2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar kızımın burnu.cok tıkalı gece uykudan uyanıyor. Serum fizyolojik damlamıyoruz açmıyor. Pompa gibi olan aspirator ise yaramiyor bugun.hortumlulsrdan aldırdım. Nasıl kullanıyorsunuz. Öncesinde fizyfizyolojik serumun tamamını mi sıkıyorsunuz

Oğluma alıştım da eşim çok fena.. yardım etmiyor annesine bırakmayı yardım sayıyor. Ne bir özel ilgi ne bir gezdirme ... sıkıldım evde şimdiden
Ya sorma benim eşim de ayni sayılır eve gelince beş on dakika zaman geçiriyor o kadar annesi bizde kalsın istiyor sanıyor ki onlar yardım ediyor bir türlü anlatamadım. bir de kayınvalide tutturdu beraber kalmayın oğlum diğer odada yatsın işe gidiyor çok yoruluyor diye... zaten riskli gebelikten dolayı 8 ay yattım hafta içi kayınvalide hafta sonu annem hep oldular artık 2 aylık olduk ban da artık eşimle çocuğumla kalmak istiyorum ama anlatmadım hiç berine. ben mi haksızım yanlış mı düşünüyorum ki

Ben tamamini sıkmıyorum canim. Yarisi iki delige yetiyo bence damladan sonra yarim dk bekliyoru ki icindekiler yumusasin sonra cekiyorum. Umarim kisa zamada duzelir rahatlar yavrun

Benim oğlum da ayni tıkalı burnu buhar Makinesi kullanıyorum arada. bir de ağızla çekilen pompalar var ya onlardan aldık biraz rahatladı eskisi kadar değil. Onları da çok sık kullanmamak lazım.,... geçen hafta doktora götürdük hayvansal gıdalar alerji yapabilir o zaman da tıkanır dedi bizde geniz akıntısı var onun için dedi şimdi süt ve süt ürünleri tüketmiyorum sonra yumurtayı deneyeceğiz deneye deneye bulacağız bakalım

Yok canim insan gercekten bunaliyor. Evinde rahat rahat hareket etmek ,bebegini istedigin gibi buyutmek istiyosun hakli olarak evde birileri varsa bu mumkun olmuyor.

Ayyyy. Eşim de bana öyle bir teklifte bulundu annem gelsin kalsın diye.kesinlikle kabul etmedim. (Kızım doğduğunda aynen böyle olmuştu.)Çünkü evde bir bebek varsa Kayınvalide ile oluyor sana 2 bebek. Bebeğin gazı tuzu bir yana Kayınvalide nin bebeğe iyi bakamıyorsun lafları bir yana. Bebeğin karnını doyur yatağına yatır bir yana Kayınvalide ye kahvaltı hazırla yemek yap yatak aç bir yana. Bir de akşama koca gelir yemek bekler ilgi bekler Ve nedense hep yorgun ve uykusuzdur.

Önce serumdan damlatıp biraz bekletiyoruz canim yumuşuyor daha sonra sert olmamak kaydıyla cekiyorsun fizyolojik serumunzarari yol canim ara ara sık

Öncelikle yattığı odayı nemli tttutmani oneriim, çok faydası oluyor,bazen fizyolojik sıkıyorum, bazen kendi sütümden damlatiyorum(ılık olduğundan yumusatiyor, zararı da yok nasıl olsa) biraz bekletip yyüzüstü yatiruyorum içindekiler çıkıyor, çıkmazsa da ucuna geliyor aspire ediyorum

Aman Allahim yatak odana kadar karisiyor demek. 2 evladim var edindiğim tecrubeye gore yatak odalari ayrildigi zaman sonucu iyi olmuyor. Her erkek farklı tepki gosteriyor Allah korusun is aldatmaya kadar gidebiliyor. Esler de bir sureligine uykusuz kalacak oyle tek taraflı degil bu isler. Esim isyerinde uyukladigi halde gece bakmaktan hic şikayet etmez. Ama o da babaligi sonradan ogrendi annelik gibi degil babalik. Bize daha hamile bile degilken ilham edilirken onlar sonradan ogreniyor babaligi. Ama gel gor ki kayinvalidelerin bu ise karisip ortaligi berbat etmelerine aklim sirrim ermiyor.

Ben gunde 2 defa 5 damla kullaniyorum

Bir kere 5 damla

Kizlar oglum gaz sesini duyunca

Gunde 1 defa 5 damla kullanıyorum

Zincoyla beraber kullaniyorum. Doktor biogaia icin gunde 1 kere 5 damla demişti. Ben azar azar artırdım sabah akşam 5er damla. Bi zararını görmedim

Tsk ederim ķizlar bende zincoyla beraber kullanıyorum doktor bana günde 1 defa 5 damla demisti. Günde 2 defa kullansam sabah aksam sakıncası olur mu diye soracaktim bende icinde prospektusundede gunde 1 defa 5 damla yaziyo size doktorunuz mu dedi gunde 2 defa kullanin diye..

Kadının fiziksel yaraları yanında Doğumdan sonra manevi yaraları oluyor en çok da eşine ihtiyaç duyuyor. Ama bebek gelince tüm ilgi ona lohusa kenarı atılıyor. Anne de bebeğin bakıcısı konumuna getiriliyor. Halbuki ilk olarak eşiz. Kocamızın ilgisine ihtiyacımız var ama nerdeee

Ne zamandır giremiyordum oğlumla yalnız kalalı. Nasılsınız arkadaşlar bebişler nasıl? :)
Biz 48 günlük olduk. İlk zamanlar depresyona girmiştim buraya da yazmıştım hatta ama geçti çok şükür. Tabii yine arada ağlıyorum çünkü yalnızım ve bazen çaresiz hissediyorum. Oğlum bu dünyaya adapte olmaya çalışırken ben de ona adapte olmaya çalışıyorum ama hala çok zor. Kabul ettim artık huysuz bir oğlum var üzerini değiştirmekten hoşlanmayan, banyoyu seven ama havluya sarınmayı sevmeyen, kucağımda istediği pozisyonu bulamazsam yakamı saçımı çeken bir bebek :) bunlara artık alıştım mum ediyor beni parmak kadar çocuk ama en zoru da geceler.
İlk yatırdığımda 2 3 saat uyuyor gece 7.30- 8 arası yatırıyorum. Ama sonra saat başı uyanıyor hatta bazen daha sık hele de altını değiştirmek zorunda kalırsam ışığı biraz açınca sabah olmuş gibi gözünü açıyor. Bi keyiflenmeler neşelenmeler.
Gündüz uykusu ise yüzde 80 kucakta yatağına da yatırsam başka yere de yatırsam en fazla 10 dk sonra açıyor gözleri. Ben de bari uykusunu alsın diye kucağımda uyutuyorum. Hiçbir iş yapamıyorum hatta bazen tuvalete de göndermiyor. Yanından biraz ayrılsam hissediyor sanki ve basıyor yaygarayı. Off çok konuştum kusura bakmayın. 3. 4. Ayda düzene girer diyor herkes ama güvenemiyorum hiç. Sizde durumlar nasıl?

Canım zaten karı kocanın 40günden fazla ayrı yatmasına dinimiz müsaade etmiyo. İlla ilişki anlamında değil gece tensel sıcaklığını bile hissetmesi ayrı bişey. Şakın öyle alıştırma.bişey yapmasa bile çocuk için en azından gece senin kaç kez kalkıp uğraştığını görür. Kv sinir oluyorum ikinizin çocuğu sonuçta. Bende de var onlardan bi tane.

Canım hemen hemen hepimizin durumu aynı... bende senin gibi yalnızım.. Sakin kalmayı öğrendim çok şükür.. benim bebeğimin gece uykuları biraz düzene girdi fakat gündüz uykuları belli olmuyor. Tabi benim bebeğim 1 hafta sonra 3 aylık olacak. Senin bebeğinin de uykusu düzene girer mutlaka...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…