- 19 Mart 2017
- 5.859
- 6.269
- 148
- 33
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #35.061
Denedim ben onu canim ama 3 aydan sonra kullanilabilir bence.anne memesi ile uyumlu biberonlardan da cekmedikce gelmiyor.sorun memeyle biberonun kavranisinin farkli olmasindan kaynaklaniyor.alistirma bardagi da aliskanlik yapabilir diye dusunuyorum
Ben de kendime kızıyorum bu konuda. Memeyi verince emer diye düşünüyordum. Ama hastanede rezil oldum. Bebek ağlıyo hüngür hüngür. Önüme her gelen hemşireye ebeye soruyorum nasıl tutturacam diye.hepsi farklı bişey diyo. Hele şu kahverengi kısmı ille bebeğin ağzına sok diyenler. Kocaman meme minicik ağız. Ucunu emerse şükredeceğim. Kısacası kabus gibiydi.Hamileligimiz boyunca her seyi o kadar cok konustuk ki burada en iyi biberon en iyi emzik en iyi doktor en iyi hastane ama emzirme hakkinda hic konusmamisiz.en onemlisiydi oysa.
65 günlük olduk kuzum bizBebeğin kaç günlük ?tabi doktor ne dediyse o. Benim bebeğim 60 günlük. Şimdiye kadar 3 ya da 4 kere yarım kullandım. Hiç durmadığı zamanlarda.
Seninki kaç kilo aldı canımT
Canım doktorun en iyisini bilir de. Benimki de az almıştı. Doktor 3 ayına kadar bebeğe şans verelim hemen mama başlamayalım dedi. Ben de bekleyeceğim 3 ayına kadar
İlk ay 700 gr almıştı bu ayda 500 gr almış benimkisi 2 ayda 1200 gr almış yani ayy çok mu az ki ya kızım kilo almadıysa açmıydı şimdiye kadarİlk ayın sonunda ne kadar almıştı?
Her bebek farklıdır. Benim oğlum 3550 doğdu, ilk ay sonunda 5kilo, 2. Ay sonunda 6.200dü. Zaten 1-2 ay sonra 300-400 gram anca almaya başlayıp yavaştan ek gıdaya geçecekler.
Doktorlar genelde ortalama ayda 1-1,5 kilo bekliyorlar ilk 3 ay , tabii bebeğe, ırsi yapısına, doğum haftasına vs vs bakarak bu değişiyor.
Mantıklı aslında söylediğin bugün aynı şeyi düşündüm kızım mama içti ve uyudu demekli aç olduğu için uyanıkmış dedim sabahtan sonra sahip vermeyi denıycem tabi süt çıkar mı bilmiyorum en son sagdıgımda 30 cc çıkmıştı oda gögümdrn süt akarken ya ben sagamıyorum yada pompam manüel olduğu için az çıkıyor sütüm çünkü bence emdiği zaman daha çöl geliyor. Teşekürler bu arada fikir içinSoyle ki;bebek memeyi emerken yoruluyor cabuk birakiyor yari ac yari tok uykuya daliyor dogru duzgun uyuyamadan uyaniyor tekrar meme icin.gene yari ac yari tok uyuyor.sonra doktor kilo alimi az mama basla diyor caresiz mamayi veriyorsun biberonla.sonra bebek daha cok uyumaya basliyor.diyorsun demek sutum yetmiyormus yagsizmis vs bak mamayi icti uyudu.aslinda dogru bebek mamayi doyana kadar icebildi.cunku biberonla icti onun yerine anne sutunu icse gene doyar.Kalitesiz yagsiz sut veya sutum yaramadi diye bsy yok.Bebek cekerken zorlaniyor doymadan uyuyakaliyor.Bunlar tabi benim fikirlerim.Bunun yaninda cok cok emen bebekler de var tabi.Ben mamayi biberonla vermeden once madem biberon cikacak ortaya mamadan once en azindan bir ay kendi sutumuzu verip deneyelim diyorum.Kilo alimina gore bakilir yine
aynen benm sütümde oyle neden acaba 30 cc yi gecmiyor malesef.Mantıklı aslında söylediğin bugün aynı şeyi düşündüm kızım mama içti ve uyudu demekli aç olduğu için uyanıkmış dedim sabahtan sonra sahip vermeyi denıycem tabi süt çıkar mı bilmiyorum en son sagdıgımda 30 cc çıkmıştı oda gögümdrn süt akarken ya ben sagamıyorum yada pompam manüel olduğu için az çıkıyor sütüm çünkü bence emdiği zaman daha çöl geliyor. Teşekürler bu arada fikir için
Bize parol yazmış onu aldım ben de calpol mu alsaydım acaba? Eczacıya sordum ikisi de aynı istersen calpol vereyim dedi doktor ne yazdıysa onu ver dedim1 yaşa kadar mor calpol kullandık , ateşi de olsa, ağrısı da olsa, burnu da aksa sadece calpol verdik, diğerleri ağır oluyor bebeklere, zaten çok büyük bir rahatsızlık geçirmediği sürece doktorlar calpol harici vermiyor.
E vitamini kapsülü denedin mi canım? Ben de kabus gibi bi dönem yaşamıştım göğüs yaralarıyla ilgili. En son çarey e vitamini ve piyasadaki kremlerin dönüşümli olarak kullanımında buldum. Her emzirmeden sonra e vitamini+farklı bi krem sürüyordum emzirmeden temizliyordum. E vitamini ve bepantol, e vitamini ve madecassol vb gibi.Bebeğim 53 gunluk hala gogus yaralarindan gozumden yas geliyor yasurmedigim hic birsey kalmadi
Hiçbir mama anne sütünden daha faydalı olamaz bebeklere. Ah şunu bi anlayabilseler...Ah o anneden daha merhametiymiş gibi çok bilen kv ve eşler Yok mu bende de var omlardan. Eşim Yok ben üstünü değiştiremem ya incitirsem. Burnunu ben açarım neymiş kendi koyamıyormış.
Kv de ilk zamanlar bebek ağladığında sütün yetmiyor sürün yaramıyor diye kafamı patlatmıştı en son mama verdik. Bi de gece ben emzirmekle uğraşırken bebek ağlayınca gidip mama hazırlıyordu. Bi de okuma yazma yok. Biberonun yarısını doldurmuş.” Allahım döksem kıyamet kopar,alınganlıkları bitmez.lohusa ben değilim zaten onlar. En son dayanamadım bebeğim ağlamaktan sesi Kısılana kadar verdim memeyi.
Bebek emecek ki süt gelecek
Moral olacak ki süt gelecek
Dinleneceksin ki süt gelecek
Bebek acıktığında,gazı olduğunda susadığında,ilgi istediğinde,uyumak istediğinde,canı sıkıldığında meme istiyo ille sadece acıktığı için değil ki.
Biraz ağlasa bebeğim başlıyorlar o em çok duyunca Çan’ımın yandığı şeyi söylemeye “bu çocuk aç,doymuyor..,”
Onun için sabırlı olmaya çalış
Canım denedin mi bilmiyorum ama gogus yaralarım benim de geçmedi kenarları yarildi bebek her emisinde o yariklar tekrar ayriliyordu aglamaktan emzirmekten bikmistim burda da çevremde de gpgus kalkani tavsiye ettiler siparis ettim geldiği gün taktım yarım saat sonra emzirdim ve canım yanmadi kalkan meme ucunun temasini kesiyor kiyafetle ve hemen iyileşmeye başlıyor benim geçmeyen yaralarım hiçbir krem falan sürmedim sadece kalkanla 3 günde belki 4 geçti gitti denemediysen mutlaka al hiç düşünme ben çok düşündüm ve bıçakla kesilmiş gibiydi goguslerimEn son 15 gunluk falandi kasikla verdigimde. Tabi 30 cc bile degildi sut. Simdi tabii zor olur. Ama mamayi biberonda hazirladigim icin kasikla uğraşmıyorum. Biberonun sadece ucunu agzina koyup, biberonun memesini parmagimla sıkarak akita akita iciriyorum. Ama haftada bir en fazla 50 60 cc. Devamli veren icin zor.
Sol gogsumde sut daha az, daha küçük. Asla emmek istemiyor. Çıldırıyor sinirden. Uyku arasinda verebilirsem nadiren emiyor. Ben de meme reddi ne, ac bebek mecbur emer diye dusunuyordum ama oyle degilmis
Bencede çocuk çekince daha çok geliyor ama sağlayan alış orda gögüsler ozaman daha çok artar mı bilmiyorum deniycem bakalımaynen benm sütümde oyle neden acaba 30 cc yi gecmiyor malesef.hastanedeyken sütümun yetip yetmedigine bakmak icin sagmami istediler hatta onda 10 cc falan olmustu ilk zamanlar oda goguslerimi sıka sıka zar zor. Moralim bozulmistu tabi snra cocugu emzirirken hemsireye demistim biraz once sagdm yoktu suan byle kolay geliyo die gostermistim hemsirede makinalarla cocugun cekimi farkli demisti
Rota aşısı 3. Ayda yapiliyo biz yaptirdigimzda 3 ay 10 günlüktük. Neden 2. Ayda cagirdilar ki acaba. Yada yapanlara goremi degisiyor bilemiyorumKızlar daha önce konuştunuz mu bilmiyorum. 2.ay aşılarıyla rota virüsü aşısı aynı gün yapılabiliyor mu? Ya da biri daha önce yapılmalı gibi bir şey var mı? Sağlık ocağı tam 2.ayda çağırdı aşı için, hastanedeki doktorumuz da aynı güne randevu verdi rota virüsü için ama ben sormayı unutmuşum iki tarafa da.
Canim bende ogretmenim. Idareyle gorustum ben maaslar hazirlanmadan dilekceyi vermeniz lazim ki biz ona gore duzenleme yapalim maasta dedi. Benim iznim 23 subatta bitiyo.en gec 1 subata kadar teslim etmis olun dilekceyi dedi.utkumuz izin işini ne yaptın canım, halledebildin mi? Ben idareyle konuştum ama bilmiyorlarmış. Milli eğitimle görüşüp geri döneceklerdi güya bana hala dönmediler.
Peki ücretsiz izni 2 ay alma şansımız var mı? Mayısta başlasakCanim bende ogretmenim. Idareyle gorustum ben maaslar hazirlanmadan dilekceyi vermeniz lazim ki biz ona gore duzenleme yapalim maasta dedi. Benim iznim 23 subatta bitiyo.en gec 1 subata kadar teslim etmis olun dilekceyi dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?