım. Aramız da iyidir kotu biri değil aslında ama boyle kızımı kaçırır gibi kucağımdan alıp bebeğim uyanınca kendisi benden önce almaya calisinca kiskancligim tutuyor sinirleniyorum. Var mi bu durumda olanınız sorun bende mi acaba?
O zaman o özelliği eliyorum sağol canımBen de mamadus baby aldım bebeğin dışa dönük oturması sakıncalıdır bu yüzden oturtulmaz diyorlar
canim ona takılma zaten dışa donuk olması pek tavsiye edilmiyor ben kıs örtüsü almadım ama C Cokoprenses83 arkadasimiz kıs ortulu daha uyguna geldiğini ve kullanışlı olduğunu söylüyorBiraz baktım da bu solomombaby kangurularda çocuk ileride dışa doğru oturtulmuyomuş bu benim biraz kafama takıldı ilerde bebeğim dışarıyı izlemek istediğinde nasıl olcak sıkılır mı acaba
Bi de alanlar kış örtüsü aldı mı kullanışlı mı acaba çok soru sordum biliyorum ama
Yani nadiren emizik tutar ama bebegim basindan beri mememi tutmak istemiyo zor veriyorum aglayinca tutmaz sakinlestirsem bike tutmaz artik anlam veremiyorumCanim kendini geri geri atip deli gibi aglayan bebegi emzirmek mumkun degil. Cok iyi anlıyorum. Sutunu sag, bir kac kasik ver. Onu yalanirken tekrar memeni tutturmayi dene. Bi boyle dene.
Bi de yari uyku arasi emzirmeyi dene.
Biberon verme, o kolay akisa alisirsa belki seni emmek istemez.
Ağladığı zamanlarda cok israr etme, kasikla ver.
Uyurken hic kucagina almadan, hafif uyandirip ustune yatarak dene.
Bi de aglamiyorken, kucaginda hem yuruyup hem hafif hafif sallanarak dene
Allah yardım etsin cok zoremzik aliyor mu
Rota virüs aşısını ben de yaptırmak istiyorum kardeşimin oğlu çok ağır atlattı bir hafta hastanede yattılar bana sıkı sıkı tembihledi yaptır abla diye. Özelde gittiğimiz doktor aşı Takibini biz yapmıyoruz aile Hekimliği ile görüş dedi. 2.ay aşılarını yaptırırken sordum özel aşı doktorunuz yazarsa yaparız dediler ... neyse 2. Ay aşıları ile olmadı ama 3. Ayda başlayıp 2 doz şeklinde yaptıracağım inşallahGebeliğimin başından beridir takşp ediyorum fakat çok aktşf yazamıyorum bebişlerimizi sağ salim kucağımıza aldık sağlıkla büyütelim cümleten inşarkadaşlar bebeğim 2.5 aylık size kAfamdaki iki soru işereti hakkında fikrinizi almak istiyorumm öncelikle d vitamini hakkında bi çok yerde sağlık ocağının verdiği damlada paraben içerdiği söyleniyo siz bu konuda ne düşünüyosunuz ben doktoruma sordum o hiçbir sakıncası yok kullanın dedi fakat nette yurtdışından getirenler burada bitkisel damlalar kullananlar hala çıkamadım işin içinden bide rota virüsü aşısı yaptırmalımıyız 2 yaşına kadar koruyucu özelliği varmış emen bebeklerde çokda ısrarla yaptırın denmiyo sizin fikriniz nedir? Şimdiden teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?