- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #34.981
Kızlar bir tavsiyede bulunmak istiyorum size. Mutlaka instagramda bebeğimin ilk zeka kartlarını görmüşsünüzdür
benjm kızımın hırıltısı çoktu burnuna Deniz suyu serum sıkıp Burun aspiratörü ile temizliyorduk bir zararını görmedim canım hatta hemen hemen her gün kullandık Burun aspiratörünü. Burnu dolduğu zaman yine o şekilde temizliyoruz canim. Burun aspiratörü kullanırken zaten çok kuvvetli cekmiuoruz ona dikkat ediyoruz canim. İshal konusunda bir bileğim yokKızlar bebeğinizin burnunu neyle temizliyorsunuz? Benim bebek çok tıkanmıyor burnunun içinde gözüküyor sümük onu da kulak çubuğuyla alıyorum günde bir kere . Zararlı mıdır sizce?
Otri bebe almış eşim hiç açmadım ona galiba damla da almak gerekiyormuş. Bir arkadaşıma doktoru onu kullanma bebeğin burnundaki damarlar çok hassas kanarsa kanı durduramazsın demiş. Korktum ben de geri mi versem diye düşünüyorum kullanan var mı acaba bunu?
Bir de bebeğin ishal olduğunu nasıl anlayabiliriz? Kakası hala çok sıvı olduğu için anlayamıyorum. Günde iki kere bezinden neredeyse taşacak kadar kaka yapıyor. Acaba İshal de ben mi anlamıyorum diyorum
Bende almıştım daha doğmadan 25 günlükten beri gösteriyorum 45 günlük oldu artık tepki veriyor heyecanlanıyor kartları görünce en azından 20 da kadar oyalayabiliyorum.20 da kadar da oyun halısı oyalıyor eskisi gibi ciyak ciyak ağlamıyor acıkınca en azındanKızlar bir tavsiyede bulunmak istiyorum size. Mutlaka instagramda bebeğimin ilk zeka kartlarını görmüşsünüzdür. Ben onlardan aldım her gün oğlumla en az yarım saat kartlarla oynuyoruz. Çok ilgisini çekti. Belkş sizde denemek istersiniz
İshal olduğunu sanmam benin kızımda çok sıvı kaka yapıyor hatta duyar duymaz sesini hemen değiştiriyorum bezden sızmasın diyeKızlar bebeğinizin burnunu neyle temizliyorsunuz? Benim bebek çok tıkanmıyor burnunun içinde gözüküyor sümük onu da kulak çubuğuyla alıyorum günde bir kere . Zararlı mıdır sizce?
Otri bebe almış eşim hiç açmadım ona galiba damla da almak gerekiyormuş. Bir arkadaşıma doktoru onu kullanma bebeğin burnundaki damarlar çok hassas kanarsa kanı durduramazsın demiş. Korktum ben de geri mi versem diye düşünüyorum kullanan var mı acaba bunu?
Bir de bebeğin ishal olduğunu nasıl anlayabiliriz? Kakası hala çok sıvı olduğu için anlayamıyorum. Günde iki kere bezinden neredeyse taşacak kadar kaka yapıyor. Acaba İshal de ben mi anlamıyorum diyorum
Kızlar bir tavsiyede bulunmak istiyorum size. Mutlaka instagramda bebeğimin ilk zeka kartlarını görmüşsünüzdür. Ben onlardan aldım her gün oğlumla en az yarım saat kartlarla oynuyoruz. Çok ilgisini çekti. Belkş sizde denemek istersiniz
Canım hangi siteden aldın.ben de almak istiyorumKızlar bir tavsiyede bulunmak istiyorum size. Mutlaka instagramda bebeğimin ilk zeka kartlarını görmüşsünüzdür. Ben onlardan aldım her gün oğlumla en az yarım saat kartlarla oynuyoruz. Çok ilgisini çekti. Belkş sizde denemek istersiniz
Nasil gecti sünnetinizGünaydın anneler,
Bugün bebeğim tam 42 günlük ve sünnet olacak. Bir an önce olsun bitsin istiyordum ama içim gidiyor resmen, akşam bebeğime bakıp bakıp ağladım kıyamıyorum.Eşim çok abarttığımı söylüyor.
Tecrübelerimden hareketle cevaplayayım.Bebeklerinize mama veriyor musunuz? Veriyorsanız hangi zaman ve durumlarda veriyorsunuz? Birde sütün yetiyor olması için herhangi bir zaman göğsünüzden akıyor mu olması lazım?
Kafayı yiyeceğim ben eşim yüzünden.Her ağlamasında mama verelim diyor.Hep açmış,ondan ağlıyormuş gibi.Evet verdikçe sömürüyor oda ama gazıda bitmiyor ki,her şekilde meme istiyor.En fazla sakin durduğu 5 dk dır heralde.Sonra hep ağlıyor,uyutuyoruz,5 dk sürmüyor uyanıp kaldığı yerden devam ediyor ağlamaya.Kendimi yetersiz hissediyorum
Birde kaç gündür emdikten sonra kusmaya başladı.Reflü mü,üşütüyor mu,yoksa sütümden kaynaklı mı bilemedim...
Canım benim doktoruna da danışarak fitil kullanmayı dene. Yarım fitil önerebilir. Tabi hafta da en fazla 2 yarım kullanabilirsin ve bu alışkanlık haline gelmemeli. Sık kullanımda sakıncaları olabiliyormuş.kafayı yememe az kaldı oglum 4saattie ayakta ne susuyor ne de uyuyor delirmeme az kaldı yemin ederim böyle çocuk olmaz ya milletin çocugunun gıkı çıkmıyor bizimki bi taraflarını yırtıyor ya sizinde bebekleriniz böylemi yoksa ben gerçekten anneliği hak etmiyorum sanırım bu çocuğa bakamıcam offf
Tıp henüz buna çare bulmuş değil. En büyük sıkıntı bu bence. Benim de ilk bebeğim de gözümde kaldı sevemedim hiç Bebeğimi. Her kafadan bir ses. Yok aç kalıyo yok gazı var yok bakamadın fln fln. Allah sabır versin. Onları hiç dinleme ve bebeğini kimseninkiyle kıyaslama. Doğru bildiğini yap. Sonradan keşke dinlemeseydim diyosunİşte ben gaz sancısı olduğundada meme aradığı,ama emzirmemek gerektiğini anlatamıyorum.Eşim doymamış bak koluma saldırıyor diye mama yapmaya yelteniyor.Kayınvalidemlerde burada.Bir bebek daha var evde,oda aynı bizimkiyle,1 hafta büyük.O sessiz sakin duruyor,mamada veriyorlar.Vay neymiş doymuyomuş,ondan durmuyormuş,mama verseymişim.Anlatamıyorum arkadaş.Eşimlede kavga ediyoruz.Dün çıldırdım en son...
Bugünde sabah verdim mama 60 cc.Akşama kadar idare eder şekilde durdu,uyudu da.Tam esim geleceği zaman çıldırdı yine.90 cc yaptım yedirsinde rahatlasın diye eline verdim.60 cc yemiş.Ağladı onuda yerken.Zaten emzirmiştimde öncesinde.Yine durmadı yani.Sonra bana verdiler emzir diye yine.Kalan mamayı verdim ağladı almadı.Emzireyim derkende göğsümde uyudu.Tabii yine uyanıp ağlamaya devam...
Şimdi zar zor emzik tutturdumda uyuttum kucağımda...
Bezide yeterli ölçüde değişiyor.Bebekten çok eşim ve ailesi strese sokuyor beni...
İshal olan bebek sıvı kaybettiği için çok hastalanır. Yani ishal olduğunu kakasından değil genel durumundan hemen anlarsın. Allah korusun ateş olur çok ağlar hiç durmaz. Yoğunbakım gerektirir.Kızlar bebeğinizin burnunu neyle temizliyorsunuz? Benim bebek çok tıkanmıyor burnunun içinde gözüküyor sümük onu da kulak çubuğuyla alıyorum günde bir kere . Zararlı mıdır sizce?
40 tan sonra namaz kılabilirsin özüre giriyor benim kanamam 50 güm sürdü namazımı kılmaya başlamıştım 40 tan sonraKızlar herkese merhaba . Ben de büyük oglanla uğraşıyorum geceleri yatmiyir ağlıyor vs. Uykusz her gece .
Bir şey soracaktim bizim bebi 2 aralık doğumlu. Size zahmet bi hesaplar misinz 40 banyosu bugün mu yapılmali dün muydu.
Bi rde sizin regl durumu nasıl . Benim hala devam edio. Ve boyle yken mu abdest alıp namaz kilabilcem
Tecrübelerimden hareketle cevaplayayım.
1. Göğüsten süt akmıyorsa süt ün azlığından değil göğüs ucu kaslarının sıkılığındandır.
2. Gerçekten sütün yoksa,azsa,yetmiyorsa mama verebilirsin ki ben sma kullandım.
3. Mama yı fazla verirsen reflü olur gaz olur naz olur tuz olur gözyaşı olur. 2 saatte bir ver her biberon a sapsimpleks damlat.
4. Emme ihtiyacı bir reflekstir. Yani aç olmayan bebek de emmek ister. Her Emme isteğinde mama verirsen gaz hiç bitmez. Emzik tutuyorsa bebeğin işin kolaylaşır.
5. Bebeğinin ihtiyaçlarını en iyi sen bilirsin. Eşinin ya da bir başkasının seni bunaltmasına izin verme.
Biogaia günde 1 kere 5 damla ben öğlen veriyorum. Zinco sabah akşam 4 damla umarım iyi gelirZinco ve biogaia yi beraber kullanan biri vardi bulamadim isminikac damla kullaniyorsunuz bu ikisini
canım kaç kez söyledim doktora daha küçük biz vermiyoruz damlalarla devam edelim dedi o kadar ısrar etmeme rağmenCanım benim doktoruna da danışarak fitil kullanmayı dene. Yarım fitil önerebilir. Tabi hafta da en fazla 2 yarım kullanabilirsin ve bu alışkanlık haline gelmemeli. Sık kullanımda sakıncaları olabiliyormuş.
Bana da doktor ayni boyle dedi. 2 hafta boyle kullandim. Sonra artirdimBiogaia günde 1 kere 5 damla ben öğlen veriyorum. Zinco sabah akşam 4 damla umarım iyi gelir
Aynen canim ikinci ay asisi kızımda uyku yapmıştı sen yine ateşini ara ara kontrol et benim kızım ateşlenmemişti. Bitkin bir şekilde uyumuştu. 3 gün banyo yapmak YÖK canim bilgin olsunKızlar merhaba bugün 2. Ay asilarimizi olduk sürekli bir uyuklama hali var daha önce burda biri de yazmıştı öyle o yüzden rahatım aslında ama yine de normal mi bilemedim alışkın değilim masum masum yatıyor kendi kendine uyuyakaliyor acısını yarın çıkarıcak herhalde.. ateşle ilgili bişey demediler sormayı da unuttum ama takipteyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?