• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Azkullanilmiskaynanamvar Azkullanilmiskaynanamvar ben bugün hemsireyle konustum verem asisinin izi hala olusmadi dedim. 6 aya kadar" olusmamasi normal dedi. Soyle bisey de soyledi iz cikmasi tuttugu anlamina gelmez iz cikmamasi da tutmadigi anlamina gelmez dedi. Eger tutmazsa ona yapacak bisey yok dedi. Bi hemsire arkadasi cocuguna 2 kere yaptirmis iz cikmadi tutmadi diye ama 2 sinde de iz cikmamis
Teşekkür ederim paylaştığın için, içim rahatladı.
Ben haftaya gideceğim rota aşısını da alıp yaptıracağım, o esnada baktırırım iz kısmına. Bize ne diyecekler bakalım.

Ozaman verem asisi olan degil sonrasini bilmiyorum canim 2. ay asisi deyince bende sormak istedim. Bazi asilar her zaman olmuyo sanirim acilinca cagiriyolar bide bazi asilar canli oluyo aralarinda 1 ay olmasi gereken asilar var oyuzden erteliyo olabilirler

Teşekkür ederim paylaştığın için, içim rahatladı.
Ben haftaya gideceğim rota aşısını da alıp yaptıracağım, o esnada baktırırım iz kısmına. Bize ne diyecekler bakalım.
Rica ederim ne demek. Sende öğrendiğinde paylasirmisin çünkü saglik ocaklari farkli seyler söylüyo. Hamileykende yapilan asi konusunda cok polemik olmustu bazi saglik ocagi farkli seyler soylemisti. Insanin kafasi karisiyor. Pazartesi doktor konrtolumuz var onada sorarim.
Rota asisi soguk bi asiymis dozu olan asi once saglik ocagina gitmeni oneririm saglik ocaginda hangisi yapilicaksa onu aldiriyo. Bizi once doktor gördü onay verdi oyle yaptırdık asi icinde hemsire kagida yazdi öyle aldik

Kızlar dün kızımı 2 ay kontrolüne götürdüm 3500 gr doğmuştu kızım 1200 gr almış 4700 olmuş doktor kilosına alt sınırda dedi her emzirme sonrası mama vermemi 15 günede kontroel çağırdı sizin bebekleriniz kaç kiloydu 2. Ayında

T
Kızlar dün kızımı 2 ay kontrolüne götürdüm 3500 gr doğmuştu kızım 1200 gr almış 4700 olmuş doktor kilosına alt sınırda dedi her emzirme sonrası mama vermemi 15 günede kontroel çağırdı sizin bebekleriniz kaç kiloydu 2. Ayında
Canım doktorun en iyisini bilir de. Benimki de az almıştı. Doktor 3 ayına kadar bebeğe şans verelim hemen mama başlamayalım dedi. Ben de bekleyeceğim 3 ayına kadar

Saat gece birden saat dörde kadar acilde hastanedeydik kızımdan idrar tahlili istedi doktor ama bir turlu idrar ornegi alamadım böyle bir şey basına gelen ve idrar ornegi alabilen var mi ya da alabilmek icin nasıl bir yol izleyeyim.

Saat gece birden saat dörde kadar acilde hastanedeydik kızımdan idrar tahlili istedi doktor ama bir turlu idrar ornegi alamadım böyle bir şey basına gelen ve idrar ornegi alabilen var mi ya da alabilmek icin nasıl bir yol izleyeyim.
Ah oo idrar örneği almak bi zulüm bebeklerde büyük kızımda kaç defa istedilerse hiç birinde veremedim o tahlili poşet bağlıyolar bebek yapmıyo yapsa bile bi bakıyosum poşet kaymış ne zaman bezi attık rahatladık
Çok geçmiş olsun canım neden istedi doktor tahlili

Ortamın uygunsa altına bez bağlama bebeğin belden aşağısını battaniye ile kapat üşümesin. İdrar poşetini elinle tut sürekli kaymasın.gözetiminde olsun. Sürekli emzir bu arada biraz zor olur ama umarım halledersiniz. Ufak kazalar yaşayabilirsin. Örtüyü iki tane yapabilirsin senin üstünde kirlenmesin.

Bu arada ücretsiz izin alcak arkadaşlar bişey yaptınız mı benim 29 unda bitiyo iznim bugün müdür yardımcısıyla konuşucam bakalım ne diyecek aslımda ben şubat 15 e kadar rapor almayı düşünüyodum ama riske atmak da istmeiyorum direk çıkayım izne diyorum bakalım

Sutu oldugu halde bebegi kilo almayip mamaya yonelmek zorunda kalan annelere nacizane tavsiyem mama yerine sutlerini sagip vermeleri.Cogunlugumuz mamayi biberonla veriyoruz bebege mama kilo aldirdi saniyoruz oysa bence biberon kilo aldiriyor

İlk ayın sonunda ne kadar almıştı?
Her bebek farklıdır. Benim oğlum 3550 doğdu, ilk ay sonunda 5kilo, 2. Ay sonunda 6.200dü. Zaten 1-2 ay sonra 300-400 gram anca almaya başlayıp yavaştan ek gıdaya geçecekler.
Doktorlar genelde ortalama ayda 1-1,5 kilo bekliyorlar ilk 3 ay , tabii bebeğe, ırsi yapısına, doğum haftasına vs vs bakarak bu değişiyor.

Kızlar günaydın aşıya gittik geri döndük şimdi saat 10 da aşılar açılıyormuş. Ateş düşürücü yazdırdım doktora ne yazdı bilmiyorum siz hangi ateş düşürücüyü kullanıyorsunuz
1 yaşa kadar mor calpol kullandık , ateşi de olsa, ağrısı da olsa, burnu da aksa sadece calpol verdik, diğerleri ağır oluyor bebeklere, zaten çok büyük bir rahatsızlık geçirmediği sürece doktorlar calpol harici vermiyor.

Biz babasi bezsiz kucagina aliyor ben de poseti degil kabi tutuyorum direk icine yapiyor bu sekilde hallediyoruz tabi babasinin uzeri her seferinde bastan asagi cis oluyor ama olsun :KK70:

Ah oo idrar örneği almak bi zulüm bebeklerde büyük kızımda kaç defa istedilerse hiç birinde veremedim o tahlili poşet bağlıyolar bebek yapmıyo yapsa bile bi bakıyosum poşet kaymış ne zaman bezi attık rahatladık
Çok geçmiş olsun canım neden istedi doktor tahlili
iki gündür kusuyordu peynirimsi şekilde ama yoğun kusuyordu meğerse bagirsaklari dolduğu icin kızım alttan cikartamayinca üstten çıkartıyormuş röntgen çekildi o az Aman anlaşıldı kan tahlili verdik ama sıra idrarda

Ortamın uygunsa altına bez bağlama bebeğin belden aşağısını battaniye ile kapat üşümesin. İdrar poşetini elinle tut sürekli kaymasın.gözetiminde olsun. Sürekli emzir bu arada biraz zor olur ama umarım halledersiniz. Ufak kazalar yaşayabilirsin. Örtüyü iki tane yapabilirsin senin üstünde kirlenmesin.
Evdeyim su an altını açtım bekliyorum hatta tersten alt açma serdim naylon kısımda kalır idrart diye ama bu sefer pamuk olan kısım emdi

merhaba bayanlar
bizimde bugün 2. ay kontrolü vardı, sağlık ocağına verem aşısı 17 sinde geleceği için o güne çağırmışlardi
bugün doktorumuz rota için önce buraya gel sonra gidersin oraya dedi
sağlık ocağındaki hemşire de önce buraya gel canlı aşı açılınca yapılması lazım dedi
hangisine gidicem ben şimdi
özelde yaptırmaya gerek var mi rotayı verem yada rotanin önce sonra yapılması fark eder mi

kafam çok karıştı:110:

Sutu oldugu halde bebegi kilo almayip mamaya yonelmek zorunda kalan annelere nacizane tavsiyem mama yerine sutlerini sagip vermeleri.Cogunlugumuz mamayi biberonla veriyoruz bebege mama kilo aldirdi saniyoruz oysa bence biberon kilo aldiriyor
Gercekten mi ? Bnmde sütum var gören cok zayif sütün mu yok diyor ister istemez etkileniyorm.

Benim oglum 3410gr dogmustu ilk ay kontrolunde 4400olmustu. 600-1000arasi normal diyodu nette okuduguma gore ilk ay icin.suan 50gunluguz iki ay kontrolumuze aha var

Back